Bewakers luchthaven Suriname mishandelen bezoeker

93
Ook leidinggevende luchthaven-security aangehouden in zaak bagagecontainer
De Johan Adolf Pengel internationale luchthaven in Suriname.

PARAMARIBO, 29 dec – Drie bewakers op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven van Suriname, zijn onlangs aangehouden vanwege zware mishandeling van een bezoeker. Het slachtoffer kwam zijn vrouw ophalen, maar stond vanwege zijn enthousiasme om haar weer te zien buiten de aangegeven zone. Een van de bewakers sprak hem op brute wijze hierover aan, waarna de ellende begon meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

De bezoeker die door de bewaker op brute wijze werd aangesproken wees hem op zijn verkeerde manier van communiceren. Maar de bewaker was daar niet van gediend en gaf hem zonder meer een ferme klap in het gelaat, waardoor er een worsteling ontstond tussen hen. Een andere bewaker kwam erbij en in plaats van de zaak te sussen, bracht die hem ook slagen op het lichaam toe, aldus de politie.

Een derde bewaker schoot zijn twee collega’s te hulp en greep de bezoeker om zijn middel vast, waardoor deze niet kon bewegen. De eerste bewaker kreeg hierdoor de gelegenheid om de man een slag op zijn hoofd toe te brengen met een voorwerp.

Het slachtoffer liep een barst verwonding op zijn hoofd op en moest medisch worden behandeld. Aangezien er door de behandelende arts een scheur in zijn trommelvlies is geconstateerd is hij voor verdere medische behandeling verwezen naar de specialist. De eerste bewaker zit vast, de andere twee werden na een stevige waarschuwing vrijgelaten.

93 REACTIES

 1. Alleen stress, die bewakers. Het moreel verval is zo erg dat mensen hun stress uiten tegen hun medemens. Dat is wel te begrijpen, maar bouta gaat alles fixen in 2020. Dus stem op hem!! Klootzakken allemaal !


  Maak melding

 2. All 3 de bewakers moeten opstaande voet ontslagen worden. Dit is buiten alle
  proporties. Als dit de manier van toeristen ontvangen is, schande.


  Maak melding

 3. Alle 3 de klootzakken moeten opstaande voet worden ontslagen en voor de rechter verschijnen terzake zware mishandeling.

  Dit is crimineel gedrag. Deze Lebas moeten ergens anders, bijvoorbeeld het presidentieel paleis ,gangster gaan spelen.


  Maak melding

 4. Dit soort taferelen .. krijg je als er ongechoold personeel wordt aangesteld ,door personen die zelf geen behoorlijke opleiding hebben genoten. We weten allen aan wie de beveiliging is gegund.
  Sla er maar op los, zoals je vader er maar op los schoot op de 15 weerloze mannen.
  Triest triest.

  Maar niet lang meer en al deze gasten zullen dezelfde behandeling ondergaan,hele families zullen hiervoor terecht moeten staan.
  Ook huidige en gewezen ministers en dna leden met familie en hun kenissen.


  Maak melding

 5. Deze klootzakken maken gewoon misbruikt van hun positie, of anders gezegd waar de hersenen
  ontbreekt wordt geweld gebruikt !!!! Iets wat verbaal opgelost kon worden, escaleert door de lage
  I Q van de bewakers, Als ik de manager van deze losers zou zijn (waren ze in dienst geweest ).
  Deze kloothommels hebben korte lontjes, en dat hoort hier niet : bij hun beroep wat ze uitoefenen.
  Kort samen gevat ophangen deze soort dienst kloppers, en aan de honden voeren !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 6. En dan willen zij een luchthaven die een internationale allure zal moeten uitstralen. In het kielzog van een 2e Dubai.
  Succes met het nastreven van het binnenhalen van heel veel toeristen.
  Er leek een verbetering in zicht met het vriendelijke ontvangst van de binnenkomers.


  Maak melding

 7. Dit onsmakelijk voorval dient onder de aandacht zowel in usa als europa worden gebracht , zodat Toeristen wegblijven en dien ten gevolge de inkomsten uit het toerisme opdroogt met het gevolg dat de reeds geinvesteerd financien om guyana bij te benen geheel verloren gaat.
  Voort dient degene die deze lapzwansen in dienst hebben genomen als 1e aangepakt te worden, om als voorbeeld te dienen , immers deze lieden bestelen het sur. volk door toeristen af te schrikken !!!
  een ieder in uniform op Jap krijgt het gevoel dat de jap hen toebehoort.


  Maak melding

 8. Alle 3 “bewakers” gelijk ontslaan, ze zijn ongeschikt voor hun functie….lijken hersenloze mongolen wel!!! Hoe simpel is het om iemand op een normale manier aan te spreken en te wijzen dat hij daar niet mag staan…..peace of cake zou je denken……niet voor die zwakzinnige bewakers…..ze hebben waarschijnlijk poep in hun hoofd zitten!!!


  Maak melding

 9. KK bewakers. Ik heb zelf ook een slechte ervaring gehad op dit kut vliegveld. Een koelie douane gooide zomaar mijn moeders bestek weg (twee onschuldige vorken) en toen ik hem daar op aansprak gaf die achterlijke onderbetaalde schijt koelie een grote bek. Als dat niet genoeg is, is de zogenaamde baas bij wie ik een klacht over hem heb ingediend ook nog eens te onkundig om deze medewerker aan te pakken. Het zijn in mijn ogen echt trieste maar vooral corrupte teringlijers. Bijna al deze dagoes zijn criminelen met strafbladen. Ik heb geen respect meer voor ze. Ze geven ons land schande. Geen wonder dat Suriname niet in trek is bij toeristen.


  Maak melding

 10. Schande op deze manier toeristen te verwelkomen. Ze moeten alle drie de gevangenis in, geen goede opleiding genoten onprofessioneele dienders .schande


  Maak melding

 11. Zowel de bewakers als hun werkgever aanklagen en een fikse schadevergoeding eisen. Te belachelijk voor woorden.
  Dit soort figuren denkt zich alles te kunnen permitteren zodra ze een uniform dragen.
  Hun communicatieve vaardigheden zijn ver beneden peil.


  Maak melding

 12. helaas diverse keren meegemaakt wat een klantonvriendelijke instelling het personeel op zanderij heeft, de lakse manier van werken en hautaine gedrag erger ik mijzelf elke keer aan, ook ooit eens afgeblaft door een vrouwelijke douanier omdat ik iets wilde vragen, nu afgelopen keer tot ergernis in een lange rij bij aankomst omdat er wel 2 van de 4 controle hokjes gebruikt werden, de andere 2 zaten wel douaniers maar die hadden het te druk met zichzelf en er werd een werkoverleg gehouden, daarnaast kijken ze je aan of je vuil bent, nee er zal echt aan gewerkt moeten worden om de kwaliteit op een hoger peil te krijgen


  Maak melding

 13. Dit is weer een schoolvoorbeeld hoe het niet moet. Surinamers beschikken
  over een zeer kort lontje en in plaats van de boel te de-escaleren loopt het
  nog verder uit de hand. Dit gedrag zien we ook dagelijks in het verkeer, woest
  toeteren, wilde arm gebaren en als het nog niet opschiet springt uit de auto om
  bestuurder een lesje te leren. Leuk idee om toeristen met muziek op te wachten maar
  als je 10 meter verder door een beambte het ziekenhuis wordt ingeslagen schiet het
  allemaal niet op. Voor Suriname moet nog veel leren om klantvriendelijk en gastvrij te
  zijn voor toeristen. Als je ergens zit te eten in een restaurant en je roept de ober naar
  de tafel, dan zie je verschrikte ogen, moet ik nu ook nog wat extra’s gaan doen voor
  mijn geld, na lang aandringen komt hij dan toch schoorvoetend naar de tafel. Voor deze
  bewakers geldt maar een straf, ontslag en geen doorbetaling.


  Maak melding

 14. Yu sabi te no wan sma kon moro fu fley, dang deng no abi wroko. Deng sa pley anga den tollie te wroko no de moro. Den mang san waka nanga gon no sabi taki, den denki no wan sma kan du deng neks. Yu kan wakka nanga omeni gon nanga bodyguard. Te wan sma wani kiri yu aw kiri yu yere wiens yu waka nanga wang legre srefi.


  Maak melding

 15. Precies hierover had inspecteur naarden het waarom politie mannen gewoon met hun wapen naar binnen mag als er een show is . Wat denken deze security mannen wie ze zijn.


  Maak melding

 16. Waarschijnlijk hebben ze teveel Amerikaanse films gekeken.

  Serieus, de bezoeker had eerder naar de bewakers moeten luisteren. Helaas zijn mensen koppig om naar ambtenaren luisteren. Ik snap ook de reden waarom de bewakers moesten Ingrijpen, anders kan je de wetten onbestraft overtreden.


  Maak melding

 17. De security bedrijven in Suriname hebben veel mensen in dienst die niet geschikt zijn voor de functie. ZE hebben geen goede opleiding genoten, hebben derhalve ook geen gespreksvaardigheden, sociale vaardigheden en klantvriendelijkheid als skills in huis. Wat ze wel hebben is brutaliteit en agressief gedrag. Meestal zijn het drops-out met een verleden als soldaat. Kortom: Bewaking is een lucratieve business met incompetente personeel. De postings met negatieve ervaringen op JAP is een weergave hoe het land functioneert. Te gênant voor woorden.


  Maak melding

 18. Sang, hoe dang !!
  Moeten niet alle drie bewakers opgesloten worden voor verhoor ???
  Hoe is het mogelijk dat 2 van ze gelijk vrijgelaten zijn ??
  Iets klopt hier niet !!
  Moet de korpschef niet een onderzoek instellen ??
  Deze bewakers ook op staande voet ontslaan !!!


  Maak melding

 19. Idd het zijn onbeschofte honden. Heb ook het nodige meegemaakt toen een gezin voorang moest krijgen omdat ze met kleintjes waren.

  Die onbeschofte honden vinden zichzelf heel interessant. In plaats ze blij zijn met al het geld wat bezoekers meebrengen!!


  Maak melding

 20. Wauw. Wat een thuiskomst voor die vrouw. Was zeker erg schrikken om te zien hoe men je man mishandeld. Zijn onbeschofte apen die daar rond lopen
  Het lijkt er soms op dat ze jaloers zijn als je naar su gaat voor welke reden dan ook
  Het moment dat je ze tegen spreekt heb je een probleem
  Die sakandere sakas
  En het geld voor elkeen die daar rond loopt met een uniform
  Veel mensen zien er tegen op als je eindelijk voor dat stomme hokje moet staan. Kijken je aan alsof ze water ziet branden
  Geen fijne thuiskomst


  Maak melding

 21. Ik was er al bang voor maar dit bevestigt mijn vermoeden sommige surinamers kunnen niet communiceren. Simpelweg om dat ze niet sociaal zijn dat zie je hier in NL ook ze zijn heel erg onbeschoft communicatie gebrek!!!


  Maak melding

 22. Bezoekers horen zich aan regels e/o wetten te houden. Veiligheid, orde, enz zijn belangrijk. De bewakers behoren hun werk wel correct te doen, zoals ze dat tijdens de opleiding hebben geleerd, cq met bezoekers om te gaan.

  Zoals het naar uitziet, is er in het communiceren tussen bezoeker en bewaker een misverstand in correct met elkaar omgaan, klantvriendelijkheid, deviant gedrag, macho cultuur, enthousiasme van de bezoeker om zijn skien weer te zien, enz.

  Mensen van gewapende machten, bewakers vertonen vaak een overdreven gedrag, soms zelf buiten de regels van de wet of hoe het aan toe hoort te gaan. Macho-gedrag, Ik ben de man in het uniform met de wapen, dus hoe ik zaken zie zal het plaats vinden en daar moet iedereen zich aan onderwerpen. Het heeft er veel van dat dit ook hier heeft plaats gevonden. Achteraf een klacht indienen bij hun superieuren, dienst, enz.

  Aangezien dit gedrag vaak voorkomt bij gewapende machten, is het soms verstandig om beter niet met hen in discussie te gaan. Bij hen is meer sprake van het wapen die ze dragen, dan de hersenen die het werk volgens de regels moeten uitvoeren. Een schoolvoorbeeld hiervan is ddb en 15 anderen die op 25 februari 1980 een staatsgreep in de republiek Suriname pleegde. Zie dit gedrag van hen ook bij het 8 december 1982 moorden, Moiwana 86 moorden, gewijzigde amnestiewet van 2012, niet voor de rechter/krijgsraad voor de 8 december 1982 moorden willen verschijnen, neks no fout, wie eerst schiet, na gong pot mi dja en na gong moes soekoe foe poer mie, A ka sani sa dé na Kaka fowroe he(a)de boeng cookoe watra au pour ing djing. spotpret van deze figuren is meestal een powa man in een strak broekje en t-short met een zonnebril, zie ook dit gedrag bij ddb en body guards, enz. enz

  Boeng Sari (s) Tory.

  Klantvriendelijkheid kennen de meeste van deze figuren niet. Meer powa/power man dan hersenen. wow! a kill tja Powa!, me taigie!

  Zie wat dit Suriname heeft opgeleverd sinds 25 februari 1980.

  Al deze luitjes verdienen een flinke trap onder hun kont en op te rotten uit de overheidsdienst e/of machtscentrum van Suriname.

  Suriname heeft mensen nodig met de juiste persoonlijkheid, goed gedrag, juiste opleidingen, competenties, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 23. Weer het overdreven (wan)gedrag van veiligheidspersoneel in Suriname. Iedereen in een uniform , wat ook de functie mag zijn denk boven de rest verheven te zijn. Vooral als ze de beschikking hebben over een vuurwapen, denken deze lui God en Jezus christus tegelijk te zijn.
  De heren worden op hun stijl van communicatie gewezen en zijn op hun pik getrapt. Daarom alle leuke acties ten spijt om toeristen een warm welkom te heten. Heel veel diensten zoals de militaire politie verantwoordelijk voor paspoort controle moeten dringend een gedegen cursus klantvriendelijkheid en service ondergaan.
  Je macho gedragen een mensen aankijken alsof je ze bang wilt maken slaat nergens op.
  Ik vraag mij in dit geval af waarom niet alle drie bewakers per direct zijn ontheven uit hun functie. Dit gedrag is volstrekt niet acceptabel.


  Maak melding

 24. Ma as die besoeker staat ferkeert en die waakmang seg teege hem hep jei poep in je ooge, dang die besoeker konsentreer op faut fan waakmang ma hei keik nie na eige faut. Dat is groot probleem. Mense keike nie na eige faut. Die besoeker nie en die waakmang ook nie.


  Maak melding

 25. Die ander twee kolleega fan waakmang waare sein waakhonde. Se saage dat baas was in probleeme dang se springe op besoeker. Se gromme en blavve ook hrrrrrrrr, wav wav wav en beite prooi fast.


  Maak melding

 26. Jonny je hoofd moet door een scan het werkt niet goed.
  Ondanks Bouta aan de macht is zie ik meer blanke toeristen dan ooit in Suriname om maar te zwijgen over de Fransen en Guyanesen.
  Dus Surinamse heeft deze toeristen nodig, geen bigi komen spelen zonder doekoes.
  Bergendal lading bussen worden ze aangevoerd.
  Ik gun Suriname alles, geen oorlog gewoon Vrede
  Gelukkig bidden veel mensen voor dit land de vloek maakt rechtsomkeer 👏


  Maak melding

 27. Iedereen hier weet het. Waren jullie erbij. Uiteraard zijn de bewakers tegenwoordig compleet de weg kwijt. Ze bemoeien en maken beleid. Zelfs gecancelde vluchten bemoeien ze zich. Alsof ze klm of slm zelf zijn. Stelletje losgeslagen apen zijn het. Het ergste is de verantwoordelijke die ze werkt niet doet. Die moet je aanpakken.


  Maak melding

 28. Alleen maar Bidden en de Here Vragen om Kracht en Leiding in Ons Geliefd Suriname dat de Vrede zal wederkeren en ons Volk een andere weg op kan gaan. Vrede Zijt Met UW Allen in de Naam van de Heilige Geest.
  A M E N.


  Maak melding

 29. Eric(40), Randy (41), Marcel (50), drie volwassen mannen. Randy(41) de agressor zit vast. E en M zijn met “strenge” waarschuwing naar huis gestuurd. Het zal mij niet verbazen om straks te horen dat de bewakers mannen van Majoor H. Kassels zijn en dat het slachtoffer een Aziatisch naam draagt! Dat is wat op JAP gebeurt, alles wat Aziatisch oogt wordt gedupeerd en alles wat Afrikaans oogt voorgetrokken wordt. Immers 90% van het personeel op JAP is van negroïde afkomst.


  Maak melding

 30. Jonny. Ze zijn in dienst bij de familie Bouterse. Deze familie heeft de hele bewaking van Zanderij in handen. Peggy Bouterse, intussen de rijkste vrouw van Suriname, moet deze figuren betere manieren gaan leren. Boodschap aan de volgende regering. Haal de bezem door alle activiteiten en louche zaken van de familie Bouterse omdat zij een corrupte leven leiden en sluit ze allemaal op.


  Maak melding

 31. ” Elk nadeel heb zijn voordeel “. De drie bewakers dient men met oneervol ontslag weg te sturen. Daarnaast zal men ook meer aandacht moeten schenken aan de scholing van de bewakers. Niet elke klerenkast of domme krachtpatser van het type Bigi Sma, is geschikt om een bewakings/beveiligings functie. In dit soort functies moet men intelligente personen, m.a.w. snel- en vooruit denkers en communicatief vaardige personen aanstellen. Het moeten mensen zijn die o.a. de gevolgen van hun handelingen moeten kunnen inschatten.


  Maak melding

 32. Iedereen die in Suriname woont of er regelmatig komt weer wat voor een primitieve apen er in Uniform rondlopen, druk ze een pet op hun domme kop en ze groeien, als ze je iets vragen of sommeren doe het maar ook al heb je 100 x maal gelijk er valt met hun toch geen zinnig woord te wisselen, wat niet wegneemt dat ze voor hun handelswijze in dit geval flink aangepakt worden, zo niet uit hun ambt gezet


  Maak melding

 33. Helaas lees ik in waterkant forum dat de bewakers de schuldige zijn in vliegveld.

  Wat moeten ze dan wel doen? Toe kijken hoe ze de wet overtreden en niks doen.
  De (zogenaamde) slachtoffer had eerder moeten meewerken zodat het niet geëscaleerd werd. Ik geef toe dat de bewakers wel een verlof moeten geven en een verplicht cursussen volgen om dit situatie te voorkomen.


  Maak melding

 34. JALOEZIE DOET NIET ALLEEN MIJN HART ZO LIJDEN, MAAR OOK MIJN HANDEN WAPPEREN.

  EEN AAP MET EEN BEETJE MACHT, MET NOTA BENE EEN SCHEERMES IN DE HAND IS LEVENSGEVAARLIJK.

  EEN BEETJE MEER SCHOLING, TACT EN VRIENDELIJKHEID DOET ZANDERIJ VEELMEER BLOEIEN DAN AFSTERVEN.

  AI BAJA SRANAN, SANI E MITI YU!


  Maak melding

 35. Heb nog nooit een aap met dikke lippen gezien.
  Respectloze uitspraken naar je mede mens zegt veel over je als persoon zelf.
  Ga hulp zoeken als je ergens mee zit of misschien werk om van je verveling af te komen.
  Met zo’n attitude zouden sommige dit werk al niet kunnen doen, omdat ze mensen al bij voorbaat als beesten zien.
  Niet te geloven ik schaam me gewoon dat mensen zo met elkaar omgaan.


  Maak melding

 36. 4 maanden terug was ik op vakantie in Suriname met zoon . We zijn heel beleefd en correct behandeld. Niets gemerkt van onbeschoft personeel op de luchthaven. Ook toen we terug gingen naar Nederland lachend en vriendelijk personeel. Wat de bewakers hebben gedaan keur ik af moeten ontslagen worden. Maar ik zeg ook de manier hoe jij je gedraagd zo word je behandeld. Want ik heb me ook geërgerd aan die onbeschofte suri nederlanders die denken dat ze heel wat zijn als naar Suriname gaan. Ook passagiers gedragen zich als een stelletje onbeschofte honden vooral als ze uit Nederland komen denken ze dat ze heel wat zijn maar ze stellen geen ene moer voor. Vaak hebben ze het aan hun zelf te danken. Ik gedraag me altijd normaal en vriendelijk en heb nooit problemen gehad. Trouwens wat veel hersenloze commentaar wordt er gegeven, echt lachwekkend en dom.


  Maak melding

 37. Brantiemakka of na fa joe ning…….ik vraag me af wat Bouterse hiermee te maken heeft……graag ff onderbouwen aub. En if joe no mang onderbouw ing……go doe wang betre sani nanga joe ting


  Maak melding

 38. Dit is puur zinloos geweld, tevens machtsmisbruik. Er zijn maar een handje vol mensen die dit werk kunnen doen. Scholing als beveiligingsmedewerker beginnende op MBO doorstromen naar HBO niveau is hard nodig. Ik krijg plaatsvervangende schaamte voor deze beulen. Fatsoenlijk iemand corrigeren is te veel gevraagd.
  Agressie speelt de hoog nood in ons landje. Alle 3 hebben meegedaan aan deze afschuwelijke mishandeling.
  Dan ook nog een voorwerp nemen en iemand zijn hersenen in te slaan, wat barbaars, wat een onmens.
  Dan maar klagen over wat de blanken in de slavernij met onze voorouders hebben gedaan?? Wat is dit dan??Hier slachten ze elkaar letterlijk af.De twee anderen hebben een waarschuwing gekregen??? Deze twee zijn ook hoofd schuldig aan wat zich heeft plaatsgevonden. Een collega’die zich zo misdraagt in functie tegenover een burger hadden zij moeten corrigeren en meteen laten stoppen met de mishandeling. Het is drie tegen een weerloze man. Wat gebeurt er hier in ons land?? 1 ding is zeker er lopen veel pychiatrisch gestoorde mensen hier rond in of zonder uniform aan. En dan toeristen verwelkomen op Zanderij??
  Straks worden de toeristen nog opgewacht met een vuurwapen in hun nek en ter plaatse beroofd. Wat een schaamteloze toestand. Dit wat er is gebeurd gaat de wereld rond.Alle drie horen achter slot en grendel en mogen nooit meer als beveiliger werken.


  Maak melding

 39. Wat gebeurd is kan natuurlijk niet en moet bestraft worden. Ik moet wel zeggen dat het nieuwsbericht mij nogal eenzijdig over komt.

  Maar goed, In een rechtstaat moet de rechter je schuld bewijzen. Volgens mij hebben we in Suriname een langdurende rechtzaak lopen. De hoofdverdachte is zelfs de huidige president.

  Schuldig of niet schuldig ?
  Wel staatsdreiging of geen staatsdreiging?
  wel opdracht gegeven of niet opdracht gegeven ?
  wel zelf geschoten of niet zelf geschoten?

  Ik beslis dat niet en jij ook niet.
  De toegewezen rechter daaromtrend beslist wat dat gaat worden. Onafhankelijk wat voor of tegenstanders ook ervan mogen vinden.

  Zo hier ook :onschuldig totdat bij de rechter het tegendeel bewezen is.

  Zolang er hier mensen zijn die anderen blijven vervloeken zal het land blijven struggelen.

  Zoek de dialoog.
  Stop met het vervloeken van de regering met wat voor kleur of wie er ook regeert. Stop met eigen rechter spelen
  Stop met discrimineren.
  Stop met het misgunnen van vooruitgang en accepteer dat in Suriname niet alles perfect kan en moet lopen.
  Stop met zeuren wees een held en help zelf je land of je moederland op te bouwen.

  Het gaat namelijk niet vanzelf als je het allemaal beter weet en je achter je laptop blijft vloeken en vervloeken. Maak je nuttig en denk aan onze gezammelijke toekomst.

  Suriname, wi na wan !


  Maak melding

 40. Opsluiten alle 3 !! Dit is openlijke mishandeling in vereniging !! Met lichamelijke letsel als bewijs !
  Heb ook meegemaaakt dat een “toerist ” met naam en toenaam zg. opgehaald zou worden door een
  bende van 3-personen ! Ze wisten precies wanneer de persoon was aangekomen, juiste naam en logeeradres!!
  Was alleen bekend bij de imm.-dienst op Zanderij !!
  Gelukkig werden ze afgescheept ,door de bewoners ,door te zeggen dat deze persoon niet bekend was op dit adres !!
  Deng man abi overal deng spy !!! om roofovervallen te plegen !!!


  Maak melding

 41. Bewakers moeten getraind worden om conflicten zonder geweld op te lossen. Men
  zou tijdens training rol spellen moeten spelen om dit te oefenen. Dit voorval had
  met een grapje kunnen worden opgelost: Meneer we begrijpen dat u letterlijk en
  figuurlijk erg opgewonden om u vrouw weer te ontmoeten, maar u moet wel achter
  het lint plaats nemen, dank u!! Waarschijnlijk was dan het probleem opgelost. Te vaak
  worden bewakers geselecteerd op brute kracht in plaats van spreekvaardigheid en
  oplossing gerichtheid.


  Maak melding

 42. Dit is is het schoolvoorbeeld van een misplaatste Surinaamse mentaliteit: “i no sab’ suma na mi”!?. Tevens zijn dat ook tekenen van een maatschappij/samenleving zonder normbesef en zonder waardebesef. Zoveel machtsmisbruik door ambtenaren is een teloorgang. Ooh mensen, wij moeten het echt veel beter willen doen. Daarnaast, zie veel reacties hierboven, waarin reaguurders verkeerde verbanden leggen tussen zaken die niks met elkaar te maken hebben, door het verdraaien van feiten en toevoegen van fouten en weglaten inhoudelijke zaken.


  Maak melding

 43. Vliegende Hollander, ze zijn al getraind. Zo zijn ze getraind. Je kan ze niet anders trainen. Als ze anders getraind zijn, gaan ze andere dingen doen. Als je als bewaker in Suriname erg aardig doet, dan krijg je stank voor dank. Je krijgt schijt op je kop. Kijk naar de ambulance medewerkers in uw eigen land Holland. Ik praat dit voorval niet goed, hoor VH. VH, zo zijn de meeste Surinamers. Als je als vrouw heel aardig doet tegen een man, dan denkt die man dat die vrouw iets van hem wilt. En omgekeerd ook. Als een Surinaamse vrouw u uitscheldt, gaat u hetzelfde gevoel krijgen als wanneer u naakt loopt door Paramaribo. Ik denk dat deze bezoeker ook zo’n provocator is. Hij ziet toch dat er een lijn is. Is ie blind of zo? Misschien heeft die bewaker al gewaarschuwd. De meeste Suriamers zijn “tranga jesi”. Hardhorend.


  Maak melding

 44. Wat stoer , hoor . Als het slachtoffer een vette tjoekoe had aangeboden , was er niks aan de hand geweest. deze gastjes zijn zwaar gefrustreerd, en tonen dat ook.


  Maak melding

 45. JAP airport moet naast scholing van het personeel investeren in voldoende personeel. Reis geregeld via de luchthaven en ervaar naast onwetendheid van het personeel veel wachttijd door tekorten aan personeel. Een uur in de rij voor de douane omdat er maar één MP de paspoorten controleert of anderhalf uur wachten op je koffer is niet meer van deze tijd. Frustratie ontstaat aan beide kanten en vind via dit soort onnodige incidenten zijn uitweg.


  Maak melding

 46. Schandalig en nu maar denken dat ze heel wat zijn. Communicatie ontbreekt en denken macht te hebben. Hun de schade laten betalen en op staande voet ontslaan. Wat een lage vertoning niet capabel om zo’n functie te mogen uitvoeren. 3 tegen 1 laat mij niet lachen.


  Maak melding

 47. Allen,

  Reis zelf naar veel landen op de wereld, maar wat ik zelf gezien heb in Suriname is schandalig.
  Politie en security personeel weten niet hoe zij met mensen moeten omgaan.
  Klantvriendelijkheid kent men niet,een ieder die een beetje hoge positie heeft denkt dat hij alles kan en mag maken.
  Een opleiding voor klantvriendelijkheid zou voor deze mensen verplicht moeten worden, want dat verwachten zij ook als zij naar het buitenland gaan.
  SUCCES.


  Maak melding

 48. En worden ze nog ontslagen of doen ze nog steeds hetzelfde werk. Dit is een plek waar gastvrijheid de boventoon moet voeren, hoezo ga je als bewaker jezelf boven een gast stellen, je hebt te allen tijden je beheersing te bewaren anders ben je totaal niet geschikt voor deze baan. De gastvrijheid is in Suriname ver te zoeken, ze willen buitenlanders trekken maar weten zichzelf niet te gedragen te opzichte van hun medemens, ze staan en vinden zichzelf op de meest idiote banen nog belangrijker dan de koningin van Timboektoe🤭 stelletje mislukkelingen.


  Maak melding

 49. @Habib Ullaah.
  Habi Bullah 30 december 2018 at 13:57
  De slachtoffer was vast geen neeeeeeeegerrrr want die was dan teruggekomen met een leger apen om die bewakers een lesje te leren.
  Er is een persoon mishandeld en jij kan jouw bedorven inborst niet in bedwang houden je van je ware aard te tonen.
  Man, man, man en dan te bedenken dat jij zoeen prachtige naam hebt echter ben jij die naam echt onwijs onwaardig. Jouw mooie religie verbied racisme en discriminatie. Daar hoor jij onderhand van de hoogte te zijn.


  Maak melding

 50. je mag het niet zeggen!!
  alleen maar denken!!
  de creolen hebben een soort van arrogantie als zei een beeeeetje voor het zeggen hebben.(denken ze).
  kijk maar naar de zogenaamd president👹👹👹


  Maak melding

 51. Suriname kent het woord de-escaleren niet in de opleiding in dit soort beroepen? Of is er überhaupt geen opleiding voor? En vinden de selecties plaats op basis van klerekast-proporties uiterlijkheden? Problemen, of een klein akefietje los je op nanga wan bos-ede-klap. Klarie! Voor de rest heb ‘k al alles gelezen wat ‘k wilde zeggen. Vooral die ene, die van; “je kent me niet, noh” Suri mentaliteit, van @ Leor.


  Maak melding

 52. Het valt mij steeds op dat men op deze site elkaar de huid vol scheldt. Deze Nederlandse gewoonte moeten wij niet overnemen.
  Als ik goed ben ingelicht zijn de mishandelaars opgepakt.


  Maak melding

 53. Denk zelf dat macht vertoon is door de bewakers en de vrouwelijke douanier die ook zo onbeschoft was omdat iemand netjes aan de vrouwelijke douanier iets vroeg is naar mijn mening ook macht vertoon, namelijk jullie passagiers en bezoekers van zanderij jullie moeten fatsoenlijk zijn tegen de medewerkers van zanderij en wij hebben de macht en doen zoals wij het willen. Hier in Nederland doen ze anders, tegen je spreken ze je heel vriendelijk(begrijp mij niet verkeerd, ik scheer niet iedereen over een kam)maar achter je rug steken ze met de mes in de rug, spreek uit eigen ervaring, het is een heel lang verhaal, kleine voorbeeld is dat men mij voor vele dingen die men mij heeft geflikt, probeer men nu dan alles in mijn schoenen te schuiven en dankzij ALLAH=GOD ben ik heel veel dingen achter gekomen wat men mij al meer dan 28 jaar heeft geflikt. En men probeert mijn nog steeds dat ik schuldig ben. Hoop dat een dag komt dat ik alles in het openbaar zal bekend maken. Moet via peter r. de Vries doen en zal zeggen dat vele mij kennen.
  Met vriendelijke groeten,
  JHonny


  Maak melding

 54. De Surinaamse helden die zichzelf bewakers mogen noemen moeten dit eens bij Turkse of Marokkaanse vakantiegangers proberen. Ding mang go kier onoe en hakken je kop eraf stelletje laffe beesten.


  Maak melding

 55. Ik ben.voor de.crematie van mijn.broer in su geweest.
  Bij.vertrek.ben ik op mijn heilige plekken betast.ik moest nasr buiten lopen om mijn koffer van 18 kg
  Op te halen en zelf op de onderzoekstafel te leggen.
  De tranen stroomden maar ik moest mij inhouden.
  Nooit meer naar zo’n onmenselijk zanderij personeel….en nu mensen met muziek en schuddende
  Billen “”verwelkomen””.
  Bezint mensen zij verdienen ons fatsoen niet
  Maar verdienen.er wel hun brood.Wie helpt deze groep fake ambtenaren en beveiligers om tot inkeer te komen.


  Maak melding

 56. @ Roy Kaikusi groenberg 30 december 2018 at 00:55 /////

  “Besef jij wel hoe heel erg ongeschoold jij overkomt met jouw reactie? Zelfs reageerders met spel en taalfouten in hun reacties doen het nog niet zo slecht als jij..”

  JALOEZIE DOET NIET ALLEEN MIJN HART ZO LIJDEN, MAAR OOK MIJN HANDEN WAPPEREN.
  EEN AAP MET EEN BEETJE MACHT, MET NOTA BENE EEN SCHEERMES IN DE HAND IS LEVENSGEVAARLIJK.
  EEN BEETJE MEER SCHOLING, TACT EN VRIENDELIJKHEID DOET ZANDERIJ VEELMEER BLOEIEN DAN AFSTERVEN.
  AI BAJA SRANAN, SANI E MITI YU!


  Maak melding

 57. Helaas is het een algemeen geaccepteerd tendens dat Surinamers zich verbaal en fysiek laten gelden. zelf heb ik het meegemaakt dat de dame achter de kassa van een restaurant het niet zo op had met Surinamers uit Nederland. Die waren volgens haar te veeleisend en ongemanierd. Dit liet ze op de spreekwoordelijke Surinaamse wijze blijken; gescheld en tjoeries. De manager van het restaurant vond de reactie van haar medewerkster begrijpelijk. Jammer dat de waarden en normen teloorgaan in Suriname.


  Maak melding

 58. @Habibullah (laat ik uw naam schrijven zoals het geschreven dient te worden), als het inderdaad zo is wat u stelt dan meoten de andere bevolkingsgroepen in Suriname een goed voorbeeld aan de ‘apen’ nemen en hetzelfde doen. Ik ben daar voorstander van want alleen zo leren ze het dan af.


  Maak melding

 59. Suriname i love,
  hier hebben we ook zo eentje , meneer wil mij hoofd door een scan halen , terwijl deze nimmer als medicus is afgestudeerd , de essentie van mijn comment ontgaat hem volledig , speelt meer op de man dan op de bal.
  Net als vermelde bewakers reageert deze niet rationeel ,maar juist emotioneel.
  Bijscholing dringend gewenst bij deze nep-arts !!


  Maak melding

 60. Kankantriestraat 31 december 2018 at 11:01
  @Habibullah (laat ik uw naam schrijven zoals het geschreven dient te worden)
  Na rustig jouw bericht te hebben gelezen, kan ik niet anders concluderen dat jij ook Moslim bent. Het is zoeen prachtige mooie Dien (oprecht uit mijn hart zonder enige vorm van cynisme). Je kan makkelijk herleiden wie een ziekte heeft in het hart en wie geen ziekte heeft in het hart. Door daden en uitspraken! Discriminatie, racisme, uitsluiting van mensen die er anders uitzien dan jij is taboe bij Allaah (Alif Lam Lam Alif Alif Haa). Spreek het goede woord of zwijg…. Hopelijk zegt Bilal al Habashi jouw iets en zullen degenen met een foute inborst er lering uit trekken.


  Maak melding

 61. @Oplettend, je hebt gelijk. Het probleem is dat ze altijd het vliegtuig alleen maar van buiten zien. Van binnen hebben ze het nooit gezien en daar worden ze gestrest van. Dan is het tocht niet gek dat deze ongeschoolde zg beveiliger onbeschoft zullen afreageren. Schande.


  Maak melding

 62. Als het een srned was, hij dacht zeker dat het de ned politie was en wilde bijdehand doen
  Hij een les gehad die hij nooit meer vergeet
  Ze discrimeren daar in SU, waar is Sylvana nu dan


  Maak melding

 63. Overal zijn nog slaven ook in Europa zijn slaven die voor tien eurocent tomaten en sinaasappels plukken. Over die slaven hoor je nooit wat en wat te denken van de slaven in India die voor de rijke Indiërs zich de pleuris werken zonder daarvoor betaald te worden.


  Maak melding

 64. @Baba Si,

  Je heb gelijk hoor.
  Wat is slavernij? Dat is dat je iets moet doen tegen je zin in.
  Hoeveel mensen doen alleen dingen waar ze zin in hebben?
  De hele wereld is in slavernij.


  Maak melding

 65. Je mag een Javaan Pae noemen, een Chinees mag voor gele of Ome snesi uitgemaakt worden en een Hindoestaan mag je voor kuli uitschelden zonder dat je voor racist uitgemaakt wordt. Dan kijken kansloze figuren als Leor liever de andere kant op want hij is zelf een vieze racist met een zwarte huidskleur. Zodra iemand zijn groep uitmaakt voor apen komt hij ons de les lezen met zijn preken. Natuurlijk is zijn groep in Suriname de gewelddadigste en houden zij zich bezig met verkrachtingen en het beroven van anderen.


  Maak melding

 66. tjee, ik kom graag naar suriname en verbaas me er altijd over hoe vriendelijk de ambtenaren zijn bij aankomst. rotte appels vind je overal, maar dat hoeft niet de maatstaf te zijn. ook ben ik wel eens door politie aangehouden (soms terecht), maar altijd vriendelijk en correct behandeld. ik zeg altijd dat de politie in Nederland hier een voorbeeld aan mag nemen met hun arrogant
  belerende toontje


  Maak melding

 67. @ Leor. Dank voor uw reactie en spijtig dat u mij van racisme beschuldigt. Waar is uw valse aantijging op gebaseerd vraag ik mij af. Ten allen tijde bestrijd ik racisme en discriminatie en dit doe ik niet vanwege het geloof dat ik aanhang maar meer uit het feit dat ik een ontwikkeld mens ben. U beweert dat ik door gebruik van het woord ‘apen’ hiermee de Afro Sur. bedoeld wordt zoals in het bericht van dhr/mw. Habibullah is geschreven. Juist doordien ik het woord apen tussen aanhalingsteken zet distantieer ik me van dat woordgebruik.
  Voorts heeft u gemeend door een beroep op de Islam te doen, meer in het bijzonder de overlevering van Bilal el Habashi, als zou ik mij niet aan de regels van de Islam houden. De verwijzing naar Bilal vind ik prematuur en niet ter zake doende. Het is voor mij dan ook een vraagteken waarom u met deze overlevering aankomt. Mag ik u een wedervraag stellen. U weet dat Bilal de heilige Kaaba beklom om de oproep tot het gebed (de Azaan) te doen. Legt u mij nou eens uit hoe het kan dat de Heilige Kaaba beklommen werd ! Is dit geen heiligschennis ?

  ADVIES: wellicht dat u met de overlevering van Bilal de verdachten van de mishandeling op een gedachte kunt brengen die strookt met uw filosofie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.