Nieuwe Surinaamse ambassadeur in Indonesië deed opleiding Suriname Diplomaten Instituut

17
Nieuwe Surinaamse ambassadeur in Indonesië deed opleiding Suriname Diplomaten Instituut
President Bouterse feliciteert Benz Abas met zijn aanstelling als ambassadeur van Suriname in Indonesië - Foto: NII

PARAMARIBO, 13 dec – Één van de participanten die de eerste opleiding van het Suriname Diplomaten Instituut (SDI) met succes heeft afgerond is gisteren beëdigd tot ambassadeur. Het gaat om Benz Abas, die aangesteld is als Buitengewoon en Gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname voor Indonesië. Het SDI werd in december 2017 officieel geopend en is onderdeel van het Institute for Graduate Studies and Research (IGSR).

Suriname onderhoud vanaf 1890 historische banden en vanaf 24 januari 1976 diplomatieke betrekkingen met Indonesië, ‘s werelds grootste eilandstaat met de grootste economie in Zuidoost-Azië. Abas kreeg van de president als taak mee het coördineren van activiteiten om investeringen en toerisme vanuit Indonesië richting Suriname te stimuleren. 

De beëdiging heeft conform de Wet op Buitenlandse Dienst plaatsgevonden op woensdag 12 december 2018 op het presidentieel paleis. De president wenste de ambassadeur succes toe bij het uitoefenen van de nobele functie en sprak de hoop uit dat de diplomaat Suriname op een waardige wijze zal vertegenwoordigen in Indonesië.17 REACTIES

 1. Lariekoek allemaal.
  Bouta heeft het tot lijder van het land gemaakt zonder een instituut bezocht te hebben.
  Hij heeft een coup gepleegd,Moiwana burgeroorlog veroorzaakt.,de Dec moorden staat op zijn naam,amnestie en nog veel meer criminele daden…Hij gaat ongestraft verder en de rechters die wel een instituut bezocht hebben en de helft van hun leven geofferd hebben door te studeren en gezworen eed afgelegd te hebben crimielen te berechten…wel die staan voor lul.
  Wij zijn niet onder de indruk van deze ambassadeur…de praktijk is anders dan theorie.
  Zie vb bouterse.


  Maak melding

 2. Ziet er naar uit dat hij zijn “klepel” wel in bedwang zal kunnen houden in tegenstelling tof STEF ANUS en andere awarie-domrie’s !!!
  Pa-e-no-Law (somo) hoeft niet meer af te reizen naar Indonesie voor “zijn service beurt’, tenminste als de klepel het nog deed !!


  Maak melding

 3. Het SDI werd in december 2017 geopend . Het is wonderbaarlijk dat nauwelijks een jaar later een volwaardige ambassadeur wordt opgeleverd. Bij mij weten duurt een professionele diplomaten opleiding minimaal 4 jaar. Wat voor bagage neemt deze man met zich mee naar Indonesie? Gebakken lucht en nul kennis van de internationale diplomatie.


  Maak melding

 4. Na al die snoep-prijzen over toerisme en investeringen van pae Somo moeten wij blijven geloven dat de armste de luien gaan komen helpen op planeet Suribabwe.


  Maak melding

 5. @Freddyyy

  Als brunsie zonder de NODIGE basis opleidingen zijn MASTER heeft gehaald en de press ZONDER gedegen school opleiding en met moorden en dealen press kan worden ….tja alles is mogelijk in ons eens zo gezegende land..


  Maak melding

 6. Je hoeft geen opleid te in Suriname om de baas te spelen,bizar als je zo over je bevolking denkt, maar ja je ziet het je altijd nog president worden van Suriname,
  Om de woorden CA SCHIPPER TE GEBRUIKEN TOP


  Maak melding

 7. Bouta is zwaar aan het dementeren. Hij praat over investeren en toerisme stimuleren in Suriname???
  Het is beter zelf te investeren in eigen land. Waarom moet een ander land komen investeren in Suriname??? Waar gaat het geinvesteerde geld naar toe??Wat wordt met dit geld gedaan?? Wat ziet de bevolking terug van het geinvesteerde geld?? Toerisme bevorderen. Zorg als eerste dat je eigen land veilig is voor toeristen. Onze bevolking is niet veilig in eigen land, wat hebben toeristen dan te zoeken in een onveilig land. De criminaliteit, moorden en berovingen vinden dagelijks plaats.Corruptie van de bovenste plank. Dit is puur dommigheid. Somo zal hier niet blij mee zijn, dat Bouta zijn mensen van over de zee, hier wil laten komen, zodat zij de ellende van elke dag hier mee maken. Waarin moeten mensen investeren in ons land. Bananen en kokosnoten??
  Bouta Go home.


  Maak melding

 8. BBS. Het lijkt op een herhaling van de Javaanse immigratie .Toen werden Javanen geronseld om naar Suriname te gaan. Waarschijnlijk moet deze ambassadeur dezelfde werkwijze volgen. Een ander punt is dat deze ambassadeur voor 4 jaren is benoemd. Bouterse gaat er dus van uit dat hij de verkiezingen van 2020 gaat winnen. Ik denk het niet. Zijn houdbaarheidsdatum is reeds lang overschreden en hij mag volgen de grondwet art. 92 geen president zijn. We krijgen dan een herhaling van de affaire del Castilho, ambassadeur in Indoneie van de Frontregering. deze werd door Bouterse vroegtijdig teruggehaald, zo zal de volgende regering deze Abas terugroepen. dit kost het land alleen maar geld en frustraties.


  Maak melding

 9. Niet alleen Abas zal worden teruggeroepen … ALLE … ik bedoel ook ALLE politieke benoemingen zullen teruggedraaid MOETEN worden. Let wel: zonder behoud van het salaris dat op dit moment verdiend wordt.
  De mensen MOETEN terug geplaatst worden in hun oude functie … hetzij INTERIEUR VERZORGSTER of CHAUFFEUR van de district commissaris.

  @ Beste John … het zal “veel ” geld en frustraties kosten … maar er MOET grondig schoon schip gemaakt worden anders gaat Suriname …. met ANALFABETEN op belangrijke posten …. geen stap vooruit …. eerder Achteruit.


  Maak melding

 10. Het is goed dat deze Abas persoon een baan krijgt. Hij was zijn directeur’s baan bij de visserij(garnalen) kwijt. Dat hij op leeftijd een nieuw vak leert is positief.

  Hoe hij investeerders in Su brengt is punt twee. Investeerders die Su arbeiders werk verschaffen en het land deviezen binnen brengt zijn schaars of bijna niet bestaande.


  Maak melding

 11. All waste of time! Als Somo het niet gedaan kreeg (was voorpselbaar), dan nu ook niet….ik denk dat SR er beter aan doet om technocraten, op basis van Hon. Consul (kost veel minder) dit soort missies kan doen. Ambassadeurs hebben tot nutoe alleen maar politieke functies vervuld…voor investering, handel en overige economische bedrijvigheid moet je niet met ambassadeurs komen. Trouwens, heeft iemand enig iedee waar Indonesie ligt tov SR? Om als toerist hier te komen, heb je minstens 2 dagen reistijd nodig…heen en terug is 4. Daar komt nog 2 dagen jetleg bij. Bij een gemid 25 dagen vakantie is dat bijna 25% vd tijd. Geen hond die daaraan denkt, als toerist!


  Maak melding

 12. Nog meer cijfers…stel ambassade all in kost $ 0.6 /jaar. Hoeveel toeristen moet je naar SR brengen om een rendement van 10% te halen? Aan inkomsten kan de staat ca.15% vd omzet rekenen als inkomsten (tax etc)…als een gemidd. toerist $2000 pp omzet, is de staatsimkomsten dus $300 pp; Om dus BE, heb je 600.000/300 = 2000 toeristen. Ik zie dat nog niet gebeuren….vele landen binnen 8u vliegen hebben veel meer te bieden voor Indonesiers!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.