Bijzondere aandacht voor keuring en controle van zwaar materieel in Suriname

15
Weer vrachtwagen betrokken bij aanrijding in Suriname
Foto: Weer vrachtwagen betrokken bij aanrijding in Suriname (okt 2018)

PARAMARIBO, 23 dec – Het nieuw bestuur van de Stichting Herkeuringen Motorrij- en voertuigen Suriname (SHMS) zal bijzondere aandacht moeten besteden aan de (her)keuring en controle van zwaar materieel voor de verkeersveiligheid in Suriname. Dat zei minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie bij het installeren van een nieuw bestuur en de nieuwe Raad van Toezicht van de stichting. Hij zei dit naar aanleiding van recente incidenten met zwaar materieel, bijvoorbeeld op de Wijdenboschbrug.

“De laatste tijd is de kwestie van zwaar materieel veel besproken, denk maar aan de laatste incidenten op de Wijdenbosch brug. In het parlement heeft men het ook naar voren gebracht. Ook daar is de rol van het keuringsinstituut besproken”, zei de minister aan de leden van de raad en het bestuur van SHMS. Hij gaf aan dat er al gesprekken zijn gevoerd over regels voor zwaar materieel dat gebruik maakt van de brug.

Bijzondere aandacht voor keuring en controle van zwaar materieel in Suriname
Foto: NII – Nieuw bestuur en Raad van Toezicht SHMS geïnstalleerd

Het nieuw bestuur is ​er om de veiligheid op de openbare weg te helpen garanderen. Dit doet het SHMS door toezicht te houden op de herkeuringen gepleegd door de keuringsinstanties. Zij moeten alle voertuigen compleet en op de juiste wijze herkeuren aldus de minister.


15 REACTIES

 1. Dat is goed nieuws, alleen stel dat het veel geld gaat kosten om vrachtverkeer te laten maken ,en die genen heeft geen geld .
  Dat betekend dat er ook veel bedrijven er mee ophouden wat natuurlijk goed is want dat betekent minder ongelukken.


  Maak melding

 2. Nou dat is zeker weten goed nieuws ivm verkeersveiligheid. Maar het gevolg is wel dar er veel vrachtwagens afgekeurd gaan worden want in suriname rijden er merendeels vrachtwagens die in europa al afgeschreven zijn….


  Maak melding

 3. Dat vrachtwagens in Europa zijn afgedankt of afgekeurd zegr niks over de onveilige situaties in Suriname. Er zijn meerdere factoren. Te denken valt aan. Alcohol, geen rijbekwaamheid. Geen rijbewijs dus. Geen onderhoud, geen keuring, afgekeurde wagens met goedkeuring. Moet meer inspectie komen op verkerrsveiligheid. Hoge snelheid en roekeloos rijden door haadt ook aanpakken en dan pas gaat het goed komen. Wil je een inspecteur ik ben bereid.


  Maak melding

 4. Natuurlijk is het een goede zaal dat motorvoertuigen gekeurd worden, maar zoals gebruikelijk in Suriname voert corruptie de boventoon en in NDP kringen wordt het toegestaan en knijpt men een oogje dicht (denk maar aan Abrahams). Alleen een integere regering kan corruptie uitbannen om een welvarend Suriname te creeren. Misschien na de a’s verkiezingen zal het lukken.


  Maak melding

 5. Die vrachtwagens in Suriname zijn niet bereken voor de smalle Surinaamse wegen. Wegen gaan kapot en veiligheid us zeker 0,0 . Ze moeten vrachtwagens toelaten tot max 3ton, de rest van het zwaar transport over het water. Vroeger ging het toch op die manier. Wel jongens zoeken even verder uit!


  Maak melding

 6. De wegen zijn nauwelijks berekend oo de overbeladen vrachtwagens. Dus heeft niet direct met de wegen te maken. Als er 8 ton staat is de asbelasting dikwijls vele malen meer. Dus vrachtwagens horen niet op deze wijze de infra kapot te naken. Maar ja 1 rit is goedkoper voor de sjoemelende beunhazen


  Maak melding

 7. Domme reacties hiero ik ben Erasmus universiteit gestudeerd. Ik ben jullie oplossing stelletje stomme apen hiero. Ben blij dat ik nu in rotterdam zit en niet in livornoweg meer.


  Maak melding

 8. Pherai
  Daar aan de E. U had je dan in ieder geval geen Nederlandse les. Net zo als je manieren die je van je ouders niet genoten heb. En je intelligentie is 0. Hoop geschreeuw zonder inhoud.


  Maak melding

 9. Weer een heleboel theoretisch gelul, moet nog zien of er in de praktijk war terechtkomt van de keuringen en het toezicht en controle er op met die tjoekoecultuur, vorig jaar mijn auto laten keuren bij een zogenaamde goede garage in Nw. Nickerie, volgens mij zijn ze om de auto heen gelopen en omdat hij er wel aardig uitzag aan de buitenkant en tegen betaling APK goedgekeurd, 2 maand geleden met die auto teruggereden van NW. Nickerie naar Paramaribo, voelde niet goed aan te weinig remdruk, een raar geluid bij de wielophanging en naar links trekken bij het remmen. zelf de motorkap maar eens omhoog getrokken bleek ook de radiateur maar met borgdraad op twee punten vastgezet te zijn. De auto gelijk door een garage op Tout li Faut na laten kijken , bleek de complete voortrein compleet verrot te zijn Dus die hele APK in Suriname is voor mij een wassen neus, heb later meer mensen met soortgelijke ervaringen gesproken en ga er gewoon vanuit dat het met de keuring van bedrijfsauto’s weinig anders zal zijn, als je maar betaald krijg je overal wel een stempeldje op. BTW de auto is volledig hersteld, en rijdt als een nieuwe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.