zondag, april 14, 2024
HomeFotoGrote aanrijding met vrachtwagen op Wijdenbosch brug in Suriname

Grote aanrijding met vrachtwagen op Wijdenbosch brug in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jul – Een grote aanrijding op de Wijdenbosch brug in Suriname heeft vandaag aan het eind van de middag voor kilometers lange files gezorgd in Paramaribo. Volgens de eerste berichten was er enkel sprake van blikschade. Diverse auto’s zouden zijn aangereden door een container truck, omdat de remmen van de vrachtwagen het niet meer deden. Dit is nog niet bevestigd door de politie.

Het is niet de eerste keer dat een vrachtwagen voor chaos zorgt op de ‘Bosje’ brug. In september vorig jaar vielen de remmen van een tankwagen uit op brug. De tankwagen denderde naar beneden en veroorzaakte daarbij schade aan veertien voertuigen waaronder een bus. Het voertuig kwam tot stilstand in een goot niet ver van de voet van de brug, zoals op deze foto te zien is.

Een autobestuurder die het ongeluk van dichtbij meemaakte plaatste deze film op Facebook:

opening
Fernandes Express
BODO Party

34 REACTIES
 1. Misschien komt het in een paar slimme koppen op om zwaar verkeer over de brug te verbieden. Dit is wachten op doden als dit zo doorgaat. Yu mu dring dresi wakti siki, maar het is nog niet doorgedrongen blijkbaar.


  Maak melding
 2. Goed dat de tweede brug naar Commewijne al in aanbouw is, zodat bij calamiteiten het verkeer omgelegd kan worden. De oorzaak van de aanrijding maakt weer pijnelijk duidelijk, dat voertuigen op de Surinaamse wegen rijden, die technische mankementen vertonen. Het is publiek geheim dat voertuigen een keuringscertificaat hebben, zonder een keuringslokaal te hebben gezien. Voertuigen boven 5 ton, zouden verplicht binnen de steekproef van de keuringswaakhond moeten vallen. De keurmeesters die keuringscertificaten verkopen, zijn misdadigers, en dienen voor minimaal 5 jaar de bak in, als ze betrapt worden. Bij deze misdaden zijn de diensten van klokkeluiders zeer gewenst. ik snap niet waarom de kop spreek van een grote aanrijding. Daarnaast heeft de video die geplaatst is geen toegevoegde waarde aan het bericht.


  Maak melding
 3. Hoe dit soort voertuigen door de keuring komen is mij een raadsel,maar als een barbaar de leidinggevende is van die afdeling,en daar heeft Chan voor gezorgd voordat hij vertrok,kan j van alles verwachten,kijken wie de eigenaar is,j hoeft het niet eens te vragen,tjoekoes worden grif betaald om hun 30 tot 40 jr verouderde (roestbakken)vrachtwagen op de wegen te houden met alle gevaren van dien,just follow the money,het zijn criminelen die zich zelf ondernemers noemen


  Maak melding
 4. Het ongeluk is de resultaat van het tjoekoe systeem. Waar is de weegstation voor zware trucks voor de brug? Het is wel duidelijk dat een tweede brug over de Su Riviera hard nodig is. De brug moet de zware trucks moeten dragon. Twee banen naar Elke kant zou mooi zijn .


  Maak melding
 5. Als j dit soort berichten leest vraag ik mij zelf af als het ooit goed komt in Su,ik heb mijn twijfels daarover;vorige week werd door een struikrover geprobeerd een hardwerkende burger te beroven in een grensstad omdat hij de verleiding niet kon weerstaan omdat de man bij de betaling vr bewezen dst een stapel biljetten uit zijn broekzak te voorschijn haalde er ontstond een vechtpartij waarbij de struikrover in de rivier terecht kwam en verdronk,direkt daarna ontstonden er relletjes omdat zijn soort genoten partij vr hem koos,ipv dat leiders het gedrag afkeurden steken ze masaal hun hoofden in het zand,maar op een bepaald radio station heb j een van de leiders die wekelijks alles afkeurd wat de regering doet,maar weigert zijn soortgenoten tot orde te roepen,struisvogel politiek heet dat,zo heb j ook een andere groep die naar onafhankelijkheid streeft en het land probeert opbouwen,en weer een andere groep die juist het tegenovergestelde na streeft en blind de adviezen van de kolonisator opgevolgd ongeacht de wreedheden die zij hebben ondergaan en tot op de dag van vandaag die blijven ontkennen,hun leiders vliegen om de haverklap nr den daag vr advies waardoor er een tweedeling ontstaat in de maatschappij ik wil het hierbij laten; wordt vervolg


  Maak melding
 6. Met de ndp aan de macht, dankzij de ma pima ndp paria’s, inzicht op elk vlak en gebied no de moro. Nog twee te gaan voor nog meer paarse chaos en ontwrichting.


  Maak melding
 7. Ik hoop niet dat ik op het hoogste punt van de brug ben als deze instort. Ter voorkoming dat mij dit overkomt ga ik onder het bewind van DDB niet naar Suriname.
  Sai torie familie leden.


  Maak melding
 8. Wanneer ik aan mijn familie zeg dat ik alleen met KLM naar Suriname vertrek, dan ben je geen echte Surinamer. Dan maar niet!Surinamers zijn laks, tje potie!
  Ik ken me volk, ja wanneer ik terug ben maak ik het, oh kan nog even.ai gaat nog, maar ik heb nog geen geld. Dan moet je niet rijden want je kan het niet onderhouden. Dan moet je niet rijden want er lopen mensen(kinderen)langs de weg.
  Dan moet je niet over zo een hoge brug want de lading(leeg container of vol minx 15 ton) gaat je naar beneden duwen. Domme chauffeur, die denkt dat hij slim is om te zeggen dat de remmen het hebben begeven. Hou mij niet voor de gek want voor dat je vertrok(voertuigcheck) verscheen er op je dashboard een signaal dat de remmen versleten tot kapot zijn. (EN dan nog moet je het zelf nog een keer controleren en je weet hoe).die wagen geeft percies aan op elke as hoeveel procent je remmen zijn. Ik had ook een paar DAF.
  Dat de Surinaamse overheid het toelaat dat er voertuigen in slechte staat de weg op komen, zegt al genoeg!! Ik weet waar ik het over heb, ben eigennaar van een transportbedrijf hier in Nederland en we rijden ook dagelijks met containers.En ik zou deze container(high cube) nooit met een DAF CF trekken.conclussie chauffeur en voertuig niet geschikt. MEN LIEGT VOOR HET VOLK


  Maak melding
 9. Mijn technische kennis is ver onder het gemiddelde, daarom de vraag:
  kan het zo zijn dat de remmen het plotseling, precies op de brug ineens niet meer deden?
  kan dat ook gecontroleerd worden?


  Maak melding
 10. Nee dat kan niet,dan kwam hij niet tot stilstand die kleine autootjes houden een volgeladen vrachtwagen niet tegen. MBT 50000 kg en een auto 1200 en hij komt naar bergafwaarts? alleen als die rode slang kapot gaat tijdens het rijden kom je levensgevaarlijk tot stilstand, die wagen gaat scharren. (kijk maar op YouTube) direct geen uitstel, het gebeurt waar het kapot gaat. dat is de grootste angst van elke vrachtwagenchauffeur.
  Als je het anders bekijk denk ik ook dat hij de brug stilletjes is opgereden en zich heeft bedacht dat hij beneden niet zou kunnen remmen,dus kon hij met die snelheid 15 km/ u max nog de handrem opzetten(berg op, goed geladen trekt hij maar 30km/u omhoog Deze kapotte 260pk) .Met als gevolg aanrijding, maar als chauffeur moet je een reden geven waarom je wagen daar stil stond, dus gooide hij het op de remmen natuurlijk.


  Maak melding
 11. Aanrijding oke kan gebeuren,

  Maar nu begint het probleem 9 voertuigen. Dat wil zeggen dat er een probleem is voor de betrokken voertuigen. De verzekering keert niet 100% uit omdat er meerdere voertuigen betrokken zijn bij de aanrijding. Wie gaat dan de schade van de voertuigen betalen.
  Men moet vrachtwagens verbieden over de brug te rijden, want bij een aanrijding zijn er altijd meerdere voertuigen betrokken en dan is de gemeenschap de dupe van de kromme regel van de verzekering.
  De gemeenschap moet beschermt worden.


  Maak melding
 12. Er zal meerdere bruggen gebouwd moeten worden om de drukte op die brug te ondervangen. Elke dag kilometers lange file en nog in die hitte. Zo moet het niet blijven. Och, wat heb ik toch met die mensen (ook mijn mati’s) te doen die elke dag naar en van Paramaribo over die brug moeten rijden. Die brug wordt ook ouder. Desnoods worden de veerbootjes van vroeger van Nieuw Amsterdam naar Leonsberg weer ingezet. Dat gaat een paar honderd bromfietsen per dag schelen voor die brug. Natuurlijk is daarvoor geld nodig. Wat niet !? Er zijn genoeg slimme koppen in Suriname. Ze kunnen dat toch inzien dat het zo niet verder kan/moet ? Ik begrijp het niet. Jij wel ?


  Maak melding
 13. Gewoon zwaar materieel verbieden ! Maak een RI&E risico inventarisatie en evaluatie – dan zie je hoe brug gebruikers dagelijks worden bloot gesteld aan gevaar! Trouwens elk vracht wagen dient een nood stop te hebben Manueel en hydraulisch te beschikken en dat moet tijdens de apk gecontroleerd te worden , anders is er iets mis zoals dat verwoord is door een paar postings hier boven!


  Maak melding
 14. Zolang iedereen de regels maar als een last ziet, is het een kwestie van wachten totdat er dodelijke slachtoffers vallen. Maar zelfs dan gaat er weinig gebeuren, geld en winst en die zogenaamde haast is belangrijker dan mensen levens. De mensen hebben toch sch!jt aan regels in het verkeer, om de ene dag een aanrijding of een elektriciteitsmast omver gereden. Fedi hab en druk in a verkeer, dey anga neti…


  Maak melding
 15. Wan lesi mi ben rij anga wan taxi, kande 5 of 6 yari pesa . A man gewoon e dringi wan hafu liter Parbo. Mi aks a man efu a verstandig fu rij en dringi alcohol. A man taigi mi gewoon biri a no alcohol. En zo rijden heel veel in het verkeer, dagelijks…


  Maak melding
 16. ik ben goud, heeft onlangs meer dan 333,5 miljoen US$ overgemaakt aan deze bende regering..
  wat hebben ze ermee gedaan..

  één optie is, een tweede brug bouwen zonder corruptie geld verspilling door echte ” openbare ” inschrijving in het buitenland door een buitenlandse bedrijf kost niet veel meer dan 100 miljoen, veel minder zelf met aan verwante wegen..

  het kan makkelijk door deze bende betaald worden door de opbrengst van ” ik ben goud ” aan de regering gegeven..

  maar helaas het geld is alweer verdampt, je hoort er niks meer over..


  Maak melding
 17. Er wordt gezegd dat de brug zwaar beschadigd is door deze aanrijding veroorzaakt door de rondhout vrachtauto. Weggegooid geld dat deze brug nu voorgoed naar de knoppen is.

  Surinamers die nu over de zwaar gehavende bosjebrug gaan kunnen in verband met de staat van de brug op dit moment voor hun eigen veiligheid een zwemband/reddingsvest meenemen om hun vege lijf te redden. Vrouwen en kinderen eerst als ze door het nationaal veiligheidsteam uit het water moeten worden gehaald.

  ddb har a dang! a people ai dede in a film.

  Sari Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 18. @Snelle Henkie
  Klacht indienen bij RDW
  @Passant,
  Zwemvest helpt niet als iemand van die brug afkieperd. Red bull geeft je vleugels,, wie weet heb je meer kans van overleven daarmee.


  Maak melding
 19. Flordelyn,
  Tweede brug naar Commewijne in aanbouw ????

  In aanbouw net als de fly-overs , de snelweg naar zanderij, de ziekenhuizen, de diepzeehaven , de tramverbinding en de vele andere gebakkenluchtprojecten die de NDP heeft gepresenteerd.


  Maak melding
 20. Het is jammer dat leken uitspraken gaan doen hoe een vrachtwagen zich gedraagt op een helling.
  De voorwaartse kracht met een zware belading wordt het een monster truck, je moet het zo zien ,dat een vliegtuig gaat stijgen. Een vrachtwagen die van een helling afrijdt afhankelijk van de % daling kan het een monster worden en een onhoudbare projectiel.
  De oplossing zit erin om alleen s’nachts met zware ladingen de brug over te steken.
  Het beste is de veerpond weer te herstellen en te gebruiken voor vrachtverkeer.
  Eigenlijk wordt de brug te zwaar belast wat ertoe zal lijden dat de brug op termijn niet meer gebruikt kan worden voor motorische voertuigen.
  Wat dan overblijft is de tijd van toen. Alle vracht zal met de paard en kar over getrokken worden.

  tjee


  Maak melding
 21. Sorry Mie moffo. Jij weet duidelijk niks van vrachtwagens af zeg geen domme dingen. Die vrachtwagen brengt niet zicht zelf dus kan nooit een monster worden en praat niet over percentage. met hoeveel procent gaat die brug in Suriname omlaag?
  Het is niet de geschikte trekker(DAF CF 260/360 pk lage koppeling en schoteldruk van 10 t) om met deze containers te rijden. Ik heb een paar Mega trekkers met en of LZV(kijk op straat) combinaties en ik doe voornamelijk container vervoer. Ik neem je graag een keer mee naar Luxemburg Duitsland of Frankrijk, al gehoord van Tilff in België?De hoogste punt in Nederland voor de vrachtwagen is de van brienenoord brug.

  PS, hier in Finland ben ik de eerste (10 jaar)Surinaamse transporteur daar ben ik trots op. Heb je vragen laat me weten. Mijn chauffeurs rijden met Volvo MAN Iveco alles euro 6 oudste 2016-2018


  Maak melding
 22. erg erg en schandelijk,wat een gewetenloze bende is dat.als er heel veel doden vallen dan komt er misschien een oplossing.jammer jammer.
  zoveel boeven daar en niets is goed,hoe is dit mogelijk.pas op ik heb hier geen woorden voor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES