zondag, april 21, 2024
HomeFotoBetonnen mast valt op auto in Suriname: deskundigen hadden hiervoor gewaarschuwd

Betonnen mast valt op auto in Suriname: deskundigen hadden hiervoor gewaarschuwd

-

Does Travel - naar Suriname


PARAMARIBO, 11 dec – Veel schade vanmorgen aan een personenauto, veroorzaakt door een zware vallende paal van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). Precies op het moment dat de betonnen paal omviel reed de auto voorbij op de Jagernath Lachmonstraat. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Deskundigen hadden eerder gewaarschuwd en kritiek geleverd op de plek en de manier van bevestigen van deze zware betonnen masten.

Begin deze maand werd bekend dat de EBS begonnen was met het plaatsen van betonnen masten langs de Jagernath Lachmonstraat. Het  bruinhart hout, dat voorheen werd gebruikt voor de masten, is erg schaars. Vandaar dat de EBS in haar zoektocht naar duurzame alternatieven voor masten geëindigd was bij betonnen masten schreef Starnieuws destijds.

Volgens de nieuwssite zijn de kolossale masten niet op een betonblok bevestigd. Door de regen is de grond rond de mast zacht geworden, waardoor het gevaarte omlaag kwam. Kritische deskundigen hadden volgens Starnieuws eerder reeds gewaarschuwd voor dit gevaar vanwege de wijze van bevestigen. Ook wezen zij op het gevaar van het gebruik van betonnen masten zo dicht langs de weg.

UPDATE:
De EBS heeft een verklaring uitgebracht n.a.v. het incident vanmorgen met een omgevallen mast. De EBS zegt “na controle op de plek des onheils is gebleken dat de bodem door regenval slap is geworden, met als gevolg het omkantelen van de mast. We gaan de zaak onderzoeken om te weten wat er precies verkeerd is gegaan en hoe ze beter geplaatst moeten worden”.

Direct na het ongeval werden deze twee grappig bedoelde plaatjes via social media verspreidt:

 

 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

46 REACTIES
 1. Elk ezel weet toch dat je deze palen in beton moet vergieten, bij de
  eerste de beste flinke regenbui houdt het anders niet. Weer iemand
  aan de dood ontsnapt.


  Maak melding
 2. De regen en rukwinden zijn onveranderlijke factoren. We weten allemaal dat het dagenlang heftig kan regenen en waaien in Su. Als je geen beton gebruikt is het zaak zo diep mogelijk te graven dat zo een mast, ook al zou de bodem eromheen zacht worden, nooit volledig kan kantelen.Het lichtjes kantelen zal in fases gebeuren waardoor je gelijk kan ingrijpen. Verder is het ook niet verstandig het zo dicht bij de weg te plaatsen.


  Maak melding
 3. Ieder weldenkend mens weet dat dit vroeg pof laat zou gebeuren omdat suriname geen goed irrigatie systeem heeft waardoor het regenwater goed kan worden afgevoerd en daardoor de grond drassig en soppig word.
  Je bent éénmaal geen bomen met wortels aan het planten.

  Waarom niet kiezen voor metalen palen die gestort zijn in beton als voetstuk.
  Tja je kunt je dus gevoegelijk afvragen als er mensen werken bij de EBS die een goed stel hersenen hebben om dit te hebben kunnen voorzien.

  Wel kunnen denken om miljoenen achterover te drukken


  Maak melding
 4. Ai boi, wat gebeurt daar allemaal, eerst zijn het de boomstammen en nu de elektrische masten, wat een ellende. Whats next de bannana bomen ???


  Maak melding
 5. Wij vinden het vreemd dat rest van de wereld ons altijd
  uitlacht, dan zijn wij op onze teentjes getrapt. Aan de foto te
  zien zat die paal nog geen meter in de grond.


  Maak melding
 6. Dankzij het ndp wanbeleid olv hun paarse direkteur. Ndp na a werkelijke oorzaak foe a sani disie, want ze plaatsen alleen maar corrupte beunhazen als directeurs.


  Maak melding
 7. Hahaha, Carl, de Judas, die door “dik en dun” zijn meester Bouta ondersteunde bij zijn presidentsverkiezing in en “katrijntje” als voorzitter van DNA, heeft nu het hoogste woord !!
  Deze “vos” eng brede botro sref-srefie keba !! Kiezers pas op voor deze “vos” die de passie preekt !!
  Ook opgepast voor Hoogie die zijn Nederlandse naam gaat veranderen in
  “takroe-kwai-fesie” !


  Maak melding
 8. Beton plaat verankeringen zijn vereist, bij zulke zware lange betonnen masten, minmaal 4meter de grond in, je ziet het Rabin Parmesar is verwijderd en de betere sabie mangs gaan sukkelig aan het werk…Sari Tori,


  Maak melding
 9. Zo lang PAARS aan de macht is kent SRANAN geen
  DESKUNDIGEN en GEEN REGELS !

  PAARS past wetten en regels aan, aan hun domme
  CORRUPTE-BAKBA-WINKRI-SYSTEEM !!!

  Als gevolg van deze DOMHEDEN,

  SRANAN KONDRE FAILLIET !

  NEPPE staatsbegroting, betalingsachterstanden en
  NEP-leningen ! MEGA-MILJARDEN-STAATSSCHULD !!!

  PS : De 16.666 VOLKSWONINGEN, aan boord van het
  moderne atoomschip “TIK YU FISIE”, zijn de haven van
  Paramaribo al genaderd !!!


  Maak melding
 10. Soso ka(h)olo foeroe nanga boeng foeroe grote.

  Je moet wel als directeur/directie, enz van EBS wel behoorlijk zwakzinnig zijn om op deze wijze betonnen palen/werk te laten uitvoeren. Deze man en team kunnen beter de eer aan zich zelf houden. Ophoepelen, klootzakken. Waar zijn jullie mee bezig.

  De veiligheid voor de burgers, weggebruikers moet voorop staan en zaken goed besproken worden, als men bouwwerkzaamheden laat uitvoeren, bouwtekeningen, vakmensen met kennis van zaken, toezicht, controle door specialisten, enz.

  Wat voor grote is dit, a san diez erger more loes berre?

  Ongeschikt!, oe go poepe, met jullie clownfacie, juuljes/sjoorie, enz.

  In de boeke houding, gaan jullie je poepgat vegen, Mars!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 11. Betonnen palen plaatsen met verankering kosten een X bedrag,er zijn aannemer die kunnen plaatsen voor veel goedkoper en geld wat overblijft verdelen onder elkaar.. corruptie van hoge stand.


  Maak melding
 12. De gedachte van achter deze masten is goed. Alleen het bevestigen hiervan daar is niet goed over nagedacht. Dit hoort goed verankerd te zijn in zwaar beton.
  Dit hoort te gebeuren door deskundigen.om dit soort ongelukken te voorkomen. Ik vraag mij stellig af welke ezel dit zo heeft geplaatst.Gelukkig is er niemand gewond geraakt. De EBS heeft hierin gefaald. Er is geen toezicht en controle geweest. Dat er geen bruinhart hout is of onvoldoende is te wijten aan dat onze bossen worden gekapt en het hout wordt door verkocht aan China. Triest hoor. Wat houden wij nog.voor ons zelf over ? Niks dus dan maar weer gaan bedelen in het buitenland.


  Maak melding
 13. Laten wij gewoon eerlijk zijn. Ieder zak cement die extra moet worden gebruikt om de palen goed te verankeren kost geld. En dat geld is er niet. Gevolg, klooi maar wat aan, want het kan niet anders.
  Dit is het resultaat van die hoogheids waan van Arron, NPS en de aanhang.
  Baas in eigen huis.!!!!
  Dit klotevolk heeft als de verdoemenis in geholpen.
  Jammer dat anders denkenden in de jaren tachtig nu ook moeten lijden onder de ellende van deze ellendelingen.


  Maak melding
 14. @GrietjeBie, nou nog meer gevaar, je moet wel genoeg expertise in je mars hebben om de elektriciteits middenspanningsnetwerk ondergrond te gaan aanleggen, bovengronds is al een.puinhoop laatstaan ondergrongs, mi begi yere….


  Maak melding
 15. rakram mi begi joe om gewoon Kokolampoe te gebruiken want 110 volt is bijna altijd dodelijk.

  Immers volgens azijnpissers kunnen Surinamers niets goeds.


  Maak melding
 16. Een potentiële dodelijke ongeluk /en lagen op de loer. Hoe kan de ebs in gods naam dat maken . Dus die parmessar wist ervan, daarom ligt hij eruit . Verdomme man…


  Maak melding
 17. Waar zijn de adviseurs van Bouta, het idee kwam zeker van Albert heijn ( dochter pres ) , Het zijn ijzer palen geen Albert heijn goederen rekken. Ik kan zien hoe dom de NPD,ers zijn. Suriname valt als een paal,
  Weer een corruptie zaak, het geld van de beton is in de zak van Nationale DRUGS PARTIJ. (NDP)


  Maak melding
 18. Tegenwoordig heb je een proces om palen banken enz
  erg duurzaam en stevig te maken van kunststof gerecycled plastic…. Betonnen palen langs de weg zijn trouwens levensgevaarlijk… Dit soort betonnen palen moet je gebruiken in industriële gebieden en niet midden in de stad of woonwijken…Bad engineering!!!! Think before You deside EBS!! Vraag me af wie daar de leiding heeft????? Op zich geen slecht idee maar die houten palen konden echt niet meer!! Innovatie is the key! #Dengstongpaalmoesgwe…..):


  Maak melding
 19. Zoals elk bedrijf wilde EBS voor een op dubbeltje op de eerste rij zitten. In hun zoektocht naar kostenbesparing is men in deze kwestie erg doorgeslagen. EBS heeft waarschuwingskreten van deskundigen genegeerd met als gevolg een bijna dodelijk incident veroorzaakt.

  Het bruinhart hout, dat voorheen werd gebruikt voor de masten, is erg schaars, niet milieuvriendelijk en ook niet meer van deze tijd. Het plaatsen van betonnen masten in een land met een krakkemikkige infrastructuur is een goede zelfs duurzame alternatief maar het moet wel op de juiste en veilige wijze gebeuren.


  Maak melding
 20. Er zitten in Suriname heel veel mannetjes en vrouwtjes van een bepaalde leeftijd op posities waar ze totaal niet thuis horen! totaal geen vernieuwing (innovatie) en vaderlands liefde! Het is allemaal ike iké iké ! hebe hebe hebe! egoïstisch gedoe! Ik zag laatst een filmpje voorbij komen van 1 of andere opening in de palmen tuin met een zekere so called first lady? Laat me toch niet lachen mensen…. Wanneer wordt die so called president afgezet?? Ik hoop dat deze Bouterse periode nooit maar dan ook nooit meer voet krijgt op onze Surinaamse bodem, ik hoop dat er in onze grondwet wordt opgenomen dat er alleen integere mensen het ambt van president mogen bekleden en dat er verantwoordelijkheid wordt afgelegd naar het Surinaamse volk.. Weg met deze tiran en zijn aanhangers uit onze samenleving… Deze NDP regering is het slechtste wat ons mooie land Suriname en de Surinamers is overkomen na de slavernij en onafhankelijkheid… dood aan de veraders van ons vaderland… Oppakken en opsluiten die man en zijn corrupte kliekje!!! bange slappelingen van de rechtelijke nacht en oppositie…… #Geefonzejeugddekans


  Maak melding
 21. Suriname had met een beter politiek beleid en slimme denkers veel verder in zijn of haar ontwikkeling moeten en kunnen zijn.. Bouterse is nooit onze Surinaamse Robin Hood geweest maar altijd het tegenovergestelde namelijk een zelfverrijkende egoïstisch type en zijn vriendjes en vriendinnetjes, staat bekend om zijn cowboy praatjes die geen gaatjes vullen puur angstzaaien en bangmakerij zoals vaak is gebleken. Die man houd alleen van zichzelf en houdt Suriname nu al veels te lang in gijzeling mensen a San no Kang!… Surinamers moeten nu echt ophouden met genoeg nemen met minder en de straat opgaan en opkomen voor je rechten want de oppositie in Suriname is jammer genoeg symbolisch!! Ik geloof daarom heilig dat onze hoop en vooruitgang tijdens de december moorden dan ook is doodgegaan………….

  (Als je jou eigen monteurs en denkers vermoord maar zelf niets kunnen repareren ben je gedoemd te mislukken!!! Met als gevolg Suriname in de uitverkoop!!

  Nog steeds moet ik mijn mensen financieel ondersteunen omdat ik ze lief heb! terwijl dat jullie taak als regering zou moeten zijn klootzakken !! wat veel Surinamers niet weten is dat er wel degelijk geld binnenkomt uit de mijnbouw, goud, diamanten, erts hout visserij en nog veel meer andere grondstoffen…het zijn de mensen op bepaalde posten due maar graaien en niets doen voor het volk en vde komende generaties… Het feit is dat deze mensen blind en versuft raken van gierigheid en niet delen met de bevolking maar ondertussen voor miljoenen op buitenlandse rekeningen hebben staan….

  #Sranangmangs het geld van het volk gaat al heel lang naar de verkeerde foute mensen toe.. niemand zegt er iets van en zelfs de oppositie maakt er gretig gebruik van.. 1+1=3 is a Secret message…..


  Maak melding
 22. Het land is hard achteruit gegaan na de onafhankelijkheid in 1975. Zelfs de palen die het land dragen die zijn knikken als lucifers stokjes , de grond die Suriname draagt begint af te brokkelen. Komt een dag dat Wijdenplofbrug het ook niet lang meer volhoud. Het land is na 1975 naar de klote geholpen.


  Maak melding
 23. Een deel van het probleem dat het betonnen paal viel is door de slechte verankering, dat hebben de meesten hier als reden aangegeven.
  Het kon worden voorkomen indien men ALLEEN VROUWEN langs de betonnen palen mogen gaan. Dan zou die paal zeker blijven staan.

  Hojot,

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding
 24. Vreemd, dat ondanks waarschuwingen van deskundigen, er geen maatregelen zijn getroffen. Er moet zich kennelijk eerst een calamiteit voordoen voordat men in actie komt. Wat een sufkutten.


  Maak melding
 25. Dankzij het decennia lang leegroven van de staatskas door de paarse NDP-MAFFIA, is er geen cent meer om het land op een fatsoenlijke manier veilig en betrouwbaar op te bouwen. Alleen hersenloze, paranoïde, slaafse jaknikkers en meelopers als Paki RAT igri, RobG, Milton en overige laaggeschoolde Bouta-suckers blijven volharden in hun geloof in een desastreus paars beleid. Miezeriger, zielige mannetjes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES