Indiase premier onder de indruk van Nisha Madaran uit Suriname

16
Indiase premier onder indruk van Nisha Madaran uit Suriname

PARAMARIBO, 2 nov – De premier van India Narendra Modi is onder de indruk van de versie van de Bhadjan (Religieus lied) ‘Vaishnav Jan To’ met bijbehorende clip die de Surinaamse zangeres Nisha Madaran in opdracht van de Indiase overheid heeft uitgebracht. Dit in verband met de herdenking van de verjaardag van de overleden Indiase politicus Mahatma Gandhi. Premier Narendra Modi maakt hiervan ook melding op zijn twitter account. “A person of Indian Origin Nisha Madaran’s soulful rendition of ‘Vaishnav Jan To’ is a must hear. The video has been shot in Paramaribo, a UNESCO heritage city”, twittert hij.

Velen reageerden heel verrast en positief erop. Nisha, die momenteel in Nederland vertoeft, idem dito. “Ik werd gebeld door iemand van de Indiase Ambassade die ons verwees naar Twitter. Eerst natuurlijk een gevoel van ongeloof en nadat ik het zelf zag drong het tot me door. Er kwam een gevoel van dankbaarheid in me op vooral de eer die ik heb gehad om te mogen doen, als Surinaamse artiest namens Suriname”, vertelt ze. Nisha Madara is ook trots op het feit dat premier Modi niet alleen haar naam noemt als een persoon in de Indiaase diaspora lijn, maar ook Paramaribo heeft benadrukt. “We zetten als team ons mooi geliefd land weer eens op de kaart. En dat zullen we blijven doen door mooie en gevarieerde muziek te blijven maken”, besluit de ‘Tu Hi Mera Dil-zangeres.

‘Vaishnav Jan To’ is de meest populaire hindu bhajan en is geschreven in de 15de eeuw door de dichter Narsinh Mehta. Het is tevens de favoriete Bhajan van de overleden Indiase politicus Mahatma Gandhi. De versie van Nisha Madaran werd in juli opgekomen en op de verjaardag, 2 oktober, van Mahatma Gandhi gelanceerd.

16 REACTIES

 1. Dat kan geen enkele premier van een Afrikaans land zeggen over een der afstammelingen in verworden misdaadstaat Suribabwe. Eigenlijk is het dankzij die Afrikaanse afstammelingen dat land en volk onafhankelijk zijn geworden en met twee bij verstekveroordeelde drugsbonzen, waarvan, een aan de macht dankzij het oerdom, debiel, dwaas, idioot ddn knettergek paarsdom volk, de mpp dong ndper’ s. Ze doen weinig aan landbouw, veeteelt en zitten liever te luieren of te bedelen. Ook steelt het gros ndper’ s als raven zoals Boefdraad en zijn baas en roversbende. Ndp na wang Afrikaanse partij met hier en daar javaanse, chineze en hindoestaanse judassen, die zelfs hun moeder voor een bordje gratis ddb paarse schijt verkopen, om macht en geld. Na soso groene en rijpe banana met gladvis, hondenvlees, slang en kikkers zouden ze eten als er geen hindoestanen waren gebracht naar dit mooi land en volk dat ddb en co. dagelijks bedriegen, beroven en verarmen. Ndp staat is vol van duisternis. Wie niet tegen de ndp is, is ervoor en is debet aan de steeds groter wordend geestelijk en morel verval, armoede, misdaad en onrecht, gelovig of niet.


  Maak melding

 2. heerlijk toch,Niet tegen de ndp is is er voor en is debet aan de steeds groter wordend geestelijk en morel verval.armoede,misdaad en onrecht,gelovig of niet.


  Maak melding

 3. Ieder, Koning(in), keizer(in) premier, staatshoofd, dictator enz van iedere land kan iemand uit een andere land prijzen om wat die gedaan heeft voor hun land, een andere land, de wereld.

  In dit geval komt de artieste uit Suriname en is van Indiase afkomst en heeft in het land waar haar voorouders vandaan komen iets neergezet dat gewaardeerd wordt. Voor mensen van Afrikaanse Afkomst zou het ook mogelijk zijn, als de betrekkingen met een Afrikaanse land cq, Ghana en Suriname intensiever zouden zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. nu hoor je geen enkele ka black man wat zeggen hierover, vooral niet door e . o .a . ambassade lid laat staan miesi ba-ka-ba-na

  ze zullen nooit nimmer een hindoestaan iets gunnen die moordenaar zal ook nooit zijn bek open doen iets zeggen..
  laat doekhie amzaad wat zeggen.,.


  Maak melding

 5. In de aderen van de hindoestaan stroomt bloed met de genen van eerlijkheid en rechtvaardigheid.
  Daar krijgt men als beloning geduld, en geduld is de beste munitie.
  Nederland door het schenden van Internationale Rechten van de Mens (URVM) is 43 jaren van slavernij ondergaan.
  Onder de Nederlands vlag dat ik geboren bent, ben ik al 43 jaren door Nederland bestolen en uitgebuit.
  De schendingen van Ministerie van justitie en Veiligheid, CJIB, gemeente Moerdijk, politie, stichting MEE, NVWA.


  Maak melding

 6. Jammer om dit allemaal te lezen
  Wij zijn toch surinamers?
  zo gaan wij de wereld door
  Het zou fijn zijn om de rest te laten zien hoe trots wij zij op onze mensen in plaats van de rassen haat te verkondigen
  Zo gaan wij terug naar het verleden
  Dus van harte gefeliciteerd met je succes 💜


  Maak melding

 7. Nisha, de heer Modi heeft waardering voor de hindoestaanse ouderen die hun kennis hebben, wijsheid, eerlijkheid en vooral hun moedertaal hebben meegenomen naar Suriname., die nog steeds in tact is. Maar bij deze vind ik persoonlijk je laatste nummer, bhajan Super

  Verzonden vanaf mijn Huawei


  Maak melding

 8. Zeldzaam zijn zij die kijken met hun eigen ogen en ervaren met hun eigen zintuigen
  Wij moeten onze mensen beter leren respecteren en waarderen.
  Heel Veel Succes


  Maak melding

 9. De Vaishnav Jan, door Narsingh Mehta, vrije vertaling.

  vaiṣṇava jana to tene kahiye
  je pīḍa parāyī jāṇe re,
  para duḥkhe upakāra kare to ye
  mana abhimāna na āṇe re

  Hij is een Vaishnav (volger van Heer Vishnu), die oog heeft voor de pijn van een ander, die een ander in nood helpt zonder enige ego en trots.

  sakaḷa loka māṁ sahune vande,
  nindā na kare kenī re,
  vāca kācha mana niścala rākhe,
  dhana dhana jananī tenī re

  Hij eert een ieder en disrespecteert geen enkele ziel. Noch spreekt hij negatief, blijft zonder valsheid en wrok, dank aan zijn moeder voor het schenken van zo’n verheven kind.

  sama-dṛṣṭi ne tṛṣṇā tyāgī,
  para-strī jene māta re,
  jihvā thakī asatya na bole,
  para-dhana nava jhāle hātha re

  In ieder ziet hij God, verleidingen vermijdt hij. In alle vrouwen ziet hij zijn moeder. Z’n tong spreekt nooit een leugen en in het bezit van een ander heeft hij geen interesse.

  moha māyā vyāpe nahi jene,
  dṛḍha-vairāgya jenā manamāṁ re,
  rāma-nāma śuṁ tāḷī re lāgī,
  sakaḷa tīratha tenā tanamāṁ re

  Hij doorziet valse gehechtheid en dat zintuigelijk genot je niet kan verheffen. Hij is onthecht van de wereld en gehecht aan het bezingen van de (Naam van de) Heer, aldus zelf verwordend tot een pelgrimsoord.

  vaṇa-lobhī ne kapaṭa-rahita che,
  kāma krodha nivāryā re,
  bhaṇe narasaiyo tenuṁ darasana karatāṁ,
  kuḷa ekotera tāryā re

  Hunker naar rijkdom, valsheid als middel zijn er niet in hem en overige lusten, woede en kwaadheid zijn hem vreemd.
  Zegt Narsingh, het aanblik alleen al vaan zo’n ziel verlost de ziener en z’n hele familie.


  Maak melding

 10. Het Vaishnav Jan is in het Gujrati. De Deelstaat Gujaraat is waar Mahatma Gandhi is geboren. Saurashtra is een gebied van Gujaraat waar vele grote Heiligen hebben geleefd.


  Maak melding

 11. Nisha ji,
  Dat premier Modi van India jouw zang persoonlijk zo hoog waardeert is heel bijzonder en apart. Want hij is de premier van 1300 miljoen hindoestanen. Je hebt in ieder geval al miljoenen fans.

  Moge Mata Laxmi al jouw wensen in vervulling brengen.

  Subh Deewali!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.