VIDEO: Ook in Suriname zit de Kerst stemming er al goed in

16
VIDEO: Ook in Suriname zit de Kerst stemming er al goed in
Twee Kerstmannen voor de deur van Choi's supermarkt in Suriname

PARAMARIBO, 16 dec – Over ruim een week is het weer Kerst en ook in Suriname zit de stemming er al goed in! Nadat begin deze week de verlichting van de nationale Kerstboom werd aangestoken, kun je nu op diverse plekken in Paramaribo de Kerstsfeer al proeven. Zo ook bij Choi’s supermarkt die er zondag een feestje van maakte (zie video onder).

En natuurlijk alleen in Suriname: De Chinese supermarkt had een Javaanse live band ingehuurd om Hindoestaanse liedjes ten gehore in verband met Kerst. Multiculti! Check de beelden hier:


16 REACTIES

 1. Te yu waka go insei dape yu saka furu. Te yu waka gwe bai sani, yu saka legi. Moro winkri musu de leki disi wel, mooi winkri. Alla sani poti netjes, gersi Amerkan winkri.


  Maak melding

 2. Omu Snesi denki taki blakaman noiti no bai sani na en winkri. Soso kon luku sani dan a gwe. Neks a no bai. Dan betre en yuru Yampaneisi band meki den plei Hindustani poku. A seti.


  Maak melding

 3. @ A-No-Mie,
  Merkwaardig . Vind je het raciaal? Als je mijn berichten volgt zou je bliksemsgoed moeten weten dat dit niet het geval is. Het is meer schertsend bedoeld. Ik herhaal precies wat in het bericht geschreven staat en vertaal het schertsend . Je beschikt wel over een levendige fantasie als je het zo wilt vertalen.


  Maak melding

 4. Een beetje gezelligheid kan geen kwaad.
  Natuurlijk wil oom Chinees verkopen, daar doet hij het voor.
  Het is een leuke actie om klanten te trekken.
  Goed zo omoe snesie.
  Njang mie pingatjawa.


  Maak melding

 5. Het zit inderdaad goed in, maar bij de verkoper alleen. Kunnen die gemiddelde Surinamers een lekkere Fernandes kerstbrood halen ? Ik hoop van wel! En strax oud op nieuw rijzen de kronto vuurwerk de lucht in met als doel “ schijn welvaart “ .


  Maak melding

 6. Die pakiratigri baalt als een stekker dat de Chinese winkelier geen Creoolse band heeft ingehuurd om hun liedjes in het Sranan Tongo ten gehore te brengen.
  Surinamers van Aziatische afkomst worden nog steeds sterk ondergewaardeerd door de Surinaams Creoolse bevolking.
  Daarom ben ik bijzonder trots op deze Chinese winkelier die een Javaanse band heeft gehuurd die Hindustaanse liedjes heeft laten horen. De Surinamers van Aziatische afkomst moeten meer met elkaar samenwerken om het land uit de diepe misére waarin het verkeert, te halen.
  Aziaten zijn in staat om van niets iets te maken. Zijn harde werkers (sommigen zijn liever lui dan
  moe, maar dat is een te verwaarlozen deel), ze zijn spaarzaam en denken niet alleen aan de dag van morgen maar ook aan de dagen die volgen.

  In Indonesië worden in Bahasa Indonesia liedjes gezongen op de melodie van Indiase liedjes.
  Versta slechts een paar woorden van Bahasa Indonesia, maar toen ik Indonesische zangers en zangeressen hoorde zingen was ik aangenaam verrast. Zingen op de melodie van Indiase liedjes was nieuw voor mij. In Suriname zingen de Javanen zelfs in het Hindi, maar ook in het Sranan Tongo en uiteraard in hun eigen moedertaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.