maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieTopman IAMGOLD woest om staking bij dochterbedrijf in Suriname

Topman IAMGOLD woest om staking bij dochterbedrijf in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 nov – Steve Letwin, bestuursvoorzitter van IAMGOLD, is niet te spreken over de staking die is uitgebroken bij het dochterbedrijf in Suriname. Volgens de Ware Tijd komt de staking ‘extra hard’ aan, omdat Letwin investeerders op bezoek heeft. De bedoeling is hen te interesseren voor deelname in het Saramacca-project. Er zijn extra investeringen nodig voor het miljoenenproject. De staking komt dus zeer ongelegen.

Het kan er bij Letwin niet in dat een staking wordt uitgeroepen, hoewel onlangs een collectieve arbeidsovereenkomst is gesloten. Het conflict waar de staking om begon, is intussen weer beland bij de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname. Dit heeft de rechter beslist in het kort geding dat de directie had aangespannen. Het kort geding was juist bedoeld om de Bemiddelingsraad te omzeilen.

De staking is kort voor aanvang van het kort geding opgeschort. Dit was een tactische zet van de vakbond. De directie werd zo de wind uit de zeilen gehaald. De rechter had dan ook geen grond meer om het kort geding voort te laten gaan. Het rechterlijk besluit biedt de bemiddelingspoging een tweede kans. De directie van Rosebel Gold Mines had de raad bedankt, kort nadat een bemiddelingsproces was ingezet.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. De nieuwe uitbuiter staat in z’n hemd en schud de hand van een zakkenvullers. Wie z’n n gat verbrand moet op de blaren zitten, maar het zal wel weer niet war zijn


  Maak melding
 2. Komt ervan wanneer onze nationale bodemschatten voor appel en ei aan het buitenland verkwanseld worden. Een serieuze en zichzelf respecterende overheid probeert in beginsel zelf de ontwikkeling ter hand te nemen. Of tenminste een betere deal te sluiten. Het zijn de buitenlandse mogendheden/bedrijven die bepalen wat er met onze natuurlijke hulpbronnen gebeurt en het meest profiteren.


  Maak melding
 3. Sinds bobo Dodje verndperd is, is zijn blik paars wazig verdikt. Opa en oma taki a mang njang ooktoe pola vatoe. Ndp verziekt land, volk, dieren, vogels, vissen, insechten, de bodem, het water in de kreken en rivieren, kortom is zelfs zwaar niet te genezen misdadig crimineel corrupt duivels verziekt. Alle ndper’ s van hoofd (ddb) tot voetzool ( ndp paria’ s ) verdienen de komende paarse hel vol van misdaad, armoede, geweld, leugen en bedrog. Wacht maar wat komen gaat, geen Dubai2, geen rust, vrede of voorspoed, maar letterlijk en figuurlijk de paarse hel vol paars verdoemde zombies.


  Maak melding
 4. Ik kan mij best begrijpen dat deze man wit heet is. Er is net met de bonden een CAO afgesproken dus lijken werknemers en werkgever op één lijn te zitten. Als er dan zo’n forse staking komt vraag je je af of de bonden die tekende wel namens de werknemers tekende?? Waren het wel echt hun vertegenwoordigers?? Hebben ze nog wel feeling met de achterban??
  Het enigste politieke aspect in deze is het feit dat door wanbeleid sprake is van een enorme devaluatie en koopkracht daling. Omdat te compenseren mag je aannemen dat er goede CAO onderhandelingen gevoerd zijn dat die met overeenstemming van de werknemers getekend is. De CAO onderhandelingen zijn geen politieke zaak en de aandacht moet dan ook vooral gericht zijn op de vraag of die bond(en) de werknemers wel vertegenwoordigen.


  Maak melding
 5. Bestuursvoorzitter IAMGOLD … had linea recta moet vertrekken … zo niet hij moest het land uitgezet moeten worden.

  Voor wie het niet weet: IAMGOLD was een falliëtte maatschappij … dankzij Sur. goud … is IAMGOLD vandaag de dag beurs genoteerd.

  De Paarse Boeven Bende kan geen maatregelen nemen tegen IAMGOLD … want ze hebben flinke sommen aan “bloedgeld “ontvangen.

  Na 2020 gaat IAMGOLD anders piepen !! mark my wo0rds !!!!


  Maak melding
 6. Persoonlijk had ik IAMGOLD { een falliëtte Canadese maatschappij } never never binnengehaald.

  Suriname had tig jaren geleden een eigen goud bedrijf kunnen/ moeten hebben.
  Kennis/knowhow is bogo bogo aanwezig in Suriname … daar ben ik heilig van overtuigd.

  Staatsolie … een voorbeeld dat bogo bogo kennis aanwezig is in Suriname.

  Het materiaal om een ” goudfabriek ” op te zetten moest aangeschaft worden.
  Inplaats daarvan hebben de Paarse Abanies de miljoenen in eigen zak{ken} gestopt.

  Vroeg of laat vertrekt IAMGOLD uit Suriname … net als de Suralco !!!!!!!


  Maak melding
 7. MET HET GELD WAT NU VERDAMP IS VOLGENS NIET TE FILMEN NDP HAD SURINAME 50 JAAR VERDER GEWEEST MET , EIGEN GOUD FABRIEK EN GAS EIGEN VUIL VERBRANDINGS OVEN EN STROOM OP WEKKENING .


  Maak melding
 8. @MUL

  Niemand heeft IAM Gold binnen gehaald. IAMGold was niet failliet maar heeft GAMBIOR op de beurs in Canada overgenomen terwijl GAMBIOR ooit Rosebel Goldmines over genomen heeft hetgeen een uit eindelijk een lokaal bedrijf was.

  IAMGold doet niets anders dan haar aandeelhouders waarde beschermen tegen emotioneel en onzakelijk gedoe in Suriname. Het mist nu dagelijks ruim $ 1.000.000 omzet en bij behorende marges omdat er documenten schijnbaar niet goed gelezen zijn of omdat de uitwerking niet voldoet aan de verwachtingen.

  Veel nationalistisch gebrul en helaas weinig wol.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES