maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameVuilsmijterij binnen NDP: Doekhie en Mahespalsingh ruziën over 'grondfraude'

Vuilsmijterij binnen NDP: Doekhie en Mahespalsingh ruziën over ‘grondfraude’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 nov – Parlementariër Rachied Doekhie (NDP) krijgt een rechtszaak aan zijn broek. Zijn partijgenoot Johnny Mahespalsingh is niet gediend van beschuldigingen die Doekhie publiekelijk heeft geuit. De overname van staatsbedrijf SML te Wageningen, in Nickerie, is volkomen legaal. “Mahespalsingh heeft geen gronden van de staat genomen en voor miljoenen dollars doorverkocht zoals Doekhie dat heeft gedaan”, zegt Rinesh Mangaldeen, directeur van Westland Sama Group.

Dit bedrijf van Mahespalsingh moet het ooit bloeiende SML nieuw leven inblazen. “Doekhie heeft ook andere gronden genomen en met hypotheken bezwaard. Dit is grond die in productie is”, zegt Mangaldeen tegenover Dagblad Suriname. Volgens NDP-voorzitter en president Desi Bouterse is het de bedoeling de hele branche een duw in de rug te geven. Doekhie en ook parlementslid Mahinder Jogi (VHP) geloven er niets van.

Het zou alleen maar om de waarde te doen zijn van de grond in Wageningen. Van een heropleving zal geen sprake blijken te zijn. “Wat willen zij zien? Als zij gepelde rijst willen zien, moeten zij een bezoek afleggen aan de rijstfabriek en geen onnodige zaken rondvertellen. Toen SML jarenlang niet in bedrijf was, spraken Jogi en Doekhie er helemaal niet over. Wij hebben geen boter op ons hoofd”, aldus Mangaldeen.

Lees ook: Onvrede binnen grootste regeringspartij Suriname over ‘doorstart’ SML.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

31 REACTIES
 1. De neerwaartse spiraal bij de NDP is ingezet. Laat ze elkaar bestrijden en afmaken. Onderlinge machtsspelletjes worden op een schandalige wijze uitgevochten op straat. Ga zo door jongens hang maar de vuile was van elkaar buiten. Zo krijgen wij nog meer inzicht in de corruptie en vriendjespolitiek welke zich achter de schermen voltrekt van de NDP.


  Maak melding
 2. En zo zullen al de boeven van NDP op straat met hun vuilsmijterij liggen rollebollen. Het einde van NDP is inzicht. De voorzitter ervan zal de verkiezingen van 2020 niet halen. Abrahams is met zijn dwaze kop aan het bedreigen en chanteren om zodoende de JA knikkers van NDP weer in het gareel te krijgen. Wat Doekhie betreft; deze man heeft een grote mond met zeer onfatsoenlijk taalgebruik, vandaar dat niemand hem serieus neemt, ook al heeft hij iets zinnigs te zeggen…samen met zijn voorzitter moeten ze bij de heer Valies een opfris cursus Nederlands gaan volgen.


  Maak melding
 3. Njang mang no lobi njang mang
  Doekhi wilde SML dus ook maar had de poen niet ervoor. Hij zou een lai van minsten 600 kg moeten exporteren om financieel kans te maken


  Maak melding
 4. En de ene schurk zei tegen de ander dat hij gestolen heeft!!!!
  Deze kleuters denken zeker dat suriname een speelplaats is..elke keer als ik lees over surinaamse politiek,lees ik over schade en schaamte!!!
  Jullie horen beide tussen de tralies.
  Wie van jullie twee heeft dr meer gejat dan een ander…
  Jullie maken suriname compleet belachelijk…liegen vingerwijzen corruptie,en drmee wegkomen.
  Als jullie zo intelligent zijn….maak dan een selfie over hoe je politiek bedrijft en kijk dr zelf naar!
  Ik zelf denk dat de dieren in de dierentuin dit gedrag wel zullen herkennen …
  Hebben jullie wel naar jezelf geluisterd!!!
  JULLIE ZIJN BESPOTTELIJK!!


  Maak melding
 5. De NDP is tot op heden de grootste partij. Echter, de machtsgeilheid en onderlinge twist tussen bepaalde sleutelfiguren, beginnen een nadrukkelijke vorm aan te nemen. Juist in naderende moeilijke tijden is het van belang te consolideren. De voorzitter kan niet anders dan stevig aan de bel gaan trekken als de situatie zich continueert. Voeg daarbij het decemberproces en de ingrediënten voor de downfall van de NDP nemen reële vormen aan. De voorzitter heeft twee taken. Hoe te anticiperen op het decemberproces en hoe houdt hij de boel nog bij elkaar.


  Maak melding
 6. Vroeger werd Doekhi als hij wat te enthousiast werd uitgenodigd in Leinsberg te verschijnen.
  Daarna was hij weer een poosje stil of rustiger.
  Nu wordt hij in het openbaar door Abrahams bedreigd. Dit wordt smullen voor de pers. Omdat niemand van de pers Doekhi meer los zal laten als hij in het openbaar verschijnt. Of Doekhi vlucht dan, of hij maakt een draai van 180 graden of hij gaat door met vuile was ophangen.
  Niets is goed.
  De regering zit op zwart zaad en moet nog 2 begrotingen behandelen plus Alcia.


  Maak melding
 7. De schip NDP heeft een grote gat gelopen en is niet te redden.schip is aan het zinken,de kapitein probeert nog te redden wat nog te redden valt..sari tori..


  Maak melding
 8. Maak hier een einde aan overgangs regering vertrouwen op zeggen van de ndp en een schoon regering vormen met streng toezicht wie wat doet wat niet goed is waar onder roven van de staat voor de rechter er mee.


  Maak melding
 9. Doekhi de sterke man van de NDP, zeg maar de “Zonnekoning” die bepaalt wie zijn baan verliest en wie voor hand en spandiensten een mooie job krijgt wordt nu zelf beoordeeld.
  En ondanks alle ophef en/of een slechte beoordeling zal deze meneer rustig zijn gang mogen gaan.
  Ze weten in de NDP heel goed dat Doekhi bij zijn ondergang heel veel prominente en niet prominente NDP-ers met hem de ellende in sleept.
  Descheuring is allang aan de gang maar niemand durft zijn//haar mond open te doen maar probeert en hoopt een last minute benoeming te krijgen als dank voor bewezen diensten.


  Maak melding
 10. De NDP-voorzitter heeft slechts EEN TAAK !!!

  Dat is, gelet op zijn nieuwe veroordeling en gelet op

  het door PAARS veroorzaakte FAILLISSEMENT van ons Land,

  AF TE TREDEN, en het bestuur van Ons Land over te laten

  aan DESKUNDIGE, GESCREENDE POLITICI en STAATSBURGERS!!!

  SET THE SURINAM PEOPLE FREE ! STOP THE SLAVERY !!!


  Maak melding
 11. 2020 komt eraan!! Doekhie wordt misschien de nieuwe president.

  Hij is eerlijk, rechtvaardig, pakt corruptie aan en komt op voor de armen. Of niet?

  Of is hij er achter gekomen dat hij op de schopstoel zit en daarom tegen zijn baas loopt te schoppen!


  Maak melding
 12. Govinda je slaat de spijker op de kop: zit doehkie op de schopstoel? En gaan meerdere paarse ratten van hun stoel naar de rattenvanger.ik benne benieuwd’


  Maak melding
 13. @Boodoo
  Doekhi zit niet alleen op de Schopstoel. Wat denk je van Hooghart, Panday, Kensenhuis, Hutchenson en Simons . Simons vanwege haar houding in de zaak van Alcoa.


  Maak melding
 14. Voordat het KRIJGSRAAD-Vonnis wegens medeplegen
  MASSAMMOORD, een feit is, IMPLODEERT DE NDP !!

  Het Paarse Staatsfaillissement, de intimidatie van critiici
  binnen de eigen partij en de openlijke corruptie door
  Paarse toppers en hun clan, verergeren de financiele
  noodtoestand in ons Land!

  NAAR EEN VRIJ SURINAME !!!


  Maak melding
 15. De NDP heeft straks interne verkiezingen heeft voor wat betreft het hoofdbestuur. Er is in totaal plek voor 22 leden. De NDP heeft daarnaast een verruiming van nog eens drie leden. Dus totaal 25. Op 28 december is er een massameeting. Te verwachten is dat sommige partijen (althans, sleutelfiguren van de oppositie) zich zullen aansluiten bij de NDP. Tegen die tijd gaat men dan ook schoon schip houden. 2019 wordt een goed wijnjaar voor de politiek en overige processen.
  Voor het eerst zal Suriname een wijnsoort produceren die niet onderdoet voor Franse wijn. Een lekkere Château Laurens Paramaribo, betaalbaar, met een houtrijping van zes maanden. How about that?

  Abrahams had ook laten doorschemeren dat de verkiezingen in 2020 met twee maanden vervroegd zouden worden in verband met Ramadan. Dus binnenkort moet dat wel een officiële gestalte krijgen.
  Enige sta in de weg blijft het decemberproces. Benne benieuwd hoe men dat gaat oplossen. Er zijn wel zeker drie theorieën.


  Maak melding
 16. Ook Dc Pollack – gelukszoeker pursang – ziet nu al de donkere wolken boven de Nationale Dieven Partij.

  Pollack kiest eieren voor zijn verraders loon. Hij gaat met verlof … aansluitend … pensioen … een drogreden. Pollack was langer aan gebleven als Dc om van zijn verraders loon te genieten
  maar … met de komst van een nieuwe regering { van ander signatuur } is Pollack één van de eerste Dc
  die opgedonderd wordt.

  Bij de afdeling Milieu Beheer is genoeg ruimte voor de huidige Dc’s !!!! Wie niet wil werken bij M.B wordt op staande voet … ONEERVOL … ontslagen.


  Maak melding
 17. Citaat `Enige sta in de weg blijft het decemberproces`,
  lees ik hiervoor, in een reactie !!

  Een strafproces tegen daders van MARTELING,
  gevolgd door MOORD op meerdere ONSCHULDIGE
  en ONGEWAPENDE landgenoten, zien NDP-ers met
  verwarde geest, als EEN STA IN DE WEG !

  LEVE DE RECHTSSTAAT SRANAN, SLUIT DEZE
  PAARSE MOORDENAARS, LEVENSLANG OP !!!!!


  Maak melding
 18. Mahespalsingh is financieel krachtiger dan Pagla Koeta en dit kan doekhi niet hebben als kernbestuurslid van de ND-PLEE , voorts, bouta ondersteund hem weinig en gaat hij in de richting v. Mahespalsingh.
  Dus Bouta kiest de partij v. de Kapitaal krachtigen zoals : di-lip Sardjoe ,combe markt , Kuldipsingh, Poenai en RADJ OEDIT ( Pablo Escobar ” Bouta tracht de laatste naar sur. te laten overkomen ,middles justitie en zo hem hier enige vrij te bieden i.v.m. de coca vondst van 560 kg , dit terwijl de USA alles in de gaten houdt i.s.m. ned.!!
  Opmerkelijk is dat deze allen Hindostanen zijn , Terwijl Bouta in het verleden zei ” die Koeli’s doen niks en zeggen de hele dag Ka Kere, Ka Kere !!


  Maak melding
 19. Sinds 25 februari 1980 e/o telkens als ddb en gangsters aan de touwtjes trekken in Suriname is het huis spelen met de Surinaamse financiele, economische en sociale situatie van Suriname.

  ddb en gangsters strooien het Surinaamse volk, de jeugd, ouderen, wit sZantie in de ogen en lachen jullie uit omdat ze jullie voor de gek houden. Zie hoe het land in zeer grote armoede en heel grote ellende is. Sinds wanneer? Het juiste antwoordt:…, precies! ( zie antwoordt boven in mijn posting)

  Volk van Suriname, Surinamers zie daarom hoe de vlag van Suriname sindsdien halfstok waait in Suriname en uw in heel grote armoede en heel grote ellende leeft.

  ddb moes gwe! ddb en gangsters, zeer hoog bejaarde mannen/vrouwen, horen in de gevangenis van Suriname te worden opgesloten omdat het zeer zware en zeer grote criminelen zijn sinds 25 februari 1980, die zich zelf bovendien zeer verrijkt hebben met staats financiele middelen.

  Er zijn genoeg goede politieke partijen in Suriname die Suriname de juiste en goede koers kunnen laten opgaan. Het is uw de jeugd, de kiezer m/v die dat moeten willen laten gebeuren. Iedereen moet gaan stemmen als er verkiezingen gehouden worden. U kunt niet aan de zijkant blijven staan of niet te gaan stemmen. Iedere stem telt bij de verkiezingen voor de DNA van Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 20. @passant.Dat is een teken dat het volk dommer is dan zeep.
  Dong moro sopo.
  Er zou een diasporaregering in Suriname geïnstalleerd moeten worden..er zyn genoeg gegadigden.
  Gepensioneerden die geen salaris behoeven alleen maar een onkostenvergoeding en goed gehuisvest.
  Probleem opgelost.
  Trouwens een middelbare klas van het Rynlands lyceum kan dit land runnen.
  Zo moeilyk is het niet.


  Maak melding
 21. de goede tijden breken aan..
  28 december 2018 is komende en zal e. e . a duidelijk worden wat er gaat gebeuren in 2020..

  wie zal gaan, wie zal blijven dat bepaald de dictator him zelf.. het spel is al begonnen, die ouden van dagen zullen toch plaats moeten maken voor jongeren niet waar..

  wat duidelijk is geworden de laatste tijd,,, de aanhang is minder geworden, tenzij het gezicht bedrog is, maar naar alle waarschijnlijkheid, is de mens in ons land bewuster geworden..

  dus de time van change is werkelijk komende, we gaan het samen moeten beleven..

  binnen kort is het ook 8 december..


  Maak melding
 22. Doekhi de pagla koetia (gekke teef) van bouta is hierbij afgedankt. Een verhaal over bouta en roger khan bij hem thuis op bezoek en bouta overleeft dat niet. De Nationale Dieven Partij komt aan hun einde.


  Maak melding
 23. Doekhie begint wel heel erg fanatiek om zich heen te slaan. Binnenkort zal hij wel op ziekte verlof naar Nederland gaan.

  De NDP bestuursverkiezing wordt nu in elkaar geritseld. Ben benieuwd of er voor Doekhie plaats is op de lijst.


  Maak melding
 24. Echte achterlijke gedoe demeeste reactie niets gaat hier om het best wil van land en volk.
  Doekhie is gelukkig voor veel mensen de juiste klokkeluider.
  En dat heefd dan niets met N.D.P. te maken.
  Ter herinering aan bepalde van jullie sukkels, stel uw eigen het vraag of uw buurman of uw ouders of groot ouders, wie heeft het Surinaamse cultuur ontwikkeld?? ok antwoord plus het politieke cultuur van Suriname zo even door gaan naar het bouwen van een politieke partij !!!! dan kom je gelijk als antwoord dat het beste partij aller tijde los van pnr is N.D.P.
  Daar om hou ik mijne hart vast dat hun het niet opgeven met wat hun bezig zijn met het maken van de basis wetten van een welvarend land. No wang ……..olo niet ningen mang kan komen en ningen overlopen en nemen a no e wrokko.


  Maak melding
 25. LOL. Laten die paarse ratten het maar in een soort Battle Royal met elkaar uitvechten. Dat ruimt dan lekker op.

  Die gecastreerde straathond doekhie is hoogstwaarschijnlijk stinkend jaloers dat hij niet nog meer gronden heeft kunnen roven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES