zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameEx-minister van Defensie Suriname: militair als privé bewaker levensgevaarlijk

Ex-minister van Defensie Suriname: militair als privé bewaker levensgevaarlijk

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 nov – Het recente schietincident bij het hoofdkwartier van de Nationale Partij Suriname, is de zoveelste vingerwijzing. Ex-minister van Defensie Ronald Assen vindt het maar een linke zaak dat militairen worden ingezet voor het beveiligen van particulieren. Het leger heeft verantwoordelijkheden die onder meer in de grondwet zijn vastgelegd. Het zorgen voor persoonlijke beveiliging van ondernemers en bewaking voor bedrijven is geen taak voor het leger. Toch gebeurt het. Het is een levensgevaarlijke situatie.

Het is zeer de vraag of degenen die verantwoordelijk zijn voor het leger, wel beseffen dat er met vuur wordt gespeeld. “Een burger die een conflict heeft, kan een militair inhuren om de andere uit te schakelen”, zegt Assen tegenover de Ware Tijd. Maar ook kunnen zich incidenten voordoen zoals bij de NPS. Het heeft een haartje gescheeld of er waren doden gevallen. Vanuit het leger komt zo nu en dan het één en ander naar boven drijven.

Onlangs nog wees een voormalige legerofficier op het inzetten van manschappen bij privé bewaking. “Het moet gestopt worden. Particulieren moeten naar een beveiligingsbedrijf”, zegt Assen. Dat het niet gedaan wordt, zou iets kunnen zeggen van wat de burger vindt van de veiligheid in het land. Als politici oogluikend toelaten dat militairen als bewakers worden gebruikt, onderstrepen ze het eigen falen. Of ze dat ook inzien?

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Ddb en companen zijn de werkelijke oorzaak van de werkelijke achteruitgang van land en volk. Sinds 1980 heersen deze duivels over land en volk. Vele delen van het volk zijn paars verworden zombies die alles voor over hebben om in 2020 weer te gaan stemmen voor een dagelijkse gratis bordje ddb en co paarse schijt vol misdaden, onrecht en schulden. Ndpsma na didibri sma, militair of niet, na didibri sma, gelovig of niet.


  Maak melding
 2. Zo zie je maar weer, steeds weer het wiel zelf proberen uit te vinden. Als specialist in de beveiliging, het is het all over de world een normaalste zaak van de wereld dat militairen een bijverdienste hebben in de (persoonlijke) beveiliging. Echter zijn hier strenge voorwaarden aan verbonden zoals wapens etc. etc. Zolang er sprake is van richtlijnen, integerheid en discipline mag dit geen probleem zijn. Echter zijn deze, alsook andere kwaliteiten, ver te zoeken…


  Maak melding
 3. Sranang swetie k faarlijk. Hier hebben we van alles en nog wat (Talibans; Hesbollars; enz enz) en toch leven we als broeders en zusters lekker naast en samen met elkaar. Moet niet veranderen.
  So remember once again “We Love SU and Soso Lobi)


  Maak melding
 4. @ Wrokomang

  Je komt thuis zeker te kort, anders schrijft je geen bullshit !

  @ Burki Na Fasi
  Probeer verkering met één aan te knopen dan hoef je niet te huren !!!


  Maak melding
 5. Gister nog een discussie hierover de ex minister van onderwijs had of heeft afspraken gemaakt met een van die ministers van defensie dat die soldaten die scholen zouden gaan bewaken want er is een enorme tekort het was goed gekeurd maar is nooit iets van geworden wat blijkt is dat heel veel van die zogenaamde hoge pieten bewakingsbrijven hebben en de staat huurt bij hun die bewakers in inplaats dat ze die soldaten inzetten want elke dag wordt er ingebroken bij die scholen in Suriname.


  Maak melding
 6. Het moreel verval in Suriname gaat in een razendsnel tempo naar een dieptepunt.
  Dat zelfs het leger voor prive doeleinden wordt ingezet is schandalig.
  De regering zou het leger beter kunnen inzetten in de gebieden waar onze goudvoorraden op zeer grote schaal uit de grond geroofd worden door zowel surinamers als buitenlanders.
  Er is geen enkele vorm van beleid te bespeuren.
  De minister van defensie die onlangs nog een kapitien liet opsluiten ,omdat hij de vuile was van het leger buiten had gehangen, kan zich liever bezighouden met het inzetten van het leger om plaatsen die in het belang van het land zijn.


  Maak melding
 7. @ Freddyyy

  Men is in Su bezig eigen belangen te behartigen en niet, ten behoeve van land en volk !
  Dat altijd zo geweest, maar nu in ernstige mate, het leger wordt ingezet tegen het volk.

  Sari tori
  Jacko


  Maak melding
 8. FReddyyy ,
  Maar hoe moet de Mini-ster dan bijverdienen , hij eist van iedere militair als bewaker 50 $ van de 100 $ dat deze krijgt , zo kan hij tenminste zijn buitenvrouw onderhouden !!!
  Vreemd vind ik dat HITLER van alles op de Hoohte is , immers hij zei het zelf ” MIE DA LEONSBERG MA MIE NO E SRIBI “


  Maak melding
 9. @J.zwartmans

  Het inderdaad zoals je het stelt : sari tori
  Misschien tegen beter weten in blijf ik toch dromen en hopen van een Suriname gevrijwaard van grootschalige corrupte en vriendjes politiek.


  Maak melding
 10. Moeten die militairen niet dagelijks trainen? Of gaan ze hiertoe pas over als de nood aan de man is.
  late we snel gaan trainen noh
  Als de commandanten van mening zijn dat er niets te doen is voor de militairen dan moeten zij maar het veld ruimen. want dan kunnen zij hun ondergeschikten niet aansturen
  Bovendien vindt er een verdringingseffect op. Particuliere beveiligers vinden geen werk, omdat dit wordt gedaan door militairen.
  Met materieel van defensie? Tijdens de tijd dat ze beschikbaar moeten zijn voor defensie?
  Als de minister van Defensie weigert in te grijpen en dit niet verbiedt, dan is het een zaak van financiën om in te grijpen.


  Maak melding
 11. De hele kliek die verantwoordelijk zijn voor de 8 december 1982 moorden, inclusief ndp-dna-leden, paarse kakkerlakken, coalitiegenoten vanaf 2010 die de leugen van dat de slachtoffers die nauwelijks contact met elkaar hadden bezig waren met een contra-coup met landen uit het buitenland en hen wilden vermoorden.

  Die grootste leugen van de eeuw van deze misdadigers tegen misdaden tegen de menselijkheid wordt door de krijgsraad/rechtbank gewoon in de prullenbak gesmeten.

  ddb, is een moordenaar, de grootste crimineel van de republiek Suriname sinds 25 november 1975. Wie achterlijk wil zijn en doen, moet dat blijven of zijn en de bittere waarheid niet onder ogen zien. Laat ddb hen dan wit Szantie in de ogen blijven strooien. Ze moeten wel kijken naar hun eigen leven, hoe het was tijdens periodes dat ddb en kliek niet aan de macht zijn en periodes dat ddb en kliek wel aan de macht zijn.

  Wetenschappelijk is bewezen dat sommige etniciteiten niet slim zijn. Vele van deze groep in Suriname laat dat duidelijk zien en keer op keer merken of worden bedrogen. Ze zijn zeer lichtgelovig.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 12. Die van Assem is 36 jaren laat met zijn ontdekking.Militairen die te zeggen hebben in naam van land en volk worden dictators genoemd vooral als ze middels een coup aan de macht komen.Ze schieten koelbloedig burgers dood en lopen schaamteloos te pronken met amnestie.


  Maak melding
 13. De hele kliek die verantwoordelijk is voor de 8 december 1982 moorden, inclusief ndp-dna-leden, paarse kakkerlakken, coalitiegenoten vanaf 2010 die de leugen (van ddb en kliek ) dat de 15 slachtoffers van 8 december 1982, die nauwelijks contact met elkaar hadden/ elkaar nauwelijks kenden of een groep was die bezig was met een contra-coup (met landen uit het buitenland) en hen wilden vermoorden is nu door de krijgsraad/rechtbank in/van Suriname verworpen.

  De leugen van de eeuw van ddb en kliek is door de krijgsraad/rechtbank in het rijk der fabels geplaatst.

  In december 1982 was er een krachtsmeeting tussen het volk van Suriname en de coupplegers, waaruit bleek dat de massa wilde dat ddb en kliek moesten inbinden, terug naar de Kazerne, wat zeker niet mogelijk was omdat ze zich misdragen hadden tegen het gekozen gezag, wettig gekozen regeringscoalitie. De massa het volk was super sterk en ddb en kliek konden geen kant op. Ze hadden geen steun van het volk op dat moment dat verlangde naar democratie en de rechtsstaat.

  maurice bishop van Grenada die in die periode in Suriname gaf hem instructie dat een revolutie geen theepartij is, het draaiboek om zijn macht te gelden te maken had hij van kolonel hans valk gehad en ddb reageerde dat hij zij die tegen hem waren contact zou betalen. ddb en kliek waren op dat moment een kat in het nauw gedreven en wilde met de 8 deceember gemaakte plan die zde gemaakt hadden een daad stellen door sterke groepen in de Surinaamse maatschappij monddood te willen maken of uit te schakelen, de moederbond, radiostation, advocaten, journalisten en het volk lam te maken. ddb en kliek hadden van de macht geproeft en wilden dit niet meer uit handen geven. Ze waren machtsbelust en genoten van de weelde. Kennis en ervaring, een land besturen, leiding geven, hoe het met de republiek Suriname en de Surinamers welvaart en welzijn te brengen vergeet het maar. Zie hoe de vlag van Suriname sinds 8 december 1982 bij hangt, gewoon half stok, zie de grote armoede en heel grote ellende. De paarse kakkerlakken geloven in luchtkastelen. Dong no ka(ho)lo foeroe nanga Grote.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 14. Het is maar de vraag of het lukt om alle militair en terug de kazerne in te krijgen omdat niemand weet hoeveel militairen privé werkzaamheden doen .maar we moeten ook niet vergeten dat ze zwaar onderbetaald worden mede omdat ze niet bij een vakbond aangesloten zijn .dus voor deze mannen en vrouwen is een extra inkomsten niet onmisbaar. Ik denk dat ze er niet blij van zullen worden .


  Maak melding
 15. Passant@ wat je schrijft is de juistheid geven van de periode van 1980 tot 2018 van de landverraders .

  Is ook goed dat je mensen als Passant heb die het verleden goed beschrijven voor de generaties die na 1980 zijn geboren .

  In 1980 hadden de Militairen vol op te eten in Kampement Bo Bo Bouterse naam elke dag drie portie naar huis .
  Henk Aaron en Pa Lachmon hadden de Militairen 1980 genoeg tevreten gegeven maar door heb zuchtigheid
  zie waar BoBo Bouterse en anderen nu zijn

  IN 1980 kwam Ramon Abrahams met een paar politieke leiders op TV men ging zelf de inhoud van de ijskasten wijzen met de bedoeling ze niet goed bezig waren in Suriname .

  Voor de Staatsgreep en branden moeten de militairen nog voor het gerecht dat kom nog de men moet nog schade vergoeding betalen aan de staat Suriname .

  R Abrahams en Graanoost Henk Herrenberg jullie moeten nog voor komen liefs voor dat jullie dood gaan .

  De Minister van Defensie is ook zo een dom kop heb ik in de DNA vergadering gezien tegen Mvr Ednel van NPS .

  De generaties die na 1980 zijn geboren hebben het heel zwaar daar ze de streken en de leugens van NDP niet kennen .

  Wij van Oppositie wijken niet voor ouderdrukkers van NDP met hun Smoesjes .

  Waarom vraag NDP Regering geen Subsidie aan bij EU om de weg van Wageningen naar Nickerie te Asfalteren .
  E U heeft geld om oost west verbinding te betalen daarom is meer zorg tot Albina geasfalteerd samen met de bijdragen van Suriname .

  NDP heeft geen Ministerie van Planning om een plan te maken voor EU stelletje landverraders .

  Al vind Suriname 5 miljard barrel ruwe Olie op zee blijf Suriname arm onder deze bedriegers .

  EU had een Hoofd kantoor in Suriname maar door de onbeschoft behandeling van Laching van NDP tydens de ACP vergadering zijn ze weg gegaan ze zijn nu in Guyana


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES