Rechter in Suriname weigert vrijlating terreurverdachte Raoul A.

19
Terreurverdachten Suriname vandaag voor de rechter

PARAMARIBO, 30 nov – Terreurverdachte Raoul A. heeft de rechter niet kunnen overtuigen van zijn onschuld. Aan het eind van een urenlang verhoor, werd beslist dat hij aangehouden blijft. Raoul A. ontkent dat hij en zijn broer Naser I. aanslagen wilden plegen in Suriname. Wel was er contact met bepaalde personen. Hij wilde naar Syrië afreizen om mensen te helpen die door geweld van kwaadwilligen zijn getroffen. “Ik was gegrepen door de propaganda van IS, maar aanslagen plegen had ik helemaal niet in mijn hoofd.”

Gecharmeerd was de slagerszoon wel. “Ik ben mij gaan verdiepen in de materie en kwam erachter dat er positieve zaken aan de orde komen. Ik wilde mensen juist helpen. Ik heb me nooit met plannen bezig gehouden om een aanslag te plegen. Ik heb ook nooit uitlatingen gedaan op het terrein van de ambassade van de Verenigde Staten zoals door getuigen is gezegd”, zei Raoul A. tegen de rechter.

Volgens getuigen beschikten de twee over wapens en munitie. “Ik kreeg die patronen van Osama die nu in Qatar woont. Ik heb nooit een wapen van hem gekocht zoals ik nu van de officier hoor. De enige reden waarom ik die hield is, omdat ik van plan was om een wapenvergunning aan te vragen. Wij zijn twee keer beroofd in de slagerij. Ik heb er geen werk van gemaakt om de vergunning van de grond te krijgen”, aldus Raoul A.

19 REACTIES

 1. Ja, laten ze maar lekker voorlopig vastzitten. Als het gelukt was, zou je niets horen over zogenaamde hulpverlening. Dan zou je waarschijnlijk een foto van hem zien met een IS vlag op de achtergrond, een AK-47 en iets in de trant van Raoul al Suri. De hulpverlening zou dan inhouden, gevangenen de keel door te snijden. Trouwens, terroristen die in Suriname verblijven zijn onbetrouwbaar. IS heeft geld voor een ticket voor deze gozer gestuurd en wat blijkt; a man nyan a moni! Nu weet zelfs IS dat er met in Suriname wonende terroristen niet te werken valt.

  Stel je nou voor dat hij de opdracht krijgt van IS om naar de Centrale Markt te gaan en zichzelf op te blazen tussen al die bezoekers en marktlui. IS is zelfs zo vriendelijk een handleiding te sturen hoe je een bommetje in elkaar flanst. En ondertussen IS maar wachten opdat ze vol trots kan verkondigen een eerste bomaanslag gepleegd te hebben in Zuid Amerika en dat broeder martelaar Raoul al Suri er niet meer is. Wel, die verkondiging gaat niet komen hoor. Of, de Surinaamse terrorist heeft zichzelf per ongeluk opgeblazen omdat hij de handleiding niet goed begreep, of, hij is het binnenland ingevlucht omdat hij het lef niet had zich op te blazen.


  Maak melding

 2. @Pakiratigri; ‘geweldige’ reactie maar wat is nu als bewijs door de OvJ aangeleverd om hem langer vast te houden ? Uit eerdere berichten heeft de politie bijvoorbeeld verklaard over onvoldoende bewijsmateriaal te beschikken om deze twee jongemannen als verdachten aan te merken. Wat is er ondertussen gebeurd dat de rechter weigert om hem vrij te laten ?
  Ik denk dat ook de rechterlijke macht in Suriname een t@##$#zooi is. Niet alleen terroristen van de IS zijn onbetrouwbaar maar dit geldt in zijn totaliteit ook voor het Surinaamse volk.


  Maak melding

 3. Citaat: Hij wilde naar Syrië afreizen om mensen te helpen die door geweld van kwaadwilligen zijn getroffen. “Ik was gegrepen door de propaganda van IS, maar aanslagen plegen had ik helemaal niet in mijn hoofd.”

  Misschien had hij de intentie niet in zijn hoofd, maar die intentie is ook nooit uit zijn hoofd gedelete !!!

  Nou het is een wonder dat een moslim gegrepen door propaganda van IS helemaal geen intentie had om aanslagen te plegen. Dit moet wereldnieuws worden bij CNN. BBC., Al Jazeera, Nos. Kennelijk is hij bekeerd tot een ander religie, chappo velen van hen moeten dit voorbeeld volgen dan pas komt er vrede in Islamitische landen.


  Maak melding

 4. Hier moet je niet ingetrapt worden. Deze twee zullen na de vrijlating gewoon naar Syrië reizen en vervolgens een terreuraanslag plegen in Paramaribo. Sluit ze levenslang op of overhandigd aan de Amerikanen.


  Maak melding

 5. Ze mogen ook nooit meer vrijkomen. Als ze vrijkonen, dan MOETEN ze volgens hun boeken alsnog wraak nemen omdat ze zo lang vast hebben gezeten. (ik ben oom van Saramacca km 60). de


  Maak melding

 6. Bouterse heeft geen aanslag gepleegd maar een moord.
  Deze terroristen wilden een aanslag plegen in naam van het geloof (ideologie) dat is het verschil.


  Maak melding

 7. Deze klootzak is net als het gros der paarse dwazen, zwaar geindoctrineerd. Ongeloofelijk hoeveel dwazen aanhangers van het onrecht zijn. Leugen en bedrog is hun voedsel. Alle dwazen zijn verantwoordelijk voor het geestelijk en moreel verval. DDB aka De Dwaas Bout is de allergrootse in SU. Zijn aanhangers zijn paars verdwaasde zombies.


  Maak melding

 8. @Sampa
  Het onderzoek is nog in volle gang. De verdachte heeft de rechter niet overtuigd om het onderzoek in vrijheid af te wachten.

  Ben niet bekend hoe het in Su geregeld is maar als de rechter aan het einde van het onderzoek de verdachte vrijspreekt dan moet Justitie een “schadevergoeding” betalen. In NL is dit +/- 80 euro per dag dat je hebt vastgezeten.

  Jammer dat er geen materiaal is aangetroffen om explosieven te maken dan zou dit een makkie zijn voor justitie. Nu heb je 2 wannabe terroristen waar het niet duidelijk van is of het fantasten zijn met een grote bek of dat het daadwerkelijk ziekelijk gestoorde mannen zijn.


  Maak melding

 9. C.A.Schipper,
  Ik zie aan al je reacties dat je helemaal niets te melden hebt en dat je ook geen discussie kunt voeren.
  Probeer in ieder geval eens normaal te schrijven. Lijkt me voor jou ook een stuk makkelijker.
  Of er dan nog iets zinnig uitkomt zien we dan wel weer. Hebben we een deal?


  Maak melding

 10. Tegelijkertijd loopt een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar al 36 jaar vrij rond met zelfamnestie, en door een laf en slaafs volk 2x beloond is met het presidentschap. Wat een misselijkmakend, schaamteloos land en volk.


  Maak melding

 11. Iedereen die hier zo negatief comment. Wat een slappe lullen zijn jullie. Iemand komt met een verhaal van buiten en je gelooft het. Niet eens je eigen mensen kan je steunen geen wonder dat iedereen die het kan uit het land vertrekt van de debielen. Schande voor je land en je mensen zij. Jullie. Bobo’s


  Maak melding

 12. Geen slimme jongen. Als je zegt dat de IS ideologie je pakte, dan druk je al alarmknoppen in bij de rechter.
  Had gezegd dat je slachtoffers van de IS wilde helpen, dan had je positief gescoord bij de rechter.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.