Zwaargewonde arbeider gered door inzet helikopter van Hi-Jet Helicopter Services Suriname

13
Zwaargewonde arbeider gered door inzet helicopter van Hi-Jet Helikopter Services Suriname
Foto: Bombelman.com | De helikopter van Hi-Jet Helicopter Services gistermiddag bij het ziekenhuis in Suriname.

PARAMARIBO, 15 dec – Hi-Jet Helicopter Services in Suriname is weer volop operationeel. Dat bleek gistermiddag toen het bedrijf met spoed werd ingezet om een zwaargewonde arbeider vanuit de omgeving Saronbrug, via de lucht naar het ziekenhuis te transporteren. Dankzij de snelle inzet van een helikopter kon het leven van de man gered worden, aldus Apintie TV.

De arbeider in kwestie kwam ongelukkig ten val waarna zijn onderbeen werd overreden door een truck. Het gevolg was dat zijn been vanaf zijn knie naar onder verbrijzeld was verteld Jerrel van Embricqs directeur van Hi-Jet. Omdat de man veel bloed verloor, was vervoer over land met een ambulance niet verstandig. Snel transport naar het ziekenhuis was noodzakelijk.

Van Embricqs vertelt dat zijn bedrijf weer 100% inzetbaar is en dat alle ellende achtter de rug is. “We zijn weer volop bezig. Veel mensen denken Hi-Jet bestaat niet meer, maar Hi-Jet bestaat 100%. Hi-Jet is van Suriname en blijft van Suriname” aldus Jerrel van Embricqs.

Bekijk ook de reportage van Apintie.Tv:


13 REACTIES

 1. Geweldige actie van Jerrel. Elke seconde telt. Hopelijk hebben ze ook hun EHBO up to date en de nodige medische attributen aan boord. Goed werk jongens.


  Maak melding

 2. @ henkmolenaar 2016,
  Het lijkt erop dat je gelijk zal krijgen !!
  Weer honderden “sinterklaas-spelende” perceleen uitgegeven.
  NPS is al van zijn “takken” ontdaan(wodt nu met satm en wortel uitgeroeid); veel overlopers van VHP; Doe(de partij van Carl de Judas) betekent niets meer! Alleen de etnische Javaanse en Marron partijen ,zullen wat zelets halen en dan gelijk met de NDP gaan samen werken !! Na-mie-tak-so !! Na-so-a-de !!


  Maak melding

 3. Ambulance helikopterluchttransport is een goede zaak voor Suriname om over de lucht op plaatsen te komen die moeilijk of door file in het verkeer, ongeval, enz snel te bereiken om bij mensen in nood/het ongeval te zijn en naar het ziekenhuis te vervoeren voor de medische behandeling.

  3 hoera’s voor Hi – Jet Helikopter Services Suriname, CEO Jerrel van Embricqs Hi-Jet.

  Hoera, hoera. hoera!

  Verder moeten alle Surinamers allemaal hun bloedgroep moeten weten en altijd bij zich hebben, oa in je portemonnee, mobiel/celephone, bekend bij personeel(szaken), waardoor in geval van bloed verlies bij een ongeval dit bekend wordt bij Ambulance personeel/medischpersoneel en direct gehandeld kan worden. Hiervoor moet een goed betrouwbaar model door de overheid, ziekenhuizen, huisartsen worden met de Surinamers gemaakt, waarin men in is geregistreerd/vastgelegd en medischpersoneel, ambulance personeel snel bij kan zijn.

  Rode Kruis en Overheid
  Bloed is nodig en daarom zoud, de overheid, het Rode Kruis er samen voor kunnen zorgen dat er genoeg bloeddonoren zijn, die bloed kunnen doneren. Een campagne bij de bevolking om dit bewust te maken zou ook op zijn plaats zijn. Waarom kunnen gezonde mensen bloeddonoren zijn?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Keer op keer bewijst deze ondernemer het nut van noodluchttransport, alleen vertoeven zij die zouden moeten reageren nog in diepe rust totdat zij hopelijk niet zelf die hulp behoeven.


  Maak melding

 5. Toppie, gasten Hi-Jet.

  Deze persoon heeft dan wel veel geluk dat hij direct wordt behandeld op de EHBO.
  Maar er zijn tig mensen die acuut hulp nodig hebben, maar blijven liggen op de bank in de EHBO. Al heb je een staatsverzekering of ben je een nederlander, maar eerst moet je onder tafel dollars of euro’s betalen alvorens te worden geholpen.

  Mag het in het vervolg anders gaan; eerst worden geholpen en dan betalen, want iedere seconde telt.


  Maak melding

 6. Sommige landen eisen dat alle ER patienten geholpen moeten worden.Maar dan raken de hospitalen in de financiele problemen. Je kan niet winnen
  Een kleinere en lichtere helicopter kan wel meer financieel efficienter zijn. Zo’n zware helicopter kan voor ongelukken op zee gebruikt worden. Een hijskraan is wel handig om de mand met patient en paramedic\zwemmer ophoog te hijzen. De luchtambulance moet nog veel groeien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.