dinsdag, maart 19, 2024
HomeFoto'Ajax kan helpen met het opbouwen van voetbal opleiding in Suriname'

‘Ajax kan helpen met het opbouwen van voetbal opleiding in Suriname’

-

De Nationale Carrierebeurs

AMSTERDAM, 21 nov – De Ajax Coaching Academy (ACA) was afgelopen maand een week in Suriname op uitnodiging van de Nacional Soccer Academy (NSA) in Suriname. Doel hiervan was om te kijken als de ACA kennis geïmplementeerd kan worden bij het opbouwen van de opleiding in Suriname en of er in dat geval eventueel een vaste samenwerking kan komen. Dat meldt de website ajax.nl.

ACA-ambassadeur Sonny Silooy noemt het bezoek een hele mooie kennismakingsronde en geeft aan dat ACA Suriname koestert. Hij hoopt dat het tot een structurele samenwerking komt. Volgens de oud-prof kan Ajax helpen met het opbouwen van de opleiding van de NSA. “Ajax heeft veel Surinaamse spelers grootgebracht, dat alleen al is een mooie match natuurlijk” aldus Silooy tegen ajax.nl.

De Nacional Soccer Academy werd afgelopen zomer in het district Wanica opgezet. Bobby Jaikaran, eigenaar van deze voetbal opleiding in Suriname, komt op zijn beurt deze maand naar Ajax en dan zal gekeken worden naar de mogelijkheden om samen verder te gaan.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

24 REACTIES
  1. Tuurlijk gaan ze het accepteren omdat het bakra’s zijn. Ze zijn zo selectief in Su dat ze het plan van Seedorf hebben afgewezen en van de Suriprofs alleen de giften willen en niet de know how. Dan heb ik het nog niet over de halsstarrigheid jegens het toekennen van de dubbele nationaliteit zodat de in nederland geboren en opgeleide voetballers voor Natio kunnen uitkomen.


    Maak melding
  2. We doen in Suriname niet aan beroeps voetbal.We spelen het omdat het een hobby is.
    Ajax willen jullie de surinamers helpen ..wel dan doneer medisch apparatuur,medicijnen enz..
    Voetbal zal ons nergens brengen.Het is gewoon entertainment voor een dag.


    Maak melding
  3. Voetbal/sport:
    – verbroedert,
    – de meest beoefedent ( balsport/teamsport)in de wereld,
    – de republiek Suriname kan als ze prijzen winnen op de wereldkaart gezet worden en kan daardoor een opmaat zijn voor andere economische belangen van Suriname/de Surinamers,
    – de Surinaamse voetballers kunnen die met het nationale elftal van Suriname winnen, kunnen Suriname ook helpen promoten, economische belangen, sportbelangen, enz helpen verwezenlijken,
    – de sport in Suriname op een hogere level brengen en werkgelegenheid hierin laten onstaan,
    – reclame en uithangbord voor Surinaamse merken/producten of buitenlandse merken, enz.
    – Grote sporttoernooien in Suriname worden opgezet.

    Profesionele Sport is voor iedere land in de wereld heel belangrijk, niet alleen voor ontspanning, een nationaalgevoel versterken, maar ook internationaal en er valt heel veel geld mee te verdienen, sportbladen, televisierechten, reclame voor producten, commercieel, werkgelegenheid, bekendheid, enz, enz.

    Recht En Waarheid Maken Vrij

    God Zij Met Ons Surinamers


    Maak melding
  4. @Sarki,

    Dubbele nationaliteit alleen voor voetballers van Surinaamse afkomst vind ik niet kunnen.
    Of een ieder van Surinaamse afkomst krijgt ook een dubbele nationaliteit of niemand krijgt die.
    Bovendien moeten zowel Suriname als. Nederland daarmee accoord gaan. Maar er zullen obstakels zijn die het makkelijk maken om de dubbele nationaliteit in te voeren.


    Maak melding
  5. Laten we eerst zorgen dat de inwoners in Suriname gezond en fit zijn om aan voetbal sport te doen.Prof voefbal eist energie en een gezond body.Prof voetballer zijn wil niet zeggen een oefening van 30 min op het veld.Een bal trappen maakt je niet tot prof voetballer.
    Voetballen op wereld niveau is veel meer dan alleen achter een bal rennen.Dan komt de vraag of surinamers dat in zich hebben….wel ik kies liever voor een betere gezondheidszorg.Voetballen kan later die kan wachten..patienten helaas niet.Die hebben alle hulp nodig en nu.


    Maak melding
  6. Suruname is heden nog afhankelijk van Nederland.Onafhankelijkheid,revo 1980.bouta ..niks heeft het kunnen veranderen.
    Feit is dat we nog steeds afhankelijk zijn van Nederland.Heden nog meer.Zie @Revo en de rest van de ndpers smachten om voetbal les te krijgen van nederlanders..
    They love to hate Holland,een gewoonte die de ndp aanhangels van hun baasje bouta hebben overgenomen.
    Het is bovendien niet de eerste keer dat getracht wordt voetbal op hogere niveau te brengen in Suriname.Tijd ,geld en moeite wordt verspild.Er wordt nooit vordering gemaakt.Allemaal verloren geld en tijd.


    Maak melding
  7. Leuk artikel over Virgel van Dijk in het AD

    Knuffelcaptain Virgil geeft ook buiten het veld het goede voorbeeld
    Virgil van Dijk (27) schoot Oranje naar de finaleronde van de Nations League. Maar er was veel meer waar de knuffelaanvoerder van het Nederlands elftal de afgelopen week de handen mee op elkaar kreeg, in eigen land én daarbuiten.

    In Engeland hadden ze er gisteren al een schitterende term voor: ­Virgil van Dijk, the people’s captain. De aanvoerder van Oranje is er voor iedereen. En de aanvoerder van Oranje ís ook nog eens alles ineen. Inspiratiebron, schouder om op uit te huilen, maker van een cruciale treffer (2-2) tegen de Duitsers, boegbeeld van een nieuw en fris ogende nationale ploeg. En de speler die Nederland liet smelten toen hij de 7-jarige Fieke uit Riel liefdevol beschermde tegen de kou door tijdens de volksliederen voor Nederland-Frankrijk zijn trainingsjack af te staan.

    Oranje als geheel keerde in een paar dagen tijd terug op het hoogste voetbalpodium in Europa, dankzij de sprankelende zege op de Fransen en de late ontsnapping in Gelsenkirchen. Maar bovenal: wat een verpletterende indruk liet Virgil van Dijk achter bij het grote publiek.

    Maar wat de duurste verdediger op aarde afgelopen week liet zien, kan nu ook als lesmateriaal dienen voor aanstormende internationals. De huilende arbiter Ovidiu Hategan uit Roemenië, die in de rust van Duitsland-Nederland had gehoord dat zijn moeder was overleden, werd door Van Dijk na afloop op indrukwekkende wijze opgevangen. De kleine Roemeen (al lijkt iedereen naast Van Dijk klein) barstte in huilen uit en Van Dijk drukte hem daarop vaderlijk tegen zich aan. ,,De scheidsrechter brak’’, zei Van Dijk. ,,Hij stond daar met tranen in zijn ogen. Ik heb hem sterkte gewenst en gezegd dat hij goed had gefloten. Het was maar iets kleins wat ik kon zeggen.’’

    De 1.94 meter lange Van Dijk is dol op zijn eigen moeder. De Brabander heeft een Nederlandse vader en een Surinaamse ma. Zijn twee jaar jongere broertje Jordan, zijn tien jaar jongere zusje Jenee en Virgil zelf werden opgevoed door moeder Hellen. Vader Van Dijk is al lange tijd niet meer in beeld, hij verbrak het contact toen de aanvoerder van Oranje twaalf jaar was. Toen hij doorbrak bij FC Groningen dook pa weer even op, maar voor de verdediger was het toen te laat.

    En samen is in dit geval ook echt samen. Verdrietige scheidsrechters, koukleumende mascottes, debuterende ploeggenoten, medespelers die even buiten de boot vallen. Iedereen kan terecht bij the people’s captain van Oranje.

    Bron AD nl


    Maak melding
  8. Iedere hulp vanuit welke hoek dan ook is welkom. Sommige professionals van Surinaamse roots hebben zich wel stukgelopen op de mentaliteit. Letitia Vriesde ook.
    Maar alles is welkom om het niveau op te krikken in welke tak van sport dan ook.
    Binnen Zuid-Amerika heb je ook genoeg deskundigheid hoor, behalve Europa. Per slot van rekening is Brazilië nog steeds het enige land met de meeste gouden medailles WK`s op zak qua voetbal. 🤣


    Maak melding
  9. @Globetrotter,

    Ik heb absoluut niet de behoefte om naast mijn Nederlandse nationaliteit de Surinaamse ook te willen. Ik ben tevreden met 1 nationaliteit. Voor mij is vooral mijn identiteit belangrijk. Ik zie het voordeel van het hebben van de Surinaamse nationaliteit naast de Nederlandse niet in. Ben trouwens niet van plan om ooit in Suriname te gaan wonen.
    Sorry ik kan je dus geen aspecten aandragen welke je kunnen enthousiasmeren om naast je Nederlandse nationaliteit ook te kiezen voor de Surinaamse.
    Maar ik heb de indruk dat het je net als ik ook tevreden bent met alleen de Nederlandse nationaliteit.


    Maak melding
  10. Hopelijk dat Bobby Jaikaran dit missie waar zal maken met zijn kunde,want er zit ook genoeg vriendjespolitiek in het voetbal van Suriname,helaas door dit komen ze niet verder in de toekomst.Mijn vraag is waarom wordt er ook altijd maar 1 ras soort in de Natio elftal geselecteerd?Er wonen en leven toch ook genoeg andere ras soorten in Suriname of niet.Power Bobby succes….


    Maak melding
  11. @Globetrotter,

    Zelf heb ik absoluut niet de behoefte om naast de Nederlandse nationaliteit ook de Surinaamse te willen. Ik ben tevreden met 1 nationaliteit. Daarmee kan ik over heel de wereld terecht. Verder heb ik niet de ambitie om ooit in Suriname te gaan wonen.
    Sorry dat ik dus geen redenen kan bedenken waarmee ik je kan enthousiasmeren te kiezen voor de Surinaamse nationaliteit,of je zou het zelf graag willen omdat je in Suriname bent geboren.


    Maak melding
  12. @bhaai,

    Misschien zijn er geen voetballers binnen de andere etniciteiten die voldoen aan de eisen om deel uit maken van het nationaal elftal. Mocht dat wel het geval zijn en worden ze toch niet geselecteerd, dan is dat een zeer kwalijke zaak.


    Maak melding
  13. In tegenstelling tot Europa waar langzaam maar zeker ook donkere jongens (Suri`s, Marokkanen en Turken etc.), frequenter geselecteerd worden voor het nationale elftal, is dat niet het geval in Suriname. In Europa kon je spreken over discriminatie. In Suriname is dat niet het geval. De Creolen zijn gewoon betere voetballers dan hun Aziatische broeders. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de landen van oorsprong zoals India, Indonesië en China, zie je vanzelf dat ze ondanks honderden miljoenen, zich niet kunnen plaatsen voor een WK. Hun kwaliteiten liggen in andere takken van sport zoals denksporten, badminton, tafeltennis, cricket enz. Maar voetbal helaas niet. Het valt niet uit te sluiten dat er een talent doorbreekt. Dan zal hij zeker geselecteerd worden.


    Maak melding
  14. Van mijn vader, een liefhebber van voetbal zoals de meeste Surinamers, heb ik begrepen dat in de jaren 70 van de vorige eeuw er een paar zeer goede hindustaanse voetballers waren. Hij heeft 3 namen genoemd, maar ik zal ze niet hier benoemen omdat ik niet weet of ze dat als prettig zullen ervaren. Alle 3 leven nog steeds en wonen in Nederland.


    Maak melding
  15. Zouden dit de 3 Surinaamse voetballer zijn in de , die je vader bedoelt, te weten:
    – A. Sahadewsingh

    – Soekhai
    – doelman Saliek (Leo Victor)
    – Natoe – vv Robinhood en Jai- ind

    Bron: Groot Sportfotoboek van Suriname – door Guno Hoen
    – dit schreef hij voor mij in zijn Groot sportfotoboek: Arm is een volk dat zijn helden niet eert, aangeboden aan passant
    Deel, lees leer en kijken, ondertekend, G.Hoen, d.d., Nederland, 24-11-2002

    Recht En Waarheid Maken Vrij

    God Zij Met Ons Suriname/rs


    Maak melding
  16. Baat het niet.. schaadt het niet.
    Braziliaans voetbal is ook niet meer wat het ooit was..de laatste 2 WK,s niet om aan te zien.
    2002 de laatste wk titel gewonnen.
    Goeie zaak als Ajax het voetbal hier naar een hoger level kan tillen.


    Maak melding
  17. Pakiratigri zegt: “In tegenstelling tot Europa waar langzaam maar zeker ook donkere jongens (Suri`s, Marokkanen en Turken etc.), frequenter geselecteerd worden voor het nationale elftal, is dat niet het geval in Suriname. In Europa kon je spreken over discriminatie. In Suriname is dat niet het geval.”

    Dus als de Europese voetbalclubs divers zijn dan is dat een gevolg van discriminatie en als in Suriname het nationale elftal niet divers is dan is er geen sprake van discriminatie. Creolen zijn gewoon beter!

    Merkwaardige redenering. Voetbalclubs in Europa kiezen uit rationele overwegingen de beste talenten. Dat is al tientallen jaren zo. Werkgevers doen dat ook, vandaar dat Europese bedrijven wat witter zijn dan de samenleving. Men kies met het verstand, niet met de onderbuik.

    Suriname heeft nog heel wat te leren van de Europeanen. Men ziet wel de splinters in andermans oog maar niet de balk in eigen oog.


    Maak melding
  18. Ik weet niet of de Surinamers gaan kunnen wennen aan de harde taal van de Hollanders. Misschien de kleintjes wel, maar niet de spelers boven de 16, denk ik. Hollanders zijn bekend om hun culturele inflexibiliteit en eenzijdige denken over voetbal. Ze willen nog steeds totaalvoetbal spelen terwijl ze de spelers daarvoor niet hebben. Pingelen (de lust van de echte voetballer) is bovendien een doodzonde in Holland.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES