maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Viering onafhankelijkheid Suriname buiten Paramaribo te duur’

‘Viering onafhankelijkheid Suriname buiten Paramaribo te duur’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 nov – Het vieren van onafhankelijkheidsdag van Suriname buiten Paramaribo, jaagt de kosten op. Dit vindt parlementslid Mahinder Jogi (VHP) van het roulatiesysteem dat de regering Bouterse hanteert. Elk jaar komt een ander district aan de beurt voor de centrale viering. Niemand weet hoe hoog de kosten precies zijn. Dat wordt nooit bekend gemaakt. Maar Jogi vermoedt dat het behoorlijk hoog oploopt. De kosten van het transport alleen al baren zorgen.

Het verplaatsen van personeel, materiaal en materieel moet over grote afstanden. “In Paramaribo is het logistieke gedeelte goedkoper”, zegt Jogi tegenover De West. Hoewel hij districtsbewoners de pret gunt, is hij bezorgd om de kosten. Het zou er juist om moeten gaan bij alles te letten op de uitgaven. De regering kan het zich niet permitteren geld over de balk te smijten. Het land kan het gewoon niet aan.

Dus zou dat ook moeten worden meegenomen. Jogi vindt dat het niet allemaal rozegeur en maneschijn is voor lokale bewoners rond vijf en twintig november. Het was te merken in zijn kiesdistrict Saramacca. In de aanloop moest op de auto van Saramacca-bewoners een sticker. Bepaalde plekken mochten niet meer worden aangedaan, wat als beperking is ervaren. Ook moesten lokale winkels dicht, juist op een dag van grotere verkoopkansen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

29 REACTIES
 1. Stop gewoon met de viering .Wat valt er te vieren ? onafhankelijkheid ? Daar merk ik helemaal niks van.
  Suriname is op papier onafhankelijk , maar in de praktijk helemaal afhankelijk van het buitenland ( China).
  Massaal feest vieren is niet in lijn met de huidge situatie waarin het land zich bevindt.
  Surinamers en feesten gaan hand in hand met elkaar samen.
  Ik vraag mij af of men wel beseft hoe slecht de positie van het land is op vrijwel alle fronten.


  Maak melding
 2. Wie Niet Met De Politiek Wil Bemoeien, Moet Zich Van Bewust Zijn Dat De Politiek Wel Met Jouw Bemoeit

  Alles wat daar in Saramacca onder het mom van lintjes uitdelen voor zij die zich sociaal inzetten voor de medemens of het hele feestgebeuren voor het volk, defilé/militaire, politieparade op de Oostwestverbinding die door de hoofsplaats Groningen van het district Saramacca kronkelt, enz helikopters met reuze Surinaamse vlaggen aan een koord eronder wapperen, parachutisen springend uit een vliegtuig en net goed landen op het grasveldje voor het J. Eliaser voetbalstadion in Groningen in Saramacca. Koning Tutu II van de Ashantieland/Ghana in een koningsgewaad gedrapeerd, ddb in lang legergroen met pet, enz. op staatskosten, is gewoon voor de ndp gewin.

  mensen uit Saramacca warm te maken voor de ndp.

  De politiek partijen als VHP, PL en andere politieke partijen moeten daarom ook niet stil blijven staan en keihard te werk gaan en hun achterban mobiliseren en hun krachten ook tonen. Leden werven d.m.v. straatacties,politieke bijeenkomsten, d.m.v. moderne communicatiemiddelen oa de cel/mobieletefoon, informatie verstrekken over de stand van het land, de economie, enz en hun doelen om hier verandering in te brengen.

  Volk van Suriname opgepast in een wolf in Ashantiekoningsgewaad/Ashantiekoningspangie. Zie uw leven en dat van uw kinderen, een grote ellende en heel grote armoede.

  Volk van Suriname neem geen genoegen met deze geldverslindende feesten, terwijl u thuis in grote armoede leeft. Neem geen genoegen met brood en spelen, terwijl u in heel grote ellende leeft.

  Time4Chan(ge)!

  ddb graatie, har a dang!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zijn Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. Hangen zullen ze die gasten vd ndp en hun trouwe aanhang in de dna en evenzo de huidige ministers en gewezen ministers. MAAR OOK JIJ JOGI EN EEN NOG EEN PAAR VAN JE KORNUITEN VD VHP PL ,NPS EN ABOP ZULLEN WORDEN AANGEPAKT. STELLETJE ROVERS BIJELKAAR.


  Maak melding
 4. Roepia,
  Wat een gedurfde en gewaagde opmerkingen.
  Eigenlijk ben jij veel enger dan de mensen die jij dood wenst..Dat is een behoorlijk groot deel van de Surinaamse bevolking.

  Maar goed, jij zit natuurlijk veilig achter je pc, laptop, notebook of smartphone. Not!


  Maak melding
 5. Als je het volk een feest wil aanbieden, dan zou je het in heel Suriname moeten doen, maar juist gelet op de kosten heeft men besloten steeds een ander gebied aan te wijzen.
  Het argument is dus fout.
  Ik val de regering, met name de minister van Financiën, aan op zijn beleid, maar als ze iets goed doen, moet je dit ook kunnen toegeven
  Bouterse heeft een instrument in handen dat de economie een boost kan geven, maar gebruikt dit niet.
  Al die adviseurs en de VES komen er niet op? Raar, zo simpel. Neutrale financiering!


  Maak melding
 6. Alan Wills,
  Had iedereen maar het lef zich zo te uiten ,die het niet eens is met het beleid, dan zou het er heel anders uitzien , democratie , is niet van bovenaf de coalitiepartijen de mond snoeren , alleen maar om niet in de bajes terecht te komen , Surinamers hou je rug recht ,steun de coalitiepartijen en de DEMOCRATIE.
  Linksom of rechtsom bij nog 5 dan is het pinaren


  Maak melding
 7. President Bouterse grote afwezige bij avondprogramma Srefidensi-viering
  26 november 2018 – 05:02
  President Desi Bouterse heeft tijdens de viering van de Onafhankelijkheidsdag in Groningen, Saramacca het publiek niet meer toegesproken. De president en zijn regeerteam zijn in alle stilte vertrokken, terwijl het publiek hem voor zijn Srefidensi-toespraak opwachtte in het J. Eliazerstadion.

  Traditiegetrouw houdt de president in de avonduren op de Srefidensi-viering een toespraak. Dit jaar is het anders verlopen wat velen niet hadden verwacht. Op het programma van de avond was opgenomen dat de president zijn volk zou toespreken.

  Volgens het programma zou president Bouterse rond 22.00 uur het woord voeren. Waarom zijn toespraak is afgelast, is niet duidelijk. Enkele aanwezigen zeggen teleurgesteld te zijn toen ze begrepen dat de president hen niet meer zou toespreken. Waarom dat wel in de andere districten is gebeurd en niet in Saramacca, was de grote vraag die enkelen bezighield.

  De autoriteiten hebben nog geen verklaring gegeven voor het niet doorgaan van de toespraak van de president.
  Er was geen zoute vlees en bruinebonen.
  Een volks president hoort deze feestdag uit zitten anders ben titel volks president niet waardig.
  NEP ‘ERS JULLIE WORDEN GENAAUUD WAAR JE BIJ STAAT ,MISCHIEN NOG 5??
  DAT BETEKEND PINAREN ,en die paljas van een koning o
  zo een feest is natúúrlijk ongelukkig gekozen


  Maak melding
 8. Die vuile moordenaar tevens drugsdealer heeft de staatskas leeggeplunderd….
  Vindt men het gek dat onafhankelijkheidsviering buiten de stad duur is….
  Ophangen die ndpers….
  Vuile dieven….
  Ze kunnen niet eens een land met zo weinig mensen besturen….


  Maak melding
 9. Het feest te Saramacca was een bloning voor de op de vlucht geslagen Duikboot en Vliegtuig eigenaar, die zich zogenaamd verzet tegen uitlevering aan Surinme.

  Allemaal een grote show om ons een rad voor de ogen te draaien.
  Zijn missie is glansrijk geslaagd, geld is binnen dus, als het feest duur is luidt de vraag:

  Who cares??


  Maak melding
 10. Havo,
  Wat heeft eerwraak en vermoorden van aanhangers van politieke partijen met de kosten en financiering van de viering van onze onafhankelijkheid te maken?
  Denk dat je e plank mis slaat in deze.


  Maak melding
 11. Beste lezers!!
  Onafhankelijkheids viering.
  Wat betekent dit eigenlijk. Het is een trots dat je onafhankelijk ben van andere mogendheden. Een staatsburger ben in een vrij democratisch land.
  Naar mijn mening voldoet Suriname geen één van deze twee voorwaarden.
  Wat valt er dan te vieren?
  Het was weer een moment om uit de staatskas te graaien, het bedrag af te boeken op zogenaamde kosten onafhankelijkheids viering te Saramacca.
  En wat hebben de saramacaners hierbij gehad. Nieeeeeetssssds. Ook geen bordje eten. Alleen maar ellende en troep achtergelaten.

  Bewoners van de districten laten jullie jezelf de volgende keer niet naaien door deze hufters.

  En meneer Jogi, ik zou eerder meer aandacht besteden aan de assemblé.
  Wordt Suriname wel geregeerd of zitten in het parlement alleen maar boeven. Om een land te kunnen regeren weet ik dat je hiervoor hoog opgeleiden mensen nodig heb. Dan bedoel ik universitair. In Sur kunnen ze amper hun handtekening plaatsen onder belangrijke stukken.
  Weten ze wel waarover de inhoud gaat?

  Het land heeft nu miljarden schulden. Bedelt nu in het buitenland. Natuurlijke hulpbronnen reeds verkocht aan China. Geld niet geinvesteerd maar gewoon opgegeten.
  Kunnen niet op hun eigen benen staan.
  Met welke trots gaan ze nu onafhankelijkheid vieren…………………………………….


  Maak melding
 12. word het geen tijd dat waterkant de comment sessie hier stop zet.er komen echt geen zinnige comments binnen wat opbeurend voor ons land is.het lijkt dat sommige mensen zitten te trappelen om hun negativiteit hier ten toon te spreiden.en het zijn steeds de zelfde die het doen.word het geen tijd om je zelf na te laten kijken als je ze allemaal nog op een rijtje heb daarboven.de personen die hier zo negativiteit telkens op waterkant voor de dag komen weten over wie ik het heb.ik kan zo die namen hier rapporteren.


  Maak melding
 13. Beste Henk,
  Ik zou je helemaal gelijk geven met je opmerking. Maar op dit moment verkeert Sur in grote problemen. Financiërings tekort, grote overheidsschulden, verloedering van de stad en het parlement, niet de juiste mensen zitten op de juiste plaatsen in kabinet en parlement, velen zijn zeer laag geletterd, drugs problemen-door het buitenland wordt Sur beschilderd als een narco staat, natuurlijke hulpbronnen worden voor een prikkie verkocht aan het buitenland.

  WANNEER JE MET LEDE OGEN BLIJFT TOEZIEN EN DE PROBLEMEN NIET AANKAART, DAN KOMT ER OOK NOOIT EEN VERANDERING. VANDAAR ONZE WELGEMEENDE ZORGEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES