maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenNatuurMeer werk voor parlementen Suriname en andere landen door klimaatverandering

Meer werk voor parlementen Suriname en andere landen door klimaatverandering

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 nov – Suriname en de rest van het Caribisch gebied hebben dringend steun nodig tegen de gevolgen van klimaatverandering. Dit zegt parlemenstvoorzitter Jennifer Simons. De natuurrampen stapelen zich op met voor deze landen vernietigende gevolgen. Het zijn ook nog landen die geheel of gedeeltelijk dreigen te verdwijnen. Parlementen kunnen in de oplossing een rol vervullen.

Maar eerst zullen wat stappen gezet moeten worden. “Parlementen moeten goed geïnformeerd zijn over de gevolgen, effecten en oplossingsmoddelen rond klimaatverandering”, zei Simons tijdens het regionale seminar van parlementen over klimaatverandering en beperking van rampenrisico’s. Onder meer is goede wetgeving nodig. Daarmee moet richting gegeven worden aan aanpassingen om de gevolgen op te vangen.

Ook moeten mogelijkheden worden gezocht om de risico’s te verminderen op het ontstaan van rampen. De parlementen in de regio moeten ook helpen zorgen voor een andere houding in de wereld. China, de Verenigde Staten van Amerika en de EU zijn de grootste vervuilers, maar weigeren zich aan te passen. Alleen als deze drie meedoen, zal echt verandering komen. Volgens Simons ligt de grote uitdaging in het bewegen van de drie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Simons je kijkt de verkeerde kant op. Begin eerst je eigen kooi schoon te maken en te houden. Suriname is zwaar vervuild. Onze natuur wordt vernietigd,beschermde dieren worden met een glimlach vermoord en delen verkocht aan China. Huisdieren worden zwaar verwaarloosd en aan de ketting vastgebonden en in de felle zon geplaatst. Vogeltjes worden beroofd van hun vrijheid brengen hun leven door in een klein kooitje. Huisdieren worden gemarteld hier, krijgen geen eten en drinken.
  Dus waar heeft deze Simons het over. Plastickflessen en bierflessen, liggen overal in dit land bezaaid, vervuilen onze milieu. Parlementariers hebben een taak? Bewustwording is ver zoek. Surinamers zorgen in ons landje zelf voor een grote natuurramp. Het is een gewoonte om steeds met de vinger te wijzen naar China,VS,EU. Belangrijk willen doen waarvoor. Geen enkele vogel gaat zeggen dat zijn eigen kooi stinkt, dus Simons je zoekt spijkers op laag water. De Waterkant is vervuild. Zwerfvuil. De trenzen zijn vervuild en overwoekert met onkruid en zwerfvuil. Moeten er weer ambassadeurs een bezoekje afleggen in ons zodat de trenzen en de binnenstad wordt schoongemaakt? No doe sannie foe sma Ai. Het schoonhouden en milieubewust omgaan met eigen land begint bij jezelf.


  Maak melding
 2. Boeboe bit Sjorie, helemaal met je eens met nog een aanvullingen , wat dacht je van de mentaliteit v.d. surinaamse automobilist , die om naar het toilet te gaan al de auto pakken, de files worden elke dag langer brommers en fietsers zie je steeds minder, wat dacht je van die uitstoot van schadelijke stoffen, wat wordt daadwerkelijk gedaan aaan het kwikgebruik bij de (illegale) goudwinning, laat ze inderdaad de hand in eigen verlepte boezem steken i.p.v. lekker te lopen roeptoeteren


  Maak melding
 3. Er zijn een aantal grote vervuilers. Jenny heeft ze opgenoemd en er zijn meerdere die zich schuldig maken. De US, China, India, landen in het midden oosten, Rusland en Europa. Met name Europa en de US hebben er een handje van het vingertje te wijzen naar andere landen. Wijst men ze op hun eigen fouten zwijgen ze als het graf. Voor wat betreft Suriname, gaat zij een crossroad tegemoet. Het is nog niet te laat om te switchen. De agrarische sector is duurzamer en beter voor opkomende generaties en flora en fauna dan goudwinning die veel vervuiling met zich meebrengt. Ook al gaat men het reguleren, het kwaad zal geschieden langzaam en zeker. De houtkap is ook een zorgkindje.

  Over honderd of tweehonderd jaar gaan we Nederlandse toestanden krijgen waar er ampertjes bos te vinden is en dieren. Buitenlandse valuta is keihard nodig, echter de zelfvoorziening moet een prioriteit gaan worden.
  We zijn nog steeds een van de groenste landen ter wereld en leveren een belangrijke bijdrage op deze wijze. Het betekent dat de rest van de wereld ook belang erbij heeft Suriname fris te houden.


  Maak melding
 4. @Hans
  Bedankt voor je aanvulling. Hopelijk wordt er meer gedaan aan bewustwording van ons volk.
  Over natuurrampen, laatst zag ik dat een automobilist een hond dood reed in de maagdenstraat, denk dat die klootzak stopt om te kijken, de volgende automobilisten rijden er nogmaals overheen.
  Een Hindoestaanse man was mij net voor om de hond zijn lijk van de straat te halen, heeft het in een vuilniszak gestopt, een andere automobilist heeft het meegenomen om te gaan begraven. Dan heeft Jenny het over natuurrampen. De mentaliteit hier is hartverscheurend, niet diervriendelijk en onmenselijk. Wij moeten de realiteit met zijn allen onder ogen zien en het niet mooier maken dan het is. Je kop niet in het zand steken.


  Maak melding
 5. Boeboe bit Sjorie
  Het is precies wat ik bedoel, heb het ook gezien, en kon het niet meer aan om daar te blijven.
  Het land is mooi, maar hoe de mensen met dieren omgaan, is hoe zal ik het zeggen, wreed.


  Maak melding
 6. Disi sani na taki nomo. Den no du neks. Te rij bigi wagi bron so meni gasoline anga diesel. Tan in bigi oso anga kantoro leti airco heri dei anga neti. Alla presi trowe doti nanga bron doti.
  Te milieu skotu kon, pai den wan moni, dan tori keba. Kondre bigi tumsi fu luku sortu sani trowe anga bron. Dalijk no mang dringi watra moro, soso batra watra musu bai, kande no mang wasi srefi anga dati. Den gudu sma no spang anga sani disi. Te kondre fokop tumsi furu, den teki plane go tra kondre keba.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES