donderdag, december 7, 2023
HomeFotoPartybussen mogen niet meer over Bosje brug; zwaar transport overdag alleen onder...

Partybussen mogen niet meer over Bosje brug; zwaar transport overdag alleen onder begeleiding

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 21 dec – Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft vandaag bekend gemaakt dat ingaande heden, vrijdag 21 december, zwaar transport overdag slechts onder toezicht en begeleiding van de motor surveillance dienst over de Wijdenbosch brug mag rijden. Tourbussen met feestvierenden aan boord, de zogenoemde partybussen, mogen helemaal niet meer over de brug.

De maatregel komt in het kader van de veiligheid met betrekking tot het verkeer over de J.A. Wijdenboschbrug, aldus de politie. Onder zwaar transport vallen transport van houtblokken, olie, water, zand, stenen, grind, cement en zwaarmaterieel schrijft het KPS.

Er zijn overdag bepaalde tijdstippen waarop zwaar transport onder begeleiding over de brug mag: in de ochtenduren tussen 09.00 –en 12.00 uur en in de middaguren tussen 16.00 –en 18.00 uur. Het is overigens wel toegestaan voor het zwaar transport om tussen 23.00 en 04.00 uur gebruik te maken van de brug zonder begeleiding van de politie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

24 REACTIES
 1. Zonder begeleiding van de politie zal het ook gigantisch misgaan. Er hoort juist controle te zijn. Er is 24 uur per dag verkeer over Bosje brug. Camera’s plaatsen en kilometerborden.Verkeersdrempels plaatsen zodat er niet te hard over de brug gereden wordt. Het wordt gebruikt als een racebaan met alle gevolgen van dien. Een goed doordachte plan van aanpak voor veilig verkeer en dit concreet aanpakken. Mensen hebben altijd haast.
  Hardlopers zijn doodlopers. Ga desnoods eerder de deur uit, dan kom je op tijd waar je moet zijn. Ook regelmatig de auto’s en vrachtwagens laten keuren. Geen vriendjes politiek.


  Maak melding

 2. Fa disi sani wroko dan. Fa skotu go regel te 30 of 40 truck wani rij broki tussen 9 nanga 12 of tussen 16 nanga 18. Altijd den pasi druk. Fosi 7 yuru a broki druk keba soso file dape. Fa yu kan rij fu wan broki dan yu musu wakti na wang rotonde. Wiensi skotu rij nanga truck, a rotonde dape fokop.


  Maak melding

 3. Dit is een goed begin maar eigenlijk moeten er stringentere maatregelen worden genomen. Geen ander verkeer wanneer zwaar transport over de brug gaat.
  Je moet er niet aan denken dat een zware vrachtwagen de brug af komt denderen met voor zich personenauto’s (die kunnen geen kant op).
  Dan is het leed niet te overzien.
  Hopelijk gebeurt dat nooit.


  Maak melding

 4. Bosje brug en aanvoerwegen hadden breder moeten zijn. Had wel meer geld gekost maar met het oog op de toekomst (meer voertuigen en zo) zien we nu al dat het lastig manoeuvreren kan zijn. Het is wel goed de zaak nu te reguleren maar de behoefte aan een technische oplossing of het ontlasten, is op lange termijn niet te vermijden.


  Maak melding

 5. “Mosho Mijt 22 december 2018 at 15:10
  Zwaar verkeer moet met de veerboot. Herstel daarom weer de veerverbinding”

  Volkomen mee eens en het andere verkeer beter reguleren. Met max snelheid desnoods stoplichten aan beide beginpunten van de brug en de twee bannen op hetzelfde moment voor 1 richting bij groen licht gebruiken.

  Helaas, moni no de


  Maak melding

 6. Hoe werden, toen er geen brug was houtblokken naar de zagerijen getransporteerd.
  Was het niet op pontons. Overal in de wereld zijn er vaartuigen en veerboten waarom is dat in Suriname met zoveel rivieren niet meer mogelijk.


  Maak melding

 7. Huidige Infrastructuur van Suriname voldoet aan geen enkele internationale standaarden, laten ze eerst daar aanwerken,, het lijkt wel of de wegenbouw in Suriname meer toegelegd is aan het autoverkeer, dan in het algemene ook voor voetgangers/fietsers/bromfietsers/enz. enz. Deze weggebruikers zijn vogelvrije weggebruikers, er is totaal geen voorzieningen.Ik zou zeggen wegenbouwers, leg aan zoals het hoort..


  Maak melding

 8. Begeleiding van ,met de politie is partly een oplossing ,er komt veel méér bijkijken ,rijgedrag,rijbewijs,defensive driving, voertuig keuring ,staat van het voertuig ,de remmen enz,de manschappen die gaan assisteren , begeleiden hun veiligheid moet gegarandeerd zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES