Weer jachtincident met dodelijke afloop in Suriname: broer schiet broer

20
Jager in Suriname ziet man aan voor vogel en schiet hem dood
Foto ter illustratie | credit: VisitLakeland hunter in morning sun via photopin (license)

NIEUW NICKERIE, 18 dec – Een jachtincident in het westen van Suriname heeft afgelopen weekend het leven gekost aan een jager. Hij was samen met zijn broer op jacht in het Maratakka gebied toen hij dodelijk werd getroffen. Uit onderzoek van de politie bleek dat hij was geraakt door een schot afgevuurd door zijn eigen broer.

De twee broers waren op jacht toen de ene broer de andere aanzag voor wild. Hij schoot gericht niet wetende dat hij daarmee zijn broer zou raken. De broer verloor het leven ter plekke aldus de politie in het rijstdistrict.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd het jachtgeweer van de man in beslag genomen omdat de schutter geen vergunning daarvoor heeft. De schutter zelf is na verhoor heen gezonden en het ontzielde lichaam van het slachtoffer werd afgestaan aan de nabestaanden.


20 REACTIES

 1. Veel sterkte voor zijn broer, maar helaas leren mensen nooit hoe ze met vuurwapens wapens moeten gebruiken.
  Dit gaat ten koste van dierenleed en natuur verwoesting.
  In Amerika is een dierenjager veroordeeld tot één jaar celstraf en moet verplicht elke Disney bambi films kijken.


  Maak melding

 2. Wanneer gaan ze het eens leren?Sommige jagers kennen het verschil niet tussen mens en dier. Er wordt lukraak geschoten op alles wat maar beweegt.Alle mensen zonder vergunning moeten hun wapens inleveren. Een flinke boete opleggen. Waarom op wild jagen, is kippenvlees en vis niet meer voldoende? Surinamers kunnen op verschillende manieren kip en vis bereiden.
  Jammer dat dit zo is afgelopen. Hij zal nooit meer gaan jagen. Ik wens de familie veel sterkte met dit groot verlies. R.I.P.


  Maak melding

 3. Kalkoenen jagers in de VS moeten eerst de kalkoen zien voordat ze schieten .De jagers mogen niet op het geluid van een kalkoen schieten. Het kan een ndere jager zijn.
  In Su moet je toch de konikoni, het hert of de pingo eerst zien voordat je schiet. Je vinger van de trekker totdat je het dier zie.


  Maak melding

 4. Het is niet te geloven hoe onverantwoordelijk en amateuristisch men bezig kan zijn. Hierdoor diep leed veroorzakend. Krioelt van de gasten zonder vergunning. Krioelt van de gasten die zich niet houden aan open en gesloten seizoenen (op de inheemsen na, die mogen wel het hele seizoen jagen). Als je samen op jacht gaat, stem je toch op elkaar af? Je kunt toch niet schieten als je broer op dat moment niet naast je is? Je kunt überhaupt niet schieten voor je honderd procent zekerheid hebt dat het een dier is.


  Maak melding

 5. Bij zo een vergunning , is daar dan een cursus vooraf gegaan of hoef je maar te betalen en je hebt er eentje

  Je krijgt toch ook niet zo maar een rijbewijs


  Maak melding

 6. Ik vind dat de regering willens en wetens , Ministrie van JUSPOL dhr, Getrouw dit laat door modderen, met alle gevolgen van dien…..veel wapenbezitters zonder wapenvergunningen, pak ze aan, zo moeilijk zal het toch niet zijn….Het lijkt wel de APK keuringen, zonder enige resultaat in het praktijk…….


  Maak melding

 7. Heel erg als je je eigen broer aanziet voor wild.
  Wel dit is moord.Per ongeluk of opzettelijk,moord is moord!
  Wat had hij dan gedacht neer te schieten?Ern boefroe,een jaguar,een zwijn…?
  Ze weten niet eens op wie of wat ze schieten!En ze noemen zich jagers…pffff..


  Maak melding

 8. Elke jager zou verplicht een keer in het jaar een oogmeting moeten doen bij
  een opticien om zijn vergunning te behouden. Bij afwijking bril aan laten schaffen.


  Maak melding

 9. Ik vindt dit soort nieuws zo vaag.je ziet toch wel het verschil tussen een mens een dier hoe dan.en nog wel je broer.je bent toch ook samen gegaan naar het gebied gegaan om te jagen.??? Blijkbaar moeten sommige nog veel leren over het verschil tussen mens en dier……te erg voor woorden dit.


  Maak melding

 10. Vroeger lukte het me nog aardig, maar ik lijk steeds minder te kunnen snappen van wat er nu in Suriname gebeurt….
  Laatst nog het bericht dat een alcomobilist iemand had doodgereden, en dacht dat hij een hond had aangereden. Nu een man die zijn eigen broer tijdens het jagen doodschiet, omdat hij hem voor een stuk wild aanziet.
  De aanrijder blijkt een zuiplap te zijn, dus dat verklaart wel het een en ander. Maar je gaat toch niet jagen als je een mens niet van een wild dier kunt onderscheiden?
  Zijn de mensen zo simpel geworden, of is er iets anders aan de hand?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.