Collega van slachtoffers roofmoord zaak Krakaweg aangehouden

12
Collega van slachtoffers roofmoord zaak Krakaweg aangehouden
De slachtoffers die het niet overleefden: Isaak Poetisi en Zillavana Mangkoeredjo(r)

PARAMARIBO, 13 dec – In de ‘Krakaweg roofmoord‘ zaak, waarbij oud-dWT-journalist Isaak Poetisi en Zillavana Mangkoeredjo (foto) in juni werden doodgeschoten, heeft de politie in Suriname een collega van de slachtoffers aangehouden. Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT).

De slachtoffers lieten het leven, nadat het voertuig waarin zij met twee anderen zaten op de Krakaweg nabij de Sabakoebrug door gewapende rovers werd beschoten (foto onder). Eerder werden al enkele verdachten aangehouden.

Wat het aandeel van de collega in deze zaak is, is vooralsnog onduidelijk schrijft dWT. Hij is reeds voorgeleid door het Openbare Ministerie waarbij zijn in verzekeringstelling met 30 dagen is verlengd.

Twee mensen gedood bij overval op de weg in Suriname
Roofmoord zaak Krakaweg in Suriname
De twee gewapende mannen schoten op de rechterkant van de auto.


12 REACTIES

 1. Forumleden, Odi odi.

  Ik hoop dat zijn personalia en foto ook gepubliceerd wordt.

  Lees nog meer gerelateerde artikelen over deze roofmoord.
  Nog een aanhouding in zaak roofmoord Krakaweg
  Aanhoudingen in roofmoordzaak Krakaweg
  Verslagenheid na moord ex-journalist Isaak Poetisi
  Ex-journalist dWT doodgeschoten bij roofoverval
  Twee personen gedood bij roofoverval


  Maak melding

 2. Waterkant alert blijven

  Biza start onderzoek naar oorzaken ongeldige stembiljetten
  13 december 2018 – 13:27
  Het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) is een onderzoek begonnen naar de oorzaken van het onjuiste gebruik van stembiljetten. Dit departement is verantwoordelijk voor de organisatie van de verkiezingen.

  Suriname staat bekend voor een goede en transparante verkiezingsorganisatie. Echter, valt bij de verkiezingsevaluaties op dat stembiljetten ongeldig, onbruikbaar of van onwaarde verklaard moeten worden vanwege onjuist gebruik.

  Aangezien het de bedoeling is de verkiezingen steeds beter te organiseren en de participatie te optimaliseren, is besloten dit onderzoek te doen. Het doel is om na te gaan welke fouten het meest worden gemaakt en hoe de voorlichting zo effectief mogelijk hierop te richten, zodat burgers op correcte wijze de stembiljetten zullen gebruiken.

  Biza heeft de Stichting Wetenschappelijk Instituut (SWI) onder voorzitterschap van Jack Mencke aangetrokken om het onderzoek te leiden. Voorafgaand hieraan zijn de ongeldige stembiljetten van de verkiezingen van 2015 verzameld en gesorteerd.

  De verzamelde documenten zijn gesorteerd naar district, resort en stembureau. Dinsdag zijn de biljetten door Biza-directeur Putridewi Amatsoemarto overgedragen aan Mencke, meldt het NII. Daarbij waren als verkiezingsactoren aanwezig voorzitter Eugene Merkus van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) en Stephanie Bram van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB).

  De eindresultaten zullen ook met deze actoren gedeeld worden. SWI-voorzitter Mencke heeft een periode van twee maanden om het onderzoek te plegen en het ministerie te adviseren.
  Ongeldig aan men hoela


  Maak melding

 3. Sinds wanneer zijn we in Suriname transparant, als het over verkiezingen gaat .
  Wedden dat de oppositie de schuld krijgt,de kouwe rillingen lopen over men rug


  Maak melding

 4. De hebzucht naar geld en aardse rommel brengt echt de duivel in mensen naar boven…
  Zo zijn er nog tal van die roof(moordenaars), oplichters, golddigger motjo’s, fraudeurs, valse profeten, volksbedriegers en malafide zakenlui. Het houdt maar niet op…


  Maak melding

 5. Potlood gebruiken is uit de tijd. Geef elke stemmer bij aanmelding op het stembureau een stickertje dat hij kan plakken op het vakje naast de naam van de kandidaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.