woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijEBS: 'mast omgevallen door slappe bodem als gevolg van regen in Suriname'

EBS: ‘mast omgevallen door slappe bodem als gevolg van regen in Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 dec – De NV Energiebedrijven Suriname heeft een officiële reactie naar buiten gebracht naar aanleiding van het omvallen van een betonnen mast vanmorgen. Daarbij raakte de mast een auto en kwam de bestuurder met de schrik vrij. Volgens de EBS ‘is de mast omgevallen door de slappe bodem als gevolg van regen’.

“Er zijn verder ook andere masten geconstateerd die scheef zijn gaan staan. Mogelijk door hetzelfde probleem. Die gaan we vandaag allemaal verwijderen en dan gaan we terug naar de tekentafel. We gaan de zaak onderzoeken om te weten wat er precies verkeerd is gegaan en hoe ze beter geplaatst moeten worden” zegt EBS-technisch directeur Marcel Eindhoven. 

EBS is drie weken terug gestart aan de Jaggernath Lachmonstraat met het vervangen van de houtenmasten met betonnen masten, die ook van nieuwe straatverlichting worden voorzien. Vanuit de Johan Adolf Pengelstraat tot en met de Coesewijnestraat hebben de masten een hoogte van 9 meter. Verder richting het westen hebben de masten een hoogte van 12 meter.


opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Hoop dat er goed over wordt nagedacht. Veel regen kan veel ongemakken met zich meebrengen, daar hoor je op voorbereid te zijn.Kennis van de aardbodem is belangrijk en welke rol de natuur hierin kan spelen. Niet alleen zeggen wij gaan terug naar de tekentafel men moet eerst brainstormen, hoe dit probleem goed opgelost kan worden, zodat de masten niet om vallen, dieper de grond in en met zwaar beton, plus extra ankeren. Komt goed wanneer je mensen met de juiste kennis dit werk laat uitvoeren. Zo werken wij aan een mooiere verfraaiing van ons land.Hopelijk wordt er ook gedacht aan heldere verlichting. Ding soro ai faja, no boeng en zijn onveilig voor onze gemeenschap.


  Maak melding
 2. HOE ZIT HET MET DIE SKALIANS?LATEN ZINKEN DMV…..
  HOE ZIT HET MET DIE DUIKBOOT?LATEN ZINKEN DMV….
  HOE ZIT HET MET DIE CHINESE TRAWLERS? LATEN ZINKEN DMV …..


  Maak melding
 3. Grote en zware masten zullen goed moeten worden verankerd. Daar hoef je geen ingenieur voor te zijn om dat te begrijpen. Er is in dit geval kennelijk alleen materiële schade maar er kunnen ook net zo goed mensen worden geslachtofferd. Hopelijk gebeurt dat niet.


  Maak melding
 4. Volgens de EBS ‘is de mast omgevallen door de slappe bodem als gevolg van regen. Wahahahahahahahahahaha a no wie, a no mie, na a regen. Ai boi, hoe oerdom moet men niet zijn om dit te geloven. In ieder geval zullen zij de benadeelde een andere auto moeten vergoeden. Ondertussen hopen vele ndp paria’ s dagelijks op ddb en duivelse trawanten voor een gratis bordje bb met r. Velen zijn nu straatzwevers.


  Maak melding
 5. Mijn posting is niet opgenomen c.q. verwijderd.

  Wat ik mij afvroeg of de top van EBS en het technisch personeel niet de capaciteiten heeft om te hebben kunnen voorzien dat een gevaarte met zoveel gewicht niet kon blijven staan zonder een betonnen sokkel.
  .Door de slechte infra en altijd maar onderlopende straten en bermen, bij een kleine regenbui, kon je toch op je klompen aanvoelen dat dit niet kan.

  De top is wel intelligent genoeg om te frauderen en hoe, denk maar aan het bericht dat de ex directeur 54 miljoen achterover heeft gedrukt


  Maak melding
 6. Slappe bodem door regen is het gevolg van omvallen van de mast.De regering voort sinds 9 jaar slappe beleid maar die valt nog steeds niet . In een fatsoenlijke land zou bij zulke grote blunder het hoofd technisch dienst per direct ontslagen worden. In Suriname regent het niet voor de eerste keer, waar heeft hij zijn diploma behandeld toch niet bij Abert Heijn net als de adviseur van de president


  Maak melding
 7. @EMD
  Waarschijnlijk komt het in uw brein niet voor om na te denken over een elektriciteitsnet dat via grondkabels aangelegd is. In veel landen met slappe grond is dat een betere oplossing dan alle straten en wegen volbouwen met palen. Het hoofdnet met hoogspanningsmasten kan blijven bestaan, maar het secundaire net en de huisaansluitingen kan beter via grondkabels geschieden.
  Dus als je wat nuttigs wilt gaan doen, denk daar dan eens over na.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES