Veiling van Suriname Times Mall stopgezet

5
Veiling van Suriname Times Mall stopgezet

PARAMARIBO, 18 dec – De aangekondigde veiling van de Suriname Times Mall (STM) op de hoek van de Dominee- en Steenbakkerijstraat gaat niet door. De veiling van het pand waar vroeger Warenhuis Kersten in zat, stond gepland voor vandaag 18 december. Dat meldt ABC Online.

Gisteren schreef de Finabank de veilingmeester bij notaris Derrick Alexander aan, om de veiling stop te zetten. Volgens de veilingmeester heeft de bank daartoe opdracht gegeven. De veilingmeester vermoedt dat er betalingsovereenkomst is afgesproken tussen de bank en Suriname Times Mall, waardoor de veiling is stopgezet schrijft ABC online vandaag.

Het Kersten Warenhuis is in juni 2014 verkocht. De Actiegroep van het Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS) was destijds tegen de verkoop van het warenhuis. Zij wilden ze deze verkoop tegenhouden omdat het van historische waarde is voor EBGS’ers. Daar begon namelijk het zendingswerk.

5 REACTIES

 1. Surinamers weten niet met hun erfgoed om te gaan. Dit gebouw had nooit verkocht mogen worden of zo om te bouwen tot een oerlelijk zwarte gebouw, zonder uitstraling. Het gebouw ziet er treurig uit en straalt niets anders uit dan de dood.

  Het zelfde kan je zeggen t.a.v. borstbeelden, monumenten, de straatnamen in Paramaribo, oa:

  Wanicastraat, Coppenamestraat, Gravenstraat, Rustenvredenstraat, enz. Het zou goed zijn als men bij al deze straten die nu andere straatnamen hebben, borstbeelden die men verwijderd heeft, enz. kleine gedenkbordenplaats met de oorspronkelijke straatnamen, enz, zou goed zijn om te verkomen dat dit niet verloren gaat en goed voor het historisch besef of voor de toekomst.

  In steden in Nederland zie je ook dat wijken, gebouwen, enz worden afgebroken en of vernieuwd, maar men streeft er naar de oorspronkelijke namen zoveel mogelijk te blijven behouden. Hierdoor blijven deze namen voort leven.

  Surinamers zouden heel veel van de Nederland kunnen leren als het om het cultuur erfgoed gaat en hierdoor het historisch besef kan blijven voort bestaan.

  Surinamers moeten heel goed opletten naar popu luitjes met uitstralingen die veel meer hebben van stok oude grijs haar mislukte clowns die maken en breken, wie deze cultuur barbaren in Suriname zijn die alles vernietigen. Deze mislukkelingen moeten een flinke trap op hun kont krijgen en ver weg blijven van het Surinaams erfgoed.

  Boen Sari (his)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Migado, en ik vermoed dat deze mall 3 jaar geleden met zoveel bombarie werd geopend met nieuwe winkels. Je zag de surinamers in de rij staan om wat aanbiedingen binnen te halen.


  Maak melding

 3. @ A-No-Mie
  beste A-No-Mie Kersten is een dochter van een een internationaal opererende Moravian Churche Business Enterprise die wel in Amsterdam gevestigd is maar geen Blanke man ding is.
  De hernhutters , het Zeister zendinggenootschap, EBG zijn allemaal onder deel van die familie die vertakkingen heeft in Tanzania op de Antillen en Mauritsius (plaatse je Suriname ligt daar) maar ook in Duitsland.
  Kersten is in veel opzichten aardig succesvol (o.a. eigenaar van Surmac etc.).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.