VIDEO: Kerst in Suriname begonnen met aansteken verlichting grote nationale kerstboom

16
VIDEO: Kerst in Suriname begonnen met opzetten grote nationale kerstboom
Foto: Nationaal Informatie Instituut Suriname

PARAMARIBO, 11 dec – Ook dit jaar siert een reuzenkerstboom het Onafhankelijkheidsplein in Suriname. Voor de 7e maal op één volgend, is de nationale kerstboom op het plein opgezet door Roelie’s Lighting & Decor. Dit mede op initiatief van het Kabinet van de president meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII). De verlichting van de boom werd op maandag 10 december aangestoken op het Onafhankelijkheidsplein, door kinderen van de meester Hubert stichting.

De directeur van Roelie’s Lighting & Decor Ramon Djawalapersad is blij dat deze boom ervoor zorgt dat mensen bij elkaar komen. Hij geeft daarom ook de boodschap mee dat het belangrijk is om zoveel mogelijk met elkaar samen te werken om grotere hoogtes te bereiken.

In tegenstelling tot voorgaande jaren, waarbij er bomen uit de natuur werden gebruikt, is men er nu toe over gegaan om een kunstboom op te zetten. Ook zijn dit jaar gedetineerden ingezet om te helpen de boom op te tuigen. Bekijk een video:


16 REACTIES

 1. Hulde erg mooi . Goed dat kinderen van tehuizen hierbij betrokken zij, voor
  hun is het misschien een moeilijke periode en dit geeft toch een beetje
  voldoening.


  Maak melding

 2. Erg mooi dat dit mogelijk gemaakt wordt door een particulier bedrijf. Wat de zin “mede mogelijk gemaakt door het kabinet van de president” wil zeggen begrijp ik even niet, maar het staat wel leuk.
  Verder zie ik dat het onafhankelijkheidsplein na de “grote” opknapbeurt er weer gelikt bij ligt. Het heeft wel wat gekost maar dan heb je ook wat.
  Helaas moet ik dit jaar de Feestdagen in Suriname overslaan maar ik wens van hieruit iedereen hele fijne Kerstdagen en een Gelukkig en Gezond 2019!


  Maak melding

 3. Kerstdag gaan vele ndp paria’ s onder die boom zitten wachten op de kerstman didibri in de hoop op gratis ete en drinke en stukkie kerstbrood. Kaka djo tjisie.


  Maak melding

 4. Mooie boom. Alleen wordt het groene grasveld erg gemist. Vernietigen en het niet herstellen hiervan. Van een groengrasveld kunnen wij nu nog genieten op de oude ansichtkaarten. Vraag mij af wanneer dit wordt hersteld. Hoop dat dit spoedig gebeurt.


  Maak melding

 5. Mooi gebaar met deze kunstkerstboom. Bun sani. En @Rakram, lummel die je bent, je moet eens stoppen met denken in hokjes. Of je bent een Surinamer en dan accepteer je iedereen ongeacht bevolkingsgroep, of je bent het niet, donderstraal dan maar op! Figuren als jij die in hokjes denken vertragen de ontwikkeling.


  Maak melding

 6. Wat voor zin heeft dit in een onverzorgde omgeving. Kijk naar het grasveld.
  Eentonige en niet creatief. Jaar in jaar uit hetzelfde geesteloze en zielloze vertoning.


  Maak melding

 7. Zeg nou zelf , hoe komt iemand erop dit onding “‘ boom”” te noemen . Ik zie iets wat ooit bedacht is, om zogenaamd “”uniek”” te zijn , maar niet minder en net zoveel is als een metalen onding met lichtjes . Wat creatief moet voorstellen


  Maak melding

 8. @Pakiratigri: was Rakram maar de enige die in hokjes denkt. Feit is dat elke Surinamers, ongeacht ras en geloof, besmet is met het denken in hokjesgeest. Mijn voorstel daarom is laat alle Surinamers lekker oprotten en geef het land terug aan de Indianen. Want zij zijn de enige echte Surinamers !


  Maak melding

 9. Wat mij opvalt is dat als een hindustaan een etnische opmerking maakt, dat er altijd een paar figuren zijn die daar fel tegenin gaan en zelfs zover dat de hindustaan mag oprotten.
  Maar gebeurt het andersom dan zwijgen ze als het graf. Dat is ook etnisch denken en het zijn bijna altijd dezelfde figuren die zo reageren.
  Het is hun hobby om tegen vooral hindustanen te zeggen dat ze moeten oprotten. Maar oprotten waar naar toe? Ze zijn in Suriname geboren.
  Wordt in Nederland tegen Surinamers gezegd dat ze moeten oprotten dan is het racisme.
  Het is ook racisme om tegen Surinaamse hindustanen te zeggen dat ze moeten oprotten.
  December is de feestmaand en nog tegen elkaar tekeer gaan en straks met het Kerstfeest roepen: vrede op aarde. Blijkt wel weer uit bepaalde reacties hoe vredelievend men toch is.

  Wat heeft Rakram nou verkeerd geschreven? Uit de naam kun je opmaken dat een hindustaan die boom heeft gedoneerd. Rakram is daar trots op en laat dat ook blijken in zijn reactie. Mag dat ook al niet meer? Hij heeft geen scheldwoorden gebruikt. Hij toont respect voor degene die de boom heeft gedoneerd.


  Maak melding

 10. Ik werd er warm van. Wou dat ik er bij was. Iedereen zeurt maar over wie wat doet. Doe zelf wat en…..zeur niet.
  Ben een bakra dus dat is zo wie zo niet goed. Maar ik hou wel van Suriname, al sinds 1970.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.