Aanwezigheid Bouterse bij jaaropening Universiteit van Suriname kwetst nabestaanden

45
Bouterse: economie van Suriname is stabiel geworden

PARAMARIBO, 31 okt – De Anton de Kom Universiteit van Suriname heeft Desi Bouterse uitgenodigd. Als staatshoofd zal Bouterse de opening van het nieuwe collegejaar bijwonen. Ook Glenn Sankatsing zal er zijn, de plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken ten tijde van de executies van 1982. De Stichting 8 december 1982 vindt het “moreel misplaatst en kwetsend voor de nabestaanden van slachtoffers van ernstige mensenrechtenschendingen in Suriname.”

Bouterse wordt als hoge gast verwelkomd en Sankatsing mag de openingsrede houden. De stichting vindt het onvoorstelbaar. Tegen Bouterse loopt immers een strafeis van twintig jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Dit vanwege zijn aandeel in de decembermoorden. Sankatsing heeft als plaatsvervanger op Buitenlandse Zaken “serviel de leugen van ‘op de vlucht neergeschoten’ aan de Organisatie van Amerikaanse Staten verteld.”

Ook wordt aangehaald dat zich onder de vijftien mannen die in 1982 zijn doodgeschoten, twee universiteitsdocenten bevonden. Het betreft Gerard Leckie en Suchrin Oemrawsing. Volgens de stichting had de universiteit de jaaropening nooit als ‘publicitair podium’ mogen aanbieden aan Bouterse en Sankatsing. Dit uit respect voor de vermoorde docenten en de gevoelens van de nabestaanden,


45 REACTIES

 1. Dit is een principe kwestie en principes moeten hoog on het vaandel gehouden worden tenzij normen en waarden respecteren het allerhoogste is waar een zichzelf respecterend individu naar streeft. Bouterse hou de eer aan je zelf en hou je liever bezig met je drugszaken.


  Maak melding

 2. Er is een verschil tussen wat mag en wat nodig is.
  Niet alles wat wettelijk mag is verstandig / respectvol om te doen.
  Dat geldt wat mij betreft ook voor het gebruik van hoofletters. Door te schreeuwen of het schrijven in hoofdletters (de schrijvende equivalent van schreeuwen) wordt je argument / punt niet krachtiger.


  Maak melding

 3. Natuurlijk is het zeer kwetsend voor alle nabestaanden.Deze schijnheilige serie-Moordenaar doet alsof hij niet mee te maken hebt.Hij moet onmiddellijk uit deze functie en tenminste opgehangen worden.


  Maak melding

 4. ..WILLEM..IN..DIT..GEVAL..IS..HET..VER..STANDIG..
  DAT..DE..GEKOZEN..PRESIDENT..VAN..DE..REPUBLIEK..
  SURINAME..AAN..WEZIG..MAG..ZIJN..ALS..HOOGSTE..
  GEZAG..DRAGER..


  Maak melding

 5. Stelletje uitgeblazen fufuzela’s denkt nog steeds dat zij kunnen voorschrijven of het staatshoofd al-dan-niet aanwezig mag zijn bij de opening van het academisch jaar. De president is gekozen door het volk en niet door het clubje van Romeo Hoost en consorten. Als de mensen slim waren geweest hadden zij zich niet moeten bemoeien met de gespannen situatie van het momentum van de staatsgreep in Suriname.


  Maak melding

 6. De universiteit studenten gedragen zich als aliens en komen van planeet Mars.
  Zoveel keren heb ik gezegd dat wij eerder bevrijd zijn geweest van bouta dankzij de doorsnee surinamers,de middelbare en mulo scholiieren.De universiteit studenten hebben hun steun niet verleend toen en ook niet heden.
  Als de universiteit van Suriname je onderwijst hoe een moordenaar die het land kapot heeft gemaakt en enkele docenten heeft geexecuteerd eerder,hoe hem als ere gast te verwelkomen en dezelfde moordenaar te eren ,dan ben ik blij de universiteit van Suriname niet bezocht te hebben.
  Het is net een opvanghuis voor aliens.Ze zijn geprogrammeerd en bezitten geen hersenen.
  Reken nooit op de universiteit .De studenten daar leven op een ander planeet ,verweg van de realiteit .


  Maak melding

 7. Toch wel jammer dat de nabestaanden de scheidslijn niet kunnen of willen zien tussen Zijne Excellentie Bouterse en de verdachte Bouterse als persoon. Hij verschijnt daar in de hoedanigheid van president en niet als de verdachte Bouterse.
  Hij is president van eenieder in Suriname ongeacht men het leuk vindt of niet. Blame it on the democracy. Hun tijd komt wellicht nog of niet en het is goed als men reëel blijft in de tussentijd.


  Maak melding

 8. RobG .Schipper.pakiratigri
  Toch wel grappig dat er mensen zijn in de democratie die van moord en drugs verdacht,
  Gewoon president kunnen worden ,hoe dom moeten de mensen zijn die dit bewerkstelligd hebben.
  Waarom heeft hij zichzelf amnestie gegeven ,bang dat hij om in de bajes terecht te komen.
  In 1982 had hij een grootte mond ,daar is weinig van over ,laf laf laf


  Maak melding

 9. @ RobG
  twee punten waar u mist in gaat

  1 >> Er probeert niemans voor te schrijven wat de gekozen president doet of laat. Het commite geeft aan dat zij de aanwezigheid “moreel ongepast vind, kwetsend en onvoorstelbaar. Zij doet die in beleefde termen zonder op een fuzuela te blazen. Tot dat de laatste rechter gesproken heeft is hier vooral niets mis mee. Er wordt niets afgedwongen of voorgeschreven.
  2 >> U maakt, net als Kanhai, van slachtoffers de schuldigen door te beweren dat men in der tijd zich maar rustig had moeten houden. Dat is bijzonder. Bouterse had de hele staatsmacht om deze mensen voor een rechtbank te slepen en hun aanklachten voor te leggen. Staatsgeweld heeft slachtoffers veroorzaakt en de mate van schuld/verantwoordelijkheid wordt helaas nu pas na alle tegenwerking door de rechter behandeld.

  De enigen die kabaal maken zonder inhoud zijn de NDPers, die als het misloopt de wet veranderen, de PG opdrachten geven (constitutionele crisis veroorzaken), met staatsveiligheid argumenten komen en nu weer met allerlei Buitenlandse spoken komen zonder een schijntje bewijs.
  Helaas baas Bouta is te vaak betrapt op het op dissen van onwaarheden. Hij is niet betrouwbaar als getuige.


  Maak melding

 10. Oerdomme debiele dwaze idiote paars knettergek zijn alls ndper’ s. Een zeer slecht volk, met een misdadige criminele inborst, net als hun misleader, die hen met de dag paars laat lijden. Wee allen die helpen het paarse onrecht overeind te houden, paars verdoemd zullen ze als paars stinkende vieze vuile zombies in de duisternis rondolen, hongerig, ziek, naakt, zonder hersens in hun ingekrompen schedels. Vreselijke tijden liggen in het verschiet voor alle ndper’ s die in 2020 wederom oerdom, maar paars misdadig verblindt en bezten weer gaan voor vijf ddb van leugen en onrecht. Ze verdienen het om gepijnigd en onderdrukt te worden.


  Maak melding

 11. @ pakiratigri

  Natuurlijk ziet de stichting wel het verschil tussen het ambt en de persoon.

  Het is de persoon Bouterse die zich vereenzelvigd met het ambt en geen duidelijke grenzen trekt. In elke werkende democratie treed een ambtsdrager terug als er zulke zware beschuldigingen geuit worden om zijn functioneren niet te bezoedelen. Dat is de norm want de president is de president voor slachtoffers en daders, etc..
  Ook u maakt van een verwijt richting de persoon Bouterse een belediging van het Ambt. De stichting stelt slechts het morrel ongepast en kwetsend te vinden alsmede overvoorstelbaar dat Bouterse als verdachte (persoon/ geen ambt) aanwezig is.

  Bouterse maakt misbruik van positie (politiekleider) en ambt (presdident) om de persoon Bouterse te beschermen tegen rechtsvervolging. Eerbare presidenten treden tijdelijk terug om elke vorm van verdachtmaking van belangenverstrengeling te voorkomen.


  Maak melding

 12. RobG
  In USA is er geprotesteerd dat Trump op bezoek is gekomen bij de synagoge waar de moorden (11 dus geen 18) hebben plaatsgevonden.
  Man man wat ben je toch uit je nek aan het kletsen.
  Jij bent ook degene die van de daken schreeuwt dat de Nederlanders geld schuldig zijn aan de nakomelingen van de slaven. Hoe lang geleden is dit?
  De regering van Nederland daar zitten geen personen in die direct aanwijsbaar zijn die het leed hebben laten plaatsvinden.

  Man man man wat klets je uit je broodmolen.
  Weet je wel wat je zegt?

  Ieder rechtgaard Surinamer of wie dan ook mag zijn menin geven over Suriname want trouwens dat dpoe JIJ zelf ook als pseudo econoom


  Maak melding

 13. Wanneer komt de ADREK ere doctoraat voor kabouta desie? Nieuw fronts eerste job de rectum van adrek ergens op een kleuterschool ver in het binnenland stationeren.


  Maak melding

 14. Mr. Moderator … what are you telling me …. de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse …. ere gast bij opening van het nieuw college jaar … wakti no …. mek’ mi tjies mi srefi … laat me niet overgeven !!!!!!

  @ Von poepenheuvel { heb je je intussen verschoond????} …. wat heeft die Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse voor de Universiteit … WEL … gedaan. Spiet’ kon …. !!!!!!!!!!!!!!!

  Volgend jaar 2019 zal MMDDB gevraagd worden om de ” Openingrede ” te houden. Het wordt de beste Openingsrede {aller tijden} van de A. de Kom Universiteit.

  In zijn Openingsrede zal MMDDB aan de studenten en docenten vertellen … over zijn MISDADIGE PRAKTIJKEN … hoe hij die vijftien {15 } Patriotten vermoord heeft en doodleuk op de T.V. komt vertellen dat ze op de VLUCHT doodgeschoten zijn … hoe hij en zijn Bermregering dit prachtig land totaal vernietigd heeft.


  Maak melding

 15. Ik word er schijtziek van .
  Constant een en hetzelfde .
  De zelfde honden die steeds blaffen.
  Pfffffffffff zucht.
  Maar niemand komt vooruit.
  Dan de decembermoorden, dan is het dit dan dat .
  Dan de Nabestaanden..
  Allemaal Troep Bende.
  Zo een discussie
  Maar nogsteeds niemand die iets nuttigs schrijft voor de wederopbouw van het Land. Jullie luie Donders.
  Dus mensen President Desi Delano Bouterse no e volg ding krabita geluid .
  Aasgieren jullie.
  Zeikers!!!


  Maak melding

 16. @JoJo,

  Ik zie het niet zo. Bouterse is de president. In de hoedanigheid van leider van het land is het gepast aanwezig te zijn. Er is geen vervolging tegen de president ingesteld. Wel tegen de heer Bouterse. De december perikelen waren in 1982. Hij was toen geen president. In 2010 is hij president geworden maar de vervolging gaat over de periode 1982. Het proces wordt wel nu gehouden maar beslaat 1982.Dus kan hij rustig zijn ambt uitoefenen met waardigheid.

  Hij hoeft zich helemaal niet tijdelijk terug te trekken omdat de vervolging van hem niet over de huidige periode gaat, maar nogmaals, decemberperikelen in 1982.
  En de stichting mag zich gekwetst voelen en Zijne Excellentie mag zijn werk doen. Beiden zijn aan hun trekken gekomen. De linkerhand heeft de rechterhand gewassen . Ze zijn even schoon.


  Maak melding

 17. @ Pakiratigri: Volgens u moet men onderscheid maken tussen de persoon en het ambt dat hij bekleed. Dus, bijvoorbeeld, als de dominee uw moeder heeft verkracht dan gaat u gewoon in de kerk naar zijn preek zitten luisteren want u maakt onderscheid tussen de persoon en het ambt.

  Dat u verlieft bent op Bouterse dat moet u zelf weten, maar praat niet steeds recht wat niet recht te praten valt. De man is een couppleger, een moordenaar, een drugshandelaar, een dief van gemeenschapsgelden en tenslotte is hij ook nog incompetent als bestuurder. Suriname is in de wereld de risee onder de naties vanwege zijn president. De man zal niet gearresteerd worden als hij op bezoek komt vanwege zijn onschendbaarheid als staatshoofd. Hij wordt gewoon geweerd en niet uitgenodigd, men wil niet met hem geafficheerd worden.
  Hij heeft het land onnoemelijk veel schade toegebracht, economisch en wat de reputatie van Suriname in de wereld betreft. Iemand met enig zelfrespect blijft thuis als Bouterse bij de jaaropening aanwezig is.


  Maak melding

 18. @Robje-G-huisslaaf-van Opa D :

  Net als de advocaat van de medepleger van massamoord,
  heeft u het lef de gemartelde en standrechtelijk gedode,
  Onschuldige en Ongewapende Surinaamse Staatsburgers te
  BESCHULDIGEN en te BEZOEDELEN !

  U zegt : “hadden zij zich niet moeten bemoeien met de gespannen
  situatie van het momentum van de staatsgreep in Suriname”,
  de advocaat van de hoofdverdachte, tevens uw baasje, zegt dat de
  gemartelde en standrechtelijk vermoorde Surinaamse staatsburgers
  “bruggenhoofden” waren.

  Voor WIE en voor WAT ??????????

  Noch u, noch de advocaat leggen voor uw stellingen BEWIJZEN neer,
  hetgeen zeer LAF en IMMOREEL is.

  Waar is het Archief van de toenmalige legerleider, onder wiens leiding
  de martelingen en standrechtelijke executies hebben plaatsgehad ????

  Waar is het Archief van de toenmalige junta, het Militair Gezag ?????

  Waar is het Archief van de PG, die rustig op zijn kantoor aan het werk was,
  toen de misdaden tegen de menselijkheid werden gepleegd door de
  opstandige militairen ???????

  Waar zijn de Archieven van de toenmalige inlichtingendiensten ???????

  Misschien kunnen U Robje-G, uw Paarse baasje of de advocaat van de
  hoofdverdachte, ENIG BEWIJS, ARCHIEVEN en ANDER BEWIJSMATERIAAL
  op tafel leggen, om uw immorele verdachtmakingen aan het adres van de
  vermoorde landgenoten te onderbouwen !! ZWIJGT U ANDERS !!!!

  LEVE DE ONSCHULDIGE EN ONGEWAPENDE SURINAAMSE STAATSBURGERS,
  HELDEN, die bij de zogenoemde Decembermoorden, ZIJN GEMARTELD EN
  VERMOORD door WAANZINNIGE SURINAAMSE “militairen” !!!

  KOM OP MET UW BEWIJZEN, LAFAARDS !!!!!

  PS : Uit de lijst van vermoorde staatsburgers blijkt duidelijk dat de
  PAARSE machthebbers, ALLE INTELLECTUELE SURINAMERS HATEN !!!
  WAT HEB JE DAN, ALS HOOFDVERDACHTE TE ZOEKEN BIJ EEN
  UNIVERSITEIT ??????????


  Maak melding

 19. @alle volgelingen en bewonderaars van deze incompetente president heb ik slechts een vraag. Hoe zou je reageren als je vader, oom of neef een van de slachtoffers was van de december moorden ?????? I rest my case


  Maak melding

 20. Aanwezigheid ddb als president van Suriname kwetst de republiek Surinamers en de Surinamers die in een democratische rechtsstaat willen leven, wonen, werken en waar de grondwet de basis is, internationale verdragen, oa mensenrechten, vrijheid, enz; normen, waarden, principes, respect, verdraagzaamheid, enz.

  ddb is een moordenaar, een crimineel die misdagen heeft gepleegd tegen de menselijkheid, veroordeeld is door de rechtbank in Nederland en hiervoor een vonnis van 11 jaar gekregen heeft, DEA in Miami, USA willen hem ook de gevangenis in hebben voor poging tot drugshandel naar de USA, Boerenveen weet daar alles van. ddb is de hoofdverdachte in de 8 december 1982 moorden op 15 Surinamers en heeft van de krijgsraad/rechtbank in Suriname een eis van 20 jaar gekregen.

  ddb beschikt niet over goed gedrag en mocht op grond hiervan volgens de grondwet van de republiek Suriname nooit een publieke functie bekleden. Bovendien beschikt sergeant ddb niet aan de eisen, kwaliteiten, persoonlijke eigenschappen om zo een functie uit te oefenen. Zie daarom hoe het gesteld is met het land, Suriname is onder ddb in verval geraakt, nationaal en internationaal.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 21. Ten tijde van de coup en de decembermoorden woonde ik in Suriname. Voorafgaand aan de moorden was er in de media toenemende kritiek op het militaire gezag. Men werd steeds vrijer en explicieter in het uiten van kritiek.
  Dat ondermijnde het gezag van in de eerste plaats Bouterse. Zijn vriend van die tijd, Maurice Bishop van Grenada had hem verteld hoe hij het moest aanpakken en dat heeft hij gedaan. Het was een kwestie van overleven voor de militairen, men was steeds minder bang. Voor Bouterse was het duidelijk, er moest een daad gesteld worden.

  Het heeft gewerkt, men is nog steeds bang en Bouterse is nog steeds de baas. De vraag is hoe lang nog. Hij is nu een oude man. Heeft hij nog de kracht om te domineren of komt er een dag dat hij geen steun meer heeft van de gewapende machten en onder zijn aanhangers? Hoe bont kun je het maken voordat men begrijpt dat zijn tijd voorbij is?
  Wegblijven bij zijn proces is zijn manier om duidelijk te maken dat niemand gezag heeft over Bouterse, maar als er een uitspraak komt en hij schuldig wordt bevonden, wat onvermijdelijk is, wat gebeurt er dan? Schuldig verklaard door de rechtbank is op zich al gezichtsverlies voor de president en ondermijnt zijn gezag. Is het de aanloop naar de ondergang?


  Maak melding

 22. Bang! Een hond heeft een baas. Tijdens de slavernij hadden de slaven een meester,/baas. ddb wilde d op 25 februari 1980 de slavernij weer in Suriname wederom in voeren voor de Surinamers. Vele Surinamers pikten dit niet en lieten dat merken om en bij december 1980.

  ddb was een kat in het nauw en zag de bui hangen. maurice bischop van grenda gaf hem evenals kolonel hans valk instructies ea hoe om te gaan met de situatie.

  Er kwam een burgerregering onder Venetiaan die niet krachtdadig genoeg was om ddb te laten oppakken en arresteren. El Vene zorgde er ook in dat het economisch weer goed met Suriname ging, Nationaal en Internationaal. Bij de verkiezingen van 25 mei 2010 hebben de domme kiezers, waarvan vele afstammelingen van de slaven zijn en ondergeschikt en een baas wilden, die baas weer gekregen. Een hond heeft een baas en zo gedragen deze luitjes zich. Wachten op schooltassen, voedselpakketten, enz, hebben geen enkele respect, waardigheid, wachtend op een kluif van de baas.

  Boen Sari Tory. Deze mensen hebben nog een hele lange weg te gaan om zelfstandig te worden, respect te hebben, ze blijven onderdanig, en willen net als een hond een baas. Zie wat baas met deze honden doet. Zeer grote armoede, zeer grote ellende, luchtkastelen, highway naar Rio de Janeiro, Tram/trein naar Rio de Janeiro, bruggen over de grensrivieren, 18.000 woningen, iedere leerling een laptop, iedere leerling een moobiel, enz, enz. Hoe achterlijk zijn deze lieden.

  baas, een hond heeft een baas!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 23. Als je je ethisch moreel besef voortdurend door je neus in een vorm van een witte poeder of door je lijfarts door je aderen laat stromen, dan kun je denken dat je de oorlog in je eentje kan winnen. De participanten op dit forum die nog beweren dat de hoogste gezaghebbende persoon in Suriname van alles en nog kan maken, hebben de stille kracht van de octupus die opkomst is om hem zijn kornuiten voor goed achter slot en grendel te plaatsen nog niet door.


  Maak melding

 24. @pakiratigri

  De vergelijking van hans van den Broek is heel spreken te noemen. Bouterse heeft nu 3 maal Suriname verkracht, er hangt hem voor de eerste keer een vonnis boven zijn hoofd en u vindt dat hij waardig het ambt van president kan uitoefenen door de persoon te negeren en slechts naar het decorum te kijken.

  Laat hij niet gewenst hebben dat er gemoord zou worden, laat het een ongeluk geweest zijn. Hij heeft het laten gebeuren, ook militairen hebben getuigd dat hij er was en de baas was. etc. . Als je bestuurder bent met verantwoordelijkheidsgevoel en je wordt van dergelijke zaken beschuldigd dan vervul je geen publiek ambt want dan steek je je energie aan je verdediging. Nu komt bij elke stap en elke handeling 8 dec. 1982 in beeld.
  Overal ter wereld waar nieuws over Bouterse gepubliceerd wordt staat er bij de voor cocaine smokkel veroordeelde president van .. en de voor politieke moord vervolgde president van …. Ook al is hij onschuldig dan nog kan hij nergens, ook niet in Suriname het ambt van President waardig uit oefenen. Er stinkt altijd iets in de publieke opinie. Hij stinkt naar cocaiene smokkel, hij stinkt naar politieke moord, hij stinkt naar fraude en hij stinkt naar mislukte projecten en fraude waar zand over gaat.


  Maak melding

 25. Nogmaals dat de dood stomme aanhang zo ver laat komen op een plek waar de 3 zeer hoge intelligente docenten dat door hem gemarteld en daarna in koele bloede vermoord waren in 1982 daar op de universiteit hadden gezeten. Vooral die hem begeleid en beschermt en geen enkel respect hebben.Hopelijk zullen de hele goede tijden heel gauw weer terug keren voor een beter Suriname in de naam van Shri Lakshmi Mata.


  Maak melding

 26. Waarom eren wij de man die de Universiteit van Suriname kapot heeft gemaakt?

  Nurmohamed wil een universiteit met meer gezag
  31 Oct, 08:24
  Assembleelid tevens universiteitsdocent, Riad Nurmohamed.

  De Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) viert op 1 november 2018 haar 50 jarig bestaan. Assembleelid Nurmohamed, lid van de vaste commissie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, tevens docent aan de universiteit, zegt dat er wel valide redenen zijn voor een feestje. De universiteit is gegroeid de afgelopen jaren; er zijn meer studenten, docenten, opleidingen, onderzoeken en projecten. “Ondanks deze ontwikkeling staat de universiteit van Suriname volgens diverse wereldratings een paar duizend plaatsten onderaan op de lijst. Wat is de reden?” Nurmohamed zal als geschenk binnenkort een initiatiefwet indienen over een nieuwe ‘Wet op het Bestuur van de Universiteit’.

  De universiteit heeft zodanige dieptepunten gekend die de hoogste onderwijsinstelling nog steeds achtervolgen. Als voorbeeld noemt Nurmohamed de moord op drie docenten van de universiteit tijdens het militaire regime van Bouterse in 1982-1983 te weten Sugrim Oemrawsingh (wis- en natuurkunde docent), Gerard Leckie (hoogleraar aan de Sociaal-Economische faculteit en voorzitter van de vakbond voor wetenschappelijk personeel van de Universiteit Suriname) en Baal Oemrawsingh (hoogleraar Biochemie van de Medische Faculteit). Tijdens deze periode hebben veel studenten en docenten geprotesteerd tegen het dictatoriaal regime. De ramp werd groter. In december 1982 werd de universiteit voor bijna tien maanden gesloten. De toekomst van veel studenten is toen vernietigd geworden. Veel docenten en studenten zijn toen vertrokken naar het buitenland. Tot vandaag is de universiteit bezig zich te herstellen van de klappen van de jaren 80. “Er lopen nog wat gefrustreerde docenten rond van die periode”, zegt Nurmohamed.

  De tweede grote ramp is de enorme schuld van meer dan SRD 60 miljoen waarin de universiteit is geplaatst in 2014-2015 door het wanbeleid van de regering Bouterse I, stelt Nurmohamed. Het justitiële en het CLAD onderzoek zijn nooit gepubliceerd. Heel veel niet afgebouwde gebouwen en verwaarloosde infrastructuur, is het gevolg hiervan. Opleidingen kampen met tekorten aan middelen. “De regering Bouterse-Adhin gaat door met vernietigen van de universiteit,” meent Nurmohamed. Zo zijn vorig jaar de inschrijfgelden drastisch verhoogd naar SRD 1800. Tijdens de regering Venetiaan-Sardjoe was dit SRD 350. “We zien dat terreinen en gebouwen worden overgenomen voor zaken die niets te maken hebben met universitair onderwijs en onderzoek en ook niet met studenten voorzieningen. De regering Venetiaan-Sardjoe koos voor duurzame ontwikkeling met eigen middelen,” betoogt de volksvertegenwoordiger/docent.

  “Na 50 jaren universiteit zijn we op 1 november 2018 bijna weer op nul beland”, is de conclusie van Nurmohamed. De gevolgen van de politieke schade zijn volgens hem te groot. “Het is de hoogste tijd dat de bestuursorganisatie duurzaam wordt vernieuwd. Het bedrijfsleven moet een grote rol krijgen binnen de universiteit als ontwikkelings- en productie universiteit”.

  Met de indiening van de initiatiefwet hoopt Nurmohamed dat het fundamentele probleem van de afgelopen jaren wordt geminimaliseerd, en dat de universiteit van Suriname over 50 jaren wel die plaats zal hebben verworven in de maatschappij en internationaal, met meer gezag, onderzoek en publicaties, een betere studieomgeving voor studenten en een hogere productiviteit.


  Maak melding

 27. Wat heeft soldaat ddb daar te zoeken? Tijdens de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw was naar schoolgaan niet de moeite waard voor hem. Hoog bejaard, grijs stok oud wil hij met dit bezoek zijn master halen. Hij dacht wat Bravo snel kan op een Hoge School, kan ik nog sneller afhalen aan Adekus. Alles is te koop in Suriname.

  ddb heeft met dit bliksembezoek aan ADEKUS zijn bul (af)gehaald.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamer


  Maak melding

 28. WIE WEET KOMT DDB, BIJ ZIJN BEZOEK AAN DE

  UNIVERSITEIT MET EEN BEKENTENIS IN DE

  8 DECEMBER-MASSAMOORD-ZAAK !!

  STARTEN BIJ HET BEKENNEN VAN MARTELEN EN

  KOELBLOEDIG DODEN VAN DE TWEE HOOGLERAREN

  (BAAL OEMRAWSINGH en GERARD LECKIE) EN DE

  UNIVERSITEITSDOCENT, SUGRIM OEMRAWSINGH ) !

  En dan de rest van de Martelingen en het DODEN van

  ALLE ANDERE SURINAAMSE HELDEN van 8 DECEMBER !!

  SRANAN SA LIBI, SRANAN SA FRI !!!!!!!!!!


  Maak melding

 29. DDB is democratisch door het volk gekozen, en als dankt naait hij het volk al
  jaren. En het domme ( gedeelte ) van het volk :gaan weer voor de NDP stemmen
  in 2020, dan komt er weer een andere NDP president het volk verder naaien !
  Een stelletje oele wappers zijn het ach ja, ze hebben gekozen dus blijft DDB gewoon als hun
  president.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.