woensdag, mei 29, 2024
HomeFotoSpoedeisende Hulp in Suriname voorbereid op december drukte

Spoedeisende Hulp in Suriname voorbereid op december drukte

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 dec – De Spoedeisende Hulp (SEH) in Suriname heeft extra personeel en materiaal ingezet voor de verwachte drukte die er rond de feestmaand december heerst. Dat zegt Mireya Rodriguez, waarnemend medisch hoofd van de SEH, tegen het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Volgens Rodriguez is 1 januari statistisch gezien de drukste dag van de feestperiode. Mensen hebben waarschijnlijk zodanig gefeest dat ze met allerlei klachten binnenkomen, aldus Rodriguez. Zij prijst zich gelukkig dat er een lichte afname te zien is in het aantal ongevallen dat bij de SEH binnen komt.

Rodriguez roept de samenleving op met mate te drinken en de kinderen zo ver mogelijk van vuurwerk af te houden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Mensen met gezond verstand zullen hieraan gehoor geven. De rest van de hersenloze ezels gaan lekker hun gang. Het deert ze niet. Zij willen alleen in de picture om te laten zien hoe geweldig ze zijn, met alle gevolgen van dien. Ik hoop dat niemand zich meldt op de SEH dat de jaarwisseling vlekkeloos, zonder dodelijke aanrijdingen,etc verloopt. Geen alcohol in het verkeer, geen agressie.
  Het is kenmerken dat de gasten die zich zeer agressief gedragen/misdragen een getraumatiseerde jeugd hebben doorgemaakt. Zijn gekleineerd, hebben zich als kind staande moeten houden om te kunnen overleven. Triest voor woorden. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat een ieder denkt aan zijn en anderen hun veiligheid. Vast een goede jaarwisseling. Hopen dat 2019 een vredig jaar zal zijn.


  Maak melding
 2. Een illusie om te denken dat iets wat men dagelijks doet, met een flinke borrel op deelnemen aan het verkeer, op oud- en nieuwjaarsdag niet zal gebeuren. Maar ik blijf mee hopen dat 2019 een ommekeer in dit gedrag te weeg brengt.

  In plaats van alleen op de SEH extra maatregelen te nemen zou het verstandiger zijn om een paar extra agenten in te zetten om alcohol controles uit te voeren.

  Ik hoop vooral dat men veilige, kindvriendelijk vuurwerk verkoopt en dat de ouders erop toezien dat hun kroost het vuurwerk op de juiste wijze afschiet.

  De mensen die ziek van de drank of van de drugs op de SEH langskomen lekker naar de wachtdokter sturen.


  Maak melding
 3. Sam,
  vertel mij even hoe men extra politieagenten wenst in te zetten om alcohol controle’s uit te voeren , terwijl vele politieagenten zelfs als zuipschuiten in de waterfile’s staan.
  Zelfs de PG, Roy Bajnath Panday geeft op het politieopleiding centrum aan dat het verontrustend is over het aantal onderzoeken tegen politieagenten welke over de schreef gaan.
  Neem bijv. de politieposten 3e Rijweg naast zondagsmarkt en politiepost Jarikaba , deze zijn verworden tot alcohol fabrieken , probeer maar eens een aangifte op beide politieposten te doen , de bejegening tot disrespect tegen de burgers is op beide posten dagelijkse kost , vreemd eigenlijk dat de inspecteurs op beide posten bevorderd worden en zelfs complimenten krijgen van Mini-ster Getrouw !!


  Maak melding
 4. Alleen op zon- en feestdagen is er hulp voor patienten,zo laat EHBO weten.De rest van het jaar wordt je overgelaten aan de genade aan God.
  Mensen voorzichtig zijn met het afschieten van bombels,pagaras en vuurwerk.Dat bespaard een trip naar de EHBO.


  Maak melding
 5. Het flinke aantal vlees- en snijwonden aan de geslachtsdelen rond deze periode spreekt voor zich.
  Mensen zoeken hun heil niet in de kerk, maar in de vochtige grot.


  Maak melding
 6. Den sma san kon december fu buitenland rigeri furu. Den du alla sani, dansi tapu wagi, dringi sopie dan braak, nai leki dagu tapu strati, alla deng sani dati deng du. Fosi no ben de so. Fosi go tjienso feest, njang dringi, luku famiri, sutu tjingso pagarra, njang tjingso moro, dringi tjingso champagne dan klari, de ini njun yari keba. Now yongu wang heri tra fasi, soso rigeri.


  Maak melding
 7. ..dus de SEH denkt echt dat 1 Januari de dag is wanneer patienten hulp nodig zullen hebben en de rest van het jaar niet?!
  Enfin ,de feestelijke voorbereidingen bij SEH om patienten met brandwonden te behandelen dankzij vuurwerk en bombels ,is klaar en nu wachten op de tientallen patienten die zich gaan aanmelden,het drukste dag van het jaar namens SEH..


  Maak melding
 8. WIE NIET HOREN WIL MOET VOELEN

  Alle Surinamers moeten vuurwerk afsteken op de juiste wijze omgaan, zoals het op de verpakking is aangegeven.

  Wie op nieuw one eye is, een vinger, gehandicapt door het leven gaat, hand of andere ernsitge letsel heeft opgelopen met blijvende schade, moet niet gaan lopen janken. Eigen Schuld om voor de rest van je leven gehandicapt door het leven te gaan.

  Je kan maar beter uit de buurt van buurwerk afsteken blijven en er helemaal niet aan mee te doen.

  Ouders, verzorgers moeten goed op letten dat (kleine) kinderen geen schade van vuurwerk afsteken ondervinden. U als ouders bent verantwoordelijk om goed toe te zien en op uw kinderen te letten.

  Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Speel niet met vuurwerk of afgeschoten vuurwerk.

  Ik wens alle Surinamers een zalig uiteinde toe en een gelukkig Nieuwjaar 01-01-2019

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 9. Mijn mening en bevindingen betreffende het vuurwerkgeweld;
  1. De zaken/winkels die vuurwerk verkopen zijn er in overvloed, op bijna elke hoek zowat een handelaar.
  2. Het vuurwerk dat word verkocht is echt alleen in het Chinees geschreven, voor zover ik heb gezien… Voldoet het wel aan de juiste veiligheids normen, zijn er degelijke tests gedaan door brandweer, zijn ze allemaal echt getest? Want sommige vuurwerksoorten vallen onder de categorie dynamiet of handgranaat…
  3. De oudjes, kleine kinders en bijna alle huisdieren krijgen alleen maar stress van dat oorverdovend geweld.
  4. Waarom zo een lange periode om vuurwerk af te steken, hoeft niet per sé alleen maar op oud op niew, maar beperk het tot 2 of 3 dagen… scheelt ook minder rommel om op te ruimen, als het überhapt word opgeruimd….
  5. Als je met vuurwerk denkt kwade geesten te verjagen, zou je dan niet elke dag vuurwerk moeten afschieten, want ze komen blijkbaar telkens weer terug…


  Maak melding
 10. Ze zijn tenminste voorbereid en hulpverleners worden hier niet bestookt met vuurwerk.
  Elke jaar weer hetzelfde in Nederland dat jongeren hulpverleners beletten hun werk te doen.
  Ze moeten hier durven in Suriname.

  Aan alle Surinamers met liefde voor hun land wens ik een vredig en gezond 2019 toe.
  Gods zegen aan allen😇


  Maak melding
 11. Sommige mensen krijgen thuis te weinig aandacht of zijn eenzaam dus zoeken het op een negatieve manier.
  Gewoon zielig
  Zit in hun systeem hun bovenkamer is er zo nu en dan vooral nu het koud is kortsluiting.


  Maak melding
 12. Dus alleen in dec extra maatregelen.wat gebeurt d rest vn t jaar dan.vooral in t weekend is t ook druk by SEH.maar j kan doodvallen vlak voor ze.j zit eerst uren te wachten om aan d beurt te komn.eeuwig hoor j dat er niet genoeg personeel is.maar als j naar binnen gaat dan zie j dat ze koffie uurtje hebben.ze pratn lekker torie of zyn in hun telefoon bzg.j betaalt keihard dremplkostn andrs wordt j nt behandeld. En over hun mentaliteit? Daar pratn we lievr niet over.k was laatst daar.zat met hevige pyn van een operatie van 9 tot 12u..myn man is toen naar binnen gegaan om te zeggen dat k echt niet meer kan vn d pyn.komt die dame doodleuk zeggen dat als k wil dat k weg kan gaan maar dan moest k wel tekenen.met alle pyn hb k maar niks gzg en hb getekend en bn weggegaan.deze mensen doen hun werk niet uit liefde mar gewoon omdat ze aan t eind vn d maand hun geld moetn krygn.mpp


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES