Damaru tekent contract met dancehallgroep Ghetto Crew uit Suriname

7
Damaru tekent contract met dancehallgroep Ghetto Crew uit Suriname
Foto/collectie D-Music

PARAMARIBO, 23 dec – De populaire Surinaamse zanger, songwriter en ondernemer Damaru heeft een jaarcontract getekend met de dancehallgroep Ghetto Crew voor zijn platenlabel D-Music. Als onderdeel van het contract komen in januari al twee nieuwe singles van de groep in Suriname uit. Verder heeft Damaru plannen om volgend jaar met Ghetto Crew Nederland te bezoeken voor het verzorgen van optredens.

“Ghetto Crew is een van de grootste dancehallbandjes van de Surinaamse wijk Latour. Als we praten over showbands van Suriname zijn hun the best ever”, zegt Damaru. “Ze zijn er heel enthousiast over het contract. Het moet wat worden”, meent de Mi Rowsu-zanger.  “Ik heb een paar oefeningen van ze meegemaakt en raakte onder de indruk. Zag ook dat de groep die nu uit Seky en Snesje bestaat, nog potentie heeft”.

Ghetto Crew, die bekend van grote hits als ‘Soedati’ en ‘Akoen Peleng’ wordt nu gevormd door Seky en Snesje. De Surinaamse dancehall-ster King Koyeba die nu in België woont en Badderman maakte ook deel uit van deze groep. 


7 REACTIES

 1. Het jaar 2018 is zo zodadelijk voorbij. Een jaar waarbij onderbouwd kan worden aangetoond dat een verkwistend, corruptief en verderfelijk beleid door politici van de regerende partij is gevoerd. In dit jaar is wederom bewezen dat een te groot deel van onze samenleving bestaat uit hypocrieten, charlatans, onfatsoenlijken en laag ontwikkelden. De misère van de jaren tachtig en begin negentig is de oorzaak van de neergang in het ontwikkelingsniveau en de gehanteerde gedegen waarden en normen. Als gevolg van vooral de economische malaise werd een gedegen opvoeding en opleidingsmogelijkheid binnen de samenleving verdrongen door de overlevingsdruk. De nogal redelijke opleving binnen onze economie en opleidingsniveau na deze periode was niet ruim genoeg om de “krater” geslagen binnen de samenleving qua opleiding en het bewustzijn van deugdelijke waarden en normen, te minimaliseren. De opleving heeft niet mogen baten, daar in 2010 de “beul” van het ethische en de zijnen begonnen “in te hakken”. Hiermede is een ingeschatte toekomst inhoudende een vermogende, rechtvaardige en eerbare samenleving in rook opgegaan! Voortzetting van het wanbeleid, waarbij wanorde, willekeur, en rancune de boventoon voeren zal nimmer leiden tot herstel. Verscheidene feiten zijn een teken aan de wand dat de huidige beleidsmakers niets goeds voorover hebben met ons land. Het steevast in de wind slaan van alarmeringen en adviezen maken het duidelijk dat zij slechts uit zijn op het “plunderen” en het consolideren van hun machtspositie, onder andere middels het dom houden en afhankelijk maken van het “stemvee”. Laat uw gedachten maar gaan omtrent de bejegening van het onderwijs, het uithalen van politieke foefjes en het steeds verzwaren van de financiële lasten van het electoraat, middels de introductie en verhoging van allerhande belastingen. De middenstand die als “boost” dient voor positieve ontwikkelingen op economisch en sociaal vlak binnen de maatschappij is zo goed als weggevaagd! Van welke hoek zullen dan de prikkels komen om ontwikkeling op gang te brengen ter verbetering van onze levensstandaard. Van de beleidsmakers hoeft dat niet te worden verwacht, daar zij manifest zijn voor “verval, verdriet en versplintering”! Kunt u zich een voorstelling maken van de consequenties voor onze economie door de steeds toenemende schuldenlast? Kunt u presumeren welke implicaties ons gehaperd onderwijs heeft voor onze kinderen hun ontwikkeling en toekomst? Heeft u enig idee hoeveel bejaarden pinaren en kinderen te kort wordt gedaan? Heeft u enige notie van hoeveel tieners, zowel jongens als meisjes zich seksueel laten misbruiken vanwege een manco aan geld voor levensonderhoud en het ontbreken van alternatieven? Beseft u wel hoeveel moeders vernederingen van seksuele en psychische aard moeten accepteren voor enige middelen om hun kroost te voeden? Beseft u wel degelijk wat in mannen omgaat, daar zij niet bij machte zijn om voldoende financiën op tafel te leggen om het gezin te onderhouden? Weet u hoeveel leed er in de samenleving heerst? De aanhang van de paarse politiek vertonen karaktertrekken van “kudde dieren, di é pina lek alata”, maar durven dat niet kenbaar te maken aan hun “baas”. Echter bedelen zij wel op een opdringerige manier om geld en gunsten bij anderen. Het advies is om hen niets te geven en eigenlijk “iem jagi den lek wan dagu” daar zij niet de waarheid willen aanhoren omtrent hun “leider” en de oorzaken van de heersende situatie. Kunnen zij hun “smoel” nu niet opendoen en schreeuwen; “we fireng en oeng saka, den tekie wi moni mekie we pina”! Doch, als een “hond met de staart tussen de benen” bedelen ze om een “pinatingpakket”! Dat het jaar 2019 enige verbetering zal brengen in onze levensstandaard en levensvreugd is niet te onderbouwen. Wel zal door het tuig van de richel veel worden gespendeerd en fantasie verhalen worden voorgehouden om de kiezer een loer te draaien. Op gewiekste wijze zal arglist plaatsvinden, in de overtuiging dat het wel resultaat zal opleveren op de dag van de verkiezing bij zulk een onnozel electoraat. Vreemd genoeg blijkt in ons land dat figuren, van wie iets waarachtig wordt verwacht, plots de absurdste stelling innemen. Zo ook met een geestelijke in een hoog ambt, die plots met een andere pet op, vindt dat verzoening moet plaatvinden. “Yere noh pa”, met een thans blijkt toepasselijke naam; met satansgebroed en terroristen wordt nimmer verzoend! Misschien moet hij ook als zijn bijna soort genoten, een kuil graven op het onafhankelijkheidsplein en daarin een brief voor zijn God deponeren, waarin naar advies wordt gevraagd m.b.t. verzoening. Het doet zeer en klinkt naar Surinaamse maatstaven iets wreed, maar huichelachtige en lafhartige landgenoten die noch zichzelf respecteren, noch durven om de toekomst van hun kinderen te beschermen, moet u “opsodemieteren” als ze durven u een goed jaar toe te wensen. Aan de kleine groep oprechte “Srananmangs” wordt ook in 2019 ondersteuning aangeboden om ons land uit de keet te halen en het gespuis met wortel en tak uit te roeien. Leve Suriname, elimineer het gespuis!
  P.S. Met de meesters van bedrog aan het roer kan met de aan de waarheid grenzende waarschijnlijkheid worden gesteld dat het “nimmer” meer goed komt! Onthoud; de vastberadenheid van oprechte landgenoten zal weer het licht van hoop over Suriname doen schijnen!

  Drs. Frits Lalay


  Maak melding

 2. Damaru, jij rookt nog geen jonkos, maar volgens mij ga jij dat gauw doen. Want als ik twee gasten zie dan hoop ik dat ze wel weten w a t ze doen. Ik heb trouwens nog nooit van deze bekende dancehall groep gehoord.


  Maak melding

 3. Latour is een ghetto of achterbuurt of bakabini in Paramaribo.
  Deze buurt heeft altijd een slechte naam gehad, armoede, criminaliteit enz.
  Damaru kan liever zijn eigen ding doen i.p.v met deze dubieuze figuren in zee te gaan.
  Niemand zit nog te wachten op weer zo een z.g ghettogroep.


  Maak melding

 4. @Dansimang

  En dat is nou de reden waarom wij geen vooruitgang zullen boeken. Door de gedachte gang van mensen zoals jou. Latour is een achterbuurt ja dat klopt. Maar in dat achterbuurt wonen mensen zoals jij en ik. Gun hun ook een keer wat. Als Damaru met ze in zee wilt gaan ziet hij waarschijnlijk potentie in ze.

  Surinamers moeten een keer ophouden met hun vooroordelen.

  Deze laat ik even hier. (STOP, THINK ,ACT, REACT)


  Maak melding

 5. power damaru ,power je eigen mensen .veel mensen die achter hun pc zitten , typen alleen maar shit . no arkie wiswasie sma sang no e mik deel uit foe a Surinaamse samenleving . power joe egie blakka brada . je toer naar Europa gaat je lukken .je heb veel fans in Europa en wie lobie joe na in Europa . en broertje dies a no wang blakka sranang man e skrifie power joe so . na wang witie sma sang lobie Sranan artiesten .


  Maak melding

 6. Inderdaad staat SRANAN in brand !

  Mister BOUVA ( Gaarkeuken-expert vd Naschoolse Opvang)
  heeft eerder verklaart dat HIJ en de NDP de RECHTERS GAAN
  STOPPEN !

  Mister BOUVA heeft NOOIT gehoord van scheiding der machten.,
  trias politica !

  Mister BOUVA MIST de juridische kennis om over dit onderwerp
  een doordachte mening te geven !

  Mister BOUVA weet ook niet dat VRIJWEL ALLE AMNESTIEWETTEN
  in de regio, door de RECHTERS zijn VERNIETIGD/ONGELDIG zijn
  verklaard ! (Chili, Argentinie,Peru etc)

  Zielig wanneer een PAARSE politicus door een dictator dusdanig
  wordt geindoctrineerd/gemanipuleerd, dat hij SEMI-WAANZINNIGE
  en ONDEMOCRATISCHE ONZIN UITKRAAMT !

  LEVE DE SRANAN RECHTERLIJKE MACHT !

  STRAF ALLE SURINAAMSE MOORDENAARS !

  STRAF ALLE SURINAAMSE MASSAMOORDENAARS !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.