zaterdag, juni 15, 2024
HomeFotoPremier van Barbados bezoekt Centrale Markt van Suriname

Premier van Barbados bezoekt Centrale Markt van Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 nov – De premier van Barbados, Mia Amor Mottley, woensdagochtend samen met president Desiree Bouterse tijdens een sightseeing op de Centrale Markt in Paramaribo. Ze werd bij aankomst op de Centrale Markt welkom geheten met kaseko muziek. Premier Mottley is zeer onder de indruk van de multiculturele samenstelling van ons land.

Het bezoek van de eerste vrouwelijke premier van het engelssprekend eiland staat in het teken van van diversificatie van het buitenlands beleid van Suriname. Suriname en Barbados beschouwen dit bezoek ook als een aanzet om de bilaterale relatie tussen de twee landen te verstevigen.

In augustus was er al een een verkenningsmissie, waarbij aandacht is geschonken aan landbouw, handel en toerisme. De premier is verantwoordelijk voor de Caricom Single Market and Economy in de Caricom.

Bekijk ook een reportage van Apintie:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

30 REACTIES
 1. Al die (letterlijk) zwaargewichten uit de omgeving laten we een rondje markt doen.
  Je zou zeggen dat het met al die opknapbeurten nu een lust voor het oog zou moeten zijn, de Centrale markt.
  Nou echt niet!
  Een plek die ik mijd als de pest. Ik hou gewoon niet van viezigheid.
  Vreselijk dat die marktlui niet een waardige plek krijgen om hun waar aan de man te brengen.
  Maar goed, wat hebben we verder om te laten zien?

  Me mars papa!


  Maak melding
 2. Dagoe bouta wil laten zien dat hij ook een normale burger is …alleen kan hij niet zonder bodyguard lopen.
  Ik zou echt niet weten wat hier de bedoeling van is ….dit kost ons weer geld,wat er niet is.
  Cocaine kan mensen de raarste dingen laten doen.


  Maak melding
 3. Prachtig zo een bezoek aan de Markt.
  De president van Barbados heeft mooie praatjes. Helaas had ik gezien dat ze naar andere bijzondere plekjes gebracht was waar de echte creativiteit en vooral de productie van eigen producten zichtbaar gemaakt werden.
  Helaas hebben we dat niet dus moest de DDB het doen een beetje cultuur, muziek uit de jaren 50 en een paar opdringerige landgenoten afgewisseld met een babbeltje met partijgenoten die onder de markt hun landbouw producten aan de man brengen.


  Maak melding
 4. Waarom geen bezoek in het Fort-Zee landia waar de moordenaar op 8 december 1982 de Surinaamse helden heb gefusilleerd! Deze Seri Moordenaar zoekt aandacht en laat die vrouw merken hoe hij bij veel mensen geliefd is en hem aantrekkelijk vinden.


  Maak melding
 5. @Bhaai
  Gaat hij nooit doen. Het is jammer dat hij tijdens deze rondleiding op de markt, Surinaams praat in gezelschap van deze vrouw. De taal waarvan deze vrouw geen woord van verstaat. Is dus zeer ongepast. Deze vrouw weet dat Bouta veel weerstand krijgt. Hij zoekt aandacht op een verkeerde manier met een klein onschuldig meisje op zijn schoot. Wat hij hiermee wil zeggen?? Sarie Torie


  Maak melding
 6. Jaja, ik snap jullie allemaal wel. Heb nog even geduld; vanaf volgend jaar kunnen alle buitenlandse hoogwaardigheids bekleders die ons land aandoen per supersonische sneltrein een bezoek brengen aan: het Surinaamse Rijksmuseum, de Deltawerken te Kwamalasumutu, s’wereld grootste diepzeehaven in de parakreek and last but not least onze wereldbefaamde aluminium smelterij ‘Surallgo’.


  Maak melding
 7. Ipv een bloemenkrans moet er een strop hangen rond zijn nek dat verdiend de moordenaar.
  Baja een raadsel hoor..ra..ra..ra..hoe gaan deze twee elkaar helpen en waarmee.Ach,bouta gaat haar om leningen vragen vandaar dat hij zich zo uitslooft die crimineel.


  Maak melding
 8. @MoeVan,

  Misschien is Bouterse niet goed onderlegd in het Engels. Wat hij in het Sranan Tongo heeft gezegd, zal wel vertaald zijn. Dit gebeurt ook op internationale podia. Men heeft dan een oortje in zodat de gesprekken met een minieme tijdsverschil in de eigen taal gevolgd kunnen worden.


  Maak melding
 9. @ MoeVan

  Zoals in Engels moet kan deze gast totaal niet,want zoveel menselijke vermogen om te denken en te begrijpen wat deze Moordenaar beperkt in is dwaalt hij nog door de Grote Markt op de kosten van de staat.Eerlijk gezegd deze Bandiet of Drugsbaron en Tering Moordenaar heb meer verstand van om Surinaamse helden met een Mossberg-shotgun op een gruwelijke te fusilleren.


  Maak melding
 10. Toen zij zijn klauwen schudde, voelde ze direct een schok. Is echt een duivelse zoon. Maar voor de goede orde had zij alvast haar beschermengel bij zich. In de onzichtbare wereld waren ddb en zijn bodyguard omringd door donkere pikzwarte schaduwen die zich bij elke beweging van ddb meegingen, alsaf ze een met hem waren. Wo k. na didibri e regeri a kondre, dankzij de oerdomme debiele idiote dwaze ndp zombies.


  Maak melding
 11. @Bhaai

  Wat Bouterse en zijn moord- en dievenbende vanaf 1980 hebben uitgevreten staat gewoon op het internet.

  Als de premier van Barbados dat niet zelf heeft opgezocht dan zal haar staf dat wel hebben gedaan.
  Het staat echt allemaal op internet.
  In de vorm van tekst, filmpjes en geluidsfragmenten.
  De geschreven info op internet is vaak ook direct in je browser naar elke veel gesproken taal te vertalen.
  Immers bij een staatsbezoek moet jij als bezoekende premier/politicus weten wat voor boter je in de kuip hebt.
  Dus de staat van dienst van jou opponent. De reden. Je moet als bezoekende politicus voorkomen dat je door ondoordachte uitspraken de lokale bevolking het idee geeft dat je het eens bent met mogelijke wandaden van hun eigen regering.

  Mia Amor Mottley van Barbados weet precies dat zij met een moordenaar van onschuldige mannen, vrouwen en kinderen (Moiwana) op de markt rond loopt. Ook al gaat zij als Christen bijna over haar nek van het gedrocht die haar begeleid, maar als vertegenwoordiger van haar land houdt zij dat natuurlijk voor zich en is haar houding tegenover Bouterse zogenaamd “neutraal”.
  Mottley is niet op persoonlijke titel in Suriname maar namens Barbados, met de bedoeling om bepaalde voordelen voor haar land binnen te halen.
  Maar ik zie niet in wat een bezoek aan de centrale markt haar eiland zal opleveren.
  Bouterse had al eerder buitenlandse politici naar het binnenland en de markt gebracht. Zoals iedereen al door heeft bracht het geen cent op voor dit land.

  Net als de andere bezoeken van voorgaande nietszeggende politici is dit bezoek een verkapte Ndp verkiezingstournee, gericht op de kiezers die niet verder kijken dan de grenzen van hun woonwijk.
  In gewone taal. De Ndp probeert met populistisch acties als dit marktbezoek de laag opgeleide kiezers aan hun kant te krijgen.

  De enkele Ndp aanhangers onder de markt verkopers en burgers die uit onwetendheid zich overdreven vriendelijk naar Bouterse gedragen,
  zullen dus in de ndp propaganda worden gebruikt.

  Hoe ?
  Bij zulke onbenullige gebeurtenissen filmt en fotografeert de slaafse pers zich suf. En het komt allemaal in de krant en op tv.
  Onze mensen van de pers voorzien hun uitbuiter dus van propaganda materiaal.
  Hoe ironisch, zucht, zucht, hoe ironisch.


  Maak melding
 12. Zooooooooo, de broodnodige zuurpruimen ,azijnpissers ,birambi eters ,citroen slikkers , markusa vreters en negatievelingen hebben we achter de rug. Feit is dat deze premier van Barbados een gezellige tijd heeft gehad op de Centrale Markt. Dat geeft haar een impressie van hoe Suriname reilt en zeilt. Ze heeft het zelfs beaamd in positieve bewoordingen. So , what is the problem? En nu zaken doen.


  Maak melding
 13. Paki-RAT-igri….juist bij het zaken doen loopt het spaak. Dan zal ze merken met wat voor soort corrupte, criminele, onbetrouwbare oplichters en leugenaars ze te maken krijgt . Niet voor niets is er geen enkele buitenlandse investeerder die zaken wil doen met deze paarse maffiabende. Keep on dreaming Bouta-sucker.


  Maak melding
 14. Als desi plee-si- dent het allemaal nog op een rij(the) heeft, dan was het niet zo lang geleden dat een andere staatshoofd dezelfde markt heeft bezocht. De PLEE, werd toen door een ingehuurde kroesharige om de nek gevlogen met bijna kamasutra-@chtige vertoning. Nu gaat de PLEE, wederom naar dezelfde plek..

  Ik ben daar geweest, het is idd gemaakt om een show op te voeren…de D van …of vergis ik mij…ja ja….DAG en nooit meer!


  Maak melding
 15. Heeft men goed geluisterd wat de premier van Barbados zei, Remember we came on the same ship.
  Zullen we dit moeten vertellen aan de Asantie koning wanneer hij op 25 november Suriname bezoekt.
  Volk van Suriname niet vergeten hem te vragen waarom heb je ons verkocht aan de witte man.


  Maak melding
 16. Misschien was het een verzoek van de gast zelf om de Centrale Markt te bezoeken?
  Anyway, daar ziet ze de diversiteit en de werkelijkheid van Suriname. Niks mis mee.


  Maak melding
 17. Samen werking met een EILAND vind ik niks hoeveel mensen wonen op die eiland Barbados haha. Haha haha.Grappig eff goed na denken, hun wachten op touristen .
  Maar mensen De Hr Bouterse beweeg niet ik reis meer dan hem .ik zie wat er gebeurd in de wereld met alleen Cuba en Brazilie vind ik niks.
  Is een grote probleem voor Suriname .Hij is op geleid in NL en kan niet samen werken met Europa.en Barbados val onder wie .xx .uitlokken. is simpell


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES