Man zwaait dagelijks drie keer een uur lang met vlag als protest tegen regering Suriname

30
Man in Suriname zwaait dagelijks drie keren een uur lang met vlag als protest

PARAMARIBO, 11 nov – Henkie Chin, prominent lid van de Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie (PALU) in Suriname, zondagmiddag met zijn partijvlag voor zijn woning op de hoek van de Nieuwe Dominee- en de Pengelstraat. Maandag is het precies 22 weken geleden dat hij op 12 juni 2018 de actie heeft ingezet om dagelijks drie keer, steeds gedurende een uur, met de partijvlag te zwaaien langs de drukke weg.

“Mijn demonstratie is niet alleen een campagne voor de PALU, maar ook bedoeld als uiting van mijn persoonlijke afkeuring van het kabinet. Ik heb graag dat Bouterse de eer aan zichzelf houdt en opstapt,” aldus Chin.

Zijn actie krijgt veel aandacht en sympathie. “Het is hartverwarmend al die steunbetuigingen, thumbs-up en mensen die uitstappen voor een handdruk, een brasa of om met mij en mijn vlag op de foto te gaan” aldus Chin.


30 REACTIES

 1. Ook te maken met zijn eigen onkunde om de winkel die hij van zijn vader geërfd heeft niet tot economische bloei kan brengen,het grote winkel pand met zeker 20 kamer boven is in zo een slechte staat dat het niet meer gered kan worden voor de sloop,voor frustraties moet hij bijzichzelf te rade gaan


  Maak melding

 2. Nog nooit is dit voortgekomen in de geschiedenis van Suriname dat een chinees de straat opgaat om te protesteren tegen een regering. Als u mij vraagt is dit geen goed teken.
  Grootste deel van de bevolking wil dat Bouterse weg moet, maar wie zet men in de plaats? Een Santokhi, Rusland, Somohardjo, Brunswijk of Hok? Wie kan zich nog herinneren aan de groot praats van de Hindoestaanse leider Chandrikapersad bij de verkiezing van 2015 leider?

  Laten we eerlijk wezen en geen emotionele beslissingen hanteren om te zeggen dat Bouterse het goed doet en verwacht ook niet dat Santokhi e.a. het beter zullen doen. Geen van de bovengenoemde racistische leiders zijn in staat dit land uit de modder te trekken.
  Bouterse heeft Suriname kapot gemaakt, dit weet zelfs een koe van zondag en wat nu?

  Niet blijven kletsen met een niet volksleider als Santokhi, die man is doodsgewoon een Racist en een grote crimineel net als Bouterse
  Deed Privé zaken met de in Nederland vermoorde August Adjoeba Segebai ook de zoon van de advocaat van Bouterse Irvin Kanhai.

  We hebben hier te doen met een stelletje moordenaars en cocaïne criminelen niet te vergeten de lafaards dat mensen bedreigen met de dood.


  Maak melding

 3. Ipv van dat Surinamers onderling hem helpen gaan ze allemaal dom lopen lullen
  Jullie tufys Surinamers hebben alleen maar grote bek
  Alleen maar lullen kunnen jullie maar doen is veel gevraagd
  Luie tering donders zijn jullie


  Maak melding

 4. Deze chinees heeft geen toekomst. Zijn materiële goederen zijn waardeloos zijn geerfde winkel van ouders is leeg geen winst te maken in de beurt. Geef de palu leider een tik op zijn kop. Chinezen gaan hier de straat niet op. Er klopt iets niet er is een adder in het gras. Laat hij oprotten en moeite doen om uit de armoede te komen. Zijn vlaggezwaai brengt geen geen verbetering in de armoede. Bij protesten schuilen chinezen in hun winkels. Ze doen niet er mee aan stakingen


  Maak melding

 5. Ke poti..

  Laat die man toch zwaaien.

  Ik weet niet of ik hem ooit heb gezien, maar ik zal er voortaan op letten.
  En misschien stap ik ook uit om hem een hart onder de riem te steken.

  Me mars papa!


  Maak melding

 6. @Babun-Nefi, uit jou mening blijkt dat jij de grootste rasist bent, ask not what your country can do for you—ask what you can do for your country. so not shut your mounth


  Maak melding

 7. #Jan. Bedankt. Ik heb het nooit durven zeggen, ook omdat ik niet in Su woon. Alleen maar negatieve reacties, totaal geen bijdragen aan een positieve ontwikkeling. Stop met die shit en neem ook een schop id hand om zand te scheppen.


  Maak melding

 8. Babunefi,leeft volgens mij in de vorige eeuw.
  Laat de rassen met rust en dump je emoties in een goot .
  Zo misschien een ben je aanhanger rotzooi schoppen ,in plaats van een brug te zijn om verbindingen te maken.


  Maak melding

 9. Iedereen wil verlost worden van bouta,alleen ze durven niet gezien te worden op straat bij protest acties en wachten op boven natuurlijke krachten die het werk voor ze gaat doen.Dan heb je deze man en het is voldoende te weten dat hij niet. alleen namens palu de dode daar staat te protesteren maar als burger.Ipv hem thumps up en een brasa te geven,ga met hem staan en protesteer.Wanneer surinamers moed en durf tonen worden ze uitgelachen.Hofwijks en nu Chin,ik geloof echt dat de surinamers bidden en hopen dat deze 2 namens hun oorlog aan het voeren is met bouta.Zelfs gaan ze door met hun dagelijkse leven alsof die 2 alleen voldoende zijn om gevecht te leveren.Begrijpen de surinamers niet dat thumps up en brasas niet het gewenste resultaat gaat opleveren?!
  Ga mee protesteren surinamers allemaal!
  Help jezelf Suriname en surinamers.


  Maak melding

 10. Ray, je maakt niet gebruik van de rationele waarheidsopvatting, maar je bent subjectief bezig. Je spreekt maar voor enkelen. Dat moet maar eens goed tot dde hersenen van jou doordringen. Ik adviseer jou om een verfrissende duik te nemen in de Ganges om je geest te verheffen. Laat het volgende goed tot jou doordringen. Niet iedereen wil af van bauta. Is het tot jou niet doorgedrongen dat juist de meerderheid van de bevolking Bouterse als president wilt hebben? Waar ben je al die tijd geweest? Volgens mij leef je nog steeds in de fantasie-wereld van de Olifant en Groeng Yarie.


  Maak melding

 11. Normaal gesproken is actie voeren goed, maar in Suriname zinloos. Het gros van de Surinamers heeft een “sakka sakka” en “laat maar waaien” mentaliteit. Als Bouterse de jonge kiezers straks beloont met smartphones en andere materiële zaken, dan is hij weer De Man. Korte termijn gelukszoekers. Meneer met de vlag, doe meer dan alleen maar zwaaien met de vlag! Mobiliseer het volk! Dezelfde mensen die je nu een hand komen geven, stemmen straks weer gewoon op de NDP, in ruil voor materiële zaken. Ik heb de hoop op een beter Suriname opgegeven.


  Maak melding

 12. Als je hier bepaalde reacties leest en de passiviteit van de Surinamers meemaakt dan zou je haast kunnen denken dat het allemaal laffe schijtbakken zijn, die te beroerd zijn hun nek uit te steken en alleen maar kunnen klagen , ze verdienen het dat ze moeten pinaren per slot van rekening hebben ze zelf voor deze situatie gekozen of zijn weggebleven en helemaal niet gekozen.
  Wij hopen dat alles beter word, maar doen verder niets , dat mogen anderen doen


  Maak melding

 13. @ RobG
  Ray zat in Santo Boma,..hij had per ongeluk in de SPIEGEL gekeken,en had toen de politie gebeld,dat er een inbreker in zijn huis rond liep kompleet met beschrijving.daarom werd deze EZEL in zijn eigen woning opgepakt en voor een tijd achter slot en grendel gezet,..maar dat verteld ie niet, die KOE !


  Maak melding

 14. @Jan
  Pak een vlag en sta hem bij jo kaolo lafaard,dan weten wij gelijk wie de grote HELD meneer JAN is!
  ipv hier te lopen zeiken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.