zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSaramaccakanaal in Suriname wordt uitgebaggerd voor beter afvoer water

Saramaccakanaal in Suriname wordt uitgebaggerd voor beter afvoer water

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 1 nov – Het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie, OWT&C, is van plan het Saramaccakanaal uit te diepen. Het kanaal zal uitgebaggerd worden. De Wereldbank is bereid het project te financieren. Het Saramaccakanaal is één van de meest belangrijke kanalen in Suriname. Het dient de afwatering van een groot gebied.

Overtollig natuur- en afvalwater van de districten Saramacca en Wanica, Kwattaweg en de omgeving tot Paramaribo Zuid wordt er verwerkt. Het kanaal is ongeveer dertig kilometer lang en ongeveer veertig meter breed. “Tijdens en na de werkzaamheden zullen milieu- en sociale veranderingen kunnen optreden. Met betrekking tot de planning voor het rehabiliteren van het Saramaccakanaal zijn onderzoekingen verricht”, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Ritesh Sardjoe, senior technisch medewerker van OWT&C zegt dat de laatste volledige onderhoudsbeurt ruim zestig jaar geleden plaats vond. Het Saramaccakanaal is ondertussen in delen dichtgeslibd, waardoor het overtollig water bij regen niet snel doorstroomt naar de Suriname- of Saramaccarivier. Hierdoor ontstaat er wateroverlast in sommige gebieden.
Volgens planning moeten de werkzaamheden in 2024 afgerond zijn.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

22 REACTIES
 1. Het schoolhoofd is te ver gegaan.

  Ik kan niet snappen dat dit soort van figuren nog in suriname bestaan.

  Een volgende keer snijd ze iets anders van een student af.

  Wat met haar moet gebeuren ,weet ik niet, maar haar tussen de jongeren laten, is een gevaarlijke risico.

  Mvg


  Maak melding
 2. Het wordt gefinancierd, dus op krediet.

  Krediet / financiering / lening / donaties / giften

  Afbetaling op afbetaling op afbetaling.

  Wat heeft of wat kan Suriname dan zelf ?

  Als alles geleend moet worden dan heeft Suriname dus niks zelf opgebouwd.

  Dan hoe afbetalen ?


  Maak melding
 3. “Het kanaal is ongeveer dertig kilometer lang en ongeveer veertig kilometer breed.” Hoe kan dat?
  Het zal wel 30 KM lang en 40 M breed moeten zijn.


  Maak melding
 4. als het kanaal 40 km lang is,,, hoe kan je dan er vanaf 1 November 2018 tot 1 November 2024 bezig zijn om het uit te diepen, een bestaande kanaal en dan nog 6 jaren erover doen, om het uit te graven..
  Je denkt toch dat dit anno 2018 met de schop gedaan gaat worden of met een emmer ..

  luister no, laat die ka suri zich zelf voor de gek houden,, in Nederland worden vandaag de dag, een rubber buis aan elkaar gelast van rond 50 cm een lengte van tegen de 500 meter en binnen no time, wordt de hele kanaal uitgezogen verdiept en klaar is kees..

  alleen in suri moet het geld heel veel geld kosten liefst onder de tafel zonder een kwietantie en contant nog..


  Maak melding
 5. En wanneer de Sommelsdijkskreek? Die inmiddels helemaal dichtgeslipt. 50 jaren geleden voor het laats gebaggerd met een daarvoor speciaal geimporteerd baggeraar. En waar zou die gebleven zijn?


  Maak melding
 6. Weer een miljoenen project zonder aanbesteding. Bij dit soort grote projecten wordt het geld gemaakt.
  De zandwegen die regelmatig onder water lopen heeft geen prio. Daar kunnen ze geen groef geld maken.
  Stelletje boeven.


  Maak melding
 7. He he eindelijk het uitbaggeren van de Saramacca kanaal, o ja vergeten jullie niet de beide kanten van de oevers te voorzien van 20meter lange stalen damwanden, anders is het over 5jaar poer broekoe, weer broekoe….geld verdamping.
  Succes,,,


  Maak melding
 8. Het kanaal is ongeveer dertig kilometer lang en ongeveer veertig kilometer breed. “ Nooit geweten dat het kanaal zo breed was en ik heb daar in de buurt gewoond (Bethesda). Wauw en de brug over het Saramaccakanaal is dus 40 kilometer lang. Dat is dus een van de langste bruggen ter wereld. Ik heb nooit geweten dat wij zo’n lange brug hadden. Journalisten: let dus op wat u schrijft.
  Zo kom ik ook een mooie blunder bij de Surinaamsche Bank tegen. Sinds wanneer is de staat Suriname een crediteur van deze bank. Ik dacht al die tijd dat de staat Suriname een debiteur was. Maar ja, ik heb meer van deze boekhoudkundige blunders in mijn leven meegemaakt.


  Maak melding
 9. Oja, en als je gaat uitdiepen, neem dan gelijk het Wanicakanaal mee. Dit kanaal, waarin ik heb leren zwemmen, vissen gevangen en ook opgegeten is nu een open riool geworden. Wat zijn Surinamers toch vies..


  Maak melding
 10. De Wereldbank is bereid het project te financieren. Het kanaal is ongeveer dertig kilometer lang en ongeveer veertig meter breed. “Tijdens en na de werkzaamheden zullen milieu- en sociale veranderingen kunnen optreden. Vooral op social gebied gaan die paarse nakomelingen het in hun zakken voelen.


  Maak melding
 11. John
  Voor jou geldt het zelfde als voor get a live ga eens leren lezen!
  Er staat 30 km lang en 40 METER breed. Dus de volgende keer aub goed lezen voor dat je rommel reacties plaatst


  Maak melding
 12. John
  Voor jou geldt het zelfde als voor get a live ga eens leren lezen!
  Dus de volgende keer aub goed lezen voor dat je rommel reacties plaatst


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES