donderdag, mei 30, 2024
HomeFotoHarde regen zorgt voor ernstige wateroverlast in Suriname

Harde regen zorgt voor ernstige wateroverlast in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 dec – Facebook staat er vol van: Surinamers die via hun pagina foto’s en filmpjes delen van wateroverlast in Suriname. Door de zware regen is er sprake van wateroverlast in diverse delen van Paramaribo. Ook de recent vernieuwde Zwartenhovenbrugstraat in hartje Paramaribo is onder water gelopen.

Sommige mensen snappen er niets van: “deze taferelen zijn na een halve dag regen; wat zal er gebeuren als het een week lang regent??” vragen zij zich af. Vooral omdat de grote regentijd nog moet beginnen. Suriname bevindt zich momenteel in de zogenoemde kleine regentijd die loopt van begin december tot eind januari. 

Diverse delen van Paramaribo staan onder water | Foto: Bombelman.com

De Meteorologische Dienst van Suriname had dit weer zien aankomen en zegt dat de buien op sommige plaatsen zwaar zijn en soms gepaard gaan met windstoten. Aan het eind van de nacht, voorspelt de Meteodienst nevel en mist op sommige plaatsen. Er wordt gewaarschuwd voor wateroverlast, rukwinden en blikseminslag. Na woensdag wordt mooi weer voorspeld voor het kustgebied. 


opening
Fernandes Express
Passion in concert

31 REACTIES
 1. Ga verder met ontbossen, ga verder de eco systemen verstoren , Surinamers verdrinken door eigen schuld . Let maar op ! Tot nu toe is moeder natuur te zacht geweest !


  Maak melding
 2. De zwartenhovenbrugstraay is opnieuw geasfalteerd. Waar zijn de rioolputjes gebleven om al het water af te voeren?? Zijn ze dit vergeten en alle putjes dicht geasfalteerd??. Ons land is bekend met de regentijden,maar steeds weer vindt hetzelfde plaats. Er moeten naar betere oplossingen gekeken worden. De straten hoeven niet elke keer blank te staan. Openbare werken zal met een betere plan van aanpak moeten komen. Het personeel moet beter geschoold worden. Dit gebeurt stelselmatig, dus het geeft stof tot nadenken.


  Maak melding
 3. De sluiswachters konden geen beter moment bedenken om te staken…. Nog een paar dagen regen en iedereen kan varen of zwemmen naar werk…


  Maak melding
 4. @Boeboe bit sjorie, Nederland is heer en meester in waterbeheers systemen, helaas wil deze regering niets met de expertise van Nederland hebben…jammer.
  De mang tak bakra dong, mi kan tai ghie dat unoe dong…ano deng..deng laf unoe…beter weten…


  Maak melding
 5. Het riool system van suriname is niet zo best het kan niet al het water aan somige moeten door gespoten worden omdat ze verstopt zitten heb zelf gezien


  Maak melding
 6. Ook in Nederland, lopen kelders, straten, wijken onder. En sommige bij elke regenbui.

  Neemt niet weg dat de natuur in opstand komt en dat Suriname ook haar deel krijgt. Het is de harde realitet.

  Niet voor niets zijn rijke landen op zoek naar andere planeten.
  De aarde valt niet meer te redden.

  Misschien leven er nog dinosaurs op de andere planeten, dat ik dat nog mag meemaken.


  Maak melding
 7. Op zich heeft Nederland een goed riool systeem, alleen krijgen we ook
  in Nederland steeds vaker te maken met hoosbuien met veel regen in
  korte tijd en daar is in het verleden geen rekening mee gehouden.Bijkomend
  is dat vroeger elk huisje een tuintje had wat veel water opving, tegenwoordig
  heeft bijna iedereen stoeptegels en gaat er nog meer water naar het riool.


  Maak melding
 8. Rakram de super coon Nederland is heer en meester in waterbeheers systemen toch staat Nederland elk jaar onderwater na een uur regen deze super coons zullen alles goed praten van hun meester,vraag j meester om naar india te gaan want daar worden ieder jaar dorpen en steden weggevaagd tijdens de moesson,super coons als Haco en rakram geloven alle zogenaamde wetenschappelijke aannames ,leugen en bedrog,maar beseffen niet dat de achterhaalde leugens van hun meester niet meer standhouden,er komen zeer meer bewijzen dat ze bijna over alles hebben gelogen en feiten verdraaid hebben,want als ik deze super coon verteld dat Mozart zwart was en koningin Charlotte getrouwd met king George 111 zwart was gt gij mij uitlachen,want de witte duivel heeft zoveel schijterij in zijn hoofd gepompt dat hij alles geloofd wat ze zeggen


  Maak melding
 9. De super coons hier geloven nog steeds dat iemand die pas 2500 jr uit een hol is gekropen alle wijsheid in pacht hebben,terwijl de Afrikaan 10500 bc een hogere beschaving hadden,dit alles kon de witte duivel niet geloven,en begonnen met hun zogenaamde wetenschappelijke aannames alles te verdraaien,bewijzen werden verborgen gehouden,prestaties van de Afrikaan toegeëigend en aan buitenaardse wezen toegeschreven,voorbeeld de pyramides van Giza werden toeschreven aliens want men kon niet geloven dat zo een inmens ding gebouwd zou kunnen worden door Afrikanen met een precisie wat ze tot vandaag de dag niet kunnen evenaren,maar nu dat de bewijzen steeds meer naar boven komen op drijven hebben zij geen keus om hun wetenschappelijk rotzooi terzijde te schuiven en te gn zoeken hoe de Afrikaan tot zoiets ongelooflijk in staat was,in 2008 hebben ze uiteindelijk de bewijzen gevonden;maw al die gepubliceerde rotzooi en wetenschappelijke aannames kunnen ze als toilet papier gebruiken


  Maak melding
 10. Nederland staat niet altijd onder water als het heeft geregend. Wel worden plekken gecreëerd waar het overtollige water naar afgevoerd kan worden bij extreme regen.


  Maak melding
 11. @Dagoebal,
  Big up man!!!!
  Laat ze maar lekker lullen; één ding is zeker. Een lang gekoesterde wens gaat eindelijk in vervulling; HEEL PARAMARIBO BLANK.


  Maak melding
 12. Het is acceptabel dat bij flinke neerslag de riolering niet al het water kan afvoeren. Hier in Nederland zijn daar normen voor.
  Het probleem in Paramaribo is volgens mij ook de ligging aan de Surinamerivier. Bij vloed kan het regenwater niet naar de rivier worden geloosd.
  Je kunt je tevens afvragen of het massaal dempen van sloten wel een goede maatregel is vooral als de betonnen kokers niet voldoende diameters hebben. Daarbij komt nog dat de rioolkolken wellicht onvoldoende van troep worden gezuiverd.


  Maak melding
 13. It,s payback time. De natuur wordt willens en wetens vernietigd , de rekening zal hoe dan ook op welke wijze dan ook gepresenteerd worden . Oenoe tan teki . De natuur heeft geen tanden of handen , maar komt terug op de manier waarop die kan . Jammer voor degenen die proberen te redden wat er te redden valt, want daarin maakt ze geen onderscheid. Moro o doro .


  Maak melding
 14. De natuur reinigt het land van het paarse verderf dat land en volk teisterd. Vernietiging van het ourwoud door de Chinezen en gouddelvers. Maar ook vergiftiging en vervuiling van kreken en rivieren, mens, dier, vissen, vogels, reptielen, insecten en planten. Ndp betekend en staat voor verdere verloedering, misdaden. Hoor het bloed roept van de vele vermoordde slachtoffers sinds 25 february 1980, hoelang nog zal het duren voordat het land wederom wordt gereinigd. Moord en doodslag hebben verontreinigen het land, naast het niet naleven van de tien geboden. Als er mensen zijn die al deze geboden hebben overtreden, dan zijn het didibri en zijn duivelse trawanten die oerdomme debiele dwaze idiote ndp paria’ s verdienen als hun onderdrukkers. Oma en opa blijven erbij, dat de ndp de werkelijk oorzaak is van alles wat mis gaat in het land. Na soso paars misdadig vervloekten is de macht gegeven door dwaze paars misdadig verdoemden, de mpp ndper’ s. Onberechte moordenaars, bij verstekveroordeelde drugsbonzen en staatskasrovers is de macht gegeven door een oerdom volk, ze verdienen het vermoord te worden, gedrogeerd te worden en beroofd door hun soso lobi didibri en ndp zijn. Ai go stem bakka in 2020, oerdomme paarse zombies.


  Maak melding
 15. Voor de onafhankelijkheid had ned nog voorgesteld om dijken te plaatsen …nu tientallen jaren verder hoort men hierniets over.

  Als jullie de expertise van de nederlanders had gebruikt viel dit alles wat meer mee,ze wonen ver beneden zeespiegel en zelfs amerika had ze om hulp gevraagd.

  We moeten niet vergeten dat doordat er geen sneeuw meer valt we regen id plaats krijgen….maar daar werkt men ook aan.

  Jammer dat onze coke president daar geen oor voor heeft….logisch toch als je bent beschuldigd voor honderden kilos,niet te praten over de moorden die hij heeft laten plegen.

  Het zal erger worden aangezien de politiek niet weet wat ze hiermee aanmoet.

  Zielig al die goedbetaalde mannetjes die alleen maar in hun neus peuteren.

  Wanneer is deze poppekast nou afgelopen!!!
  Want eerlijk bouta zn neus word steeds langer….pinokkio zou jaloers zijn!


  Maak melding
 16. Dagoebal,
  Niets meer van te merken 10500 jaar beschaving z0als jij dat predict tegen jou intellect is niet in te brengen ,prachtig die beschaving van afrikaanse landen


  Maak melding
 17. kan wel zoveel geklaagd worden dat het regend maar zou je dan niet de bron van het probleem oplossen 💪😄👌 afvoer van het regen water 💧ervoor zorgen dat er geen overstroming veroorzaakt kan worden door een beetje regen ☔ in sommige landen regend het 3 kwart van het jaar en daar is GEEN overstroming .


  Maak melding
 18. @Dagoebal we weten allemaal dat Afrikanen hersenen hebben van papegaaien, ze kunnen heel goed napraten zaken relativeren, maar zelf iets ontwikkelingen, of bedenken kunnen zei niet, dus als dat shit blog van jou is papegaaien werken…ik heb er geloof in het wetenschappelijk gehalte van de Nederlandse wetenschappers en wetenschap….


  Maak melding
 19. Haco ik zal j nog iets verklappen wat j ook nooit in de geschiedenis zult vinden de Moors zo u wilt de Afrikanen hebben 700 jr over heel Europa geregeerd de katholieke kerk heeft geprobeerd alle sporen uit te wissen maar konden het niet over hun hart krijgen mooie steden als cordoba,Granada alahambra te vernietigen het waren architectonische wonderen,de rest in Spanje hebben ze helemaal plat gebrand in de 15 eeuw ten tijde van de inquisitie ga een kijkje nemen in Spanje,in Duitsland ,Zwitserland staan vele gebouwen nog overeind,de Europeanen leefden nog in houten hutten,ga proberen iets over die tijd te lezen misschien heel misschien zul j begrijpen wat vr beschaving de Afrikaan had ,op allerlei wetenschappelijke gebieden,700 jr geschiedenis totaal uitgewist in Europa dat is niet niks,de Europeaan is en blijft een domme fossiel


  Maak melding
 20. Rakram de domme ezel aan jou nutteloos gebrabbel heb ik niets aan,ga proberen te lezen en onderzoeken waarom 700 jr Afrikaanse overheersing niet onderwezen wordt in ned en de andere Europese landen,zijn zo bang om de grootheid van de Afrikaan te onderkennen,door list en bedrog verdraaien van feiten toont de kleinburgerlijkheid van de Europeaan rakram de makaak ik hoop dat jou kleine hersenen dit alles kan hebben en laten inzinken


  Maak melding
 21. Rakram voorlopig na palm zuipers ,zelfmoordplegers,vrouwenkillers,gramazon zuipers zo desperate om aan de macht te komen als het ze niet lukt in 2020 zijn de rampen niet te overzien,als jij de kranten begrijpend kan lezen zijn de meeste criminelen vandaag de dag in Su jou soort,a shoe e kwinsi deng wreed be cool


  Maak melding
 22. DAGOEL de naam zegt het al,,, een van de grootste uitgaven kostenpost, is het herbergen van al die AFRO criminelen (jouw soort), gevangenissen vol….tijd om iets aan de beschaving te gaan onderwijzen, aan jou soort


  Maak melding
 23. En deze regering geeft het land uit handen aan China,die ons tropisch regenwoud naar de Filistijnen helpt.
  Er is een verband tussen ontbossing en overstromingen. Deze Klojo’s in de Regering met hun zg. ‘ adviseurs( a la Wijdenbosch-Alibux- Abrahams- van der San( allen oude seniele, impotente mannetjes) lullen maar uit hun nek en verkopen ons land .
  Time will tell.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES