Jager in Suriname ziet man aan voor vogel en schiet hem dood

35
Jager in Suriname ziet man aan voor vogel en schiet hem dood
Foto ter illustratie | credit: VisitLakeland hunter in morning sun via photopin (license)

PARAMARIBO, 22 nov – Een bizar en dodelijk ongeluk tijdens het jagen in Suriname. Een jager zag een man aan voor een vogel en schoot hem dood met zijn jachtgeweer. Volgens de politie zou dit woensdag hebben plaatsgevonden in Kapasikreek in het Saramacca-gebied te Brokopondo.

De politie van het ressort Brokopondo kreeg een telefonische melding dat een schutter een andere man had doodgeschoten met een jachtgeweer. Dat meldt de politie Public Relations zojuist.

Een eenheid van de politie is naar het gebied vertrokken voor het instellen van een onderzoek. Later meer.


35 REACTIES

 1. Oeps !!!!! wat een tragische vergissing. Een man voor een vogel aanzien ? welke vogel in Suriname zou zo groot zijn dat je het verschil niet kunt waarnemen ?


  Maak melding

 2. Jager ziet man aan voor vogel ….. dan moet je echt kaolo idioot zijn dat je geen verschil ziet tussen een man en een vogel

  Dat krijg je met een hersencapaciteit van een kapasie


  Maak melding

 3. Hoe kan dit?? Wanneer gaan de jagers het afleren op vogels te schieten. Koop gewoon kip in de winkel als je gevogelte wilt eten. Hij kent het verschil tussen een vogel en een mens niet???
  Laat deze jager mij laten. Heeft hij een geregistreerde wapenvergunning? Tegenwoordig wordt er bewust geschoten op alles wat beweegt. Hij is niet geschikt om te jagen. Wapen in beslag nemen.
  Familie een schadevergoeding laten betalen en hem laten betalen voor de uitvaart.
  R.I.P. Familie sterkte met die verlies.


  Maak melding

 4. Als jre zomaar mag jagen zonder enige opleiding en know how hoe je met wapens om moet gaan en hoe te jagen dan is dit wat er gebeurt.
  Zo meteen denkt een ieder dat de vogel op de vlucht is beschoten met alle nare gevolgen van dien/

  Ik ben een natuurliefhebber en ja ik ben ze tegengekomen die zogenaamde jagers die in het donker jagen waardoor het dier geen schijn van kans heeft.
  In het donker dan bedoel ik niet dat ze met een donkere zonnebril ala Ray Charles op hun neus hebben/

  Jammer dat dit gebeurt.
  Wanneer start de overheid met een goed vergunningen en opleiding beleid?


  Maak melding

 5. @ Atheist

  Op de foto is te zien dat hij een bril op heeft, tenminste als hij net is !
  @ Imro

  In Su is er geen struisvogel, er zijn wel mensen met de trekken van struisvogel politiek !!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 6. Dit is geen foto in Suriname genomen. Het is slechts ter illustratie. De man op de foto is een blanke (witte) en aan de hand van de flora kun je gewoon zien dat het geen foto is uit Suriname.


  Maak melding

 7. @ Kankantriestraat,

  Vergeet niet de Nandoes. Dat is ook een vorm van struisvogel en komt voor in gedeeltes van Brazilië , Uruguay ,Paraguay, Bolivia en Argentinië.


  Maak melding

 8. Zoveelste incident, jager ziet prooi en schiet, achteraf blijkt, was zijn mede compagnon………..raar maar waar..gebeurt alleen maar in Suriname , ik zou zeggen afpakken die jachtgeweer vergunningen………onverantwoord bezig, misschien onderinvloed van drank…. wie weet, blazen kan niet meer Alcohol biologisch reeds verdampt, veels te laat….


  Maak melding

 9. Deze zaken moeten goed tegen het licht worden gehoude, t.w.:
  1. het jachtseizoen en jachtgebied,
  2. welke jagers die in een gebied gaan jagen, moeten zich aanmelden en registreren en op de hoogte zijn wie er in het gebied reeds jagen, waar, als zij ook in het gebied komen jagen,
  3. iedere jager moet een wapenvergunning hebben en een training in het jagen in het wild,
  4. afspraken wat wel kan en wat verboden is, oa set gon in het gebied en de straffen die men kan krijgen als men zich niet aan de jachtwetten of jachtvergunning houdt.
  5. Als men niet een goed onderscheid kan maken waarop men jaagt of een soort dier, mens mag men niet schieten,
  6. bepaalde tijden op de dag en avond waarop wel geschoten en gejaagd mag worden op wild, enz.

  Er moeten heel veel afspraken gemaakt worden om de veiligheid niet alleen van de jagers in die in dat gebied al zijn en jagen, maar ook als het gaat om flora, fauna, milieu, kwalitet van het water, lucht, slaaptenten, jachtverlichting, kleding, enz.,

  Het jagen moet aan wetten en regels onderworpen zijn, anders zullen het wild wild west wilde Amazoneoerwoud ongelukken gebeuren. Jagen in het wild moet een hobby zijn, die aan zeer strenge wetten gebonden is, trainingen, die iedere jager jaren lang moet hebben ondergaan, alvorens als een idioot te gaan lopen schieten in het wild. Want dat is nu wat er gebeurt in Suriname.

  De huidige wilde amazoneoerwoud jagers zullen rekening moeten houden, dat zij niet de enige jagers of personen zijn, die zich in het jachtgebied bevinden. Er kunnen zich daar allerlei andere personen, buiten het jachen ook zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. Een ddb demon liet hem een vogel zien. veel oerdomme debiele ndper’ s zien in hun dromen een Dubai2, gratis huis, gratis eten en drinken. Bij hun ontwaken is alles weer paars verworden, het omgekeerde. De boze geesten zweven boven het parlement en de huizen waar paars verworden ministers en stinkend rijke paarse poepvliegen, maar ook op plaatsen waar ndper’ s samenkomen in welke hoedanighedid dan ook, vooral boeven Ocer.


  Maak melding

 11. Het is niet de eerste keer dat zulke tragische mistakes plaats vinden.In het bos schieten ze op alles dat zich beweegt.Hoe in Godsnaam kan je een vogel gaan vergelijken met een mens?!Wat een lamme excuus…
  Inderdaad,hier is gewoon sprake van moord.


  Maak melding

 12. Ik vind het heel erg wat er gebeurd is. Jagen moet onder strenge voorwaarden gebeuren. Nu heeft een leven van een mens gekost. Ik begrijp ook dat hij niet willens en wetens heeft geschoten op hem. Jagers opo oe aai. Dit mag niet gebeuren. Een vogel lijkt niet op een mens. Ik begrijp niet waarom hij geschoten heeft. Er moet naar zijn vergunning gekeken worden. En vooral getuigen horen. Ai boi. Sa e sba.


  Maak melding

 13. Als de heuvel de enige plaats is om te bellen Dan moet je toch oppassen. Natuurlijk mag je jouw geweer meenrmen als het snachts is. Maar schieten kan je pas also je een dier positief hebt geidenticiceerd of als je aangevallen wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.