dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameAssociatie KMO Suriname: waar gaat de voertuigenbelasting naar toe?

Associatie KMO Suriname: waar gaat de voertuigenbelasting naar toe?

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 nov – De Associatie van Kleine & Middelgrote Ondernemingen in Suriname, Akmos, is bezorgd. De weer ingevoerde rij- en voertuigenbelasting geldt vanaf volgend jaar. Verwacht wordt dat de regering er ruim tachtig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer tien miljoen euro) aan overhoudt. Het heet dat vooral het wegennet in het land verbeterd en onderhouden zal worden. De Akmos vermoedt van niet.

Het gigantische begrotingstekort van de regering geeft alle reden om het ergste te vrezen. “Belasting wordt geheven ten behoeve van het volk. Burgers moeten het dus terugzien in hun woon- en leefomstandigheden. Maar bij de rij- en voertuigenbelasting gaat het niet om de infrastructuur. Het gaat om geld dat de regering nodig heeft”, zegt Akmos-voorzitter Sham Binda tegenover Dagblad Suriname.

Het begrotingstekort bedraagt ruim acht miljard Surinaamse dollar (ongeveer een miljard euro). Elke cent extra zal dus welkom zijn. En dat helemaal voor een regering die steeds dure maatregelen treft als ze krap bij kas is. “Met een hoge inflatie gaat de regering altijd op zoek naar geld. Men heeft weer een gewicht gelegd op de schouders van de burgers”, aldus Binda. Hij ziet de wegen er niet beter van worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. De herinvoering ten behoeve van de infrastructuur is makkelijk te controleren of de ontvangen inkomsten al dan niet oneigenlijk besteed worden. Gewoon je ogen opendoen en kijken naar de infrastructuur.


  Maak melding
 2. Binda heeft het echt wel bij het rechte eind, dat het geld niet naar infrastructuur gaat, deze paarse boevenbende is alleen maar bezig met misleiding en geldklopperij, ze hebben namelijk nog niet voldoende het volk arm gemaakt, dit geld van die zogenaamde wegenbelasting, zal alleen maar in de zakken van die paarse criminelen verdwijnen.


  Maak melding
 3. Ik zou graag willen dat er meer belastingen geheven word in Suriname, bijvoorbeeld heffing op…..
  1- Milieu belastingen (vervuillers)
  2- Waterschaps belastingen ( lozen van vuilwater)
  3- Parkeerbelastingen
  4- Onroerendzaak belastingen
  5- en nog meer…………
  Mensen moeten wennen aan belasting betalen……………And so, my fellowers: ask not what your country can do for you—ask what you can do for your country.


  Maak melding
 4. De regering moet absoluut met zijn vingers van dit geld afblijven.Het zou schandelijk zijn, wanneer zij dit geld zouden gebruiken voor hun snoepreisjes.Er zijn veel wegen die geasfalteerd en onderhouden moeten worden.Veilig fiets en voetgangers paden die aangelegd moeten worden. Trottoirbanden langs alle wegen. Vangrails en stoplichten plaatsen. Camera’s. Het verkeer moet veiliger worden. Dit geld moet gebruikt worden waarvoor het daadwerkelijk bedoeld is. Dit geld hoort op de bank te staan en niet in een gebouw van de overheid. Straks hoor je wegens inbraak is het gestolen zoals de kinderbijslag.Degene die voor het innen van de Wegenbelasting verantwoordelijk zijn, moeten goed in de gaten gehouden worden. Elk cent moet verantwoord worden.Veel wegen in de binnen stad moeten opnieuw geasfalteerd worden en voorzien van nieuwe stabiele trottoirbanden.Vluchtheuvelelementen en verkeersdrempels, draagt bij aan de veiligheid,.
  zoveel mogelijk plaatsen.Dit draagt bij dat de snelheid van het gemotoriseerde verkeer wordt gematigd. Minder auto’s,meer openbaar vervoer draagt ook bij aan een schoner milieu. Er zijn meer auto’s dan wegen in ons land.De regering hoort erop toe te zien dan wegenbelastingsgelden niet in hun eigen zakken verdwijnt. Geen diefstallen plegen. Geef het goede voorbeeld.


  Maak melding
 5. @rakram

  Zeker een lafaard die ons de rug toegekeerd heeft en ons nu komt vertellen hoe wij ons moeten laten uitkleden. Idioten ,nedsuri’s als jij moeten daar in blanda verrotten en ons niks komen vertellen .
  Wat heb jij voor su gedaan.
  Wij doen genoeg voor ons land.

  Tjee


  Maak melding
 6. In Nederland wordt de wegenbelasting ook niet gebruikt om de wegen te verbeteren. Waarom moet men dat doen in Suriname. In westerse landen wordt de wegenbelasting gebruikt daar waar tekorten zijn. Suriname mag de opbrengsten gebruiken voor andere doeleinden.


  Maak melding
 7. Wang “Njang” e-go-mekie door NDP gelieerde personen op OW met zg aanleg van infrastructuur !!
  Liever had de Overheid wat minder hoge heffingen ingevoerd voor V-vrachtwagens,vanaf V-2 en wat hogere heffingen voor vanaf P-2 auto’s !!
  De V-1 terreinwagens zijn voor de “show” evenals de hogere P-wagens vanaf P-2 !!

  Na so a-de !! Kijk maar, sommiggen hebben 2 tot 3 boven de P-2 auto,s n hun garage !!!
  Met deze verhoging voor V- en Bussen worden de produktieven gestraft !!De goederen in de
  winkels zullen duurder worden ivm gestegen vrachtkosten,ook bouwhout,grind etc.
  Ministers,Direkteuren, Beleidsadviseurs lachen zich weer krom !! Die blijven buiten schot !!Vrij auto!!!
  A volk dies “dong moro wang ston-boerikie”
  E-te-5 in 2020, scanderen ze nu al!! En Bouta, pres. voor het leven !!


  Maak melding
 8. Die meneer Binda heeft gelijk om te klagen. Straks als de winkelprijzen omhoog gaan doordat de vrachtkosten omhoog zijn gegaan door de belastingen dan krijgt hij en zijn winkeliers de schuld voor het duurder worden van de goederen. De paarse boeven lachen zich krom met het geld in hun zakken. Ze kunnen nu de verkiezingen financieren en winnen.


  Maak melding
 9. =Dit was bekend dat een grote deel van dat geld aan uitbetalingen van de leerkrachten zal plaatst vinden en het ander deel is voor de regering. Niets gaat naar het onderhoud van de wegen.


  Maak melding
 10. Suriname is een derde wereldland!mensen doen alsof ze alles kunnen permitteren wat in ontwikkeldlande hebben,ze vergeten hoe hard moeten mensen werken om iets te kunnen kopen,er is een grote armoede in Nederland,onder bejaarde,mensen die niet kunnen werken wegens gezondheidsproblemen, alleenstaande moeder.je krijgt bijstandsuitkering maar dat is net om in leven te blijven..dus mensen van Suriname hou op met klagen ga werken en probeer wat van je leven te maken..


  Maak melding
 11. Suriname is een derde wereldland!mensen doen alsof ze alles kunnen permitteren wat in ontwikkeldlande hebben,ze vergeten hoe hard moeten mensen werken om iets te kunnen kopen,er is een grote armoede in Nederland,onder bejaarde, mensenhandel is die niet kunnen werken wegens gezondheidsproblemen, alleenstaande moeder.je krijgt bijstandsuitkering maar dat is net om in leven te blijven..dus mensen van Suriname hou op met klagen ga werken en probeer wat van je leven te maken..


  Maak melding
 12. @Sammy, Suriname is een derde wereldland! Hoe zou dat komen dat Suriname nog steeds een 3e wereldland is, of als we nou wat harder gingen werken, zoals in de slaventijd- en contractarbeid tijd zou Suriname vandaag de dag een van de high tech ontwikkelde land in de regio zijn. Laten we eerlijk zijn, we willen niet werken we wachten tot de regering met iets komt,,,,,,,,,,,,ask not what your country can do for you—ask what you can do for your country.


  Maak melding
 13. Gemakkelijk te raden, de helft verdwijnen in de zakken van die corrupte ndper’ s die hiermee zijn belast. Niemand van de nationale Dieven partij is te vertrouwen, van hoofd ( Ddb) tot stinkende voetzolen ( domme ndp paria’s ). Onthoud het goed, niemand van de ndp is te vertrouwen. Wee het oerdom debiel dwaas idioot paars misdadig verdoemd volk dat in 2020 willens en wetens wederom op deze onberechte moordenaars, bij verstek veroordeelde drugscriminelen en staatskas/bank rovers gaan stemmen voor nog meet paarse ellende vol van moord, drugs, roof, geestelijk en moreel verval. Ze verdienen de nationale didibri partij bittere vruchten vol misdaadf, armoede en misleiding tot de volgende generatie paarse paria’ s. Oma en opa waarschuwen elke uur van de dag hun kleinkinderen om alles wat ndp is en voor staat, als de pest te vermijden. Zie die zwerver daar, hij was ndper, zie die hoer daar, ze was ndper, ze die dief daar, hij was ndper, zie je die geweldenaar daar, hij was ndper, zie al die misdadigers in Santo Boma, ze waren ndper’s verworden, zo gaan jullie ook misdadig verworden als de misleider van de ndp, didibri, als zijn zonen. Wees waakzaam want de paarse duivel en zijn trawanten gaan op zoek naar nog meer domme prooien om in 2020 ze te laten stemmen, want de duivel ddb weet dat zijn tijd erg kort is. Misdadig ddb vervloekt zijn alle ndper’ s.


  Maak melding
 14. @Mukesh
  Suriname is geen Nederland. Het volk wil weten wat er met al dat geld gebeurt” verantwoording” en terecht. Het is niet de bedoeling dat dit geld in zakken verdwijnt zodat hele delegaties snoepreisjes maken naar het buitenland en dat de bevolking hier wordt doodgereden. Veilig verkeer is zeer belangrijk ook voor onze jeugd.


  Maak melding
 15. Het is niet iets typisch Surinaams dat gelden van een bepaald ministerie overgeheveld worden naar andere ministeries.Volgens mij gebeurt dat overal ter wereld. En hoe complexer een land in elkaar zit hoe moeilijker het te achterhalen is. Suriname heeft een voordeel dat met goodwill dingen transparant kunnen worden gehouden. Het wegennet in Europa is veel beter. Su loopt achter op dat gebied. Dus wat dat betreft moet de Surinaamse regering wel het geld besteden aan de infrastructuur. Anders schiet het ook niet op. Dan heeft het weinig zin allerlei belastingen te gaan heffen en je het eindresultaat niet ziet.


  Maak melding
 16. De mensen van de Associatie KMO Suriname moeten maar lekker op een andere manier propaganda gaan maken voor VHP en NPS. Hun verhaal is zo doorzichtig dat zelfs de onnozelste geit er niet in trapt. Deze gasten willen het regeringsbeleid dwarsbomen. Zij willen met hun auto’s en vrachtwagens de wegen continu kapot rijden en Lantie moet opdraaien voor de herstelkosten. DE EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID BIJ HEN IS ZOEK.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES