zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWenkbrauwen leerling geschoren door schooldirecteur in Suriname

Wenkbrauwen leerling geschoren door schooldirecteur in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 nov – Assembleelid Rachied Doekhie eist het ontslag van de directeur van Mulo Henar, nadat de vrouw de wenkbrauwen van een leerlinge had geschoren. Het meisje had een ‘streepje’ in haar wenkbrauwen aangebracht waarna de directeur, om onbekende reden, de wenkbrauwen gedeeltelijk heeft geschoren met een scheermes. Op Facebook verscheen een filmpje waarin het meisje huilend te zien is.

NDP’er Doekhie noemt het barbarisme. “Ik heb dit soort taferelen in mijn jeugdjaren meegemaakt. Maar ik dacht dat de jaren vijftig van de vorige eeuw allang voorbij waren” zei hij tegen Starnieuws. Hij heeft de kwestie intussen ook onder de aandacht gebracht van minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

De grootmoeder van het kind, bij wie zij verblijft, heeft aangifte gedaan bij de politie van Henar. Waarnemend regiocommandant, Ulrich Tjin Liep Shie, zegt echter dat de grootmoeder geen strafrechtelijke vervolging wil van de schooldirecteur. Zij wil wel een ernstige waarschuwing.

UPDATE:
Volgens De Ware Tijd is de directrice van Mulo Groot Henarpolder donderdagmiddag kort aangehouden en voorgeleid bij de hulpofficier. Ulrich Tjin Liep Shie, Regio Commandant bevestigt haar aanhouding. Hij zegt dat de directrice is gehoord in de zaak en heengezonden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

58 REACTIES
 1. De trauma waarme deze jeugdige zal moeten leven is meer dan duidelijk. Wat de grootmoeder dan ook wil, de directeur moet door de justitiële processen. Waar komt het scheermesje vandaan? Had hij dat gepland ofzo?


  Maak melding
 2. Wat een gestoorde imbeciel.
  Grootmoeder is ook niet helemaal tof, als het waar is. Ik betwijfel dit. Oma zal vast en zeker allerlei doemscenario’s zijn voorgehouden en kiest dan maar voor zo’n oplossing.
  Maar ook na de achterlijke actie van zo iemand, die zich directeur noemt, is zij nog steeds een bijzonder knap meisje.
  Het kind moet angst hebben doorstaan om deze idioot rustig haar gang te laten gaan.
  Wat staat de andere kinderen te wachten.
  Aanklacht of niet. Deze idioot moet per direct worden ontslagen en er moet strafvervolging plaatsvinden.
  Gebeurt dit niet dan twijfel ik er niet aan dat er ergere dingen zullen gebeuren


  Maak melding
 3. Voor 1 keer krijgt Doekhi van mij gelijk. Deze directeur kan niet langer aanblijven.
  Ontslaan en vervolgen.
  Stel dat ik die leerlinge was geweest dan had ik die man heel hard in zijn kruis getrapt en geschopt.
  Welk reden heeft die kerel gehad om de wenkbrauwen van deze mooie leerlinge te verminken.


  Maak melding
 4. Ik ben het nooit eens met Doekhi, maar deze keer heeft hij gelijk. Onslag voor de directeur van de mulo-school en ik ga een stap verder, nooit meer een functie in het onderwijs bekleden. Deze man, opvoeder, leider van het team van leerkrachten heeft de grens overschreden.

  Het ministerie van onderwijs, wetenschap en cultuur moet een daad stellen, waardoor dit voor leerkrachten duidelijk is. Eens maar nooit weer.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. Groot mama!! ik heb heeel veel respect voor u!!Dat u echter wilt, dat er geen strafrechtelijke vervolging wil van de schooldirecteur. Zij wil wel een ernstige waarschuwing.

  Ik zou hem levend lynchen!! maar met alle respect zeg ik>>> u verdient een pluimpje!!!!!! Zij zou mijn dochter kunnen zijn!!!!


  Maak melding
 6. Jiyani
  Precies en dat verdient ze dan ook. Dit meisje is te lief geweest en heeft teveel respect getoond.
  Voor een keer vind ik eigen rechter speler geen probleem. Hopelijk heeft zij een of meerdere ooms die verhaal gaan halen en iets gaan brengen


  Maak melding
 7. De schooldirecteur een creoolse draagt een pruik, ze weet dat de andere ras veel mooier is en puur natuur is. Daarom heeft ze uit jaloezie dit gedaan. Dit is een strafbaar feit, hiervoor moet de directeur ontslagen worden. Grootmoeder u zit fout, geen waarschuwing maar gewoon ontslag vanwege mishandeling en verminking !!!


  Maak melding
 8. Dat zijn de achterlijjke mensen die achter DOEKHIE staan. ik snap de logica: eerst Kesho dan Doekhie. Paars startegie om witte voetjes te maken…dus opzet!.


  Maak melding
 9. Hoe willen de leraren respect afdwingen van hun leerlingen?
  Medelij heb ik met dit “arm” kind. Ik zou de leerkracht toch wel laten vervolgen wegens minachting van een leerling en geestelijke mishandeling en tegelijk een schadeloosstelling eisen


  Maak melding
 10. Doekhi is een smerige hypocriet, voor zo,n klein vergrijp, Wat totaal niet goed te praten is, blaast deze gestoorde hoog van de toren, maar voor meervoudige moord door zijn voorzitter, heeft hij wel voorgestemd betreffende amnestie, hieruit blijkt maar weer, met wat voor labiel figuur we te maken hebben.


  Maak melding
 11. doekhie die hoerenzoon moet zo lullen hij is ook een schandknaap van die moordenaar bouta. Die schooldirectrice moet onmiddellik ontslagen worden en opgesloten worden voor grove mishandeling.


  Maak melding
 12. Al de borstelharen (= haren op het lichaam van varkens en wilde zwijnen) van deze directrice moeten overal geknipt en glad geschoren worden, deze kale plekken goed invetten en dan elke dag om 15.00 uur in haar Eva/paradijs kostuum een rondte lopen in Nieuw – Nickerie.

  Ook ddb heeft borstelhaar en dat moet ook overal geknip en glad geschoren worden en daarna ingevet worden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 13. @ Manu
  Je noemt dit een klein vergrijp.
  Een KIND mishandelen en bedreigen met een mes noem ik geen klein vergrijp.
  Gelukkig heeft mijn lap een delete knop.


  Maak melding
 14. Zo had in Paranam een vader de meester doodgeschoten!!!( lang geleden)!! de meester sloeg hem altijd op zijn rechter schouder!!! het was bont en blauw en morgen weer hetzelfde pak slaag!! vader had de meester 1 keer gewaarschuwd van niet meer doen!! en jawel hoor!!! again!!! Fam Loor Gerrit heeft de schietende niet laten opsluiten!!!


  Maak melding
 15. Diezelfde schreeuwlelijk en hypocriete paarse kakkerlak Doekhie, is wel voor amnestie voor een massamoordenaar op eigen landgenoten. Maar maakt zich liever druk om een wenkbrauw. Engnek!!!!


  Maak melding
 16. Zijn de regels van de school .dient men dat te respecteren. Zo begint het bij de kinderen. Met look en daarna derest . En wat word er morgen gezegt .dat bedoel ik .Surinaamse mensen onder mekaar zijn bagge .al ben ik ook een surinamer. Ik schaam me soms voor jullie. Maar mijn land Suriname tot de dood .On love


  Maak melding
 17. En als het een vrouwlijke is( zo zie ik het) zou ik haar poentje kaal laten scheren en naakt door heel Paramaribo laten rondlopen 2 dagen lang of meer, maar dan wel naakt!!!


  Maak melding
 18. Afstraffen !

  Dit kan en mag gewoon niet.

  Ik neem het niet op voor die schijnheil Doekhie, maar voor dat meisje.

  De school had haar ouders / verzorgers moeten aanspreken maar niet zelf barbaars optreden.

  Schande !


  Maak melding
 19. @Sampa,

  Uit jouw reactie kun je ook opmaken, dat je een paarse rat bent, daar normale reacties bij jullie een uitzondering is, bovendien ben je zo stom, dat je de Nederlandsee taal niet machtig bent, want ik heb helemaal niet willen aangeven dat het een kleine vergrijp is, maar een kleine vergrijp is in tegenstelling met meervoudige moord van jouw afgod.


  Maak melding
 20. Geen aanklacht? Is toch ziek?
  Da gaan we haar zelf ophalen en alles afscheren. Lang leve social media!

  Me mars papa!


  Maak melding
 21. Deze mevrouw is totaal ongeschikt om onderwijs te geven laat staan een school te leiden.Je moet met je tengels van leerlingen afblijven.Op staande voet ontslaan is de juiste remedie.Het had niet mijn dochter moeten zijn.


  Maak melding
 22. @ Jiyani

  Welk reden heeft die kerel gehad om de wenkbrauwen van deze mooie leerlinge
  te verminken ???? Dus als de leerlinge lelijk zou zijn, dan zou je er geen probleem mee hebben ???

  @ pico
  Als ik een oom van haar zou zijn, dan zou ik : haar in het open baar haar schaamharen scheren
  in het bij zijn van de andere leerlingen !!! Oh mijn handen jeuken al bij die gedachte.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 23. Doekhie maakt zeer veel lawaai in dit geval !

  De onderwijzer dient zich inderdaad te verantwoorden

  voor deze wandaad !

  Terecht mag je niemand zomaar aanraken, laat staan
  mishandelen/beschadigen/martelen/vermoorden !

  WEL ZWIJGT DEZE ZELFDE MENEER DOEKHIE WANNEER

  SPRAKE IS VAN MEER DAN AANRAKEN en BESCHADIGEN,

  NAMELIJK BIJ ZEER ERNSTIGE MENSENRECHTENSCHENDINGEN

  ZOALS DE 8 DECEMBER-MASSAMOORD EN BIJ DE MOIWANA-

  MASSAMOORD !!

  HOE OPRECHT BEN JE DAN, heer DOEKHIE ????????????????????


  Maak melding
 24. Er wordt heel veel gedaan in su om paniek zaaien.
  Wees kritisch als jullie de berichten/krant lezen.
  Het zou my niets verbazen als dit in scène gezet is.Verkiezing die dichterbij komt
  Er moet wat gebeuren om het volk te laten zien dat de NDP goed bezig is.
  Wees alert


  Maak melding
 25. Als ik de vader van dat meisje was…..had ik die directrice kapot geslagen……totaal gestoord wijf is!!! Justitie aub dat gestoord wijf vervolgen en ontslaan!!!


  Maak melding
 26. Doekhie is een held. Hij komt op voor zijn kiezers. Hou je rug recht man. En hou vast aan je eis. Mocht deze directrice niet worden ontslagen, dan moet je de coalitie verlaten. Want ze moeten je serieus nemen.
  Laat je niet afgaan.


  Maak melding
 27. WEER ZO EEN BOERIEKIE OEVERLOZE WEEREDE DISCUSSIE TUSSEN,… EZELS,..UILSKUIKENS,..DONG KAWS,..IDIOTEN,.en…DOMBOOS,..HOU EENS EEN KEER JULLIE DOMME MUIL DICHT,..JULLIE ,..PANNENKOEKE.


  Maak melding
 28. @ Manu
  Achterlijke idioot ,mischien ben jij zelf een paarse rat “IK had helemaal niet willen aangeven dat een kleine vergrijp is maar je geeft het wel aan .De direktrice is een van jou soort denk ik .


  Maak melding
 29. @J.Zwartmans,

  Ik ben er ook vanuit gegaan dat de directeur een man is. Door de vraag die pico stelde, ben ik het bericht nog een keer gaan lezen en er staat dat de directeur een vrouw is. Tegenwoordig heeft men het ook over directeur ook al gaat het om een vrouw.
  Wat de reden is van haar misselijkmakende daad staat niet vermeld, dus ga ik ook niet speculeren naar die reden. Het is al erg genoeg wat zij de leerlinge heeft aangedaan.
  Mocht het nepnieuws zijn wat sommigen opperen, dan is dit ook misselijkmakend.


  Maak melding
 30. @Shir
  Ik heb er geen verklaring voor, maar (sommige)vrouwen willen liever directeur worden genoemd dan directrice. Minder cachet?
  Mijn ervaring is overigens maar op 1 persoon gestoeld.
  Op mijn werk werd een interim aangesteld. Ze reorganiseerde zodanig dat zij zelf de baas werd (haha, echt waar).
  Zij liet een bordje maken met directeur daarop en ondertekende met directeur.

  @ Zwartmans
  Was je maar haar oom


  Maak melding
 31. Allen,
  Lang terug ben ik door een leraar geslagen op school, huilend naar huis gegaan, mijn vader mee naar school en deze leraar verrot geslagen, met de uitspraak, als mijn kind iets verkeerd heeft gedaan zal ik hem straffen niet jij, zelfde doen met deze schooldirecteur, zijn hele wenkbrouwen afscheren voor straf.

  SUCCES.


  Maak melding
 32. Wattttt……dat moest helemaal niet gebeuren. K neem aan dat ze wel ouders hft,ze kon gewoon ouders laten roepen of schorsen maar dit is helmaal gn goed vb.
  Staande voet onslag ze hoort niet tot een school hoofd, laat ze opnieuw onderwijs gn volgn


  Maak melding
 33. eerlijk.
  Bij mij is het anders afgelopen. Ik werd ten onrechte geslagen door een meester. kwam thuis, mijn moeder zag mijn rode billetjes en gaf mij nog een pak slaag eroverheen. In mijn boek, waarin ik alle details heb beschreven en ook man en paard heb genoemd, heb ik dit genoemd: Eén van de zwarte dagen uit mijn leven. ten onrechte twee keren afgestraft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES