maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameZanger Iwan Esseboom krijgt onderscheiding in Suriname

Zanger Iwan Esseboom krijgt onderscheiding in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM/PARAMARIBO, 17 dec – De bekende kaseko zanger Iwan Esseboom is afgelopen week in Suriname door de organisatie van de ‘Sranan Fosten Fesa’ tot Kasekolegende onderscheiden. Aan de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) vertelde Esseboom erg vereerd te zijn met de onderscheiding.

Esseboom is eind jaren zeventig in Nederland met zijn kasekozang- en muziekcarrière begonnen. Hij werd bekend van de nummers ‘Wittie visie’, ‘Kijk, kijk, kijk zo een mooie meid’ en ‘Tamalen’. Achttien jaar geleden is hij geremigreerd naar Suriname en hij houdt zich nog steeds bezig met de muziek. 

Volgens dWT kreeg de zanger een award in de vorm van een kunstzinnige houten skraki, het percussie instrument dat bij kaseko wordt gebruikt. Zondag was hij samen met zijn voormalige band The Funmasters te zien op een reünieconcert op de Pier van hotel Torarica in Paramaribo.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
  1. Basi tek’ en tamalin fu fon mi, ma a nom’ denki tak’ mi nen’ pikinboi.

    A so mi de wan Ingi a so mi tan. Koti bugrumaka , koti makamaka , a so mi de wan Ingi a so mi tan.Congrats.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES