dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieChinees bedrijf CNFC wil meer investeren in visserijbranche Suriname

Chinees bedrijf CNFC wil meer investeren in visserijbranche Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 nov – De leiding van China National Fisheries Corporation, CNFC, wil de investeringen in Suriname uitbreiden. Dit is te kennen gegeven tijdens een bezoek van de ministers Stephan Tsang van Handel, Industrie &Toerisme en Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij. De twee zijn in China voor de China International Import Expo. CNFC is al op bescheiden schaal actief in Suriname.

“Zij zijn reeds enkele jaren actief in de sector met 5 boten en hebben de visserijsector goed in beeld kunnen brengen. Er is interesse in de zeevisserij en in de verwerking van vis. De economische potentie van Suriname is in kaart gebracht en het stabiele politieke klimaat leidt tot de wens meer investeringen te doen”, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Agepsroken is dat begin volgend jaar verder onderhandeld zal worden.

CNFC is in dertig jaar tijd uitgegroeid tot een transnationale onderneming. Hun vissersvloot van ruim driehonderd boten opereert in de Noordzee, Afrika, de Stille Oceaan, de Indische Oceaan en Latijns-Amerika. De ministers hebben ook CMEC bezocht. Dit bedrijf bouwt tweehonderd woningen te Richelieu, in Commewijne. Het betreft een bouwproject dat wordt uitgevoerd in samenwerking met de Surinaamse Post Spaar Bank.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
 1. Binnen een mum van tijd hebben ze alles leeggevist. Na todo beri nanga logologo is wat die ndp paria’ s gratis te eten gaan krijgen van baas. Ndp is en staat voor verdere verarming, onrecht, misdaad en leugen.


  Maak melding
 2. Even de oren te luisteren leggen bij de Afrikaanse vissers.Dan hoor je dat sinds de Chinezen in hun water mogen vissen,er niets meer te vangen valt door de Afrikaanse vissers.Tot zelf de kleinste van de kleinste vis vangen de chinezen.Ook heel dichtbij de kust.Daardoor zijn vele vissers nu brodeloos.
  Na een jaar gaan de Suri’s aangewezen zijn op de tilapia’s die ze vangen in de goten als Boomskreek.Al de lekkere zeevissen zullen alleen op plaatjes voor hun bestaan.Of moet de SAIL wat doen en de een bepaalde quotum afspreken dat de chinezen bij haar afleveren.


  Maak melding
 3. De chinese tentakels krijgen steeds meer grip op de economie van Suriname. Sorry voor mijn woord keus maar die fuckin surinamers doen zelf niks om welke sector dan ook te ontwikkelen. Houthandel, Goudwinning, Visserij enz worden verkwanseld aan die sluwe chinezen. Ik wordt woest dan druk ik mij nog heel zacht uit dat deze NDP regering het land in de uitverkoop doet. Waar blijft onze eigen inzet en creativiteit. Waarom steeds bedelen , lenen of van die overeenkomsten afsluiten waarvan alleen bepaalde lieden rijk worden ,maar het land geen moer aan heeft.


  Maak melding
 4. De chinese regering bemoeit niet met de binnenlandse politiek van een ander land is de chinese policy.Elk land kan geld krijgen als ze dat willen.De chinezen gaan geen vragen stellen over mensen rechten,corruptie en dergelijke zo als het IMF en Wereldbank doet.Onderwijl nemen de chinezen alle economische activiteiten over.Wat de lokale bevolking uiteindelijk in eigen handen heeft,is het verkiezings carrousel en daarin bevechten ze elkaar op leven en dood.Wie ook wint gaat de handen ophouden bij de chinees.Zie het bouwen van huizen op Richelieu.


  Maak melding
 5. En ndp wil dat de kennis van de diaspora weer terug komt naar SURINAME, wat hebben die mensen met .kennis nog in Suriname te zoeken de klerenzooi van een ander opruimen ,dan moet je een groot hart hebben,nog 5


  Maak melding
 6. Ten einde raad is enkele dagen terug een protestmars georganiseerd. Bij het Kabinet van de President is een petitie aangeboden, waarin wordt aangemaand tot spoed. Van der San die de petitie ontving, heeft steun toegezegd. Na de aanbieding zeiden sommigen weinig geloof te hebben. “We wachten al zo lang en deze regering belooft zo vaak, maar er gebeurt niets”, zei een gepensioneerde
  Stemmen,dat is de oplossingvoor nog 5


  Maak melding
 7. Het is heel oud methode,eerst leningen verstrekken in mom van investeringen.en dan hele sector overnemen.chinees en Indiër zijn slimste als over handelen gaan.


  Maak melding
 8. Maar Bouta is toch ook een half Afrikaan ??
  Daarom de opmerking van hem die KOELI’S zeggen de hele dag KA KERE , KA KERE EN DOEN VERDER GEEN GEEN MOER !!
  neem zijn zoon DINO als voorbeeld , HIJ HEEFT GEWERKT , 42 KINDERNEN BIJ 45 VROUWTJES EN DE MOFINA WANGS MOGEN HEN VERZORGEN !!


  Maak melding
 9. Maar Bouta is toch ook een half Afrikaan ??
  Daarom de opmerking van hem die KOELI’S zeggen de hele dag KA KERE , KA KERE EN DOEN VERDER GEEN GEEN MOER !!
  neem zijn zoon DINO als voorbeeld , HIJ HEEFT GEWERKT , 42 KINDEREN BIJ 45 VROUWTJES EN DE MOFINA WANGS MOGEN HEN VERZORGEN !!


  Maak melding
 10. Net als de Europeanen die vissen het hele aardbol leeg,Nadat ze de Europese wateren hebben leeggevist,Nederland in het bijzonder,de Australiërs willen de Nederlandse trawlers niet in hun wateren hebben,zo berucht zijn ze,het Chinese bedrijf CNFC met hun drie honderd boten wereldwijd stellen helemaal niets voor vergeleken met de gigantische vis fabrieken op zee van Nederland waar ze alle vangsten direkt kunnen inblikken en 6maanden lang op zee kunnen blijven om alles leeg te vissen dus ung libi deng chinezen met rust


  Maak melding
 11. De gibbons zijn weer bezig vies en vuil te schijten op alles wat het land Su in een positieve richting kan duwen,heeft allemaal te maken het oude denkpatroon dat ze vooruitgang kunnen tegenhouden jaloezie bitterheid zit in hun karakter verwerkt,en tot nu zijn er geen medicijnen vr ontwikkeld jammer vr jullie


  Maak melding
 12. Suma no sabi ete. Te chinesi de ini yu kondre deng kon fu meki moni en kiri yu bisniss. Yu no mang concurreer anga Chinesi. Wiensi a lasi moni fu kiri yu bissnis aw du eng. Te yu no drai moro, dang opo prijs baka. Yu no mang winnie fu Chinesi.


  Maak melding
 13. A DONG DI PAARS DONG,

  EERST IS ONS ZOETWATER, FO SOSO WEGGEGEVEN,

  VOOR VELE JAREN,

  NU KAN ONZE VIS OOK WORDEN GEMAKKELIJK

  WEGGEDRAGEN !!

  NEKS NO FOUT, ZOLANG OPA D, MAAR NIET IN DE

  BAJES TERECHT KOMT !!

  PS : DOMME KOEIEN, HET GAAT OM VIS VOOR DE

  SRANANMANS, LEUTER NIET OVER HET BUITENLAND EN

  ANDERE VOLKEREN !!! NA SRANANMAN VISI, GEEN

  EIGENDOM VAN OPA D !

  SET THE SURINAM PEOPLE FREE !!!!! STOP A KATIBO !!!


  Maak melding
 14. @Freddyyy
  Je hebt groot gelijk. Ons landje wordt voor een appel en een ei verkocht. De ene ambassadeur wordt naar ons land gehaald en worden overeenkomsten getekend om ons land ten gronde te brengen. Betje Yildiz van Buitenlandse Zaken met haar koeienverstand en koeien achterwerk heeft hier flink een handje van. Tot op heden en in de toekomst zal al deze poepelegein de bevolking niets leveren dan bittere armoede. Waar blijft dat nieuw Ziekenhuis? De beloofde woningen, zodat de krotten hier kunnen verdwijnen. Kijk naar onze binnenstad die verpaupert is. Slechte wegen zonder fiets en voetpaden. Onze hele bevolking zijn leven hangt aan een zijden draadje. Wat een onmensen zitten in deze regering. Harteloos. Het buitenland kan ons niet helpen, daar zijn velen zich niet van bewust. Onze eigen mensen moeten het land helpen opbouwen. Maar de oer stommen
  blijven maar roven,stelen en moorden. Kan dit heel kabinet niets schelen als zij maar hun eigen zakken kunnen vullen. Er zijn 9 Surinamers die miljarden op de Zwitserse bank hebben staan.
  Is bekend.


  Maak melding
 15. 70 jr front niet eens water konden ze naar de mensen brengen buiten Paramaribo dankzij billiton en suralco hadden de mensen schoondrinkwater en electriciteit op para,dan willen deze gibbons praten over ontwikkeling van een land,wat nu in Suriname gebeurt is ongekend in de geschiedenis van het land,van alles wordt aangepakt wat een bedrijvigheid ,straten en bruggen overal in het land alleen deze week worden er 4poli opgeleverd para nickerie en nog twee andere plaatsten,huizenbouw gronduitgifte ,het enige wapenfeit van de awaries van de oppositie is proberen alles te vertragen met leugens bedrog geen quorum verlenen,daarmee denken ze de verkiezingen van 2020 te winnen ,dan zijnde suri echte boeritjies,geen enkele inbreng leveren ze aan de opbouw can het land,gigantische complex op het universiteits terrein wordt zaterdag opgeleverd ook daar hebben de gibbons commentaar uit jaloezie weten zij niet meer wat ze moeten zeggen,Shame on jou gibbons verlaat het land nu,voor dat het te laat is,want aan verraders en mislukkelingen hebben wij niets aan


  Maak melding
 16. Jacobus, het is waar dat de chinezen geen eisen stellen om geld te verstrekken aan alle landen, IMF doet dat wel, eisen stellen, maar als aan de Amerikanen geld verstrekt wordt door IMF dan weet ik bijna zeker dat IMF geen eisen gaat stellen, als of de Amerikanen zo nauw nemen met mensen rechten. Oorlog beginnen door allemaal leugens te verzinnen en land aanvallen. Wapens leveren aan partijen die mensen aan het moorden zijn in Jemen. Ben ook geen voorstander dat de chinezen langzaam Suriname gaat leeg plunderen en als ze klaar zijn met leeg plunderen dan gaan ze op zoek naar andere land.

  Groetjes


  Maak melding
 17. Daar heb je weer de azijnpissers die het hoogste woord denken te mogen voeren in naam van de machteloze oppositie in het land. Zij staan er niet bij stil dat het Suriname ontbreekt aan investeerders in de visserij-sector. Zij zien liever een grote hypermoderne Nederlandse visserij-mamoet vissen de wateren van Suriname. Ik ben van mening dat de Chinese investering in de visserij sector kan zorgen voor werkengelegenheid en ook voor inkomsten voor de overheid. De overheid moet de Chinese bedrijven wel binden aan vis-vangst-quota. Deze quota’s dient men goed te monitoren. Bij overtreding van de quota moet een zware boete worden opgelegd. Bij een tweede overtreding moet de vergunning ingetrokken worden en moet men de bezittingen, schepen en fabrieken verbeurd verklaren.


  Maak melding
 18. Sinds 25 februari 1980 tot heden is Suriname onder ddb en gangsters in de afgrond terecht gekomen.

  Suriname zou zonder ddb en gangsters er veel beter voor staan. De paarse kakkerlakken kunnen dat niet inzien. Zie hoe Suriname op financieel, economisch, sociaa gebied bij staat. Alles is in verval. Heel grote armoede en heel grote ellende. Surinamers kunnen nauwelijks de eerste levensbehoeften vandaag de dag betalen, winkels sluiten, werknemers worden onslagen, geld ontwaarding, geen valuta, geen medicijnen, stijging van de criminaliteit, enz, enz.

  Boen Sari (his)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 19. Kolonisatie 4de versnelling. Wanneer Suriname leeggeplunderd, kaalgekapt en leeggevist is door chinezen gaan de corrupte machtshebbers politiek asiel vragen in Cuba.


  Maak melding
 20. @Robje-huisslaafje-van-Opa-Desi,

  aha, u heeft het over quota, regels, boetes etc etc etc,

  maar Sranan zit met een PAARS Bakba-Winkri-regiem en

  -systeem !

  Start met jouw Paarse baasje met het Verwijderen en vernietigen
  van alle Milieuvervuilende en rovende SCALIANS !!!

  Dat lukt PAARS niet ondanks ALLE REGELS etc !

  MAARRRRRRRRR Robje, de Scalians hebben toestemming van

  “PAARS-HOGERHAND”, dus BLIJVEN ZIJ ONS GOUD ROVEN,

  HET MILIEU VERNIETIGEN EN DE BEVOLKING ZIEK MAKEN !

  ROBJE, GWE GO SRIBI met uw REGELS STELLEN,

  PAARSE ANTI-SRANANMAN !!!!


  Maak melding
 21. @ ChingChangChong,
  Na so-a-de !! Je hebt gelijk !! Kijk maar naar de houtkap,koop van alle strategische terreinen,houthandel,import van inferrieure bouwmaterialen (pe Fernandes,De Vries,Malhoe en andere
  rechtgeaarde Surinamers in deze brache de-now???)


  Maak melding
 22. Het jaar 2022. Heel Paramaribo en omgeving ziet er zwaar verwaarloosd uit. Ook de ontelbare zwervers, leeglopers en lanterfanters zien er uit als bedelaars. Ze lijken wel zombies. Het gros van de monumentale panden waar de overheid eigenaar van is zien er bouwvallig uit. Kliene kinderen, het gros donker van kleur, vooral voor en na de brug ter hoogte van Abra Broki spelen naakt in vuil water of zoeken naar wat eetsbaar in de vele omvergevallen zakken en opengescheurde dozen vuil. De stank is honderden meters ver te ruiken. Ook in Noord zijn de vele Javaanse vissers bij de Boomskreek nergers te bekennen. De kreek is helemaal dicht door gras en dagoeblad. Ook zijn er geen straathonden meer, Die zijn opgegeten zoals ook alle dieren en gevolgte en reptielen in de dierentuin. Koers voor 1 US is 4.000,- srd. Bij navraag aan enkele ndp paria’s hoe ze de toekomst zien, is hun antwoordt, neks no fout, we gaa wee voor vijf x vijf te wi dede.


  Maak melding
 23. De uitverkoop van Suriname gaat verder! Een paar ministers, staatshoofd en parlementariërs gaan weer geld overgemaakt krijgen op een buitenlandse rekening. Da na wang hiep, hiep hoera!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES