Medische Zending en Lions Club Paramaribo voeren ‘Diabetes project’ uit in Suriname

4
Medische Zending en Lions Club Paramaribo voeren 'Diabetes project' uit in Suriname
Overhandiging van het voorlichtingsmateriaal.

PARAMARIBO, 15 nov – De Stichting Medische Zending Primary Health Care Suriname voert, in verband met ‘Wereld Diabetes Dag’, een Diabetes project uit in samenwerking met Lions Club Paramaribo. Het doel van dit project is om awareness te creëren onder de bewoners van het binnenland over deze ziekte. In dit kader heeft Lions Club Paramaribo voorlichtingsmateriaal overhandigd aan de Medische Zending. Het voorlichtingsmateriaal is bestemd voor de MZ poliklinieken in Boven-Suriname.

De overhandiging is gedaan door Diana Hijlaard, vertegenwoordiger van de Lions Club Para- maribo, aan de regiocoördinator van Boven-Suriname, drs. Gaitree Baldewsingh. De Gezondheidszorg Assistenten kunnen met behulp van de voorlichtingsmaterialen de bewoners bewust maken over de gevolgen van diabetes. Hijlaard geeft aan dat de Lions Club Paramaribo blij is om ook een bijdrage te kunnen leveren aan de preventieve zorg die MZ geeft. Zij geeft aan dat de service club haar best zal doen om alle 50 poliklinieken te voorzien van dit materiaal. Het voorlichtingsmateriaal bestaat uit vertelplaatboekjes en displays over een gezonde voeding. De display is een voorlichtingsbord met visuele materialen van dagelijkse genotsmiddelen met hun suikergehalte.

Drs. Gaitree Baldewsingh zegt blij te zijn met deze geste. Zij geeft aan dat door middel van de display over gezonde voeding, de informatie begrijpelijker wordt voor de bewoners. Immers het ondersteunen en begeleiden van onze doelgroep is voor de Medische Zending een belangrijk doel en is een duidelijk voorbeeld van de uitvoering van het geïntegreerde Primary Health Care strategie van MZ.


4 REACTIES

 1. Ndp regering no jepi geen enkele geesteszieke paarse paria. Ndp na wang mpp vervloektoe neligieus politieke partij, olv drugscriminelen, moordenaars, bankrovers. Paarse zombie’ s stemden we gaa wee vo vijf, ai deng k. no mpp. Straathonden hebben nog te eten, ma het gros der debiele ndper’ s niet. Wie ndp niet haten zijn debet aan haar rovend misleidend crimineel corrupt wanbeleid vol corruptie, en dat zijn alle mpp domme ndp dagoes.


  Maak melding

 2. De ndp regering zou de voorlichting moeten geven. Maar ze kunnen niet.

  De voorlichting moet een follow up hebben. Kijken hoe effectieg de informatie was geweest. Mischien om de drie maanden vrije bloodsuiker checks. Men heeft tegenwoordig machinetjes die werken zonder bloed druppel om de nummer van de suiker in het bloed te krijgen.

  De hoge nummer patienten op volgen met een doctor bezoek. Doel is de nieren beschermen en dialiese te voorkomen.


  Maak melding

 3. Medische Zending en Lions Club doen goed werk. Voorlichting geven is raadzaam.Voorlichting via de TV, radio, kranten om het volk bewust te maken dat Suiker funest is voor je Gezondheid. Overgewicht is ook een grote boosdoener voor je organen. In alle talen die men hier spreekt informatie geven, desnoods elke dag.Het is vaak lastig informatie over te dragen, want wanneer je sommige mensen goed informatie geef over hun gezondheid wordt er niet geluisterd. Er wordt gezegd mie moes dede wang day, dus mik mie njang nanga drieng sa mie wannie. Grote porties eten verorberen alsof het hun laatste avondmaal is. Overgewicht verkort te leven. Sporten, veel water drinken. Weet wat je eet. Hoop dat Medische Zenden en Lions Club succes hebben hiermee.
  De ziekenhuizen, huisartsen, verpleegkundigen en Ziekenverzorgenden, alle mensen die in de Gezondheidszorg werkzaam zijn horen hun kennis te delen. Met elke bijdrage die er geleverd wordt
  kan je een vroegtijdige dood voorkomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.