dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHoefdraad zoekt hulp in Dubai voor Investeringsorgaan Suriname

Hoefdraad zoekt hulp in Dubai voor Investeringsorgaan Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/DUBAI, 12 nov – Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft tijdens zijn recente werkbezoek aan Dubai bijstand besproken voor het Instituut voor Investeringen in Suriname, Investsur. Ook goud en baxiet zijn aan de orde geweest. Volgens het Nationaal Informatie Instituut heeft Hoefdraad Investsur ter sprake gebracht tijdens een bezoek aan het Dubai Economic Department. Economische samenwerking was het belangrijkste gespreksonderwerp.

Hoefdraad wil vooral ‘capaciteitsversterking’ voor Investsur. “Ook is gesproken over luchttransport, mijnbouw ten aanzien van bauxiet- en goudvoorraden, de reeds operationele bedrijven van Dubai in Suriname, Dubai Ports World (DP World) en Kalotti”, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Hoefdraad kreeg ook een rondleiding, waarbij “de focus gericht was op incubator entrepreneurship centra.”

Het Dubai Economic Department is verantwoordelijk voor het aantrekken van investeerders voor Dubai en het faciliteren van investeerders buiten Dubai. Investsur is dit jaar opgericht. De bedoeling is voor buitenlandse directe investeringen aan te trekken voor Suriname. Ook moet het investeren zo eenvoudig mogelijk worden gemaakt. Een klacht van investeerders is de grote bureaucratie en omslachtige regelgeving.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
 1. Waarom lees ik na elke zin: “snoepreisje”??

  Of ben ik de enige?

  Ben wel vaker in Dubai geweest, maar sinds ik mij beter heb laten informeren over de powers that be (Gilly), kom ik er niet meer. Ook tussenstops mijd ik als de pest. Stelletje vrouwenhaters en machtsmisbruikers… Stoppen met dat gelik.
  Suriname heeft geen geld nodig van die kamelenbillensnuffelaars. Wij hebben behoefte aan kennis!

  Suriname een tweede Dubai?

  Me mars papa!


  Maak melding
 2. Deze regering is ten einde raad. Welk land volgt nog meer na Dubai???. Wie wil er nou investeren in Suriname met zijn regelgevingen van lik mijn vestje.Er wordt hier nog in de oertijd gedacht en geleefd.Bureaucratie en omslachtige regelgeving is aan de orde van de dag. Weer zo’n bureautje Investsur die dit jaar is opgericht dat uit de grond gestampt is, om geld te bedelen in het buitenland.
  Wanneer houdt dit op? Snoepreisjes maken om te gaan bedelen, terwijl de misdaad hier hoogtijd viert. Investeerders willen niet beroofd worden van het leven of doodgereden worden. De stelletjes onverlaat die telefoons uit mensen handen beroven en de benen nemen. Laatst stond een toerist te bellen op straat en wat denk je dat er gebeurt??Een paar ongeschoolde apen, rukken de telefoon uit handen van de toerist en kiezen het hazenpad op hun bromfiets. Denkt Boefdraad dat het buitenland niet op de hoogte is en niet weten wat er hier gebeurt??? Investeren in een extreem onveilig land, wie wil zijn handen hieraan branden??? Over bureaucratie gesproken en de omslachtige regelgeving? Het is verstandig om eerst je huiswerk te maken wat bureaucratie betreft. Bij bureaucratie hoort afpersing in Suriname. Wil je een eenvoudig iets gedaan krijgen hier in dit land, probeert de persoon met wie je te maken krijgt je eerst om te kopen. Kijk naar de bureaucratie bij onze waterleiding maatschappij (SWM) vragen mensen een bouwkraan aan worden zij van het kastje naar de muur gestuurd met bonnetjes. Er is geen eenduidigheid van afhandeling van zaken. Aanvraag hier en ga betalen buitenom het gebouw en kom terug waar je eerst bent begonnen. En na een eeuw wachten voor je de daadwerkelijke aansluiting krijgt.Ze laten je de benen uit het lijf lopen voor iets dat in een dag, aan 1 balie afgehandeld kan en moet worden. Een hele omslachtigheid van bureaucratie. Wanneer een land als Suriname vooruit wilt komen, wordt het hoogtijd dat dit veranderd wordt.Je treft ellen lange rijen, voor iets dat 5 minuten werk kost.
  Je gaat letterlijk over je nek hier van de bureaucratie die er nog steeds heerst.Dit is maar een voorbeeld. Automatisering jongens. Het kan veel vlugger en efficienter dan de slakkengang van nu.
  Dus Boefdraad er zijn hier huishoudelijke taken die ernstig voor verbetering vatbaar zijn. Geen smeergelden incasseren. Personeel beter trainen op kwaliteit. Service ontbreekt. Dus laat die buitenlandse investeerders waar ze zijn, want zij komen met hun ogen en oren en ervaren chaos.
  Mensen over de grens geven informatie wat voor puinzooi het hier is in ons klein landje die de regering niet kan besturen maar investeerders wil aantrekken. Hou je eigen broek omhoog en stop met bedelen.


  Maak melding
 3. @Boeboe bit Sjorie; Jou betoog schets een duidelijk beeld van de situatie in Suriname. Eerst orde op zaken stellen in alle sectoren en dan eventueel naar investeerders zoeken. Je zal toch gek zijn om nu je centen in overheidsprojecten te steken.


  Maak melding
 4. Wie kan mij vertellen hoeveel uren per jaar deze boefdraad in Suriname vertoefd? Elke keer lees ik dat hij in het buitenland is om op staatskosten te gaan bedelen of dure leningen, waarop deze regering erg trots op is, af te sluiten.


  Maak melding
 5. In opdracht van Misiekaba moest hij naar Dubai om foto’s te nemen om een 2e Dubai in Suriname te beginnen
  Dus dacht hij “nooit gevraagd nooit gekregen” en ook nog Go black Dubai never goes back


  Maak melding
 6. Deze man is een schaamteloze hond …hij is net zo erg als zn baas die bedelt bij china venezeuela turkye marroko zelfs india!!!
  Wanneer worden we volwassen in suriname!!
  Als deze mensen onze surinaamse intellectuelen zijn …dan vrees ik het ergste elk land waar surinamers gaan en hun handje openhouden voor wat euros …maakt het hele land belachelijk!!!!
  Men zegt dat surinamers lui zijn…..deze bedelaar heeft dat heel goed kunnen uitdrukken,niet om samen te werken daar is dit individu te lui en reislustig voor.
  Maar hij maakt een natie belachelijk!!
  Dit is in feite een zware vorm van oplichting …bedelen voor geld en zelf in zn eigen zak steken.
  Deze hond moet zich schamen!!!!!
  En men wilt mij uitleggen dat deze schaamteloze hond suriname vertegenwoordigd!!!!
  Een zinkend suriname en bedelende minister…die alle landen afgaat voor hulp!


  Maak melding
 7. Het virus van pessimisme besmet vele Surinamers. Het was een werkbezoek en zeer zeker geen snoepreisje. Meneer Hoefdraad verdient genoeg om als hij zo graag naar De VAE wil, hij het kan doen als privépersoon zonder een beroep te doen op staatsmiddelen. Wat moet hij als minister van Financiën dan doen? De hele dag op kantoor in Paramaribo? Of ligt het eerder op zijn weg bestaande bronnen te intensiveren tevens nieuwe bronnen te zoeken? Als de berg niet tot Mohammed komt, zal Mohammed tot de berg gaan.


  Maak melding
 8. Hoefdraad is slim , hij gaat in Dubai die doekoe pakken.

  In Dubai hebben ze die Doekoe en Hoefdraad pakt die doekoe van hun.

  SU heeft die doekoe nodig , je weet tog …

  Als niemand anders … die doekoe wil geven … Hoefdraad gaat die doekoe in Dubai gewoon pakken.

  Bouta pakt ook gewoon die doekoe
  Je weet tog ….

  Hoefdraad gaat in Dubai …. echt die doekoe niet laten.


  Maak melding
 9. @Freddyy.
  De overheid kent het woord niet eerst orde op zaken steken in eigen land. Hoe lang gaat het nog duren voor zij dit voor elkaar krijgen. Er is nog een hele lange weg te gaan. Zelfs geld steken in overheidsprojecten heeft geen zin,onderling wordt er geld achterover gedrukt er is totaal geen toezicht of degene die toezicht moet houden is ook de grootste zakkenvuller. Wij weten allemaal dat kinderbijslag is verdwenen onder het mom van inbraak.Wij weten inmiddels hoe de gebouwen van de overheid eruit zien. Oude verwaarloosde barakken die brand gevaarlijk zijn, gebouwen die op instorten staan en reeds jaren om renovatie vragen. Ze blijven maar lenen. Er zijn reeds velen uit deze regering op snoepreisjes gegaan naar Dubai. Kwamen met lege handen terug. Hij zal ze daar ook overeenkomsten laten tekenen net als Betje Yildiz. Dubai maakt geen grappen. Laat Boefdraad een rondje Paramaribo gaan rennen, is goed voor de kilo’s die hij met zich mee sleept.
  Je krijgt tot plaatsvervangende schaamte voor die leen gedrag.


  Maak melding
 10. Lenen ???? 😂😂😂

  Als ze die doekoe niet willen geven.
  Hoefdraad gaat in Dubai …. die doekoe echt niet voor ze laten.

  Hij pakt gewoon die doekoe !!!
  SU heeft die doekoe nodig,
  je weet tog ….

  Bouta …. pakt ook gewoon die doekoe ,
  je weet tog ….


  Maak melding
 11. Paki-RAT-igri…..zet hem inderdaad op kantoor, zonder communicatiemiddel, deur op slot, sleutel weggooien. Alleen op deze manier kan dit monster zonder waarde geen schade meer aanrichten in het land. Foto geeft wel aan dat die witte jurk een gesloten houding aanneemt. Kansloze missie en dus wel degelijk een dagje uit op kosten van de belastingbetaler. Maffia blijft maffia, vooral als die paars is.


  Maak melding
 12. Prachtig hoor investeerders maar wie gaat het werk doen. Gaan ze ook een blik mensen opentrekken of denken ze dat die investeerders net zo dom zijn als de rest. Bedrijven willen investeren als ze zelf het geld beheren en niet zoals menigeen denkt van hier heb je geld ga goud en bauxiet zoeken dan breng je het voor me. Probeer eerst je mensen te trainen met het uitoefenen van werk uit welke sector dan ook dan kan je aankloppen van kijk we doen het zo dus help ons. En niet van kijk het geld is verdampt dus geef weer.


  Maak melding
 13. Suriname zal nooit het niveau van Dubai kunnen bereiken. Ten eerste is het land overgeleverd aan de perikelen van mensen zonder enig visie. Men denkt niet aan het landsbelang maar uitsluitend aan het eigen persoonlijk belang (zakken vullen). Bovendien is Dubai een land dat niet afhankelijk van anderen is. Kan men dit ook van Suriname zeggen ? De regering van Suriname houdt overal de handen op behalve in Afrikaanse landen. Waarom gaat dhr. Hoefdraad niet ene gesprek aan met zijn Afro broeders van Nigeria of van Zaire of van Ghana ? Landen die rijk zijn geworden in de olie en diamantensector. Neen, Hoefdraad weet dat de gierige Afrikaners niks aan hun Surinaamse broeders zullen schenken laat staan in het land investeren. Ja, dan maar de handjes ophouden in China, India en Dubai.

  Want : A Tigri sab pe a moes krab ing go !


  Maak melding
 14. zoekt hij nog steeds want hij is nog steeds niet teruggekeerd
  iemand moet hem gaan zoeken, misschien is hij ver dwaald


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES