Somohardjo over gelach om Brunswijk: wat voor opleiding heeft Bouterse?

62

PARAMARIBO, 21 nov – “Welke opleiding heeft de president van Suriname genoten?” Paul Somohardjo, voorzitter van de politieke partij Pertjajah Luhur stelt deze vraag aan vooral de lachers in Suriname. Die nemen Ronnie Brunswijk danig op de korrel. Brunswijk mag zich sinds kort Master of Business Administration, MBA, noemen. Dit schijnt op de lachspieren te werken van sommigen. Somohardjo kan dat niet waarderen. Niemand heeft zich ooit afgevraagd wat Desi Bouterse in zijn mars heeft.

Toch is die vandaag de dag president. Anderen mogen zich niet wagen aan een klim op de maatschappelijke ladder. “Men moet ophouden om neer te kijken op elkaar. Heeft iemand zich ooit echt afgevraagd wat voor opleiding de president heeft genoten. Het is van belang dat er een mentaliteitsombuiging komt bij ons allemaal”, zegt Somohardjo tegenover Dagblad Suriname. Hij windt zich op.

Het gniffelen en jennen om andermans verworvenheden loopt de spuigaten uit. Somohardjo ziet het als neerkijken op elkaar. Daar moeten Surinamers beslist van afstappen. Zelf heeft de partijleider en voormalige voorzitter van het parlement het aan den lijve ondervonden. Ooit werd bij de voordracht van een partijgenoot voor een ministerspost titelgeil gevraagd welke warong die had. Somohardjo zei toen: “Jawel, hij heeft een warong, maar is ook drs.”


62 REACTIES

 1. De dinosaurus Somo (de eerstgevonden overblijfselen van een dinosaurus in Suriname die nog steeds leeft, ra, ra hoe kan dat?), zou gelijk hebben indien hij anderen daarbij niet betrokken zou hebben. Het klinkt o zo rechtvaardig wat ie opponeert. Maar waarom noemt hij dan de naam van Bouterse erbij? Wat heeft Bouterse met dit geval te maken? Had hij zich slechts niet aan het onderwerp Brunswijk en de schimmige reacties op zijn titel kunnen houden? Want nu vergrijpt hij zich aan hetzelfde feit waar hij anderen van beschuldigt of suggereert.


  Maak melding

 2. Suriname zit nu opgescheept met Somo,Bouterse,Brunswijk enz.Jammer van dit mooie land.Hoplijk verdwijnen deze waardeloze gasten zo gauw als mogelijk van het politiek toneel.


  Maak melding

 3. Ja wat voor opleiding heeft somo
  Opleiding
  Somo moet zich schamen zeker zoekt hij toenadering voor de verkiezing
  Laten we ophouden
  Want er zijn heel veel mensen die een opleiding hebben maar niet van wanten weten


  Maak melding

 4. Somo heeft groot gelijk om dit fenomeen bespreekbaar te maken.

  We zijn altijd geneigd om anderen de maat te nemen terwijl we zelf niets hebben bereikt.
  Volgens mij is het gezegde, “de beste stuurlui staan aan wal” speciaal voor de Surinamers uitgevonden/bedacht.

  En Somo zoekt geen toenadering hij constateert een hardnekkig probleem in Suriname en stelt dit terecht aan de orde.

  Ik ben geen ABOP fan maar heb veel, heel veel respect voor Brunswijjk dat hij zich geeft geschoold en in waarschijnlijk de enige deskundige is op het terrein van het gebruik van kwik en alternatieven voor kwik in de goudsector.


  Maak melding

 5. Dat is nou het grootse probleem van veel politici en beleidmakers is Suriname. Totaal geen opleiding maar toch de hoogste posten willen bekleden. Vriendjes die elkaar de baantjes toeschuiven M.A.W. corrupite.
  Voorbeelden zat; neem nou de voormalige minister van van Openbare werken en verkeer Jerry De Miranda. Een voormalige automonteur die geen enkele ingenieursopleiding heeft genoten. Hoe dan ?
  Een president die die alleen maar als een viswijf in Ocer op alles en een ieder die tegen hem is weet te schelden ,maar zijn desastreus beleid nooit in het parlement komt verdedigen. Simpelweg omdat hij niet over de kwaliteiten beschikt. In Suriname zit op bijna elke cruciale plek een aan de NDP gelinieeerde idioot. Zo komt Suriname nimmer tot ontwikkeling.
  Wat Brunswijk betreft zou ik zeggen liever te laat dan nooit . Wellicht dat hij zich minder als Bokito gaat gedragen in de toekomst.


  Maak melding

 6. Somo heeft deels gelijk, het volk lacht de ene oplichter uit maar aanbidt de andere oplichter.
  Bouterse is president van de ezels. Hij is niet beter dan Brunswijk. Dus wat maakt Bouterse beter t.o.v. Brunswijk. Niks ! Deze figuren worden gesteund door kortzichtige mensen die je blij kan maken met een dode mus.
  Het is inderdaad heel triest en schandalig dat dit soort gespuis in de politiek en zelfs in de regering kunnen deelnemen.
  Je kan dus nagaan waar het volk uit bestaat.


  Maak melding

 7. Somo moest zich houden aan het onderwerp inzake de denigrerende reacties van de sociale media op Brunswijk. Hij moest zich strikt aan het onderwerp hebben gehouden. Dat heeft hij niet gedaan. En dat gaat leiden dat men de ene figuur tegenover de andere gaat opzetten terwijl dat niet het geval moet zijn. Want dat is niet de issue. Dus, heeft deze man wel degelijk een politieke bedoeling gehad om dit bericht op deze wijze naar voren te lanceren. Als hij compassie had voor Brunsie, had hij Bouterse gevoeglijk buiten het onderwerp kunnen laten. Ja toch? Je bent oprecht en je meent het met je medemens. Nou ,dus niet.Het betekent dus dat hij de negatieve aandacht op Brunswijk wil overzetten naar Bouterse zodat die het mikpunt wordt van gehoon.


  Maak melding

 8. Wat een clowns allemaal zeg!Deze 2 mannen hebben ten eerste totaal geen waardigheid voor de kerngezonde samenleving in Suriname.Ze zijn allemaal hele grote boeven van dit land.Binnenkort gaan we dit zelf beseffen wat ik hiermee aanduid.


  Maak melding

 9. Een goede opleiding is nog geen garantie om een goede en betrouwbare politicus te zijn. Het is dan ook stom om lacherig te doen over de opleiding van de heer Brunswijk, tenzij kan worden aangetoond dat hij zijn titel op onjuiste wijze heeft verkregen.
  Het lijkt wel of Surinamers elkaar het licht in de ogen niet gunnen.
  Van Bouterse weet ik dat hij op de Sint Paschalis mulo te Zorg en Hoop heeft gezeten. Hij zat enkele klassen hoger dan ik. Of hij zijndiploma heeft gehaald, weet ik niet. Ook niet wat hij daarna aan opleidingen heeft gevolgd. Zelf heb ik ook geen mulodiploma omdat ik vanuit de 3e klas mulo met succes de overstap naar de AMS heb gedaan en daar het diploma heb behaald.


  Maak melding

 10. @Pakiritigri
  Je hebt tot twee keer geageerd tegen de rede van Somohardjo. Dit betekent mijns inziens dat het je hoog zit. Ok dat kan. Dit heb ik ook aangaande de misdadigster die het meisje , dat aan haar zorg was toevertrouwd met een scheermes had bewerkt. Jij noemde dat slechts een foutje.
  Ik heb een vraag aan je mbt je eerste posting
  1. Wat bedoel je met de zin: “Het klinkt o zo rechtvaardig wat ie opponeert.” (eerste posting)

  Daarnaast schrijf je in je tweede posting
  “Als hij compassie had voor Brunsie, had hij Bouterse gevoeglijk buiten het onderwerp kunnen laten. Ja toch? Je bent oprecht en je meent het met je medemens. Nou ,dus niet. Het betekent dus dat hij de negatieve aandacht op Brunswijk wil overzetten naar Bouterse zodat die het mikpunt wordt van gehoon.”

  Nee toch? En geen ja toch.
  Somohardjo refereert alleen aan het feit dat Bouterse geen hoge opleiding heeft genoten. Meer niet. Dit doet hij niet om de persoon Bouterse in een kwaad daglicht te stellen, maar slechts ter vergelijking . Het wil geenszins zeggen dat Bouterse ongeschikt is als president. Noch dat hij minder intelligent is dan de vice- president, die wel een hoge opleiding heeft genoten.

  Ik wil een stap verder gaan.
  Juist de president bedient zich vaker van dit soort praktijken. Hoe vaak wordt ineens een vijand (Nederland) ten tonele gehaald, zodra hij de steun van het volk nodig heeft?
  Dan moet het volk- schouder aan schouder -, zij aan zij staan, samen zullen we ze (Nederland) verslaan.
  Niets mis mee, slim zou ik zeggen. Als je daarmee het gepeupel aan je zijde kan krijgen, waarom niet?
  Somohardjo heeft dit niet gedaan


  Maak melding

 11. IK BEN GEEN MASTER OF PSYCHOLOGY THEORY AND RECEARCH ;MAAR DE SURINAMERS DIE GELOVEN DAT BRUNSIE DAADWERKELIJK ZO,N OPLEIDING HEEFT GEVOLGD MOGEN ZICH LATEN NAKIJKEN BIJ HET PCS (LPI) LETITIA VRIESDELAAN.


  Maak melding

 12. @Ai Pico,

  De context van mijn bericht moet naar voren komen. Niet een paar regeltjes. Bij mij gaat het erom dat Somo geen reden had een vergelijking met wie dan ook te maken. Hij moest het houden bij Brunswijk en de mensen die Brunswijk niet serieus nemen aangaande zijn diploma. We weten allemaal dat Somo en Bouterse politieke tegenstanders zijn. Het gaat zelfs zover dat men grof vuil gebruikt. Als hij zijn bericht anders opgesteld had ,had ik hem niet verweten.

  Vandaar dat ik vind dat bij deze, Somo politieke munt probeert te slaan door Bouterse tot the main point te maken van spot terwijl hij refereert naar Brunswijk. Houd het dan bij Brunswijk zou ik zeggen. En omdat ik dat niet koosjer vind zal ik er wat van zeggen.


  Maak melding

 13. Pakiratigri zal altijd in de bres springen voor Bouterse. Alle fouten die Bouterse maakt, alle verwensingen die hij het volk wenst, alle bedreigingen die hij uit naar wie dan ook, zal pakiratigri met de mantel der liefde bedekken.
  Bouterse wordt door velen als God gezien en vereerd.


  Maak melding

 14. Bouterse heeft een mulo diploma, hij runde een kiosk in Duitsland. Hij verkocht tijdschriften, sigaretten enz.
  Hij is nu Minister-president van Suriname met een Mulo diploma en Ashwin Adhin heeft een universitaire opleiding genoten en is vice president. Hoe raar kan het lopen in het bananen republiek.


  Maak melding

 15. Mensen die geloven dat brunswijk een titel heeft gehaald hoeven ook niet meer naar lpi. Het is al duidelijk hoever ze zijn.
  Ha ha. Keef die man zijn opleidings keld terug.


  Maak melding

 16. Wat wil de heer drs. Paul Somohardjo met zijn betoog hiermee bereiken. Wil hij de nadruk leggen op zijn cadeau verkregen titel van Drs. sedert wanneer? Suriname is een land waar ons kent ons bekend is. , Somo komt ons geen knollen voor citroenen verkopen.

  Somohardjo is de persoon geweest die wijlen Iding Soeminta ( ja meneer de porzitter) belachelijk had gemaakt in de Staten van Suriname. Dankzij de N Jopie Pengel dat hij Somo vandaag de dag hier staat te rommelen.

  Paul Somohardjo, voorzitter van de politieke partij Pertjajah Luhur stelt deze vraag aan vooral de lachers in Suriname. Die nemen Ronnie Brunswijk danig op de korrel. Brunswijk mag zich sinds kort Master of Business Administration, MBA, noemen. Dit schijnt op de lachspieren te werken van sommigen.

  De leiders van toen waren allemaal geschoolde politici en wijze mannen. Wat we vandaag meemaakt is wel erg. Allemaal geweldenaar en moordenaars. Rovers en Boeven regeert dit land nu.
  Als ik het voor het zeggen had, waren ze allemaal in Boma terecht gekomen. Bouterse zou ook de helft van de V.H.P. laten opsluiten maar geen een heeft nog laten opsluiten.

  En van de komende regeringsvoorzitter/leider (president) hoeft men ook niets te verwachten. Wat moet er gebeuren is een bom gooien op het gebouw van de Nationaal Assemblee en de kantoor van de president
  .


  Maak melding

 17. Pakira tigrie , ik durf te stellen dat een marktkoopman veel beter op de hoogte is hoe een land te leiden ,immers deze heeft verstand van economie met betrekking tot winst en verlies evenzo hoe een huishouding te draaien ,dit geld ook voor een staatshuishouding .
  Het zou Bouta Sieren om op les te gaan bij de laatste , want Bouta draait nog steeds als marktventer op verlies ( zie het begrotings tekort ). Naar ik vermoed heeft hij gespiekt om het mulo diploma te halen , gelet op zijn spiekgedrag bij het proefschrift van Rambocus , hoe pleeg ik een coup !!


  Maak melding

 18. rutte 21 november 2018 at 16:46
  somo en jogi hebben wel een diploma master in het roven van voetbal velden, speeltuinen en gronden
  *********************************************************************************
  @ rutte … was jij misschien de Rector Magnificus van de Opleiding waar somo en jogi hun Master Titel in het roven behaalden????

  Kun je aangeven { je weet het allemaal zo goed } hoeveel … voetbalvelden, speeltuinen en gronden …
  somo en jogi hebben geroofd. Kun je het vertalen in Dollars of Euro´s.

  Laat het duidelijk zijn … roven is een grote misdaad … daar ben ik het helemaal met je eens.

  Wat de Paarse Bandieten van de Berm Partij in de afgelopen 10 jaar gedaan hebben … hoe betitel je dat.

  Zal ik je tonton opfrissen …. Abrahams OWV 300 milj. … Graanoogst Carifesta … Bouva, Mi si keba, Panka Naschoolse Opvang … EBS Vaseur en cornuiten … Cassave fabriek Lackin …………………….

  Als je spel wilt spelen …. play it fair …. oké !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 19. Alleen oerdomme dwaze debiele en idiote aanhangers geloven alles wat de twee bij verstekveroordeelde drugscriminelen heb voorhouden, maar geen judas, zoals deze javaanse slang. opa en oma taki, een verrader is nog erger en nooit te vertrouwen. Alleen domme mensen gaan stemmen op Ddb, Lon en Somo. Aanhangers van deze drie onbetrouwbare politi hebben veel gemeen met hun misleiders. Oma taki het gros der ndper’ s zijn drugscriminelen, het gros der aboper’ s zijn rovers en het gros die Somo op handen dragen verraders.


  Maak melding

 20. Ja @Jonny,

  Je had het over Rambocus. Wie leeft nog? Bouterse of Rambocus? Heeft de leerling niet de meester overtroffen? Dus kennelijk was het spieken heel goed. Voor wat betreft het marktkoopman zijn ,geef ik je geen ongelijk. Iedereen kan op les bij elkaar.


  Maak melding

 21. @pakiratigri
  Somo, Brunswijk en Bouterse vissen allemaal in de zelfde vijver. Ze leven en functioneren in het zelfde publieke domein en hebben als doel zieltjes te winnen. Om hun achterban te dienen mogen zij alles bespreken op de wijze die zij bevorderlijk achten, mits niet beledigen etc..

  Ik vind het vergelijken van politieke concurrentie de gewoonste zaak van de wereld, zeker in Suriname waar het niet om de inhoud haat maar de poppetjes.

  Somo geeft aan dat het er vaak niet toe doet wat je geleerd hebt maar wat je er mee doet.

  We weten allemaal wat Bouterse met zijn vaardigheden doet. Zich niet laten zien aks het er op aankomt.


  Maak melding

 22. @JoJo,

  Je hebt gelijk als je zegt dat men in dezelfde vijver vist. Maar ook in een vijver kun je verschillende vissoorten hebben. Dus, als je op jacht bent naar een pataka moet je geen krobia vangen. Kijk, wat Somo zegt, ben ik min of meer mee eens .Dan nog vond ik dat hij op die pataka moest vissen of die krobia. Niet van twee walletjes eten. De man had de vijver netjes kunnen indelen . Daar de kwikwi, daar de tilapia, daar de pataka en de krobia.Voeg voor de lol maar een witte haai erbij voor de afwisseling. Ik snap je punt hoor. You are right. Bouterse laat zich wel horen en of zien. Hij is niet verplicht te komen opdagen. Hij is verantwoording schuldig. Daarmee niet gezegd dat hij moet komen opdraven in real time. Hij doet wat de grondwet zegt.


  Maak melding

 23. Somo no lul lul …je hebt meer dan genoeg gejat gevochten met je mattie lonnie,hoe kan iemand dit bereiken zonder dat hij abn meester is.
  Ja ze lachen je mattie waarmee je samen gevochten mee hebt in het parlement uit ja …een ieder weet hoe het zit!!
  Maar tis je close mattie je beschermd dus neem je het voor hem op,no lul somo je bent al versleten en moet de jongeren de kans geven het land te leiden.
  Waarom bestaat onze regering uit zoveel ouwe demente senioren …wees bij de tyd en speel het door aan de jongeren.
  Dus somo smoel houden …ga je gebit checken want als ik smoel zie en je tanden weet ik wat dr gaande is.
  Libi a toekomst gi ding yung wan!!!
  Ga weg neem je vieze ouwe vriendjes mee db brunsie santhoki etc …jullie moeten met pensioen gaan.
  Jullie hebben geld in overvloed ….dus wat willen jullie nog meer.


  Maak melding

 24. Hij doet wat de grond wet zegt? 3 fouten in 1 zin. Hij doet niet wat de grond wet zegt vooral als het in zijn nadeel is wordt de grond wet veranderd. En alle klootzakken knikken ja en het wordt aangenomen.


  Maak melding

 25. @ pakiratigri
  Het trieste is dat Bouterse niet doet wat de grondwet of enige andere wet gebied.
  Hij legt geen verantwoording af. Hij overschrijdt alle termijnen. Hij liegt tegen het parlement. Hij negeert het parlement.
  Neem voor het laatste de Suralco waar Bouterse een nationale zaak van gemaakt heeft. Is hij niet nagekomen.
  De DNA neemt DNA breed besloten dat zij het mandaat heeft en Bouterse handelt nu al bijna 3 jaar niet volgens de wens van de DNA


  Maak melding

 26. Somo is een visieloze idioot. En zoals het een echte javaan betaamd onbetrouwbaar. Deze man zal zeker een ander belang voor ogen hebben nl aankomende verkiezingen.
  De javaan kan zelf zijn moeder aan de duivel schenken om er zelf beter van te worden.


  Maak melding

 27. Dus al die tijd dat wij niks hoorden van Brunswijk, was hij een studiebol.De Nederlandse taal niet machtig,maar wel Engels. Ik wil hem graag Engels horen praten. Knap hoor. Het was beter geweest als hij zijn verdediging had gehouden in het Nederland cq Engels. Nu is het dus zijn taak om zijn achterban in het bos instructies te geven om ons goud niet stelen. Stoppen om ons land te vervuilen, op de gevaren te wijzen van kwik etc. Als hij hiermee zijn bijdrage kan leveren, zou dit mooi zijn. Hi poseert wel in zijn blauw/geel tenue maar ik zie geen diploma in zijn hand????


  Maak melding

 28. Somohardjo neemt het voor Brunswijk op ? Somo juich het toe dat Brunswijk een academische titel heeft behaald ?

  Toen Soewarto Moestadja (Drs in ?) zich bij de NDP aansloot en de samenwerking met Somo stopte gaf Somohardjo te kennen geen hoge dunk te hebben van mensen met een academische titel. Somohardjo zei ook dat hij dat zelf niet nodig had omdat hij slimmer is dan gestudeerde mensen.
  Toen Raymond Sapoen (Drs in ? ) overliep naar de NDP deugde in Somohardjo’s ogen iedereen met een academische titel niet.
  Maar nu vindt Somo het fantastisch dat Brunswijk voor zo’n titel is geslaagd.
  Is het licht in zijn oversekste machtshongerige kop aan gegaan ?
  Het is duidelijk dat Somo weer toenadering zoekt tot Brunswijk’s zijn partij.

  Is Somo vergeten dat Brunswijk hem verweet aan de zogenaamde amnestiewet en andere immorele zaken t.b.v. Bouterse te hebben meegewerkt.
  Denkt Somo dat Brunswijk kort van memorie is en zijn huidige aanzoek voor zoete koek zal slikken ?
  Alleen de komende verkiezingen ingaan zal Somo niets opleveren. De Javaanse kiezers hebben allang door dat Somo de boel belazerd en net als Bouterse en Brunswijk met loze beloften kiezers aan zich willen binden.

  Somohardjo is een doorzichtige opportunist. Vaak bralt hij maar wat, belooft onmogelijke dingen, doet alsof hij erg belangrijk is en het land op sturing van hem zit te wachten.

  De pajong waaiers en slippendragers van pertjaja geloven misschien alles wat deze oude Salamie eruit braakt.

  De rest van de bevolking weet beter maar handelen er niet naar.
  Dong dong bobo-jantjes.


  Maak melding

 29. Hahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Zien jullie niet dat Somo bille foeroe.? Wat heeft dit met Bouterse te maken ? Al deze gasten zijn verbitterd ,sedert ze uit de regering geschopt zijn . Kan Brunswijk president worden in su ? NEEN. Somo idem dito. Het volk zal ze nooit regeermacht geven.
  En dat zit Somo zeker dwars .
  Ik hoop dat Suriname in 2020 voor eens en altijd afrekent met de oude politiek en de nieuwe politieke partijen een kans geven . Weg met de oude politiek .


  Maak melding

 30. Het behalen van een graad moet een borging hebben. Die wordt bepaald door een curriculumcommissie, een examencommissie, een periodieke accreditatie enz. Dat er in de huidige tijdgeest sprake is van flexibel kunnen studeren is een aanwinst. Dat er bonafide aanbieders van allerlei eindtermen op het markt van Open onderwijs inspelen is ook toe te juigen. Neem als voorbeeld onze eigen HBO onderwijs biedende ondernemer in Suriname, de heer met een ” Chinese naam”. Als voorspeler om Brunswijk met een HBO- bachelor getuigschrift met alle toeters en bellen te voorzien heeft het instituut welk door de Surinaamse overheid is erkend i.c het ministerie van onderwijs dan moet we niet achteraf gaan janken, dat onze jongeren in hetzelfde systeem zo hard moeten blokken om een startkwalificatie te behalen om überhaupt een verpleegkudig opleiding te kunnen volgen. Goed gelezen zegt de begeleider van intussen een persoon zonder een degelijke startkwalificatie, en wel in staat is om de binnenlanden waar het onderzoek plaatsgevonden heeft uit eigen middelen heeft kunnen bekostigen. Daarnaast zegt dezelfde begeleider dat de sturen i.c 7500 Us dollar aan studiekosten aan een bepaald uni heeft betaald. Wat opvalt is, dat student inzake alles op eigen kosten heeft kunnen doen, en dus ook selectief de 115 respondenten heeft kunnen benaderen. Of dezelfde student inzake daadwerkelijk de 115 respondenten waar prof.dr. H. Rampersad over spreekt is nog een vraag. Wat doet een hoogleraar die gebonden is aan een universiteit en zijn begeleidingsactiviteiten om aan een MBA- graadhouder. Ten eerste de student de ethische gedragscode van een onafhankelijke onderzoeker bijbrengen. In het geval van Dhr. R. Brunswijk rammelt dit aspect van alle kanten, dat maakt dat zowel de begeleider als de student ongeloofwaardig. Vergeet niet dat het allemaal begonnen is in Su, bij de heer met een HBO onderneming.


  Maak melding

 31. Kortom: Onze onderwijssysteem is nooit opgegaan in de MAMOET- regeling zoals de toenmalige leider van de VHP van de toenmalige kolonisator geëist had, daar de NPS leider haast had om zijn achterban tegemoet te komen. Het gevolg ervan is dat onze kinderen van nu moeten worsten met een onderwijssysteem dat een eigen leven is gaan Leiden zonder enig vorm van beleid, laat staan een degelijke onderhoud, borging en accreditatie ervan. Lilian ken ik, zij is een leuke dame met een leuke achtergrond als kinderpsycholoog. Tja, wat ze gebakken heeft bij de begeleiding van IST studenten kan ik bewijzen. Niet om naar huis over te schrijven. Tegenwoordig moet je contribuerend lid van de NDP zijn om mee te kunnen dingen in het verdeel en heers beleid van de partij zoals een uitgerangeerd prominent lid van dezelfde partij dat in de media verkondigd. NDP gaat als een nachtkaars uitdoven, maar de ravage die deze partij aangericht heeft zal ons nog meer dan 35 jaar kosten om het te verwerken. Hopelijk zullen mensen als Theo de Para en enkele anderen hun legacy nalaten voor een kritische zelfbewuste generatie. Ik pleit voor een ” rode boxer” movement in Suriname, na mei 2020., om alles wat de nep- revolutie met zich meegebracht heeft tot geschiedschrijving voor bewustwording van een nieuwe generatie te laten behoren. Afrekenen met alles en achter slot en grendel van die kliek van rovers….volk van Suriname…wake UP.


  Maak melding

 32. De politieke constructie van de hedendaagse partijpolitieke leiders van de parlementaire oppositie is te doorzichtig en stom. De voorbereiding is compleet op raciale bases geschoeid en gevaarlijk. Chandrikapersad Santokhi, Paul Somohardjo en Ronnie Brunswijk zijn bezig met vuur te spelen. Koste wat kost de een wil president worden en twee anderen ministers van defensie en just pol.
  De PG en Harish Monorath, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten zullen hun ogen breed en scherp moeten houden op bepaalde handelingen dat nu plaats vindt.

  Een gewaarschuwd mens geldt voor twee.
  De N.P.S. van Gregory A. Rusland weet echt niet wat zich achter deze afspeelt. Men is bezig de mogelijkheid voor de N.D.P. van de moordenaar te scheppen om de komende verkiezing te winnen.


  Maak melding

 33. Mop van de dag
  Brunswijk was op bezoek bij een vrouw.
  De lamp sloeg door, dus de vrouw vroeg aan Brunswijk om een nieuwe lamp voor haar te gaan kopen.
  Brunswijk gaat naar de winkel, maar komt terug zonder lamp.
  De vrouw vraagt hem waar de lamp is.
  Brunswijk zegt: in de winkel stond geschreven: ‘halo-geen-lamp’.
  Dus ben ik maar weg gegaan.


  Maak melding

 34. Brunswijk was laatst geinterviewd door starnieuws.
  De journalist feliciteerde hem met het behalen van zijn titel. En vroeg hem:
  Meneer Brunswijk nu u uw master titel hebt behaald heeft u vast een visie voor het land, wat is volgens u een goede visie ?
  Waarop Brunswijk antwoorde : nou, kijk .. volgens mij is de beste visie voor Suriname .. warang visie .


  Maak melding

 35. Ik zeg en blijven zeggen als brunswijk niet was zou deze rommel die daar zit als pres…zou SU eerder dan venezuela onder gaan….en dank de Hr wijlen lachman door tussen komst…


  Maak melding

 36. Dat men is gaan twijfelen dit bericht van zijn mba titel,hebben ze zichzelve te danken. Brunswijk praat over een studie ban 3 jaar en zijn begeleider heeft het over 2 jaar. Wie spreekt nu de waarheid.
  Een mba studie bestaat uit zovele onderdelen, is hij op alle onderdelen geslaagd. In amerika geven de meeste universiteiten onderricht in 1 deel en dan kan je de mba titel voeren,maar alleen in de vs. Bij navraag ben ik tot de ontdekking gekomen,dat studenten uit de vs en de rest vd wereld voor een mba studie naar nederland gaan om dit te volgen,daar in nederland je alle onderdelen moet behalen om een mba titel te bemachtigen.
  Met een lagere school opleiding kom je er niet,zelf voor een afgestuurde econoom is deze studie al zwaar genoeg dus in geval brunsie wie houd wie voor de gek.


  Maak melding

 37. @pakiratigri En iedereen roept (in de woestijn) we moeten het land opbouwen, zeker over de lijken van de mede Surinamers, Sari Tori…………
  De comming up economie van Guyana, gaat Suriname voorbij streven, omdat ze daar minder lullen en meer doen……………..


  Maak melding

 38. Kijk als je veel geld bezit dan is er geen enkel probleem om een diploma te kopen . Want als je inderdaad master in business ben dan had hij allang met een plan van aanpak moeten komen om de economie van Suriname uit het slob te halen.
  Maar zoals het met de meeste Sranan mang denken ze met een gekochte titel de man te zijn. De beste man kan niet eens fatsoenlijk Surinaams Nederlands praten.


  Maak melding

 39. Nu dat hij al jaren hetzelfde heeft gedaan heeft hij spijt van wat de anderen hebben gedaan !!!!! En niet eens spijt dat hij het al jaren heeft gedaan 😂😂😂😂😂🤣🤣🤣
  SOMo tek yu bondru dai gwa wang sey


  Maak melding

 40. Instituut: “Snel Vooruit” in Suriname als je geen mulo en middelbare opleiding hebt.
  De particuliere instellingen laten jou gradaties maken voor weinig geld en weinig studiejaren.

  Master of business administratie is slechts een administratief-financiele opleiding en heeft niets met de mind-set en skills van een leerling te maken. Geen student maar leerling. Brunswijk kon liever een opleiding educatie- pedagogie doen dan gedroeg hij zich tenminste op een menswaardige manier.


  Maak melding

 41. En de God die het overgrote deel van het Surinaamse volk aanbidt heeft de hoogste graad van alle titels in genocide, moord, doodslag, misleiding, discriminatie, onbarmhartigheid, jaloezie, mensenrechtenschendingen van allerlei allooi, enzovoort enzovoort.


  Maak melding

 42. Bouterse heeft geen hoge opleiding gehad hij spreekt alleen maar met zijn wapen om te doden
  als in december 1982. Hij is een domkop die geen verstand heeft van zaken.Kortom een waardeloze president.
  Zijn adviseurs weten dat.Ook Belfor weet dat maar hij is minister geworden onder Bouterse.


  Maak melding

 43. De enige opleiding die Bouterse heeft gehad is om mensen dood te schieten als in 1982 december verder is hij een domkop die geen verstand heeft van zaken meer niet en zijn adviseurs weten dat.Dat Somohardjo en Brunswijk in zijn regering heeft gezeten en hem geholpen heeft met de amnestie is zeer betreurenswaard.Dat wil ik kwijt als burger van Suriname.


  Maak melding

 44. Politiek toneel heeft nooit pensioen, zolang je kan
  Die tjekre tjekre pae heeft niet eens een toiletpapier.
  Hij praat over neerkijken op andere, wat doet hij nu?
  Laat hij eerst in de spiegel kijken of hij mooi is of niet
  Achteraf kijk hij neer op andere, waarover heeft hij het.
  Laat hij maar met zijn eigen zaak bemoeien, baas vene heeft hem besmet.
  SS geeft niets anders dan somo en soemita.
  Die bigi dagoe onder Javanen, deze mannen moeten oppassen dat zij een pikinees worden


  Maak melding

 45. Somohardjo jij moet gewoon je bek houden, vuile aanrander. De President heeft meer in zijn mars dan jij ooit zal hebben. Ga liever pinda’s planten dan in de DNA te lullen.


  Maak melding

 46. Somohardjo de man die meiden wilde aanranden tydens een miss verkiezing ..de man die grond gestolen heeft en verdeelt onder zijn vrienden.

  Net zoals al die andere moordenaars oplichters dealers ..moet deze jampa ook de bak in met zn grote bek.

  Waarom tolereren we deze schurken en laten we deze beesten vrij rondlopen.

  Zo komt het land nooit vooruit …laten we beginnen met alle schurken op te sluiten

  We weten precies wie dat zijn!!

  We kunnen beginnen met de president.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.