Buren missen ‘corporate responsibility’ bij topbedrijven in Suriname

8

PARAMARIBO, 30 nov – Twee topbedrijven in Suriname krijgen de wind van voren van hun buren. De bewoners van Tout Lui Faut, in het district Wanica, zijn niet te spreken over het gedrag van Kuldipsingh NV en Staatsolie. Kuldipsingh heeft in opdracht van Staatsolie groot transport uitgevoerd. De te vervoeren transformator was bestemd voor de olieraffinaderij te Tout Lui Faut. Het transport moest ook over een deel van de Tout Lui Faut Kanaalweg. Dat is één de meest belabberde wegen in Suriname.

Het asfalt ligt er al jaren aan brokken. Delen van de weg hellen tientallen graden. Toch was het transport een succes. Juist dit wekt verontwaardiging. “Geen enkele instantie doet er iets aan. We vragen hulp van vrijwel alle bedrijven in de buurt, niemand helpt. Maar twee weken geleden werden we verrast. Er werd wastemateriaal (fijn grind, red.) over de enorme kraters gezet en de weg was weer begaanbaar”, zegt een buurman tegenover Dagblad Surname.

Het gaf zoveel hoop. “We waren voor een paar dagen blij, maar al heel snel bleek dat de weg niet voor ons was hersteld. Omdat ze verplicht waren over dit slecht gedeelte te rijden, hebben ze wat materiaal gezet om er probleemloos over te rijden met de generator. Ik wil hiermee zeggen dat de bedrijven in de buurt de situatie wel kunnen aanpakken, als het hen uitkomt. Maar als wij vragen, hoor je nooit iets van ze”, aldus de buurman.


8 REACTIES

 1. Waarom zou dat bedrijf op moeten draaien voor die weg?
  Dat is toch een taak voor de overheid?
  Het is dan ook te gek voor woorden dat het bedrijf de weg zelf moest herstellen om schade te voorkomen tijdens het transport.


  Maak melding

 2. Er is een stuk weg kapot gemaakt om langs verkeerslichten te gaan met de transformator. Daar zijn de inwoners nog woester over. Niemand die de weg terug repareert. De bewoners kunnen er niet door met hun fiets, bromfiets of auto.


  Maak melding

 3. De roverheid is de werkelijke paarse rover van land en volk. Onberechte moordenaars, drugscriminelen en staatskasrovers is de macht gegeven door een paars verworden misdadig van aard zijnde slecht volk, de verdoemde ndper. Neks no fout, want na paarse wijze van uitbuiten.


  Maak melding

 4. het is daarom dat er wegenbelasting betaald moet worden. Wat de gestelde tarieven betreft een ander verhaal. Het verschil tussen in bedrag tussen P2 en P3 betreft meer dan het 4-voudige, van 120 naar 520 srd is bijna 4.5x(433,33%) zoveel, terwijl het verschil tussen P3 en P4 365 srd bedraagt oftewel 60%. Het lijkt erop, dat de P3 de melkkoe wordt van dit beleid en dat is niet gewenst.

  De loze kreet van Hoefdraad dat het niks voorstelt geeft aan, dat het om puur gaat betreft inkomsten om gaten in de begroting te kunnen vullen. Niets meer dan dat alle toezeggingen voor loonsverhoging, twk-betalingen door de burger, lees autobezitter, betaald moet worden. Dit heet verkeren in een vicieuze cirkel en blijk geven van niet de nodige kennis en inzicht hebben om een duurzaam begrotingsbeleid te kunnen initiëren door deze Overheid.

  Het probleem van Suriname is dat het kader, hogergeschoolden, niet de juiste tools wordt aangereikt tijdens de opleiding om adequaat te kunnen reageren wanneer een bepaald situatie zich voordoet.

  Vergist u zich niet want voor niks gaat de zon op en het leengedrag van Hoefdraad zal eerstdaags haar tol eisen. China wordt de nieuwe kolonisator van het Suriname en delen van Afrika en dit simpelweg omdat er incapabele lieden in het bestuur, lees regering, van Suriname zitten. Overigens mag gesteld worden dat ook het kennisniveau van de adviseurs, het zogeheten beleidskader, weinig tot niks voorstelt dan wel dat ook zij overruled worden door de “slimme lieden” van het Kabinet van de President.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.