Ex-ambtenaren Suriname mogen pensioentrubbels met Bouterse bespreken

16
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 5 nov – President Desiré Bouterse heeft besloten het bestuur van de Bond Belangen Behartiging voor Gepensioneerden uit Overheidsdienst, BBGO, te ontvangen. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut. Volgens de directeur Bestuurs- en Adminstratieve Aangelegenheden van het Kabinet van de President, Eugene van der San, zal over enkele dringende zaken worden gesproken. De gepensioneerden zijn boos.

Volgens de BBGO duurt het veel te lang voor hun pensioen wordt aangepast. De groep maakt hier recht op volgens het staatsbesluit Aanpassing Pensioenuitkeringen van 2014. Volgens het besluit moet het ambtenarenpensioen meegaan met elke verhoging van het salaris van actieve ambtenaren. De BBGO heeft vaker aan de bel getrokken bij de regering, tevergeefs naar blijkt.

Ten einde raad is enkele dagen terug een protestmars georganiseerd. Bij het Kabinet van de President is een petitie aangeboden, waarin wordt aangemaand tot spoed. Van der San die de petitie ontving, heeft steun toegezegd. Na de aanbieding zeiden sommigen weinig geloof te hebben. “We wachten al zo lang en deze regering belooft zo vaak, maar er gebeurt niets”, zei een gepensioneerde.

16 REACTIES

 1. Alsof de moordenaar gaat luisteren….
  Hij luistert alleen naar zichzelf.Als hij ,de moordenaar ,had geluisterd zou hij allang het veld geruimd hebben die schaamteloze hond.
  De surinamers verwachten veel van deze crimineel.
  Tijd om de ogen te openen e n zie hem voor wat hij is…hij is een moordenaar ,een crimineel.


  Maak melding

 2. Als het om de besteding van overheidsgeld gaat neemt Bouterse alle beslissingen in Suriname. Iedereen is afhankelijk van de president die zijn macht misbruikt ten faveure van zijn eigen belang. Typische bestuur van een bananenrepubliek.


  Maak melding

 3. Het is net niet dat de ouderen in Sur.uit vuilnis tonnen eten.Maar voor de rest is hun leven een en al een misère.Wettelijk zijn alles goed voor ze geregeld maar in de praktijk stelt dat alles niet veel voor.Als het de regering zo uitkomt dan geeft het de ouderen een gedevalueerde SRD en zegt dat het voldaan heeft aan haar wettelijke verplichting.Terwijl de seniore burger met dat geld minder kan kopen dan voor de verhoging.


  Maak melding

 4. De gepensioneerden “MOGEN” met Opa D spreken !

  Hij MAG per direct hun aangepaste pensioenen TIJDIG
  UITBETALEN !

  Hij MAG per direct, zorgen dat hij het verlies aan koopkracht
  door DEVALUATIES, na Paarse Gelddrukkerij, wordt gestort !

  Hij MAG nu alles storten aan de gepensioneerden met TWK !!

  PS : Hij heeft toch IN HET GEHEIM MILJARDEN aan ONGEDEKTE
  SRD laten drukken !!! MOCHT DAT ?????????????

  MOGEN, MOGEN, MOGEN ??????

  PAI DENG SMA NANGA TWK !

  NA PAARS FAILLIET UN KONDRE !!! DUS NO DOK !!!


  Maak melding

 5. Wees gerust alles komt terecht !!
  NPS en SPA zijn al door hun “redi musoe’s” al bijna met wortel en tak uitgeroeid t.b.v NDP/Bouta !!!
  Op de”loer” zoals Jarien Gadden indertijd, zitten Pa-e-no-Law/somo en Brunsie en de redi moesoe’s van de VHP om de NDP te ondersteunen bij de verkiezingen in 2020 !!
  Bouta “kwam zag en overwon” !!!


  Maak melding

 6. Van der San heeft reeds eerder een uitspraak gemaakt waarbij hij zijn positie op spel zette indien er niet tegemoet gekomen zou worden aan de verworvenheden van de gepensioneerden. Hij is niet gek. Heeft hij al met de president besproken überhaupt alvorens hij de uitspraak deed. Alles gebeurt in nauw overleg. Dus zal er tegemoet gekomen worden. Maar even een show erom heen draaien kan geen kwaad. Komen weer de nodige stemmen bij. Hoe dan ook; goed voor de oudjes.


  Maak melding

 7. Het PAARSE Staats-faillissement is voor GEEN ENKELE
  SRANANMAN GOED !

  ALLE bewoners lijden, hun koopkracht is door Paars
  WANBELEID met meer dan de helft GEDAALD !

  STOP DE PAARSE UITBUITING VAN DE BEVOLKING !!!

  PS : Stop de geldleen-zieke, ongedekte Bankbiljetten-
  drukkende Paarse hufters !!!


  Maak melding

 8. De salarissen van de ambtenaren zijn verhoogd en die worden uitbetaald. De pensioenen van ambtenaren, gepensioeneerden is aangekoppeld, dus wat valt er te bespreken. Gewoon betalen.

  Wet = wet.

  Ex-ambtenaren Suriname mogen pensioentrubbels met Bouterse bespreken. Wie houdt Wie Voor De Gek?

  ddb moet gewoon ophoepelen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. Wel ik ga jullie nu wat vertellen.Deze regering belazerd het.hele land.Zogenaamd is S.M.L weer actief.Wel ik kan je vertellen me mars op azijn.Die zaak gaat nooit draaien.In deze gaat het om de verkiezingen.in 2020.Bouterse wil die gemeenschap in Wageningen het gevoel geven dat dit een primeur is.In deze spreekt Doekhie de waarheid.Hij is zelfs zover gegaan door het een boevenbende te noemen.Gelijk heeft hij ook nog,want baas is zo boos op hem dat hij hem niet geschilderd wil zien,dus ook niet getekend.Het gaat heel grote consequenties hebben voor Doekhie.Hij mag wel op zijn schreden letten.I rest my case for now.More is coming.Stay tunes.


  Maak melding

 10. Onze oudjes leven al jaren in bittere armoede en dan nog geld inhouden of na jaren uitbetalen waar zij recht op hebben. Wanneer gaat deze regering inzien dat de bevolking in een vervloekte situatie leeft?? Het is elke dag maar weer bedelen voor een normaal bestaan om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alles ligt letterlijk op zijn gat hier in ons land. Verkeerd bestuur en besluiten die er genomen worden zijn de dingen van lik mijn vestje. Dwaze gasten. Groot doen en weinig kunnen.


  Maak melding

 11. Schande, je werkt in je productieve jaren te pletter en op je oude dagen moet je aan een seniele debiel met bloed aan zijn handen gaan vertellen dat je pensioengerechtigd bent en recht op een tijdig en volledige betaling. Wat zal zijn antwoord zijn: “a no mie of mini no deh”.


  Maak melding

 12. ik zeg altijd maar als domme koe:wie de koe bij de horens wil vatten moet spierkracht hebben. gepensioneerden hebben niet veel spierkracht dus daarmee valt altijd te praten. zomaar sani dus . levert niemand wat op. de tijd tikt en suriname is verder dan ooit verwijderd van enig zinvol doel. niemand weet waarheen we gaan. in ieder geval niet die gouden toekomst die al sinds 1996 al wordt beloofd. god zij met suriname. ooit raakt het land verlost van deze kwelgeesten. niet door recht maar doordat een ieder zijn laatste dag kent.


  Maak melding

 13. Afgelopen week kwam tante Wiesje, een dieharde ndper oma vragen om wat uien en aardappelen, want haar zoveelse vriend wordt jarig, ook een fervent lid van de nationale Dommen partij. Oma zei heel beleefd dat ze maar Inke moest bellen voor een paars packet levensmiddelen. A tjoerie sa Wiesje meki, nanga a langa lip sa a habi, beng de leki wang tranga snesie puf. Soso doti taki, da libi a k. san dati, en k mo bel Inke, want nooit a de foe bereik. Ook wilde ze geld om een djogo te kopen om samen met de zoveelste vriend op te drinken. Ndpsma na boemboemsma


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.