vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameAshanti koning geeft lezing op universiteit van Suriname

Ashanti koning geeft lezing op universiteit van Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 nov – De Koning van de Ashanti Stam, Otumfuo Osei Tutu II, de zestiende Asantehene houdt vanavond een lezing in het Instituut voor Onderzoek en Graduate Studies (IGSR-gebouw) van de Anton de Kom Universiteit. De lezing heeft als titel: ‘The Role of a Traditional Paramount King in a Contemporary Modern Nation State’.

De Koning vertoeft van 22 tot 26 november 2018 in Suriname voor een officieel bezoek en zal eregast zijn bij de viering van 43 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname in Saramacca.

Hij heeft vandaag tezamen met president Desi Bouterse kransen gelegd bij het Mama Sranan Monument, Kwakoe Monument en het Monument van 10 oktober. Film en foto’s eerder op de dag:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
 1. Sang !! Het regent van kralen en spiegeltjes voor de nakomelingen van de verkochte slaven door de Ashanti koningen aan de slavenhandelaren van de slaven voor Suriname !!
  Misschien durven de Surinaamse nakomelingen van de laven hem om “herstelbestalingen ” te vragen
  voor alle leed aangedaan aan hun voorouders !! Pakt nu gelijk de “koe” bij de horens !!!


  Maak melding
 2. In Afrika heerst aids al tientallen jaren. De Surinaamse vrouwen die vanuit gaan een slaatje te willen slaan in Torarica bij de Ashanti Koning met gevolg van 40 man moeten goed uitkijken voor hun nakommelingen en zich zelf. Ze zullen van een koude kerstmis thuiskomen. Deze gasten verzorgen geen nageslacht na de daad verricht te hebben. Ben hen is het gewoon het sleutelbosje veilig opbergen in de zak, de pangie over de schouders en het middel draperen en wijdbeens (weg)gaan naar het volgende doel.

  Wat hun voorouders door de Ashantikoning in het verleden hebben meegemaakt, gaat zich herhalen. Ook ddb heeft ze dit al aan de lijve laten ondervinden en hen laten zien, dat hij geen haar beter/slechter is dan de kolonisator. Momenteel is Suriname het land van de nieuwe Surinaamse slaven van Suriname en de nieuwe meester. De meester noemen de paarse kakkerlakken nu, “baas!”.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. Wat voegd deze vette koning toe …wat is zijn bijdrage aan suriname.
  Bouta moet ophouden met deze onzin en zich richten op suriname de bevolking waar hij ook aandeelneemt ..dr is armoede dr is zijn zieke mensen die geen medicijnen niet kunnen betalen of krijgen!
  Waarom zijn buitenlanders die geen moer bijdragen zo belangrijk opeens?
  Heeft dit te maken met de komende verkiezingen?
  Deze jongen moet verdomme die coke uitsnuiven,hij ziet werkelijk spoken!!!!!
  Bouta wat is jouw positieve bijdrage in suriname …behalve mooie woorden en af geven als een viswijf naar anderen.
  Db= de boeler naait suriname een oor aan!


  Maak melding
 4. EEhh geen enkel verschil met de afstammelingen alhier. Ondertussen staan vele marrons argwanend hun hoofd te schudden. Didibri e lokoe tra sma, ma oenoe e ka dee nanga dee.


  Maak melding
 5. Heeft Suriname nog niet genoeg al over zich gehad. ? Alsof Suriname hier nou net met smart op zit te wachten. De “” toegevoegde waarde “” is??????? Mogelijkheden tot uitwijken ,bekijken voor eventueel politiek asiel aanvragen , wanneer het erop aankomt .


  Maak melding
 6. fosteng ndjuka bigi sma bing taki votomang na wieswasi sani .Maar helaas is het te zien wat jullie hier allemaal schrijven is kaka taki shit .Votosma oeng wieswasi jere sang poti oeng so .Jullie zijn nog de zelfde gebleven .Alle grote percelen die van de wieswasi votomang was is door de hindoestanen en de nieuwe ndjuka generatie gekocht . bouta moes leer oeng wang les now


  Maak melding
 7. Wat is hier de toegevoegde waarde ??? Of kom die man een portie moksie metie proeven. Deze gasten doen in hun land niks anders dan de hele dag in hun hutje zitten, vreten , aan hun tollie krabben en kindertjes fokken.


  Maak melding
 8. Voor al deze buitenlanders zoals de koningen dat zij ons land bezoeken komt van Betje Yildiz af, kijk haar naast Bouta lopen met haar tanden buiten, terwijl onze bevolking in bittere armoede leeft. Al die buitenlandse gasten, die ons land veel geld kost komt door deze waardeloze vrouw Yildiz. Ambassade in Frankrijk verkocht, ze is medeplichtig. Wanneer houdt zij nu op met al die onzin. Zij is geen knip voor haar neus waard. Alles wat zij doet kost ons gemeenschapsgeld. Zij is de drijfveer hier achter om al die achterlijke koningen uit te nodigen, die zelf hun onderdanen ernstig benadelen. Oen libie mie. Over de grens lachen de zich een bult. Achterlijkheid. Wat voor meerwaarde voegen deze bezoeken aan ons land. Nothing nada, only shit. Afrika is zelfs afhankelijk van artsen zonder grenzen anders gaan ze dood daar. Laten deze koningen eerst goed voor hun eigen volk gaan zorgen in plaats dat zij snoepreisjes gaan maken naar Suriname met de duizenden zogenaamde delegatie leden die ze meenemen. Schaamteloze vertoningen.


  Maak melding
 9. Jongetjes, laten we het niet erger maken dan het is. Deze Ashanti koning zijn voorouders hebben inderdaad meegewerkt aan de slavenhandel, maar zonder de Nederlanders die zo verheven zijn, was dat een intern Afrikaans probleem gebleven.

  Deze markt uitbuiten hebben de Nederlanders gedaan, samen met de Portugezen, Spanjaarden, Engelsen en Belgen, zeg maar West-Europa.

  Dat nooit uit het oog verliezen als die met opgeheven vingertje praten over moraal en zo.

  Je gaat ook niet het dochtertje van je arme buurvrouw in je slaapkamer nemen en je lusten op botvieren en dan achteraf naar je buurvrouw wijzen en haar verwijten dat haar armoede de reden is dat jij dat gedaan hebt.


  Maak melding
 10. Eigenlijk is deze man te vergelijken met de granmans uit Suriname. Hij is niet het staatshoofd van Ghana, dat is de president (dhr. Nana Akufo Addo). In feite is hij het opperhoofd of de granman van de Ashanti. Net zoals Suriname een president als staatshoofd heeft en de Marron-groepen een granman hebben. Blijkbaar hebben de granmans in Ghana de titel van koning. Straks willen de granmans in Suriname ook ‘koning’ worden genoemd….


  Maak melding
 11. Hier is hier iets heel vreemds aan de hand….
  De voorouders van deze man hebben soortgenoten willens en wetens als vee verkocht aan blanke handelaren, terwijl ze bliksems goed wisten welk lot deze mensen wachtte, tijdens de reis en het verblijf onder barre omstandigheden op de plantages.
  En nu wordt hij met pracht en praal ontvangen.

  De slavenhandel wordt ook wel de ‘driehoekshandel’ genoemd. Slaven werden in Afrika opgekocht, in de Nieuwe Wereld (o.a. Suriname) verkocht en van de opbrengsten werden gewassen gekocht, die weer in Europa werden afgezet. En zo bleef het kringetje ronddraaien totdat de slavenhandel werd afgeschaft. Gezien het gigantisch grote aantal getransporteerde slaven, moeten de opbrengsten voor de Afrikaanse handelaren aanzienlijk zijn geweest!
  Het komt dan uiterst vreemd over dat slechts 2 van de 3 hoeken steeds worden besproken, en de rol van de 3e hoek, de verkopers van de slaven, buiten beeld wordt gehouden. Op grond van deze benadering worden herstelbetalingen van de Europeanen geëist.

  Het zou de Ashanti koning sieren als hij uit zichzelf een gebaar zou maken, en een deel van zijn vermogen aan Suriname als genoegdoening zou schenken.
  Als dat het doel van zijn bezoek aan Suriname is, zal dit bezoek pas als historisch kunnen worden bestempeld.


  Maak melding
 12. Als deze Ashanti koning in Suriname was en wat zou met de Marrons gebeuren?
  Kijk zelf in Google en zie nog steeds slaven daar en je heb daar niks te vertellen.
  Wie betaald alles, nog meer schulden en straks moeten wij meer belasting betalen.


  Maak melding
 13. Was de nep Professor Hubert Rampersad ook uitgenodigd….haha…show man. Yellow Man is beter dan de PLEE…en al zijn gasten om het nieuws met behulp van NII te halen…so so KA…en gewone man elke dag slapeloze nachten tegemoet!


  Maak melding
 14. Nu de.Ashanti koning zijn.excuus heeft gemaakt, lijkt het mij dan ook een mooi moment dat de nazaten van de slaven de slavernij verleden gaan accepteren als zijnde een stuk uit de.geschiedenis. Duidelijk is nu wel dat hun eigen mensen een belangerijke rol hebben gespeeld in de hele slaven handel.


  Maak melding
 15. De mensen die hier constant negatief reageren door te beledigen te schelden en te discrimineren, vind ik nog enger en gevaarlijker dan de mensen waar zij constant negatief over praten.

  Zolang jullie met haat blijven zitten en vingertjes blijven wijzen. Hoe wil je in hemelsnaam een vreedzame samenleving? Boete, vernedering of eerwraak heeft geen volk vooruit gebracht. Ik zeg hier niet dat je je ogen moet sluiten over het verleden.
  Maar in het kader van vooruitgang zou je in iedergeval als volwassenen dialogen moeten aangaan om zo elkaar beter te begrijpen en dan ook het empatish vermogen kunnen hebben dat het verleden een plek moet krijgen zodat onze kinderen zonder irritaties en haat verder kunnen.


  Maak melding
 16. Boefdraad kan nu bij de koning gaan lenen. Zij hebben destijds veel kralen en spiegels van de blanken in ruil voor de slaven in afrika gekregen. Misschien heeft hij een paar voor de apen in suri nog over.


  Maak melding
 17. Ik hoor de Koning denken:

  Hun voorouders hebben heel hard gevochten en hun leven gegegen om ze te brijden van het juk van de slavernij.

  Waarom hebben de mijn zwarte broeders en zusters niets van al die inspanningen opgestoken.

  Waar is de ontwikkeling gebleven van al dat geld dat Nederland ze heeft gschonken als ontwikkeliinngsgelden en bij de afschaffing van de kolonisatie.

  Triest schudt hij zijn hoofd en denkt, hadden ze het geld dat ze nu uitgeven niet in iets voor deze arme mensen en dit kapotte land kunnen steken??

  en tot slot vraagt hij zich af of hij blij moet zijn dat we in suriname nog dommer zijn dan zijn voorouders hem verteld hebben.


  Maak melding
 18. Wat zijn vele van mijn mede Surinamers hypocriete kontelikkers zwartepieten zijn het symbool van slavernij en een nazaat van de zwarte nazi’s moeten we maar vergeven trek maar weer snel je achterlijke black panther outfit aan stelletje achterlijke dwazen


  Maak melding
 19. Ik heb een vraag aan hem moeten stellen : wat is zijn mening over het zwarte pieten gebeuren in ned, terwijl zijn over groot vader een slaven veiler was ?


  Maak melding
 20. Wat komt een afrikaan ons leren?

  Wat weet hij van suriname,weet hij wat dr gebeurd is in suriname?
  Weet hij welke trauma zijn voorouders hebben veroorzaakt , hij dirft komt met kaolo jet hiet naartoe om als dictator met dictator te praten.

  Wat een vriendjes beide moordenaars,corrupt ,en dat komt hier met goud behangen om te laten zien hoe waardevol hij is….

  Hij en bouta zijn echt vogels van gelijke veren….het is beledigend om deze man uit te nodigen.
  Hoevelen konden wel niet vreten van zn speeltje(jet) egoisctische klootzakken zijn het.
  En het volk betaald natuurlijk deze obesitas koning zn vreten en zuipen en bouta voelt zich geeerd!!
  In de hoop dat hij ook een dagje in zn jet mag vliegen.

  Waarom is het niet zo dat eigen volk eerst komt….wij staan onderaan de voedselketen!
  De slaafse mentaliteit dat een ieder beter is dan onze eigen volk word hietbij weer dik afgedrukt!!!!

  Hij (judas koning) verwacht dat zn oude slaven hem vereren bejubbelen …en komst ons aanspreken op de universiteit!
  Wtf…..waar zijn we mee bezig al deze shit kost ons klauwen met geld.

  Geld dat ons volk nodig heeft,geld om onze kids te voeden,alles word ons afgepakt.
  En dat alleen maar omdat een junk erkenning wilt…

  Ik haat deze junk db …als hij zichzelf wil vernietigen mag!
  Maar neem ons niet mee in je shit…

  Je bent een laffe hond ..je hebt mensen id rug geschoten ongewapend nog wel!!!!
  En durft te zeggen dat je een held bent,voor mij is dr geen smerig beest dan jij,fucking dagoe.

  Krepeeer!!!!!!!!!

  Vergeet een ding niet je kinderen en kleinkids…en geloof me ze zullen betalen in kleingeld!

  Dit is was jouw credo voordat je mensen vermoorde…is nog allemaal op beeld.

  Dat ons mooi suriname in zn achteruit gaat…heeft allemaal met coke gebruik te maken en je moordlustigheid.

  I rest my case ….zelfs de langste touw heeft een end!


  Maak melding
 21. Bouta….

  Ken je de mannen nog wel die gemarteld zijn..die in de rug zijn geschoten,wiens familie tot nutoe treurt.
  Droom je van deze mensen …of gebruik je juist je neus (coke) om te vergeten.

  Je beste matties heb je laten vermoorden ,je wapen broeders zonder enig vorm van proces!
  Alleen jij kan opdracht gegeven hebben…deze leugen dat je hier niets mee te maken hebt,gaat niet op.

  Je zoon is even erg als jij …heeft hij ook gemoord?
  Suriname lag in jouw handen …de bevolking had voor jouw gestemd,en wat krygt men terug!!!!
  Verradelijke slang dat je bent …ons prachtige suriname barst vd criminaliteit vandaag,chaos armoede geen toekomt hebben,verraad aan eigen volk.

  Het blijkt nu vandaag de dag…action speaks louder then words..suriname is wat jij drvan gemaakt hebt.
  Waarom worden je schurken vriendjes niet berecht die miljoenen gestolen hebben.

  Maar worden beloond met een zgn gouden handdruk…ieder bevolkingslid kent ze bij de naam!!!!
  Zoals de waard is vertrouwd men zn gasten…deze man is was nooit te vertrouwen geweest!

  Suriname is het bewijs….we zijn letterlijk van een vd rijkste landen in z amerika afgegleden naar een arm ontwikkelingsland.
  We zijn bijna 35 jaar achter gehouden…35 jaar diefstal heeft ons kapot gemaakt!!!
  Een president is er voor zn volk,hij moet waken over een gezonde economie,armoede bestryden,de gezondheidszorg op peil houden,etc ….

  Sorry maar deze gek moet gewoon worden afgezet…hij moet gestript worden van zn geld bezittingen en de cel in.
  En natuurlijk zn vriendjes ook abrahams,santhoki,brunswijk eindeloos kan ik doorgaan.

  Waarom suriname niet vooruit komt…komt door al deze mannen die in de cel horen,allemaal hebben bloed aan de handen!!

  De kleine crimi word doodgeschoten of doodgeslagen…en onze grootste crminelen zijn heilig in suriname en mogen vreten wat ze willen.

  DIT IS ONZE VLOEK DE GEHELE SURINAAMSE POLITIEK …


  Maak melding
 22. Dit is een voorteken voor de verdere verwording van Suribabwe. Iehoeboeda Woedabadoe, Voodoedoeloedoe. Majoe, bwaboebaw Bwe zim wa.
  Tunakwenda kukuuza tena


  Maak melding
 23. Teki un Ai luku
  De na-apers zullen op spanhoek bij het Fontein paraderen in Afrikaanse kledij als de Ashanti of Asante stamkoning met zijn halfnaakte lopende wajongwaaiers of strandparasol in een overdekte zaal boven het hoofd van hun koning. De Surinamers weten niet eens dat zij ver vooruit zijn dan de mensen uit Ghana. Liepen toen nog in hun blootje, we moeten oppassen dat wij niet terug vallen in de oertijd. Wat men misschien nog niet weet is dat er drie blanke Nederlandse stamkoning in Ghana zijn. Zijn de Surinamers niet bezig zichzelf te kwalificeren als donkaw. En die achterlijke tropische kleding dat ergens in Nederland wordt geproduceerd op een kamertje en aan beide kanten kan worden aangetrokken. Wat van de Ghanezen in het bijzonder de Ashanti of Asante stam zijn inspirerend.

  Is de Heer Armand Zunder goed ingelicht over de Ashanti of Asante stammen. Of is deze bezig het Surinaamse volk te misleiden. Ik heb alle respect voor de Ghanezen maar om mij te weerspiegelen aan deze, ligt echt niet in mij aard. Zunder is bezig de blakamans gewoonweg te bedonderen met de Ashanti of Asante stamkoning van de republiek Ghana! Bovendien praat hij ook over een spirituele zaak. Gewoonweg belachelijk, volgens mij heeft de heer Armand Zunder een probleem, niet van het slavernijverleden maar een etnische probleem. Als `t ware komen bepaalde blakamans tijd te kort en grijpt naar alle willekeurige rotzooi om de ‘N’ een soort van status te geven binnen de Surinaamse gemeenschap. Frustratie op frustratie met het aangeleerde. De ‘N’ voelen zich minder of hebben een tekortkoming omdat ze niet tegen iets kunne aanleunen. Wees gerust alles komt terecht.

  Wij weten dat de ‘N’ in de meerderheid zijn maar mag ons niet weerhouden om als natie te denken en niet als racisten. En wie zijn de mensen dat aanleiding geeft om als een idioot te denken, zijn de blaka/zwarte Indiërs van de Hindi leeftwijze in Suriname.

  Wat verstaat men onder blakamans en wie zijn deze? Wat zijn de Hindoestanen, Javanen, Indianen, Chinezen en de Bonkoros en Albino’s. Onder welke kleur behoren deze mensen, zijn deze geen blakamans/zwarte mensen of niet? Is Mahinder Jogi en Chandrikapersad Santokhi blanken/witte mensen? Wij zijn met ons allen Surinamers en niets meer of minder. De Surinamers moeten om de tafel gaan zitten om te zoeken naar de juiste benaming/woorden en niet zomaar dingen uitkraaien dat niet van toepassing zijn binnen de Surinaamse gemeenschap.

  https://www.youtube.com/watch?v=TvGKpcKw3xI
  De ‘N’ wordt belachelijk gemaakt door de witte Nederlanders.
  ALWEER EEN STUKJE ACHTERLIJKHEID BIJ DE ‘N’


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES