Elf jaar celstraf geëist tegen Surinaamse zanger die vriendin doodstak

24
Kawinazanger vermoordt partner met messteken

AMSTERDAM, 5 dec – Het Openbaar Ministerie in Nederland heeft elf jaar celstraf geëist tegen de Surinaamse zanger Guno D. die in september veertien keer op zijn 45-jarige vriendin Eartha Mosart instak. De 47-jarige man kon in de rechtszaal niet verklaren waarom hij tot de daad overging. ‘De duivel zou in hem zijn getreden’, zei hij huilend tegenover de rechtbank in Amsterdam.

Tijdens de zaak kwam naar voren dat hij tot de daad overging nadat hij naaktfoto’s en filmpjes van zijn vriendin uit Suriname samen met een andere man die hij kende, in haar whatsapp aantrof. Toen hij dat zag liep hij naar de keuken, pakte een mes en wekte zijn vriendin. Hij wilde haar met de beelden confronteren maar richtte een bloedbad aan. Eartha raakte zwaargewond en overleed tien dagen later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Volgens haar familie had de man zijn vriendin wel vaker geslagen. En was de relatie al zo goed als voorbij, maar kon D. dat niet verkroppen. Tegenover familieleden had Eartha kort voor haar dood gezegd dat ze bang voor Guno was, omdat hij had gedreigd haar en zichzelf te doden. En had gezegd: als ik jou niet krijg, dan krijgt niemand je.

De uitspaak in deze zaak is over twee weken op 19 december 2018.


24 REACTIES

 1. Ze vertelde haar familie dat ze bang voor hem was. De relatie was zo goed als voorbij. Surinaamse vrouwen moeten leren om sneller op signalen te reageren. Zo lang dat nog te laat gebeurd gaan er nog steeds doden vallen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. Voor 1 moord krijg je in Suriname 11 jaar bajes. En voor het martelen, folteren, verminken en standrechtelijk vermoorden van 15 onschuldige landgenoten wordt je beloond met presidentschap Wat een misselijkmakende land en volk. by


  Maak melding

 3. Dat die dame zoiets gedaan heeft is niet goed te praten ik beschouw dit als provocatie, je kan niet samen wonen en dan weet je dat het kan gebeuren dat die man dit vroeg of laat zouden kunnen ontdekken, dan heb je een probleem. Die man mocht sowieso niet doden of zijn eigen rechter spelen.

  In Nederland zijn de wetten anders en die dame heeft zeker misbruikt gemaakt van de regeling bij de politie. De politie grijpt niet direct in, pas als er doden zijn gevallen of ernstige mishandeling komen de politie in actie. Dit is een zeer gevaarlijk handelen van de politie. Ze zeggen je gewoon dat zij niks voor je kan betekenen en vertrekken zonder een proces-verbaal op te maken of zegt wat je dus verder moet doen.

  De handeling bij de politie is tolerant en nonchalant. Deze mensen kunnen de problemen niet goed inschatten en laat alles z`n beloopt hebben, goed of kwaad maakt niet uit. In feite komt het hier op neer dat de burgers zijn niet beschermd. De politie moet je zien als camouflage zonder bevoegdheid en dit weten de mensen heel goed.

  Het kan zijn dat de politie medeschuldig kan zijn wie weet.


  Maak melding

 4. Zo weinig, die klootzak verdiend de doodstraf, tot in patatta maakt het paarse ddb virus. Hij is een bewonderaar van ddb, vraag hem maar.


  Maak melding

 5. A no sex ofzo dit is t als j idee vr n man zet”” hij IS MIJN man alsof j eigendom bn vn n ander leef vrij geef niemand hoop of idee t gaat j dood kosten niemand heeft n ander j hb kids moedrr vader zusters ooms tante oma opa dun zijn j mensn en niet een dood vreemde man die j heb gekend of hb leren kenne


  Maak melding

 6. toen jezus aan het kruis hing riep hij mijn god mijn god vergeeft het hun
  DE NDP BESPOTTER GA DE BIJBEL LEZEN ZELF JEZUS HEEFT VERGEVEN
  NDP BESPOTTER IK ZAL VOOR JE BIDDEN WANT DE HAAT ZIT DIEP IN JE


  Maak melding

 7. @ ..de ndp bespotter..ie edesee neh wroko
  BOENG .BOUTERSE eh law joe.dat is de vloek die op je rust.het zal jou altijd blijven achtervolgen .zoek hulp ..IDIOOT.


  Maak melding

 8. Damsco 6 december 2018 at 01:07
  @ ..de ndp bespotter..mi edesee neh wroko
  BOENG .BOUTERSE eh law ook tjoe. dat is de vloek die op ons ndp dongsma rust.het zal ons tot de komende generaties altijd blijven achtervolgen .ik zoek nooit hulp ..IDIOOT die ik ben, ik daarvoor eet dagoeballen en lik me baas zijn reet als hij heeft gepoept.


  Maak melding

 9. @ damsco en Ali en de domme massa die in Europa en Su zitten .Die man heeft een strafbaar feit begaan en heeft voor altijd bloed aan z’n handen. En wat Boeng Bouterse betreft Maak me eingelijk geen ene reet uit.. Hij verzorgd me niet.. ik werk hard voor m’n geld.. Jammer dat jullie als de domme massa hier in Europa zitten en niet daar in su. Maar hebben het grootste woord.. En leven van de soos of Criminaliteit vandaar dat jullie op 1 lijn zitten.


  Maak melding

 10. Facelook 5 december 2018 at 20:30
  Voor 1 moord krijg je in Suriname 11 jaar bajes. En voor het martelen, folteren, verminken en standrechtelijk vermoorden van 15 onschuldige landgenoten wordt je beloond met presidentschap Wat een misselijkmakende land en volk. by

  De zaak speelt zich niet af in Suriname maar in Nederland en wel in Amsterdam waar de laffe moordenaar woont. En deze strontkerel krijgt geen 11 jaar straf opgelegd maar het betreft de strafeis van de Officier van Justitie. De rechter moet zich nog uitlaten over deze eis.
  Aangezien het een vaststand feit is dat de rechtspraak in Nederland nog weleens met dubbele maten meet, zal ik geen traan laten indien deze schoft voor 11 jaar opgeborgen wordt. Deze moordenaar is een macho type die graag met andere vrouwen flirt (maakt voor dit soort types niet uit of de dame in kwestie getrouwd is of niet) maar als zijn eigen vrouw hetzelfde doet dan slaan de stoppen bij hem door.
  Naast de eis van 11 jaar zou ik ook voor TBS gaan. Deze man moet zo lang mogelijk uit de samenleving geweerd worden.


  Maak melding

 11. Babun-Nefi

  In het artikel lees in niet dat de zaak de aandacht van de politie had. Geloof mij maar als er sprake van huiselijk geweld is dan grijpt politie wel direct in. Waarom denkt u dat de politie medeschuldig is aan de daad ? Beweert u nu dat de politie de laffe moordenaar aangezet heeft tot zijn daad ?


  Maak melding

 12. @Ali

  Het woord God is voor mij niets meer dan de uitdrukking en het product van menselijke zwakheden”, stelt hij. “De Bijbel is een collectie van eerbiedwaardige, maar toch eerder primitieve legendes.” “Geen enkele interpretatie, hoe subtiel ook, kan hieraan iets veranderen”,….. aldus een van de slimste mensen uit de moderne geschiedenis Albert Einstein.
  En zo zie ik het ook wat betreft de sprookjes over Jezus die aan het kruis hing en vergiffenis vraagt.
  Uit diverse onderzoeken blijkt dat de Bijbel een totaal uit zijn verband gerukte boek is dat rond de 4e eeuw opgemaakt werd om Heidenen tot het Christendom te bekeren. Zeer kwaadaardige teksten uit de Bijbel zijn vervangen en aangepast zodat men een positief beeld van het Christendom had.


  Maak melding

 13. De 47-jarige man kon in de rechtszaal niet verklaren waarom hij tot de daad overging. ‘De duivel zou in hem zijn getreden’, zei hij huilend tegenover de rechtbank in Amsterdam.


  Maak melding

 14. Die man moet gewoon 11 jaar of langer gaan zitten. De vrouw is een kind van God en niet deze mijnheer is haar Schepper.
  Kaolo idioot!
  Alle mannen die houden van vrouwen slaan en zelf hoereren, moeten met hun vieze VIETERS van vrouwen afblijven. In de hele wereld maar vooral de Surinaamse man tegenwoordig.
  Aai niet mie takkie nanga. m.p.p…..
  Moest mijn zus zijn …. jo kaolo….. ik zou je leren In de Cel hoe je vrouwen moet mishandelen.


  Maak melding

 15. Hij is een verworden zoon des duivel, net als ddb en zijn roversbende, maar ook vele oerdomme debiele idiote aanhangers, ook op dit forum. De ene moordt, de anders steelt, weer een andere bedriegd, ga zo maar door.


  Maak melding

 16. @ Babun Nefi,

  Citaat: Dat die dame zoiets gedaan heeft is niet goed te praten ik beschouw dit als provocatie.
  Ben ik helemaal eens met je maar dit is wel buiten proportioneel vind je niet?


  Maak melding

 17. Vriend vermoord vriendin is een al teveel voorkomend geval dat erg triest is. Hoe het bouta’s schuld is gaat mij verstand ook ver te boven, was hij misschien die andere naakte man in haar telefoon, die beelden wil ik graag zien, lmao.


  Maak melding

 18. Ik ben geen rechter en ook geen advocaat van de duivel. Wel leef ik intens mee met de familie( want ik ken ze persoonlijk.) De man krijgt zijn verdiende straf en daar heb je RECHTERS voor,om nu een politieke partij erbij te betrekken SLAAT TOTAAL NERGENS OP. Wat heeft DDB te maken met deze gruwelijke moord? Ik snap jullie niet hoor, bovendien heeft de familie / nabestaanden niks aan deze SHIT. Ja het is morgen 8 december,maar deze mensen hebben er totaal niets van doen.Wat een ziekelingen zijn jullie toch om het LEED van mensen te vergelijken met de 8 december moorden.FOEEEEEEEEEEEEEEEEEEEI/ BAHHHHHHHHHHHHH


  Maak melding

 19. Als een vrouw niet meer wilt dan moet jij als man weg gaan en gewoon het eer aan jouw zelf houden .Maar een koelbloedige moord is naar mijn inziens geen optie. Het is meer een teken van zwakte en niet weten hoe met het gevoel moet om gaan dat het over is.Vrouwen zat man. De ene deur gaat dicht de andere deur gaat open. Ik hoor vaker pokoe manga stikken van de vrouwtjes of ze lopen met een wan idee van dat ze populair zijn bij de vrouwtjes.Maar als het zo moet zijn dan vermoord je geen vrouwen.De duivel heeft meneer de vrouwen ronselaar tot zo een daad gebracht zeker. Het is toch zielig voor woorden man. Eurtha was een hartstikke mooie vrouw man. Hier heeft meneer Bouterse niets mee te maken het gaat hier om dat een individu die de daad heeft toegevoegd de reden Jaloezie.Eeh oeng libie mie jere. Hij moet ook 14 keren ook dood gestoken worden.want de dood verdiend hij wel dan de eist van 11 jaar.En als hij 1/3 van zijn straf heeft gezeten dan loopt hij ook zo met een petje op in Apeldoorn als Folkert van der G.en onder toe zicht van regering want zogenaamd is meneer ontoereken vatbaar.de recht staat hier is bekrompen.het wordt vaker met 2 maten gemeten hiero.
  ..


  Maak melding

 20. @Milly, ik ben het helemaal met je eens. Men verwijt de ander hier van alles, maar zelf kent men geen respect voor de medemens. Je zal idd familie zijn van BEIDE kanten, of de ouder / het kind van deze malloten (want alle betrokkenen hebben familie) en dan deze klink klare ONZIN moeten lezen. Stelletje gefrustreerde lui. “ Verbeter de wereld en begin bij JEZELF”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.