zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameSantokhi ontwijkt de vraag of de VHP zal samenwerken met de NDP

Santokhi ontwijkt de vraag of de VHP zal samenwerken met de NDP

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 30 nov – De VHP gaat zelfstandig de verkiezingen van 2020 in Suriname in. Dat zei voorzitter Chan Santokhi donderdagmorgen op een persconferentie in het partijcentrum de Olifant. Opvallend; vragen over een eventuele samenwerking met de NDP werden ontweken door de voorzitter van de VHP.

Volgens Santokhi heeft de NDP het land in acht jaren in een diepe crisis gestort. De VHP wil daarom voldoende mandaat om de leiding van het land over te nemen. Over een eventuele samenwerking met de NDP, gaf hij geen antwoord en bleef Santokhi herhalen dat het volk om minstens 28 zetels wordt gevraagd.

Combinatievorming heeft in de afgelopen periode in het nadeel van de partij gewerkt door het overlopen van samenwerkende partijen, aldus de VHP. Het besluit om alleen de verkiezingen in te gaan is genomen door het VHP congres.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

47 REACTIES
 1. Steeds wordt de VHP het verwijt gemaakt dat de partij alleen voor Hindoestanen opkomt en dat het geen respect ofwel niet voor belangen van de andere bevolkingsgroepen opkomt. Als ik de foto aandachtig bestudeer dan herken ik een Boscreool (achter Santokhi) , een Javaan (helemaal achter), een Indiaanse (dame met bril) een Creoolse (dame met mooie krullen) dus mijn vraag aan al die volksophitsers: wat is het probleem ? Is het afgunst of liggen toch racistische motieven hier ten grondslag aan ? In het laatste geval zijn niet de blanken de grootste racisten maar jullie zelf.


  Maak melding
 2. @ Kakantrie,

  Als u naar staatradio van Limbo ( de zwarte Goebels) luistert, wordt openlijk kenbaar gemaakt, dat wij geen gladharigen als president willen hebben. ( Oen no wan gratwirie president ini sranang) Alsof gladharigen geen Surinamers zijn. Dat soort racistisch uitlatingen worden gedaan op de staatsradio.


  Maak melding
 3. Uitgebreide reacties en analyzes worden blijkbaar ingeslikt. Daarom een korte versie.
  De VHP geeft nergens een goede motivatie. In het verleden waren er ook goede samenwerkingen. De enigste reden lijkt de inschatting dat er dan veel stemmen verloren gaan door de vele bijtend e DNA werkende partijen en dat dit vooal in het voordeel is van de VHP omdat de NDP zwaar verlies gaat leiden. Maar het is ook in het voordeel van de NDP en de kans is groot deat de VHP dan de grootste wordt, gevolgd door de NDP. De VHP komt dan met het verhaal dat ze beter met één grote partij kan regeren dan met enkele kleintjes. Heel dom. Want ook al is de VHP de grootste de NDP kan alles blokkeren en heeft ook al haar mannetjes overal geplaatst. De VHP gaat vleugel lam zijn, het oude graaien vand e NDP gaat door gaan en de VHP krijgt de schuld.


  Maak melding
 4. Als het Surinaamse Volk Voor De Grootste En Zwaarste Misdadiger/Crimineel Die De Republiek Surname Sinds 25 November 1975 Zwicht Zal Het Meer Dan Lijf En Goed

  De politieke Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) is de kokolampoe die het licht in de diepe duisternis in Suriname met volle kracht zal laten schijnen met andere juiste democratische politieke partijen en de Surinamers veilig in het licht zal laten wandelen.

  Deze poltieke organisatie is er voor alle Surinamers in de republiek Suriname van:
  – Noord – Zuid,
  – Oost – West

  Als u niet met de politiek wil bemoeien, moet u zich van bewust zijn dat de politiek wel met u bemoeit.

  Iedere Surinamer die het stemrecht heeft moet daarom hiervan gebruik maken om de verandering die erin Suriname moet komen te realiseren. U heeft stemrecht en maakt u hiervan gebruik.

  Er moet een verandering komen in de huidige situatie van het land, u het volk bent de stem die hiervoor verantwoordelijk bent en kan zijn.

  In een democratische rechsstaat is het volk de sterkste macht en kan bepalen wie regereermacht heeft. De VHP is de partij die momenteel het beste de leiding hierin kan geven. Sranansma oe wiki no?

  Surinamers zie momenteel:
  – de leefsituatie van uw (klein)kinderen, uw zelf,
  – de eerste levensbehoeften, waterrekeningen, gasrekeningen, electriciteitsrekeningen, voedsel, kleding, enz
  – busgeld, bootgeld, brandstofprijs, enz.

  Zie wie de oorzaak hiervan en wanneer dit begon?

  Time4Change!

  Leve:
  – de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)
  – het bestuur van de VHP,
  – Chandrikaperkash Santohki (CS),
  – de leden van de VHP, de kernen van de VHP, DR en RR-leden van de VHP in heel Suriname,
  – de doelstellingen van de VHP,
  – het Surinaamse Volk die zich aansluit bij de VHP,
  – Samen Sterk!

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Chan4Pres!
  Yes We Chan(ge)!

  Wilt U verandering, sluit u dan aan bij de Vooruitstrevende HervormingsPartij van Suriname en als het algemene verkeizingen voor de DNA komt, stemt u dan massaal voor de VHP!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. Als het Surinaamse Volk Voor De Grootste En Zwaarste Misdadiger/Crimineel Die De Republiek Surname Sinds 25 November 1975 Zwicht Zal Het Meer Dan Lijf En Goed Verliezen, Dan Dooft Het licht…

  Time4Change!

  Leve:
  – de Vooruitstrevende HervormingsPartij VHP,
  – alle kiezers die op de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) gaan stemmen bij de Algemene Verkiezingen voor de DNA van Suriname,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Iedere stem telt!

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 6. Klaas de groot ,deels eens met u , vind het niet slim van de VHP om de NDP niet uit te sluiten ,immers vele kiezers zijn NDP MOE , vhp zou deze protest kiezers juist binnen moeten halen ,deze gaan dan op den duur op kleine partijen stemmen ,hierdoor verplintert de winst . het moet de VHP toch bekend zijn dat de NDP een bepaalde structuur in het ambtenaren apparaat heeft ingebouwd , Hierdoor gaan deze de VHP bij verkiezings winst SABOTEREN om de rit uit te zitten . SOMO moet so wie so uitgesloten worden , deze is zo onbetrouwbaar als het maar kan , dankzij deze man zitten wij thans in de ellende , ABOP zou onder voorwaarde een optie kunnen zijn , voordeel hierbij is dat de Marrons zich dan rustig houden en de NDP de rug toekeren ,dus het zelfde strategie toepassen wat Bouta deed !! de ABOB als tegenstaander van de NDP , zodat deze klem komt te zitten en geen regering kan vormen !!


  Maak melding
 7. @Kankantriestraat, je bent getraumitiseerd, dan de slavernij, dan de zwarte piet, dan zijn het de hindostanen, ga werken, laat zien dat je voor het land bent, “ask not what your country can do for you—ask what you can do for your country”, so not shut you mounth…………


  Maak melding
 8. Sorry hoor, maar het is een beetje triest met het niveau van de Surinaamse journalist. De VHP kan pas na de verkiezingsuitslag aangeven, als zij met een partij gaan samenwerken of niet. Nu al dat doorgeven zal heel prematuur zijn. Samenwerken zal geheel afhangen van het aantal behaalde zetels van de VHP en de andere politieke partijen en daar heeft niemand op dit moment heel veel zicht op.


  Maak melding
 9. @ rakram,

  Rakram jij begrijpt het betoog van kakantrie niet goed denk ik , dat is mijn aanname.
  Maar hij geeft niet af op Hindustanen integendeel, het zijn altijd de creolen die de Hindustanen niets gunnen.


  Maak melding
 10. Santokhi beseft als geen ander dat het nu of nooit wordt. In dat kader is het tijd om zijn beste pokerface op te zetten en lekker gaan blufpokeren. Hij geeft niet aan hoe hij het land denkt te verlossen. Hij praat uitsluitend over:” geef me voldoende mandaat”. Hij was degene die zei dat hij binnen 200 dagen Suriname uit het slob kon trekken. Nooit uitgelegd hoe hij dat gaat doen. Ik zie wel de NDP wat zetels kwijtraken. Maar dan weer niet zoveel dat de VHP op eigen kracht kan gaan regeren. Ik denk zelfs dat de NDP nog steeds de grootste partij blijft. Mocht het zo zijn dat de VHP wint zonder de vereiste zetels (26) om alleen te regeren, denk ik dat ze dan kleinere partijen gaan opzoeken en de NDP hiermee overslaan. Hetzelfde geldt voor de NDP. Ik denk dat beide partijen elkaar niet lusten.


  Maak melding
 11. Nu speculeren heeft geen zin, blijft wel spannend..

  Na de verkiezing zal de echte baviaan uit de mouw komen…

  Ik gok dat de moordenaar wederom aan de macht komt mede door de idioten die WEER op hem gaan stemmen voor een bordje oud vreten en warme bier en FRAUDE….

  destijds heeft de moordenaar ervoor gezorgd dat het eens zo gezegde land failliet was….desondanks is hy WEDEROM herkozen door het ondankbare volk…uitzonderingen achterwege gelaten !!!


  Maak melding
 12. Overal waar meerdere politieke partijen de verkiezing ingaan, wordt het samenwerkingsvraagstuk aan de orde gesteld.
  Zondag wordt een een regio van Spanje t.w. Andaluzia gestemd en vanaf dag 1 van de bekendmaking van de verkiezingsdatum is deze vraag aan de orde van de dag.
  Verstandige politieke leiders geven op dit soort vragen nooit een concreet antwoord.
  Wat denk over de huidige regeringscombinatie in Nederland, heeft iemand eerder aangegeven voor deze combinatie te gaan??
  Het is na lang soebatten tot stand gekomen tot verrassing van Nederland.
  Santokhi doet er goed aan zijn kruit droog te houden.


  Maak melding
 13. P,S.
  Ter herinnering, Santokhi heeft vaak gezegd dat samenwerking met de NDP zonder lijder/leider bespreekbaar is.
  Misschien moeten de journalisten in hun archieven duiken.


  Maak melding
 14. Beste passant, Suriname heeft een VOLKSPRESIDENT nodig die wij nu hebben. VHP saboteert gewoon het beleid van surinaamse volksleider.
  Dit alles om Gajadin tot first lady te maken.


  Maak melding
 15. ddb is de aller grootste en zwaarste moordenaar sinds 25 februari 1980 in Suriname.
  Hij heeft van de rechter van de rechtbank in Nederland voor drugstransport naar Nederland een vonnis van 11 jaar gehad, verder:
  – wil de DEA in Miami USA hem ook voor de rechtbank hebben wegens poging van drugstransport naar USA veroordeeld hebben,
  – in Suriname heeft hij een eis van 20 jaar gehad in verband met de 8 december 1982 moorden, waarvoor hij de hoofdverantwoordelijk en hoofdverdachte is.

  Volgens de grondwet van de republiek Suriname mocht ddb nooit president van de republiek Suriname worden, omdat hij niet over goed gedrag beschikt.

  ddb hoort 3 x LL te krijgen en achter slot en grendel te worden opgesloten.

  Sranansma Oe Wiki No?

  Suriname heeft geen journalisten, de huidige die onder dat noemer door willen gaan zijn niets anders dan knopendraaiers.

  CS heeft duidelijk aangegeven wat ze van de totale aantal kiezers die gaan stemmen voor de DNA voor de Algemene Verkiezingen als er verkiezingen komen verwacht wordt gelet op de huidige sociaal, financieel, economische situatie van het land en hoe het land internationaal voor staat.

  Time4Change!, dat zegt hij en de kiezers kunnen dat bepalen. Ben ik nu zo slim of zijn de journalisten in Suriname zo dom?

  CS4Pres!

  Leve de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Een Triomfboog Voor De VHP

  De knopendraaiers kunnen het niet begrijpen wat hij zegt. Deze nietsnutten kunnen maar beter wat anders gaan doen.

  Boeng Sari Torie

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 16. @jonny
  Voor mij is het puur dom opportunisme van de VHP. Ik zal de lange versie nogmaals maar nu zonder enkele caps proberen te posten:
  Het gedrag van de VHP is niet anders re typeren als puur opportunisme
  Elke reactie vanuit de VHP mist steeds een onderbouwing met valide argumenten. Ook hier. Als je samenwerkt met onbetrouwbare partners dan heb jij zelf geen goede overeenkomst gesloten en moet je de overlopers ter verantwoording roepen op basis van hun gebroken verkiezingsbelofte. Dan moet je het volk, de kiezer duidelijk makne dat de overlopers onbetrouwbare ratten zijn en zaken vooraf juridisch moeten dicht timmeren.
  Erger nog is dat jij, omdat je zaken niet goed kan regelen, nu ook anderen dit verbod op wil leggen. SR, zeker met de vele kleinere partijen, kent een lange historie van succesvolle samenwerking. Dat de VHP nu voor het verbod bewijst daarmee het pure OPPORTUNISME en gebrek aan goede argumenten. Heel slecht en zwak. Feitelijk toont de VHP zich onbetrouwbaar.
  Maar waarom doet de VHP dit. Welke korte termijn gedachte zit er achter?
  De NPS heeft veel kiezers verloren aan de NDP. Kiezers die nu zwaar ontevreden zijn met de NDP maar, omdat Risland een zeer zwakke politicus is, niet gaan terug keren naar de NPS. Die kiezers gaan hun heil zoeken bij één van de vele partijen die nu niet in de DNA zitten.
  De VHP rekent er op dat haar vaste achter ban, en laten we eerlijk zijn het zijn vooral Hindoestanen, weer netjes VHP zullen stemmen.
  De inschatting van de VHP is naar verwachting de volgende. De NDP gaat een zwaar verlies leiden en de VHP wordt de grootste partij. De overige kiezers raken voor een groot deel verspreidt over de diverse nieuwkomers. Als dit voor de verkiezingen geen samenwerkingsverband aan mogen gaan dan gaat veel stemmen daarbij verloren omdat andere meer urgente aanpassingen in het kiesstelsel niet worden door gevoerd. De VHP wordt dan de grootste partij en ook de NDP profiteert van deze zeer onwenselijke wet. Na de verkiezingen komt de VHP dan met het zwakke excuss dat ze alleen de optie heeft om met de NDP in zee te gaan want het alternatief zou een samenwerking met wel erg veel kleine partijen inhouden.
  Wat een aantal van de kleine partijen kan doen tegen deze politiek gemotiveerde en lage opportunistische actie is een informeel samenwerkingsverband aan gaan waarbij de partijen aangeven dat het volk vooral op één van de specifieke partijen moet stemmen. een stemadvies geven voor één van de partijen die nu niet in de DNA zitten. Een dergelijke actie wordt met deze wet niet onmogelijk gemaakt en de partijen kunnen onderling wegen zoeken om de partijen die hierdoor stemmenverlies lijden te compenseren.
  Alleen zo kan de stemmer deze opportunistische wet die bedoeld lijkt om te komen tot een dictatuur van de VHP-NDP voorkomen. Een dictatuur die de VHP voor lijkt te staan in de waan dat zij de grootste gaan worden en dan de NDP wel in bedwang gaan houden. Waanzin want de NDP heeft overal haar mannetjes gepartkeerd en bij een eventueel samengaan van VHP-NDP blijven die gewoon zitten en kan de NDP ongestoord doorgaan met haar crimineel bestuur. Ook zal de NDP is staat blijken alle noodzakelijke aanpassingen in bestuur en wetten gewoon tegen te houden. De VHP zal dan misschien de grootste zijn, maar volkomen vleugel lam. Het lijkt dan ook, voor de VHP opportunisten, een slimme zet om achter de wet te staan maar de trollen van de NDP hebben al lang de volgende zet gedaan. Voorstemmen pas in de NDP strategie om straks ook de VHP te decimeren.
  Er staan twee dingen te doen.
  -1- De oppositie buiten de DNA moet informeel gaan samenwerken om één van hen heel groot te maken.
  -2- De kiezers moeten hier massaal aan meewerken door de naast de NDP ook de VHP af te straffen en die éne partij extra groot te maken.


  Maak melding
 17. @Wim
  Als de VHP voor de verkiezingen niet met andere partijen wil samenwerken is dat haar eigen keuze en goed recht.
  Maar daarover gaat deze wet niet. Met deze wet gaan de NDP en VHP hun ondemocratische wil opleggen aan andere partijen!! En dat is een politieke actie in de sfeer van dictatuur van de meerderheid en het zal de VHP duur komen te staan.


  Maak melding
 18. Na Brunswijk en Somo moet je niet uitsluiten dat nu Santhokie zijn ziel en zaligheid verkoopt om samen te gaan met de corrupte, criminele paarse rattenkolonie. Dat land is 1 grote stinkende politieke beerput…..FAILED STATE!!!!


  Maak melding
 19. Suriname is het land van argwaan, achterdocht en verdachtmakingen., behalve als het om eten en feesten gaat want dan is men elkaars VRIEND.
  Santhoki speelt hier een politieke kaart. Allereerst is hij al jaren bezig van de VHP een Nationale partij te maken ten tweede spant hij nu de NDP voor de VHP kar. Voor de NDP is het noodzakelijk om niet volledig te verliezen dat het kiesstelsel veranderd wordt. Door het meer evenredig maken van het kiesstelsel schakelt hij Brunswijk uit als potentieel echt grote partij en gaat hij BEP assimileren in de NDP.
  De NDP heeft de PL als blok via de Hervormingsbeweging ook reeds gemarginaliseerd. Terwijl bij evenrediger vertegenwoordiging de VHP haar kans schoon ziet op de grootste of 2de partij van het land te worden waarom niemand heen zal kunnen.
  Alle kleine partijen worden verzwakt tenzij PRO sextie wordt voor een heel brede laag in de bevolking. Helaas kiezen de Surinamers niet voor programma;s of visie of daden maar voor mensen die ze kennen of die zij vertrouwen.

  Santhoki mag er op vertrouwen dat een beter kiesstelsel en de rampspoed die Bouterse heeft aangericht hem een grote vertegenwoordiging in de DNA op zal leveren. Ik verwacht groter dan de NDP.
  Indien de NDP fors verliest zal de kracht van de oude knaren sterk afnemen en zullen wellicht wat bedachtzamer NDPers op kunnen staan uit de schaduw. Niet iedereen is slecht en niet elke NDPer draaft blind achter Bouterse aan. Het kan maar zo zijn dat zodra Bouterse zijn greep op de partij verliest en er niets meer te verdelen zal zijn, de fractie van de NDP in fracties van de oude bloedgroepen opsplitst en Wangsasiberi plotseling weer KPTI ia en Kensenhuis plotseling weer NPS en etc.

  Het politieke spel is nu hoeveel concessies kan de VHP los weken voor de aanpassingen van de aanpassingen van de kieswetten aangezien er 34 stemmen moeten zijn, kan dat alleen maar slagen door zich te verzekeren van de VHP met 9 zetels. Reken maar dat de NDP zal bloeden voor de instemming.

  Het enige wat fout aan de plannen is dat er geen pre-eloctorale combinaties gevormd mogen worden. Dat zou ondemocratisch zijn. Dat is onzin als partijen er in een democratisch proces samen een lijst en een programma op te stellen. Een monster verbond als V7 is geen oplossing maar DOE en PR) en DA91 en Strei zullen niet zoveel programmatische verschillen hebben en elkaar nu juist kunnen versterken tot een serieuze partij inplaats van 4 splinters die stemmen verloren laten gaan.

  Wat er ook gebeurd er ontstaat een nieuwe tijd en de macht van de NDP fossielen loopt ten einde. Bouterse heeft de power niet meer om geplande Srefi Densie toespraken te houden.


  Maak melding
 20. Klaas de Groot 30 november 2018 at 18:00
  @Wim
  ” Met deze wet gaan de NDP en VHP hun ondemocratische wil opleggen aan andere partijen!! En dat is een politieke actie in de sfeer van dictatuur van de meerderheid en het zal de VHP duur komen te staan”

  beste klaas u schrijft iets raars “Dictatuur van de meerderheid”. Keuzen maken op basis van 25,5 plus een half is niet meer dan democratisch een beslissing nemen.
  De democratie wordt beschermt tegen het ondemocratisch door toevallige meerderheden wijzigen van de grondwet en kieswetten door een gekwalificeerde meerderheid te eisen (= 34). NDP en VHP hebben samen 35 zetels ofwel hier is geen dictatuur maar een gekwalificeerde meerderheid die iets gaat vinden van de neuwe kies wetten en de daarmee verbonden artikelen in de grondwet.

  Dat het proces nu niet transparant is voor iedereen is duidelijk echter daarvoor is het zaak de theatershow in de DNA af te wachten om te zien welke heksensoep er gebrouwen is of gebrouwen gaat worden. In de DNA zal blijken of er en wie er concessies moet doen en hoe onzorgvuldig of zorgvuldig het eind resultaat zal zijn.
  Daarna is het volk aanzet om aan haar nieuwe kandidaten vertrouwen te geven of niet. Helaas ziet het er nu minder Rooskleurig uit voor de NPS , zij verdient beter.


  Maak melding
 21. Voor wie het nog steeds niet kunnen of willen geloven, geen enkele politicus is meer te vertrouwen. De duivel ddb en trawanten zullen letterlijk en figuurlijk van alles doen en proberen de macht te behouden. Wee het oerdom dwaas debiel idioot paars verdorven volk, de verarmde paars verdoemde paria’ s, als ze weer voor vijf gaan. Hun nageslacht zal hun nog verwijten om hun oerdomme stemkeuze. Ma kuut, elk volk krijgt de leiders die het verdiend.


  Maak melding
 22. Meneer kankantrie is blij dat de VERENIGDE HINDOSTAANSE PARTIJ een bos en een stad(k)riool op de derde rij na de voorzitter heeft geplaatst.
  DE VERENIGDE NATIONALE HINDU PARTIJ IS GEBOREN. HIEP HIEP HOERA!


  Maak melding
 23. Lieve Surinaamse burgers,
  De naam van de politieke partij VHP is besmet. Wijlen Lacho was van uiterlijk Hindoestaans maar in hart en nieren een neger. Zijn vrouw was van creoolse afkomst. Vlak voor de verkiezingen in het verleden, zei hij tegen de hindoestanen; pas op voor de negers. Zij gaan jullie dochters afpakken. Dus stem op de VHP.

  En na de verkiezingen; hij had de meeste zetels maar ging altijd samenwerken met de NPS. En wie maakt hij minister president; dat is altijd in zijn regeer periode een neger geweest. En zij aten uit één bord en likten elkaars reet af.

  En voor de verkiezingen altijd tweedracht zaaien in de samenleving. Wat een hufter.

  Wil de VHP succes boeken dan moeten ze die naam veranderen. Anders komen ze nooit aan de macht. Ik geef alvast een tip, nieuwe naam: JAI HO betekent ,,wij surinamers,, zijn onoverwinnelijk.

  Zonder hindoestanen kunnen andere bevolkingsgroepen Sur niet redden!!!!


  Maak melding
 24. Wil VHP overwinning boeken dan moeten ze deze naam veranderen. De oprichter was wijlen Lacho en vanaf die tijd is al zeer besmet. Heeft geen uitstraling meer.

  Wijzig in: JAI HO of in iets anders.

  JAI HO betekent ,,het Surinaamse volk,, is onoverwinnelijk.


  Maak melding
 25. Ze zijn er niet vies voor om met de NDP samen te werken in 2020
  En heb sterk het gevoel dat Bouterse begin 2020 of eind 2019 een wet zal aannemen waardoor ze aan de macht blijven
  Mensen, hij IS in staat!
  ik wil niet horen dat anno 2018 het niet mogelijk is..en dat er organisaties zijn die toezicht zullen houden.
  Hij zal geen defeat accepteren.


  Maak melding
 26. De scenario’s voor een VENEZUELAANS-SURINAN-

  onderdrukkingssysteem liggen al lang klaar !

  Bij de Politie en bij de DC’s zijn de machthebbers al
  flink aan het zuiveren op ideologische basis !

  Lijkt logisch om ADHIN te gebruiken in een poging
  te ontkomen aan een 8 December-20-jaar-veroordeling !

  De machthebbers onderschatten m.i. de gevolgen van
  de politieke verschuivingen in USA en Brazilie !

  Sranan volk moet afwachten en stemmen op DEMOCRATISCHE
  PARTIJEN DIE DE RECHTSSTAAT SRANAN, gaan HER-VESTIGEN !

  Waarschijnlijk zullen Santokhi en VHP niet kiezen voor samenwerking
  met de ON-democratische Paarse FAILLIETMAKERS van Sranan !

  Ik zie Santokhi en VHP niet gauw de Rechterlijke Macht en PG
  bedreigen !!!


  Maak melding
 27. @JoJo
  Je eerste reactie mist elke onderbouwing en de tweede staat vol onzin. Daar ga ik mijn tijd niet aan verdoen. Daarnaast geef je in de eerste reactie duidelijk aan dat het, zoals ik aangaf, ondemocratisch is als een partij pre-electorale samenwerking aan anderen gaat verbieden. Dus moet de wet er niet komen.
  En dictatuur van de meerderheid is een standaard uitdrukking die van toepassing is wanneer een meerderheid, zelfs van 50,1% instaat is haar zin door te drijven terwijl de rest falikant tegen is. Feitelijk bega je daarbij ook een impliciete erkening dat er dan sprake is van onbehoorlijk bestuur wanneer je aangeeft dat bij volgende verkiezingen de meerderheid bij de anderen kan liggen. Immers dan zou je dus een jojo-effect krijgen waar bij een wet door de ene regering wordt aangenomen en bij de volgende weer wordt geschrapt.
  Probeer volgende keer eerst je gedachte te ordenen en begin dan met je posting want nu verschuift je verhaal en mist onderbouwing die slecht gesuggereerd wordt.


  Maak melding
 28. Na tien jaar is de VHP moe in de oppositie en wil regeren. De PL en ABOP hadden in de tien jaren gelegenheid om te regeren. Ze kunnen weer regeren als junior partner als de VHP 22 of 24 zetels krijgen. Van 6 naar 24 is wel een grote sprong. Misschien te grote sprong.


  Maak melding
 29. De Indjies, de Djoekas, de Koelies, de Blakamangs of Kafries, de Jampanesies, de Snesies, de Boeroes of Witmangs, de Joes enz enz.
  Zo denken de inwoners van Suriname over elkaar zo zien ze elkaar en dat is precies de reden waarom dit land altijd een derde wereld land zal blijven.
  Al deze etnische groepen tolereren elkaar, maar gunnen tevens elkaar het daglicht niet.
  Er is geen eenheid en er is altijd een etnische verdeeldheid geweest in dit land. Suriname wordt niet bewoond door Surinamers, maar door al deze bovengenoemde etnische groepen die hun (etnische)groepsbelang belangrijker vinden dat het landsbelang.
  Ziedaar het grootste struikelblok.


  Maak melding
 30. Grondwettelijk moeten wij terug naar een Parlementair Stelsel. Afschaffen dat … President Stelsel…. gedoe !!! ” Iedereen ” … wil president worden …. alleen maar om macht.

  Waarom vraagt Santoki niet om tenminste 34 zetels zodat de Grondwet grondig vernieuwd kan worden.
  Het zal de VHP niet lukken alleen te regeren. Nu al in gedekte termen andere partijen uitsluiten is zeer onverstandig. Kos’ bidyisma a no noti …. ma …. bedyi baka .

  De president zal na de verkiezing …. in de Volksvergadering …. gekozen worden. Mark my words.


  Maak melding
 31. * Kankantriestraat 30 november 2018 at 13:39
  ….. een Boscreool (achter Santokhi) , een Javaan (helemaal achter), een Indiaanse (dame met bril) een Creoolse (dame met mooie krullen) …. maakt van de VHP nog geen Volkspartij !!!!!


  Maak melding
 32. Het is gek eigenlijk maar wat als je als partij om iemand weg te krijgen nu eens roep.
  Alle militairen krijgen opslag ,iedereen krijg geld er bij het onderwijs, bijstand gaat omhoog, minderbelasting,
  geen wegenbelasting niemand hoef een rijbewijs te halen enz. om stemmen te krijgen.
  Zouden er mensen op die partij stemmen. stel dat dat gebeurt, hoe ziet het er dan uit.


  Maak melding
 33. @mul,

  NDP is in mijn ogen geen volkspartij maar een criminele partij. Criminelen uit alle bevolkingsgroepen en werkschuwenden hebben zich bij de NDP aangesloten.

  Of VHP een volkspartij is of niet zul je in 2020 kunnen uitmaken.


  Maak melding
 34. Time4Change!
  YesWe Change!

  De economische, financiele, sociale situatie in Suriname voor de Surinamers is op zijn gat. Ook internationaal is Suriname op zijn gat.

  De Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) is er voor alle Surinamers.

  Als alle Surinamers moe zijn van de huidige situatie in het land en er verandering in willen brengen, wat let hen dan als er Algemene Verkiezingen voor de DNA komen in 2020 om massaal op de VHP te stemmen.

  Ze VHP zal de boodschap, het doel duidelijk voor de Surinamers brengen tussen nu en de Algemene en Geheime Verkiezingen voor de DNA in 2020.

  Alle stemmen tellen, Iedere burger behoort te gaan stemmen. Wie niet stemt is voorstander dat de huidige situatie zo blijft. Wie niet gaat stemmen laat een stem voor verandering verloren gaan.

  Surinamers u kunt door te gaan stemmen verandering in de huidige situatie van het land laten ontstaan.

  Stem op de VHP of verzuipen in de huidige situatie. Duidelijker kan de boodschap van de VHP niet zijn.

  DE VHP gaat voor 28 zetels in de DNA van de Algemene En Geheime Verkiezingen van de Republiek Suriname in 2020. De kiezers moeten massaal op de VHP stemmen voor de verandering in de DNA en een andere regering in de republiek Suriname.

  CS4Pres!
  VHP wordt de grootste Politieke Partij bij de DNA voor de Algemene Verkiezingen van de DNA in 2020, tenzij het volk geen verandering in de huidige sitautie wil hebben.

  Kiezers van Suriname, vraag:
  – wilt u verandering het leven van uw zelf, uw (klein)kinderen, een betere toekomst voor de republiek Suriname nationaal en internationaa?

  Het Antwoordt:
  – stem dan op de Verenigde HervormingsPartij (VHP)

  Als de kiezers van Suriname ( van Noord – Zuid, van Oost – West) in Suriname:
  – rationeel kunnen denken,
  – logisch kunnen denken,
  – kritisch zijn,

  dan maken zij het besluit om massaal op de Verenigde HervormingsPartij ( VHP) te stemmen voor de DNA in 2020.

  Dit voor een andere regering(scoalitie) in de DNA, waarin de Verenigde HervormingsPartij de leiding heeft. U de kiezer kan verandering hierdoor in de huidige economische, financiele en sociale situatie van de republiek Suriname brengen, nationaal en internationaal.

  Leve:
  – het bestuur van de Verenigde HervormingsPartij (VHP)
  – Chandrikaperkash Santohki (CS),
  – meer dan driekwart van het totaal aantal keizers die verandering in Suriname wilt en voor de VHP gaat stemmen.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  CS4Pres!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 35. Ndp gaat echt niet winnen, net als in 1897 worden ze finaal weggestemd door hun eigen aanhangers, die ze hebben bedrogen. Alleen geesteszieken, schizofrenen, psychopaten, moordenaars, drugscriminelen, rover, dieven, kortom alleen crimineel gepuis dat gek is op ddb gaan weer in 2020 stemmen voor zelfbehoud. Ndp is de verderver van land en volk.


  Maak melding
 36. Veel gelezen en gesproken. Als wij streven naar een democratisch Suriname, dan moeten als eerste de kiesstelsel worden aangepast. Want Sur heeft geen evenredigheids stelsel. Dus ook geen democratie.
  Democratie betekent: meerderheid van stemmen.

  In het Sur systeem is het zo geregeld dat;
  Kleine districten en dorpen in het binnenland leveren al bij 500 stemmen één zetel. Voorbeelden als Para en Coronie. Terwijl district Suriname pas bij 15.000 stemmen één zetel oplevert.

  Wat heeft de VHP al die jaren zitten doen.
  De kiesstelsel hierop nooit aangepast naar democratishe modellen.
  Ze zijn gewoon een stelletje blindgangers en zullen nooit de verkiezingen winnen.

  En let op!!!
  Na de verkiezingen gaan ze samen werken met DB.


  Maak melding
 37. Hahahaaha ai boi,
  A de keba, wat zijn ik tegen iedereen begin die pillen gereed te houden wannabe SU deskundigen. Vee HA Pee gaat zijn moeder voor de duivel verkopen.

  Jullie gaan nog meer verrassingen zien. Ik zet al mijn geld op DDB die gaat winnen en de volgende combinatie is DDB en Santhokie.

  Alle protesten voor niks en jullie nu. De boyz aan de jaggernathstraat hebben de opdracht om subtiel alle maatregelen van deze regering te ondersteunen en zgn witte voetjes.

  Julllie anti regering gaan allemaal in PCS // Parnassia belanden.

  2020 Here were come.


  Maak melding
 38. Hahahaaha ai boi,
  A de keba, wat zei ik tegen iedereen begin die pillen gereed te houden wannabe SU deskundigen. Vee HA Pee gaat zijn moeder voor de duivel verkopen.

  Jullie gaan nog meer verrassingen zien. Ik zet al mijn geld op DDB die gaat winnen en de volgende combinatie is DDB en Santhokie.

  Alle protesten voor niks en jullie nu. De boyz aan de jaggernathstraat hebben de opdracht om subtiel alle maatregelen van deze regering te ondersteunen en zgn witte voetjes.

  Julllie anti regering gaan allemaal in PCS // Parnassia belanden.

  2020 Here were come.


  Maak melding
 39. Ik word moe en misselijk van figuren als Bouterse- Somohardjo- Santhoki- Brunswijk- etc.etc.
  Graag nieuwe namen uit niet besmette partijen: Santhoki moet eerst eenheid zien te bewerkstelligen in zijn eigen VHP( is hij nog niet in staat,omdat het KASTE-SYSTEEM BINNEN DE VHP EEN DESASTREUZE ROL SPEELT). En de andere etniciteiten die hij opvoert om te laten zien dat de VHP een ‘ Nationale Partij is?”. Ik heb Chandrika in Den Haag horen zeggen( ik versta en begrijp het sarnami-hind heel goed)” Onze mensen eerst..” Doet mij denken aan Hans Janmaat toen in de jaren 80 in Nederland: Eigen Volk eerst.

  Chandrika voor president van Suriname in 2020? Ik verhuis naar Guyana.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES