dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinamePremier van Barbados: veel voordeel in samenwerken met Suriname

Premier van Barbados: veel voordeel in samenwerken met Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 nov – Suriname en Barbados kunnen veel aan elkaar hebben als er nauwer wordt samengewerkt. Dit zei premier Mia Amor Mottley van Barbados aan het begin van haar bezoek aan Suriname. Tijdens het eerste overleg met president Desiré Bouterse wees Motley op de samenwerkingsmogelijkheden. Toerisme, landbouw en handel zijn maar enkele van de gebieden die zulke mogelijkheden bieden. “Wij moeten meer met elkaar samenwerken”, zei Motley. Bouterse verwacht meer van de samenwerking.

De twee landen onderhouden al jaren lang goed banden met elkaar. Volgens het staatshoofd moet het daarom mogelijk zijn concreter te werk te gaan. Binnen de Caribische Gemeenschap, Caricom, is al veel ervaring opgedaan. Er is veel te winnen door meer samen te doen. Het bezoek kan worden geplaatst in het kader van diversificatie van het buitenlands beleid, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

In augustus 2018 heeft een verkenningsmissie plaatsgevonden. Landbouw, Handel en Toerisme zijn daarbij aangemerkt als potentiële gebieden voor samenwerking. Een groot obstakel vormt de gebrekkige transportlijnen tussen de landen. Tijdens het overleg op het Presidentieel Paleis waren enkele ministers aanwezig, waaronder Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. Motley blijft drie dagen in Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. In Barbados wonen de beleefste afstammelingen van Arika en in Suribabwe, de meest onbeschofte, misdadig ddb gezinde dwaze debiele idiote nozems. Ma kuut, alle ndper’ s zijn mpp onbeschoftelingen. Oma en opa blijven erbij, ndp na wang vervloektoe didibri partij.


  Maak melding
 2. Whoa i’m going to Barbados. Wie herinnert zich dat lied niet van The Typically Tropical uit 1975? Een van de mooiste eilanden van het Caraïbische gebied.
  Via Trinidad en Tobago kun je wel naar Barbados. Landbouw en veeteelt zijn mogelijkheden. Toerisme ook vice versa, kunnen ze kennismaken met de jungle in Suriname wat ze daar niet hebben en kunnen de Surinamers genieten van de mooie stranden en zo.
  Zelfs voor mevrouw Darson kan het een oplossing zijn. Dat was het schoolhoofd dat enige tijd geleden net een overmaat aan enthousiasme tentoonspreidde naar een leerlinge. Daar zijn lijfstraffen nog toegestaan.


  Maak melding
 3. Klopt helemaal; “Suriname en Barbados kunnen veel aan elkaar hebben”.
  Zo heeft Suriname recentelijk heel veel water naar zee gedragen vóór Barbados.


  Maak melding
 4. Su heeft een handels vloot nodig van houten zeewaardige boten of een investering in boten met cooling faciliteiten aan boord om Jamaica te bereiken bijv.
  De rijke ndpers kunnen dat doen of de VHP ondernemers de nodige vergunningen te geven zonder hun te dwingen over te stappen naar de ndp.


  Maak melding
 5. Nu je erover begint. Is het waterproject een stille dood gestorven of was dit een poppenkastvertoning door/van DDB. je weet wel, die grote voorbijvarende zak gevuld met water.
  Iemand heeft gezegd in het programma sranang sa e psa : alles wat DDB of NDP aanraakt is gedoemd te mislukken.Ze hebben krabita anoe. Edgar Cairo heeft het Fort Zeelandia omschreven als een hebie van Paramaribo en Suriname. Nu is het mij duidelijk: DDB is een echte hebie voor geheel Suriname. als hij verdwijnt zal het zeker veel beter gaan met Suriname.


  Maak melding
 6. Toerisme op Barbados is een begrip. Maar in Suriname dat weet ik nog niet. Als je als toerist op J. A. Pengel airport land en ze nemen je gelijk naar de jungle mee dan zou je kunnen genieten. Maar ga niet naar Paramaribo want wandelen is gevaarlijk trottoirs zijn parkeerplaatsen de straten zijn racebanen.Trottoirs zijn onbegaanbaar. Verder een krottenpaleis in de stad tussen de mooie casinos en over criminaliteit praat ik niet.


  Maak melding
 7. Bouta weet niet wat samenwerking is. Wist hij dit, dan had hij zichzelf reeds jaren geleden overgeleverd aan Nederland, was hij misschien nu klaar om zijn straf uit te zitten. Handel, Toerisme,Landbouw. Ik vraag mij stellig af of deze misdadige bejaarde Bouta wel weet waarover hij het heeft. Betje Big Yildiz, legt contacten met ambassadeurs in het buitenland, houdt Opa Desi een worstje voor en zegt tegen Opa Desi wat hij het volk voor moet houden. Laten zij toch oprotten.Yildiz moet zich laten testen op Diabetes met haar overgewicht. Opa Desi moet zich laten testen op Dementie. Hij vergeet steeds zijn beloftes naar het volk toe, kort dat hij deze heeft uitgesproken. Ingrid moet steeds voor hem aanvullen wat hij vergeten is.


  Maak melding
 8. Mijn creoolse buurman was bezig een vissersboot te bouwen, hij wilde deze boot een naam geven t.w. vertrouw op eigen kunnen. Hij vroeg me wat ik ervan vond? Ik zei: Oh dat is een toepasselijke naam maar zet erachter slash Goslar. Ik heb voor het eerst een creool wit zien worden !!!


  Maak melding
 9. We moeten de dingen zeggen zoals ze zijn. Nu niet en in Toekomst ook weer niet!
  De N moet zich nog waar maken en tonen wat hij allemaal in z`n mars bezit. Een N hoort thuis op podia `s of in een boksring. De vrouwen gedragen zich meer als een kapstok en een sieradendoos. De N zijn collectief niet vooruitstrevend, ze hebben allemaal hun percelen in de stad aan de Hindoestanen, Libanese en de Joden verkocht en zijn in de verre districten gaan wonen in een kribbe.

  De N hebben de beste kansen gehad maar hebben het laten gaan door wakaman te spelen en later vind je ze allemaal terug in Lansigron of slapen langs de weg op een stoep.

  Me hart bloed als ik aan deze denkt en dit zie je nog steeds gebeuren. Noemt mij een land in de wereld waar de N het voor het zeggen hebben en in welvaart en welzijn leven?
  De waarheid is hard om aan te horen, maar moet gezegd worden.


  Maak melding
 10. Typich Bouta en Surinaams . We hebben dit en dat besproken om te kijken waar we kunnen samenwerken.
  In deze staat waar het land zich bevind en de ontwikkleing stilstaat heeft Suriname niks te bieden.
  Probeer te leren van het toerisme en de manier waarop deze sector in Barbados wordt geëxploiteerd.
  Op en top professioneel . Niet voor niks is toerisme de grootste bron van inkomsten voor het land gevolgd door het bankwezen. De natuur in suriname behoort tot een van de mooiste in de wereld. Maar we doen er geen moer mee. Ik zie nergens een een master plan om het toerisme op grote schaal te intensivieren . een beetje hier en een beetje daar zoals het al jaren gaat. We hebben mensen met visie nodig in Suriname die daarbij ook integer zijn. Van Bouterse en consorten kun je dit absoluut niet zeggen.


  Maak melding
 11. De economie van Suriname ligt op zijn gat. wat valt er nog te lachen. Het is meer tijd om te huilen.

  Als zaken in het leven goed gaan wordt er gelachen, als zaken in het leven goed fout gaan is men zeer verdrietig.

  Wat heeft Suriname aan een crimineel, moordenaar, de grootste misdadigers van Suriname sinds 25 november 1975 die aan zijn enige eigen belang denkt, zich zelf stinkend rijk gemaakt heeft en Suriname in heel grote armoede en heel grote ellende terecht heeft gebracht.

  Als zou heel Suriname/Paramaribo in brand zijn of onder water loopt, slaapt ddb als een tuberoos. En zo iemand noemt zich president van de republiek Suriname. Als de Surinamers nog niet door hebben wat er aan de hand is, moeten ze nog voor vijf gaan.

  Boeng Sari (his)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES