VHP: Volk van Suriname wordt zwaar gestraft met voertuigenbelasting

24

PARAMARIBO, 23 nov – Het volk van Suriname wordt zwaar gestraft met de herinvoering van de rij- en voertuigenbelasting. Dit stelt oppositiepartij VHP. Burgers zullen in nog grotere problemen raken dan ze al zijn. De herinvoering moet daarom onmiddellijk worden teruggedraaid. Behalve de economische misère, is er het beleid van de regering zelf.

Het duurt al te lang en het is te zwaar. “Sinds 2015 zijn zeker ruim twintig belastingmaatregelen doorgevoerd door deze regering. Is het daadwerkelijk noodzakelijk dat deze regering middels de herinvoering van de Rij- en Voertuigenbelasting meer geld uit de zak van het volk klopt? De Front-regering had in 2000 de invoering van deze belasting afgeschaft, omdat deze belasting geïncorporeerd was in de government take”, stelt de VHP.

De government wordt nog steeds geheven. Dat niet alleen. Sinds de intrede van de regering Bouterse is deze brandstofheffing zelfs verhoogd. “We merken dat er nog steeds geen bereidheid is om het beleid aan te passen. Deze regering gaat door met verkwisting en wanbeleid. Als de VHP in 2020 aan de macht komt wordt de herinvoering van Rij- en Voertuigenbelasting onmiddellijk teruggedraaid”, aldus de VHP.


24 REACTIES

 1. VHP draai het maar terug, neem de auto’s in beslag en zorg ervoor dat een ieder een ezel met kar krijgt. Dit zal het dodental drastisch terugbrengen. Onze wegen zijn niet bestand voor zoveel auto’s en ander zwaar materiaal. Dus VHP laat vanuit India containers met ezels komen.Goed voor het milieu.


  Maak melding

 2. Boeboe bit sjorie ,
  de ezels uit Afrika lijkt mij beter , deze zijn gezonder en sterk, verder eten deze weinig gras en sjouwen veel meer last , echt EEN LAST-DIER


  Maak melding

 3. De VHP-ers weten niet meer waar ze het moeten zoeken. Het ontbreekt hen aan sociaal-geografen en planolgen om het verkeersvraagstuk in en rond groot Paramaribo aan een degelijke studie te onderwerpen. Een ieder weet dat door de volume groei in de samenleving het wegennet in en rond groot Paramaribo aan het dichtslibben is. Het autoverkeer maakt intensiever gebruik van het wegennet en er komen steeds meer auto’s op de weg. Door het intensievere autoverkeer neemt de slijtage van het asfalt en het stuk gaan van straat meubilair gigantische vormen aan. Er moet meer asfalt komen in de vorm van verbreding van de wegen en het aanleggen van nieuwe wegen. Dit kost geld, heel veel geld.


  Maak melding

 4. Moro ka ai Kong: Dat de heer Belfort het volk oproept om de belastingen inzake niet te betalen en daarbij aangeeft ” laat ze het volk dan maar opsluiten” is een verzetsdaad tegen de monopolie van de geweld eigenaar. Ik juig van ganze harte dat ook de achterlijke achterban van de Nationale Dieven Partij achter de actie van Dhr. Belfort staan. Hij toont tenminste ballen en is niet een Sadist die de ballen van een nationale HELD als Cyrill Daal afsnijdt, en daarna met een spleetoog gaat neuken en vervolgens met veel geweld en manipulatie ambtsdrager van een achterlijke volk wordt. Sandew Hira, je hebt met dat verhaal boek van je( getuigenissen van Didibri) niet alleen blijk gegeven dat je geldlustig bent, maar ook je wederhelft aangeboden om geneukt te worden door Lingscheer. Hoe achterlijk kan je onder de mom van een Boelhouder zijn…achterlijk melkman zoon.


  Maak melding

 5. Hira:als jij je als wetenschapper waardig als dan daag ik je uit om op een publieke forum met je in discussie te gaan over de leugens die je in je boek” de getuigenissen…..;2017) De leugens van de geintervieuwde staan op de volgende pagina’s: 74, 131-143, 159, 177, 270-272,322-329 en 332. Ik heb je broer als een integere recht kenner mogen meemaken, met jou epistels heb samen met je kroongetuige hem voor een tweede keer vermoord. Hoe achterlijk kan je in waan ( geldt ook voor je wederhelft) zijn.


  Maak melding

 6. @Robje-G huisslaafje-Opa D,

  u babbelt weer over de Paarse hersenschimmen,

  a volk no e bribi deng Paarse Sprookjes moro !

  AL ONZE gelden, goud en deviezen VERDAMPEN als
  die in handen komen van de Paarse Faillietmakers
  van Sranan !

  NAAST de Government Take willen de Paarse Failietmakers,
  Rij- en Voertuigenbelasting heffen !

  PA A MONNIE FU GOVERNMENT TAKE E GO ?????
  Is toch al een bestaande heffing op rijdend verkeer ?????

  De Paarse leiders zien nog steeds niet in, dat onze productie
  is gekelderd, door hun Wanbeleid !

  Alle verhogingen en lastenverzwaringen (ook de komende BTW)
  zullen GEEN PRODUCTIE-IMPULSEN veroorzaken. Integendeel !!!

  De Sranan bevolking met een door Paars vernietigde koopkracht)
  zal steeds meer moeite hebben vervoer etc te betalen en dagelijkse
  boodschappen te kopen !

  Heleboel prijzen zullen WEER omhoog gaan door de domme
  HEFFINGEN enn BELASTINGEN die Paars invoert !

  PS : Er is niet eens een behoorlijke staats-begroting. Grote finan-
  cieringsgaten zullen volgens Paars worden gestopt door DURE
  LENINGEN !!!

  SRANAN-SMA E PINA DOOR A PAARS WANBELEID !

  ALLA DEI, SOSO PAARSE PLANNEN, NEKS NO E WORDE !!!


  Maak melding

 7. Mensen, laten we ophouden om er privé-zaken van anderen bij te halen. Die hebben niks met het onderwerp te maken.

  Het punt is dat de Nationale Dieven Partij WEER geld nodig heeft om hun eigen stommiteiten te kunnen afdekken.
  Wegen bouwen of verbreden heeft zo weinig zin als zij niet eens in staat zijn om de bestaande wegen fatsoenlijk te onderhouden.
  Weer wegen bouwen met Chinees geleend geld ( wat de Sur. burger uiteindelijk WEER moet ophoesten !! ) is makkelijk voor die dieven, want ze zorgen er wel voor dat ZIJ niet degenen zullen zijn die het moeten betalen.


  Maak melding

 8. Ai mooi beet voor al die debiele dwaze oerdomme idiote ndp paria’s. oma en opa hadden in 2010 en 2015 zo hun best gedaan de buren te waarschuwen hun verstand te gevruiken om niet te stemmen op onberechte moordenaars, bij verstek veroordeelde drugscriminelen en staatskas/bankrovers. neks no fout was hun venijnig antwoordt, baas en zoon Dino zijn bekeerd, ze zijn veranderd heeft Steve Meye gezegd en ook geprofeteerd dat het eindelijk goed gaat worden. Me god heeft ons de ware leider gegeven. Binnen drie jaren na 2010 bleek het tegendeel bij Dino, en daarna ook vader en zgn. jampa stiefzoon, maar vanaf het begin was het een en al een corrupte boel te beginnen bij Ramone. Anno 2018, moet je die paarsdomme paria’ s horen weeklagen. Ai baas en boevenbende tjies deng dong moro burikies beet. In 2020 gaan ze als paarse zombies weer voor vijf, ai mek deng k. Wahahahahahahahaahahahahha


  Maak melding

 9. Als de VHP in 2020 aan de macht komt wordt de herinvoering van Rij- en Voertuigenbelasting onmiddellijk teruggedraaid”, aldus de VHP.
  Zolang de VHP niet erin slaagt om uit te groeien tot een nationale partij, zal blijven zoals zij is, namelijk de Verenigde Hindoestaanse Partij. Hier heeft een Hindoestaan namens de Verenigde Hindoestaanse Partij gesproken.

  Santokhi mag zeggen wat hij wil maar het volk is niet blind. Let maar op de bestuursleden van VHP Nederland. Een hele waslijst van namen bij het hoofdbestuur Suriname zijn alleen maar Hindoestanen. Wie houdt wie voor gek? Santokhi is even slecht als Bouterse, slechter zelf want hij misleid de creolen, Javanen, chinezen en de indianen. Het hoofdbestuur van de Verenigde Hindoestaanse Partij zijn racisten. Is overduidelijk te zien.
  Santokhi houdt zich specifiek bezig met etnische zaken zoals de Hindoestanen de rest mag stikken. De Hindoestanen zijn een obstakel voor de nationale eenheid van dit land. Echt waar.
  Dan lult men nog over de uitspraken van de minister van buitenlandse zaken van Nederland.
  Is Hindoe zijn een leefwijze of religie. Deze zijn niet besneden of gedoopt. Volgens de overige religiën is een Hindoe een heiden
  Hindoeïsme is een van oudste godsdiensten. Het is meer dan vijfduizend jaar geleden in India ontstaan en de Christelijke Godsdienst is pas 2018 jaar
  De mens heeft het geheim nog niet door. Maar Ja Godsdienst is opium voor het volk
  “Gij zult u niet wenden tot geesten van doden of tot waarzeggende geesten, gij zult hen niet zoeken, om u met hen te verontreinigen
  Waarom eten moslims geen varkensvlees en Hindoes geen rundvlees?

  Een soort van Engelse traditie naast geloof ook een bijgeloof.
  Honden kijken naar ons op, katten kijken op ons neer, maar varkens beschouwen ons als hun gelijke


  Maak melding

 10. Mensen, dit geld is niet alleen nodig om het wegennet te onderhouden maar deze is ook bedoeld om hiaten in de begroting te op te vullen. Een ieder in overheidsdienst wil loonsverhoging, gepensioneerden klagen ook dat ze meer geld willen nu hoor ik ook de rijstboeren zeuren om overheidssteun.

  Waar moet dit geld allemaal vandaan komen als er geen productie c.q. export is ???? Haast een ieder wil de eigenaar zijn van een voertuig, echter dient men bij de beslissing tot aanschaf ook deze zaken mee te laten wegen.
  En let maar op, de mensen zullen hun voertuigen blijven rijden na invoering van deze voertuigenbelasting en mag dit bedrag van mij worden verhoogd in 2019.

  Van mij mag er ook een toeristenbelasting worden ingevoerd die alleen door niet Surinamers zal moeten worden betaald. De overheid zou elke toerist die een bezoek brengt aan Suriname 2 euro of 2,50 usd moeten belasten voor het upgraden van de toeristen sector.


  Maak melding

 11. Waarom meer geld gebruiken voor die arme Koning van de Ashanti Stam, Otumfuo Osei Tutu II. Ze zijn alle maal zo dik, eten heel veel, daarom moeten jullie Rij- en Voertuigenbelasting betalen.


  Maak melding

 12. @jonny
  De ezels uit Afrika zijn gezonder en sterk.
  Dat klopt, maar werkweigering is aan de orde van de dag. In plaats daarvan wordt er geroofd.

  De wegen verbreden is in vele gevallen geen optie. Huizen zijn pal naast de wegen gebouwd. Dat zou dus betekenen dat ze gesloopt moeten worden. 75% van de bevolking leeft in armoede, moeten zo af en toe ondersteund worden door familie in Nederland. Wegenbelasting moeten betalen is funest voor deze groep.


  Maak melding

 13. gezocht nieuwe president zonder bloed aan de handen zonder straf blad zonder geld roof gelden van de staat goed zorgen voor zijn volk allen geld roof van de staat terug vorderen al die mensen die zich hebben verrijk naar de rechters voor onderzoek van die gelden de wetten van suriname goed in kaart brengen en zo daar veranderen uit baggeren suriname rivier en goede havens voor vracht schip
  toerist op bouw en land bouw mijn bouw overheidzaken door lichten aan paken coruptie . recht banken toezicht houders aan stellen .


  Maak melding

 14. Oude wrakken van de weg zou al een schelen van wegen lucht vervuiling ,in Europa komen oude voertuigen die niet aan norm 5 beantwoorden ,mogen niet de grote steden meer in zou Paramaribo ook moeten doe ,lost al een groot stuk van het probleem op, en wat dacht je van echt goede wegen aan leggen zou ook al helpen ,maar ja geld dat is VERDAMPT, ROBG HOE MOET DAT NOU


  Maak melding

 15. ‘Als de VHP in 2020 aan de macht komt wordt de herinvoering van Rij- en Voertuigenbelasting onmiddellijk teruggedraaid”, aldus de VHP’
  Deze zin moet VHP opnemen in de verkiezingsprogramma van 2020.
  Geld ook voor verhoging grondhuur en BTW invoering.

  Maar dat gaan ze lekker niet doen.


  Maak melding

 16. @ RobG 23 november 2018 at 23:30
  “De VHP-ers weten niet meer waar ze het moeten zoeken. Het ontbreekt hen aan sociaal-geografen en planolgen om het verkeersvraagstuk in en rond groot Paramaribo aan een degelijke studie te onderwerpen. ….etc”

  Beste RobG Wie regeren er al 8 jaar en wie ontbreekt het aan demografische en planologische kennis om de infrastructuur in en om Paramaribo op orde te hebben. U kunt de VHPers niets verwijten. U wijst met 1 vinger naar de VHP en daardoor wijzen er 4 richting NDP die er een zooitje van gemaakt hebben.
  De NDP regeringen zijn verantwoordelijk voor de achterstanden die de afgelopen 8 jaar ontstaan zijn. De NDP regering is verantwoordelijk voor de erossie van de economie google het Bruto Nationaal Product van Suriname en u zult vertaalt naar echte dollars zien dat Suriname onder Bouterse 35% achter uit gegaan is.

  Suriname laat BNP cijfers zien op basisi van Koopkrachtpariteit ofwel wat is het geen men met SRD ’s kan kopen in de VS waard en dan gaat de economie veel minder achter uit dan als men de wisselkoers hanteert of wel wat kan ik echt kopen met m’n geld.

  RobG indien de VHP de leiding gaat krijgen weet ik zeker dat de economie in 1 jaar een enorme sprong zal maken omdat zij juist wel over een pool van deskundigen en sponsoren kunnen beschikken die echt gaan helpen (voor hun eigen zakelijke belang). Reken maar dat Nederland klaar zal staan om Suriname in staat te stellen van de wurgleningen af te komen, de offshore goed op gang te helpen komen, Alcoa op de juiste wijze te scheren, de Palmolie en Visserij goed te structureren en Toerisme (arbeidsintensief) op gang te brengen.
  Na Bouterse zijn de mensen zo arm dat ze graag hard zullen willen werken voor de mensen die hun vooruit kunnen helpen. De mensen die Suriname vooruit kunnen helpen zitten in Nederland en niet in China of India.

  Je ziet nu dat de NDP zoete koekjes probeert te bakken met de VHP met betrekking tot het hervormen van het Kiesstelsel omdat het hervormen van het kiesstelsel een grondwetswijziging vereist dus een 2/3 meerderheid in de DNA Ook wijziging van kieswetten vereist volgens de grondwet een 2/3 meerderheid.
  Beide hebben een belang om het kiesstelsel te wijzigen om op die wijze Brunswijk de wind uit de zeilen te halen met goedkope binnenland stemmen.

  Niet de VHP zet haar kaarten op de NDP maar de NDP zet haar kaarten op de VHP


  Maak melding

 17. @ Milton
  U wilt dat elke toerist met 2,5 euro of dollar belast zou moeten worden. Er komen per jaar 200.000 mensen naar Suriname. deel is zakelijk het grootste deel is familie bezoek en een beperkt deel 30% zijn echte toeristen Die extra belasten brengt vrijwel niets op. Zij brengen al heel veel op op Pengel, in de ressorts en hotels en guesthouses etc. Een echte toerist levert veel werk op indien men aardig en vriendelijk (gastvrij) is. Helaas zijn heel veel mensen vijandig, jaloers en zien zij toeristen als wandelende portemonnees die je voor slechte producten en service mag plunderen.

  Suriname kan haar toerisme zonder meer verdubbelen en en meer indien de toerisme werkers de kwaliteit van Danpaati/ kabelebo en Torarica in hun werk zouden stoppen. Toerisme betekend gastvrijheid en heel veel dienstbaarheid.
  ik was ooit op terugweg uit het binnenland een dag en een nacht op Berg en Dal. Fantastische locatie, Waardeloos personeel en daar door Veel te duur. Ik ben overal aardig voor de mensen die werken en mij diensten bewijzen, zelfs daar en wat krijg je als dank, ze staan met de rug naar je toe, geven geen antwoord als je wat vraagt en denken geen minuut vooruit. Stel je voor dat ze moe worden.
  Ik was 13 jaar geleden in Zuid Afrika (Kwa Maritana bij Sun city). Ik krijg nog steeds een warm gevoel van de glimlach van de meneer die bij het spit de braai draaide en mij het gevoel gaf speciaal voor mij de beste stukjes af te snijden. Als men dat kan kan men in Atjonie dagelijks horden toeristen op Korjalen zetten voor ecotrips waarvoor ze euro 200/dag of meer betalen en per gast per dag 2 of 3 mensen een eerlijke loon bezorgen. Elke dag van het jaar 1.000 echte toeristen in het binnen land is goed voor de locale economie. heel goed maar die toeristen kommen alleen voor een goed en uniek product. Veel Surinamers begrijpen dat niet.


  Maak melding

 18. @Milton
  De overheid voert dus de rij- en voertuigenbelasting weer in om een (klein) deel daarvan te gebruiken ter verbetering van het wegennet. De rest wordt voor andere zaken gebruikt?
  Dat belastingopbrengsten dienen om collectieve voorzieningen te bekostigen moge duidelijk zijn.
  Maar daar dienen meer de loon-en inkomstenbelasting, de winstbelasting (vennootschapsbelasting), de BTW voor en niet deze belasting.
  Bovendien is het wegennet nou niet iets waar niets aan gedaan moet worden. Zelf als de opbrengsten volledig worden aangewend zal dit niet toereikend zijn.
  Invoering van toeristenbelasting.
  Deze mag wat mij betreft veel hoger zijn evenals de toeristenkaart. Immers, zij die Suriname komen bezoeken zullen even klagen, maar kunnen het opbrengen en daar moet het ook worden gehaald.
  Het bedrag wat jij echter noemt is peanuts en heeft dan ook geen waarde.
  Heb je een berekening gemaakt of noem je zomaar een getal?


  Maak melding

 19. KOOPKRACHT van alle Srananmans gaat door deze
  onnodige belasting NOG VERDER ACHTERUIT !

  PE A MONNIE FU Government take go ?????
  Dat is al een verkapte belasting op RIJDEN !

  Regeringsclan heeft totaal geen visie, men is
  bezig begrotingsgaten te dichten, terwijl de
  totale productie van Sranan is stilgevallen !

  De regeerclan is te laf en te bang om het LOGGE ,
  niet doelmatig functionerende overheidsapparaat te
  SANEREN !
  Start met het OPHEFFEN van het Onnodige en weinig
  presterende Kabinet van de Pres !!! (kost 550 milj p.j.)

  RUIM VEERTIG procent van het ambtenarenapparaat kan
  weggesaneerd worden, maaaaarrrr omdat het STEMVEE
  betreft, wordt er niet bezuinigd !

  STAATSSCHULD bedraagt inmiddels ongeveer TWINTIG
  MILJARD, terwijl het land praktisch FAILLIET is als gevolg
  van jarenlang Paars Wanbeleid !

  Ook de belastingopbrengsten van deze nieuwe BELASTING, zullen
  zoals tot nog toe is gebeurd, VERDAMPEN !

  EEN PAARSE ZIEKTE ! NET ZOALS DE LENINGEN-ZIEKTE, waarbij
  men niet in staat is gebleken de PRODUCTIE TE STIMULEREN !

  PRODUCTIE NO KONG, MA A STAATSKAS NA MIN 20 MILJARD !!!


  Maak melding

 20. Maar waarom praten mensen niet over het geen dat de ndp is komen aantreffen in 2010 een hoop achterstanden die er nog betaald moest worden aan het buitenland als iemand die konstant naar jullie op en aanmerkingen lees zie ik dat jullie soms niet goed weten in te zien op die dingen maar jullie hebben een hoop te zeggen over het feit dat de president van suriname in de verleden jaren moorden heeft gepleegt wanneer stoppen jullie met dit soort rommels alleen maar oude koeien uit de sloot halen daarom gaat suriname niet vooruit het ligt aan onze mentaliteit die dat bewijst in dit land je kan zoveel praten dit en dat hier zie ik geen eenheid op jullie antwoorden als jonge man in de generatie moeten jullie op houden met dit soort gedoe we gaan niet meer naar 1999 of 1980 wat gebeurt is al gebeurt klaar punt uit. Jullie spelen of jullie beter zijn niemand is beter gun bepaalde dingen waarom moet er altijd negatief gesproken worden over iemand


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.