zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomie'Handelsdelegatie India onder de indruk van potentie Suriname'

‘Handelsdelegatie India onder de indruk van potentie Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 dec – Een handelsdelegatie uit India, die de afgelopen dagen een bezoek heeft gebracht aan Suriname, zegt onder de indruk te zijn van de potentie van ons land. ons land. De delegatie heeft ontmoetingen gehad met onder meer vice president Ashwin Adhin, directies van gerenommeerde staatsondernemingen zoals; Staatsolie, Grassalco, Datasur en Investsur.

Tijdens deze ontmoetingen hebben de directies van de bedrijven presentaties gehouden voor de delegatie. Van beide kanten is daarbij aangegeven welke mogelijkheden er zijn, op het gebied van onder anderen investeringen en partnership.

Zowel de geïnteresseerde investeerders als de directies van de bedrijven hebben samen gekeken welke modellen mogelijk zijn en  in het verlengde hiervan concrete voorstellen gedaan, zegt de vice-president tegen het Nationaal Informatie Instituut.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

39 REACTIES
 1. Onderhand heeft de helft van de wereld belangstelling voor Suriname. Deze landen roemen de potentie van Suriname, maar het enige land dat die potentie flink uitbuit is China.
  Terwijl de andere landen onder de indruk blijven, heeft China al aardig gesnoept van Suriname.


  Maak melding
 2. Disi kondre fiti bun na Sranan. Deng mang disi habi a tjoekoe systeem ini India furu. Ma toch Chinesi moro tranga, moro langa unu de in Sranan keba. Mi lesi China leni Sranan moni keba fu airport, kande dalijk na fu China tu. Moro Sranan bedrijf kon ini hanu fu Chinesi, Sranan tjoekoe bunkopu moro tra kondre.


  Maak melding
 3. Jiyani, volkomen gelijk, ik hoor al tientallen jaren, dat India beloofd is een Palmolie plantage neer te zetten, India zou de oliepalmen zelf planten onderhouden oogsten, en tot olie productie brengen, nooit is hier gevolg aangegeven door de regeringen van Venitiaan en Bouterse,…..Nu er economisch stont aan de knikker is holt iedereen achter India aan…..verdoemmenis theorie van H. Herenberg / E. Bruma construction….2 grootste rasisten van Suriname, onder het mom van nationalisten……


  Maak melding
 4. India doet reeds zaken met Suriname. De media presenteert vaak zaken alsof voor het eerst India belangstelling heeft voor Suriname. India heeft reeds ongeveer een jaar of drie vier geleden, een MoU met Suriname getekend. Een kredietlijn van 80 miljoen usd waarvan ongeveer de helft besteed is aan onderhoud van helikopters en transmissies. Verder, ook zonne-energieprojecten, medicinaal, archiefbeheer, verkiezingenopzet, de melkcentrale en liefdadigheid. De handel mag wel uitgebreid worden. De voordelen van werken met Aziatische landen zoals China en India zijn dat de leningen en aflossingen veel aantrekkelijker zijn dan de westerse wereld. Bovendien hebben ze de knowhow. Zolang Sranan niet de knowhow heeft, is ze aangewezen op buitenlandse invloeden waar je dan zult moeten kijken wat het best past.


  Maak melding
 5. @Wazig,

  China weet precies in welke landen het zijn fratsen kan uithalen.
  Het zal China niet lukken deze fratsen uit te halen met landen die hun reilen en zeilen netjes in orde hebben. Zowel Suriname als China zijn beiden debet aan datgene wat China doet met Suriname.


  Maak melding
 6. Er is een mooi artikel verschenen over India en china.Albert Einstein,1922 heeft hij een reis gemaakt naar China en Sri Lanka.Chinezen zijn hardwerkende zonder perspectief, India heeft geen lange termijn denkvermogen…Chinezen plunderen Suriname en India ziet potentie in Suriname.


  Maak melding
 7. Eind van t ,liedje is dat china en india , op en om nu nog Surinaams grondgebied gaan bakkeleien en battlen over wie t eerst was en meer/ meest mag. , PLUNDERAI , pak wat je kan en wat je wil Sranan Gowtoe, Oedoe nanga a la tra waardevol sani den e prati .Kom hal e ,kom hale , t is hier , wat je maar wil.


  Maak melding
 8. Suriname heeft “potentie” is een diplomatieke maniir om te zeggen dat het land zelf geen moer doet dat de mogelijke investeerders aanmoedigt om iets te starten.

  china daarentegen interreseert het geen bal, zij interreseren zich niet voor het land Suriname en de ontwikkeling van dit land maar om de boomstamen, de vis, visas voor de mafioso chinezen om een winkel te kunnen beginnen etc.


  Maak melding
 9. Er moet niet staan, “Handelsdelegatie India onder de indruk van potentie Suriname”.
  Er moet bijvoobeeld staan “Handelsdelegatie India pleegt voor 5 miljard USdollar aan investeringen in Suriname, dan weet je dan een land vooruit gaat!


  Maak melding
 10. Gaan ze ook alles zelf doen (als ze überhaupt wat gaan doen).
  Gaan ze dan ook een paar bootladingen madraskoelies naar Su sturen met een nieuwe Lalarook.
  China en India zitten propvol en ze zijn lang blij als ze wat inwoners ergens op de wereld kunnen droppen.
  Alleen blijft er dan jammer genoeg weinig over voor de Werkzoekende Suris.
  Deng mag njang grasie.


  Maak melding
 11. @rakram; je penetreren alles wat los en vast zit,maar op ondernemingsgebied gaat het vliegertje niet op vandaar al de mmp niets en geldverslindende delegaties. Indiërs zijn paisa keh tjodal…dus brengen gaan ze niets, alleen leegplunderen en bastaards achterlaten!


  Maak melding
 12. @NATIONALIS
  Handelsdelegatie India pleegt voor 5 miljard USdollar aan investeringen in Suriname, dan weet je dan een land vooruit gaat!…
  Gaat helaas NIET lukken….al geef je ze 100 miljard….
  De juiste mentaliteit is helaas heeeeeeeel ver te zoeken..triest triest triest..
  openlijke corruptie, zelfverrijking, belonen van criminelen/ vrienden/families met staatseigendommen..etc etc..
  Normen en waarden hebben plaatsgemaakt voor moreel verval..
  Hard maar waar…..


  Maak melding
 13. @Papie

  klopt….zie oa het resultaat in Oeganda…en overige Afrikaanse landen waar indiers NIET welkom zijn/waren..

  ben benieuwd wat jij dan zou vreten/drinken…GRATIS bana naga soutoe watra..??


  Maak melding
 14. Ai baja, de neeeeeegers willen wel Chinese invloed, maar gaan intussen wel achter Hindoestaanse vrouwen aan ipv achter Chinese vrouwen.
  Ik denk: hak hun (neeeeeegers) handel af! Dat is de beste investering.


  Maak melding
 15. Surinaamse regeringen, hebben de relatie met India altijd wantrouwd en achterbaks betiteld, vandaar dat we vandaag de dag alleen maar hulp uit INDIA verlangen…….achterhaalde theorie van BRUMA en HERRENBERG…en nog van vele anderen……..Ik zou zeggen INDIA laat maar zien wat jullie aan Technologie/Landbouw/ICT/Medicijnen/ kennis and Know How in huis hebben om arm Suriname te redden…Go for it.. BRICS…………INDIA ook uit een koloniaal bezit van de Engelsen geweest, vandaag de dag een WERELDMACHT….o wat ben ik trots om mijn roots komaf………………


  Maak melding
 16. @Mokro,

  Mijn moeder gevraagd. Ze zei dat ze gehoord had dat een figuur genaamd Mokro een echte achtergelaten bastaard is. Verifieer het met je moeder, als je haar nog kunt traceren tenminste! Blijkbaar is je vader al lang gevlogen!!


  Maak melding
 17. Dat hoef ik niet meer, omdat je het al geverifieerd hebt. Thanks voor de genomen moeite. Let wel, als je persoonlijk wordt dan heb jij een probleem en niet ik of heb jij je aangesproken gevoeld. In dat geval heb jij je verraden.


  Maak melding
 18. India moet idd afblijven met de Zimbabwe van Zuid Amerika. Het land is toch al naar de verdoemenis. Ambtenaren werken van zeven tot even. Het land zit diep in de schulden. het enige wat deze bavianen hebben is een grote bek. Deze achterlijke mensen kan je tijdens de verkiezingen omkopen met een broodje Agoe tere. Vermijd dit land, als toerist ben je je leven niet zeker in dit land. Op klaarlichte dag wordt je beroofd of er wordt op je geschoten door de Djoeka’s. Maar dat kun je hun niet kwalijk nemen, het zit in hun genen. Stel je zelf maar 1 vraag: Waarom lijdt heel Afrika honger en waarom zijn de landen waar geen zwarten wonen welvarend. Noem maar 1 land in de wereld waar een zwarte aan de macht is en welvarend is. Denk na.


  Maak melding
 19. @ nengrekopoe,

  Maar dat is waar wat je gezegd, ik heb veel gereisd over de hele wereld en inderdaad in Sub Afrikaanse landen zie geen welvaart, er heerst ook beschaving. Dat zie je ook bij de nazaten in Suriname.


  Maak melding
 20. Even waarom lijdt Afrika honger, dat komt mede door dat rijke landen ze nauwelijks betalen voor diensten die ze afnemen, mede ze worden uitgebuild, geen onderwijs,droogte, dat speelt ook mee.
  veel mensen vinden donkere mensen dom, moordenaars, dieven, en noem maar op, maar kijk naar je zelf je heb het goed omdat die donkere mensen je spullen kopen , je vreten op vreten want hoe kom anders aan je geld, dat komt omdat de ene verkoop aan de opvreter,


  Maak melding
 21. @MoeVan – Ik stel ook een cruciale vraag: moet er niet een Mind set komen daar, nou hier komt de vraag?
  Waarom lijdt heel Afrika honger en waarom zijn de landen waar geen zwarten wonen welvarend. Noem maar 1 land in de wereld waar een zwarte aan de macht is en welvarend is. Denk na.

  Waarom is men zo eigenwijs in Suriname,? ziet men niet dat de Chinees, de Javaan, de Hindoestaan veel capabel-en effectief zijn in zaken doen dan de rest van het volk, als men welvaart wil moet men zich daar bij neerleggen, en mee lopen profiteren van de inzet van de genoemde volkeren, zie voorbeeld in Guyana, en Trinidad & Tobago……Jagan, Bharrat Jagdeo – Bisesar enz. enz. / Ik zou zeggen doe dat en Suriname zal groeien en voor een ieder beter worden……


  Maak melding
 22. Bedankt voor reactie Rakram
  Het zit toch dieper, waarom is de hele wereld niet welvarend, dan kom ik terug op het feit, dat de ene verdient aan de ander, en er zit verschil er zijn hele slimme mensen die het gat zien, maar je kent ze niet maar er zullen hele rijke donkere mensen op de wereld zijn
  Vriendelijke groet


  Maak melding
 23. @MoeVan- ik zit er helemaal mee. het gaat om lands belang/ontwikkeling/en groei..ik zou zeggen groei mee met de huidige kennis van de andere volkeren,,,,kijk maar hier in Nederland de Turken en de Marrokanen hebben de kennis van de hollanders goed doorloprn en groeien door in het maatschappij van burgermeesters tot 2e kamer politieke leiders, wat doen wij voorlopig maken wij Surinamers ondermekaar van alles uit, alleen maar achteruitgang…….


  Maak melding
 24. Rakram
  Het is ook moeilijk, kijk ook naar Europa ze vechten zich een weg die voor ieder zijn eigen land het beste is.
  Je heb wel gelijk ieder moet mee helpen, ook ik hou van Suriname, maar mensen zijn nou eenmaal verschillend in gedachten.
  Verlies niet de hoop, maar ik denk wel dat Suriname steeds het minst verdient.
  Daarom wordt ik soms boos, Suriname moet niet denken we zijn blij met een dooie mus, maar ga ook eens op je strepen staan.


  Maak melding
 25. MoeVan, volkomen gelijk zo denk ik ook, ook in het algemene zin, er zijn tal van onze land genoten in Nederland die hun laatste levens jaren graag in hun moederland Suriname willen slijten, helaas zijn de faciliteit in de verpleeghuizen dusdanig van aard, dat het gewoon triest is… zelfs voor hen die in Suriname in de verpleeghuizen wonen, op tal van vlakken falen wij in Suriname……..terwijl dat soort zaken voorrang moeten krijgen……helaas, de zakenvullers verrijken hun zelf, derest heeft het voor nakijken, wanneer gaat het stoppen,.. of hebben wij weer een revolutie nodig om het land te redden???
  MoeVan,
  Ok tang boeng, na so so Sari Tori


  Maak melding
 26. Echt lachen al die onzin commentaren van de betweters…
  Meningen en veronderstellingen zijn geen feiten, slechts vooringenomen, voorgebakken, voorgebraakte, geïndoctrineerde vooroordelen…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES