‘In Suriname overleden 16-jarige bromfietser was aan het racen’

30
Bromfietser op slag dood na aanrijding met auto in Suriname
De bromfietser overleed ter plekke. De politie in Suriname onderzoekt het ongeval.

PARAMARIBO, 14 jan – De 16-jarige jongen die zaterdagavond op slag dood was na een verkeersongeval, was aan het racen. Dat beweert de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag. Volgens het dagblad zouden hij en zijn twee­ling­broer op twee brom­fiet­sen aan het ra­cen zijn over de Mopen­ti­bo­weg.

Een van de broers haal­de op een ge­ge­ven mo­ment een voor­rij­der in, waar­na het la­te­re slacht­offer hem volg­de. Op dat mo­ment kwam er echter een te­gen­lig­gende auto aan. De krant schrijft dat de 16-jarige ver­moe­de­lijk van zijn brom­fiets viel en op de rij­helft van zijn te­gen­ligger kwam en daar door de auto werd aangereden.

De jongen zou zijn over­re­den, want delen van zijn ge­zicht en her­se­nen la­gen op de weg aldus Times of Suriname. De au­to­be­stuur­der ging na de aan­rij­ding uit schrik weg van de plaats, maar liet zijn au­to daar ach­ter. Kort daar­na kwam hij sa­men met de po­li­tie ter plaat­se. De automobilist ver­keer­de niet on­der in­vloed van al­co­hol, is in het be­zit van een geldig rijbewijs en wordt niet gezien als de schuldige zegt de politie.


30 REACTIES

 1. Jammer voor hem,Klinkt hardmaak heb geen medelijden met die klootzakken die andermans leven in gevaar brengen op de weg.Zelfs auto’s racen op de weg in Commewijne met mekaar. Komen op jou weg helft. Opgevoerde bromfietsen die je als automobilist bij 50 km per uur voorbij rijden.fietsers, auto’s en bromfietsers zonder verlichting of van die rare blauwe of lampen. Maar auto’s worden gekeurd en komen door de keuring.Voetgangers in het donker die midden op straat lopen die moeilijk te zien zijn. De politie die doet echt niets hier tegen.Handhaving is zoek. Land in verval totale chaos en moreel verval. Suriname anno 2020…


  Maak melding

 2. Hoe dan ook het is vreselijk je kind op deze manier te moeten verliezen.
  Heb ook een tiener die op het voetpad fietste kom ze thuis met het verhaal dat ze een waarschuwing had gekregen van een agent en zij vond dat de politie boeven moest gaan vangen 😨toen barste ik als een vulkaan uit tegen haar.
  Je had verdomme een kind omver kunnen fietsen en dan?en denk je dat ik je ga komen ophalen van het politiebureau dan stoppen ze mij in cel want ik schop je als een bal en daar ik voetballer ben dan kofu au leer Yu.


  Maak melding

 3. Ben geen voetballer, maar soms moet je kinderen met woorden bang maken, a wintje is even lang als ik me papa now.
  Maar effe serieus tis toch om te huilen dit te moeten lezen over deze tiener zou je kind maar zijn.
  Ik heb te doen met de ouders 😭😭😭😭😭


  Maak melding

 4. Ik vind het erg dat er zulke dingen gebeuren met als noodlottig gevolg. Het was die jongeman niet zijn beste idee geweest of was hij misleid geweest ? Het had met mijn jongens kunnen gebeuren, maar 1 ding is zeker “ het opvoed karakter van de ouders “ was debet aan dat ongeval. Ik leer mijn kinderen altijd : heb lief voor je lichaam; werk je je niet in of naar een probleem toe : maar omzeil die ! En nu ben ik trots op ze. Ik geef toe dat ik ze sloeg , maar dat was gewoon een koers correctie . R.i.p.


  Maak melding

 5. @Suriname i Love Je had het over aan dacht trekken ,moet je weten deze Blaka man of Neger al geeft je mij 1000 USD PER dag om je schoenen schoon te maken zal ik het niet aan nemen .

  En ik hoeft nooit meer te werken met dank aan mij voor ouders die slaven waren .

  En het beplanten van groenten met NPK en bestrijding middel kan je blijven eten iets dat mijn voor ouders zelf niet aten in de slavernij tijd .

  Om dat ik je naam hier lees geeft ik dat aan jou door mijn Oma landbouw gewassen kwamen met de trein van Para naar Paramaribo en mijn oma werd naar de markt gebracht door een HINDOESTANSE man van af 1935 tot 1965 .

  Want jij en en NDP Spotter of jullie vinden dat negers niet planten maar alleen aan roofbouw doen waarom gaan jullie niet terug naar India waar men niet STEELT .

  En ik had de studenten ook gebeld had jij dat ook gedaan je moet nog blij zijn dat er nog drink water van PARA naar de stad komt .

  ik rij maar een fiets in Nederland en heb een goedkope telefoon .

  En wat Bauxiet betref indien ik huizen mee kan bouwen dan laat ik het voor moeder Natuur zo dat de .beesten ook grond hebben om te leven .

  Ik ga niet naar kerk moskee of tempel mijn dragen naar de bevolking groepen zal ik altijd na streven .


  Maak melding

 6. Mijn schoonmoeder zegt fong fong nog keri no wan sma
  Heb ook klappen gekregen van mijn ouders maar ik ben ze dankbaar en haat ze niet.
  Ondanks mijn corrigerende tikken en waterval aan woorden blijven ik de best mom ever zeggen ze allebei.
  Kinderen niet aan hun lot overlaten en denken dat ze het zullen leren met vallen en opstaan. Sommige dingen wel vb als jij je lessen niet leert blijf je zitten.
  Ben een te overbezorgd moeder en nog nadat ze het huis zijn voed je ze niet, ik neem aan dat ze advies gaan komen vragen over hun relaties e.d.


  Maak melding

 7. Wie niet leren wilt moet voelen want een ongeluk schuilt in een kleine hoekje dat na sang bigie sma lerie mie. De jeugd/volwassene lezen en horen elke dag over zulke ongelukken en toch gaan racen.
  Suriname is al bekend over slechte wegen, geen verkeerslichten en geen voorrang geven en dit krijg je.
  R.i.p aan deze slachtoffer jou leven was te kort en sterkte aan familie


  Maak melding

 8. Johan ik weet niet of je het goed heb gelezen, het is een 16 jarige jongen en geen 30 jarige en dat je op zon toon zegt van, wie niet wil horen moet voelen, ik wist niet dat jij zo achtelijke zinnen kon schrijven, maar domme mensen dom houden, zeiden mijn vrienden toen ik 18 jaar was.
  Hoop dat de andere ouders hun kinderen effe leren hoe het in het verkeer moet rijden of fietsen en dit artikel laten lezen zodat zij wijzer worden als de kinderen niet goed in het verkeer weten te fietsen of brommer rijden op het openbare weg.
  Wens ook de families veel sterkte met het verlies van hun zoon en de andere familie leden.


  Maak melding

 9. Het hoeft dus niet altijd aan de bestuurder te liggen wanneer iemand in het verkeer omkomt.
  Kinderen kunnen van huis uit nog zo goed opgevoed zijn, buiten de deur halen ze streken uit die nidt kunnen.

  Zuur voor de 2-ling broer dat hij op deze wijze zijn broer is kwijtgeraakt, maar ook heel erg verdrietig voor eventuele andere broers en/of zussen.
  Ouders, familie gecondoleerd en veel sterkte om dit verlies te verwerken.

  Ook de bestuurder wens ik veel sterkte. Voor hem breekt ook een zware periode aan om dit te verwerken.


  Maak melding

 10. Dagelijks zie ik kinderen met drieën naast elkaar fietsen, terwijl ze weten dat het niet mag. Ouders wijzen hun kinderen op de vele gevaren in het verkeer. Leerkrachten doen dat ook.
  Ook ik heb het gedaan toen ik op de middelbare school zat, totdat we een keer werden bekeurd.
  Die boete hebben mijn ouders betaald, maar kreeg geen zakgeld totdat ik het bedrag had terugbetaald. En natuurlijk heb ik er flink van langs gekregen van mijn ouders.

  Mijn dochter zit nu in de brugklas en gaat op de fiets naar school. Ben elke dag blij dat ze weer thuis komt zonder iets te mankeren.
  Ook zij zal zich in het verkeer schuldig maken door regels te overtreden. Hoort bij het opgroeien. Alleen hoop je als ouders dat die overtredingen niet tot ernstige ongelukken lijden met eventueel de dood tot gevolg. Zelfs volwassenen weten zich niet te gedragen in het verkeer.
  Als ouders kun je niet 24/7 je kinderen beschermen.


  Maak melding

 11. Waat voor nonsense is dt nou. Politie s nog bezig met onderzoek . En times plaats dat er gerace werdt . Nou als k dit lees dan dnk k dat er alln maar leugens in times of su wrdt geplaats. En voor duidelijkheid . Er werdt niet #gerace# d 17 jarige jongen kwam net van werk en was z’n mob vergeten en keerde terug om z’n mob te halen en samen met hem keerde z’n tweeling broertje met hem omdat bijde op 1 plaats ging werken en samen naar huis ging .waardoor buurt mnsn met d klo geklets komn dat er gerace werdt . K zou graag jull vrgn om eerst goed te onderzoeken wat er aan d hand was


  Maak melding

 12. Eerste wat ik doe is bidden tot mijn hemelse vader tot nu toe altijd een beschermengel tot onze beschikking.En ik geloof er heilig in.
  Zoals ze beginnen te lopen als baby, is het leven vallen en opstaan.
  Wat mijn vaak opval is dat mijn man degene is die juist zo soft is als het gaat met een corrigerende tik, hij mep nooit.
  Mijn handen jeuken als ik voor de 2e keer moet waarschuwen.
  Dus snap nooit waarom een man een vrouw kan mishandelen (off topic)


  Maak melding

 13. Hoe meer je waarschuwd, rij niet zo hard, no rij tranga, race niet, hoe meer verwijten en schuine scheve gezichten, als no bemoei, na mie torie, ach laat me, no klets. Na noodlot? Of het gevolg van hard rijden? Jammer voor zo’n jong leven en droefheid in de harten van familie en vrienden. Had hij maar willen luisteren.


  Maak melding

 14. Kwattaweg van toen en nu probeer het nu nog
  Toen kon je die Zundapp niet opvoeren naar 80km maar nu zijn ze slim die jongeren.
  Kijk maar naar die vingers op het beeldscherm van een smartphone de computergestuurde kinderen van tegenwoordig ik hou ze niet bij.
  Met mijn verworven kennis, kunde, vaardigheden en ervaring sta ik ver boven ze.


  Maak melding

 15. Ik heb meer medelijden met de autobestuurder dan die mafkees op de brommert.
  Stel dat er een klein kind ook in de auto zou zitten, die zou zoiets verschrikkelijks zien als hersens over de hele weg heen. En dat alleen maar vanwege een idioot van 16!

  Nee ik heb geen enkele medelijden met idiote weggebruikers, als je zelf dood wilt ok. Maar breng anderen niet in gevaar met je spelletjes.


  Maak melding

 16. @ Standard LCF

  We zijn allemaal jong en onbezonnen geweest, die jongen was pas 16 jaar dus verwacht niet dat hij jou verstand bezit ! Stel dat hij een familielid van jou was geweest, zou je ook zo reageren ?
  IK dacht van niet, je zou anders piepen : dus een beetje respect naar zijn familieleden zou in deze
  veel beter zijn.Rust zacht mi boy, en aan de familie heel veel sterkte met dit verlies !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 17. @Jacko
  Ja dan zou ik ook zo reageren, ik ben namelijk niet hypocriet!
  Als een familielid iemand vermoord dan is en blijft het ook een moordenaar!
  Een wegmisbruiker is een wegmisbruiker, klaar uit! Puur een gevaar op de weg.
  Nogmaals, ik heb geen enkele medelijden met idioten op de weg.

  Als de 16 jarige, uw kind had doodgereden, en daarna zelf ook dood was gegaan, wat was dan uw mening geweest? Had u dan ook met respect geroepen naar de familieleden? Ik dacht het niet!!!

  Mijn mening verandert niet, maar die van u wel! Hyporcriet dus!


  Maak melding

 18. @ Standard LCF

  Ach ja ; ik respecteer jou mening, tenslotte we zijn allemaal mensen maar niet met hetzelfde mening. Het verschil in deze is anders, slachtoffer heeft niemand dood gereden maar werd dood gereden omdat hij op de grond ( weg ) viel ! Wat zijn rij gedrag betreft is niet goed te praten, maar af gezien daarvan, heb je ook oudere mensen die ook zo de weg gedragen ! Maar oké je hebt jou mening, ik de mijne laat dat duidelijk zijn. Als ik medeleven aan de familie betuigd ben ik dus in jou optie dus hypocriet, nou ik zie het anders ! Maar any how meningen verschillen : ik respecteer de jouwe, als je de mijne niet respecteer is je goede recht !

  sari tori

  Jaco


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.