maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWeigeren laatste woord namens verdachte Bouterse heeft consequenties zegt Kanhai

Weigeren laatste woord namens verdachte Bouterse heeft consequenties zegt Kanhai

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 okt – Irwin Kanhai en een assistente steken maandagochtend de straat over onderweg naar het gerechtsgebouw, terwijl de Mobiele Eenheid van de politie op de achtergrond een oogje in het zeil houdt. Kanhai kwam opdagen met een schriftelijke machtiging van zijn cliënt en hoofdverdachte, Desire Bouterse (president van Suriname), om namens hem het laatste woord te voeren in het decemberstrafproces. Auditeur-militair Roy Elgin heeft daartegen geprotesteerd met zijn stelling dat ‘het laatste woord’ in het strafproces door de verdachte in persoon moet worden gevoerd. De Krijgsraad heeft het verzoek afgewezen.

Volgens Starnieuws zei Kanhai na afloop van de zitting in gesprek met journalisten dat de afwijzing van de Krijgsraad om namens zijn cliënt het laatste woord te voeren, nog consequenties zal hebben. Kanhai is het niet eens met de rechtbank dat via een machtiging hij niet namens Bouterse het laatste woord mocht voeren. Wat de consequenties zijn, wil hij nog niet zeggen. Hij gaat enkele zaken nog uitzoeken op grond waarvan het verzoek is afgewezen schrijft Starnieuws.

Volgens De Ware Tijd zei Kanhai bij het dupliek ter verdediging van zijn cliënt Desi Bouterse: “De dood van de gearresteerde landgenoten is een diep- en dieptreurige zaak, het verlies van zoveel capabele krachten, die nog zoveel voor de ontwikkeling van ons land en onze samenleving hadden kunnen betekenen, blijkt al meer dan dertig jaar een trauma te zijn waar we, zoals inmiddels is gebleken, niet gemakkelijk van zullen afkomen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. @Percival,

  Kanhai heeft al eerder geprobeerd om president Cynthia Valstein-Montnor wet te sturen maar
  dat is toen niet gelukt. Kanhai probeerde te bewijzen dat haar man banden had met de
  NPS en daardoor partijdig was, dit is afgewezen. Ik veel respect voor president Cynthia Valstein-Montnor
  die stoïcijns verder gaat met het proces, reken maar dat deze vrouw onder grote druk staat
  om dit proces tot een goed einde te brengen.


  Maak melding
 2. Wat bedoelt Kanhai met deze weigering zal consequenties hebben: Advocaat Essed zegt dat de verdachte zelf het laatste woord MOET voeren.

  De verdachte kan zich niet laten vertegenwoordigen door zijn advocaat.

  Is Kanhai toch niet het recht Meester?


  Maak melding
 3. Iedereen is onschuldig….niemand was aanwezig op Bastion Veere. Waar zijn de schuldigen van deze massaslachting dan wel???. Suriname kan zich nu voor eens en voor altijd profileren als een democratische rechtsstaat door deze demente fossiele drugsveroordeelde meervoudig moordenaar te veroordelen conform de strafeis. Dit monster met bloed aan zijn criminele klauwen behoort in het rijtje thuis met Mussolini…Saddam…Khadaffi…Ceaucescu. OPRUIMEN dit soort levensgevaarlijke gekken.


  Maak melding
 4. De rechter heeft altijd het laatste woord!!

  Criminelen hebben niks te vertellen.
  Sjeesjes wat zal gebeuren als de rest van de criminelen hun advocaten met een briefje sturen waarin een boodschap staat dat zij het laatste woord hebben.
  Surinamers hoe hebben jullie het zover laten komen!?


  Maak melding
 5. hij loopt altijd voorover gebogen, kan dan elk cent stuiver dubbeltje zien oprapen, wat precies hoort bij zijn leven als een zwerver..
  meer kan je niet van zeggen.


  Maak melding
 6. Als spreekbuis bedient hij zich allerlei trucjes, daarmee proberend het recht naar zijn hand te zetten. Nu ziet het naar uit dat het hem nu niet is gelukt . Wat zal ie de pest hebben daarin . Vandaar dat ie t heeft over consequenties hebben. Hij is vast iets aan t bekokstoven.


  Maak melding
 7. Denk dat Kanhai probeert de boel te traineren. Ondanks een machtiging is het allerlaatste woord persoonlijk voor de verdachte himself. Maar je vindt het niet letterlijk in de wet terug. Dus er staat niet expliciet dat de verdachte persoonlijk moet verschijnen en dat er geen machtiging geduld wordt voor het voeren van het (aller)laatste woord. Toch bedoelt men dit en dat is het gebruik. Achteraf denk ik toch dat de krijgsraad beter had kunnen instemmen en dan waren we ervan af. Leest Kanhai even een velletje (maak er twee van), van de verdachte voor. En dan is dat hele gedoe afgelopen. Hoe dan ook; de krijgsraad (burgerkamer) zal voet bij stuk houden. Ik zie niet in wat Kanhai kan doen anders dan proberen te traineren.


  Maak melding
 8. De firma list en bedrog maakt over uren. Men denkt een loopje met de rechtspraak te kunnen nemen.
  Maar zo als ik eerder reeds heb geschreven Gods molen draait langzaam maar heeeeel efficiënt.
  Bouterse zal zijn straf niet ontlopen.
  Op Ocer kan hij wel de grote jongen uithangen en een grote bek opzetten , maar zichzelf in de rechtzaal verantwoorden , daar is meneer te laf voor of voelt zich ver verheven boven de wet.
  De wet is duidelijk in deze, het laaste woord dient de verdachte in hoogst eigen persoon te voeren en daar kan geen enkele nuance als argument aangevoerd worden. I rest my case


  Maak melding
 9. Misschien bedoelt hij consequenties voor hem.
  Hij had tegen Bouterse dat het echt wel mocht.
  Merkwaardig dat de rechter hem niet gevraagd heeft wat hij bedoelde met die opmerking.


  Maak melding
 10. Deze ongeschoren straathond van de waterkant leeft net als zijn baasje in een stenentijdperk. Ik hoop van harte dat de rechters hun rug in ieder geval recht houden. Is Bouterse en die straathond van hem vergeten dat hij Fred Derby en Cyryl Daal middels Giro of Contant zou betalen? Volgens de krijgsmacht had Bouterse geen 1 gerechtvaardigde reden om zonen van Suriname standrechtelijk te executeren.


  Maak melding
 11. Advies:
  Het beste dat ddb kan doen is om van onder zijn steen te kruipen en de hand aan zich zelf te slaan.

  Zijn leugen is ontraffeld, hij is ontmaskerd en de naakte waarheid ziet er vreselijk uit. A viestie kil ddb las FaC(i)e.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 12. @@Koos2018!! vandaar zijn de SUUS broekschijters!! broekie heeft ze in hun grip!! Sra mang ey taki nomo!! pak paak pak paaakaaaaaak!!! en als je hen de weg wil wijzen, weten ze altijd beter!! ete vefie jari!! mek a ka!! mek a yang paarse stront!!!


  Maak melding
 13. Volgens De Ware Tijd zei Kanhai bij het dupliek ter verdediging van zijn cliënt Desi Bouterse: “De dood van de gearresteerde landgenoten is een diep- en dieptreurige zaak, het verlies van zoveel capabele krachten, die nog zoveel voor de ontwikkeling van ons land en onze samenleving hadden kunnen betekenen, blijkt al meer dan dertig jaar een trauma te zijn waar we, zoals inmiddels is gebleken, niet gemakkelijk van zullen afkomen.”

  Het kan verkeren….daarmee is volgens mij alles gezegd….


  Maak melding
 14. Wedden dat de Waarheid en Gerechtigheid, alles wat met het nationale duivelse lichaam van hoofd tot voetzool zal blootleggen en vernietigen. Wacht maar af, denken ze werkelijk deze twee geestelijke wapens te kunnen bestrijden. Wie het niet wil horen of weten, de paarse duivel die de dwaze ndp zombies als hun lijder hebben die hen laat lijden, wacht hetzelfde lijden als hij lijder. Wroeging tot in de eeuwigheid voor het liegen en het onrecht aan de naasten. Alle ndper’ s verdienen de paarse hel vol misdaad, onrecht en leugen.


  Maak melding
 15. Daarom is hij bang de verkiezing te verliezen.Als hij geen uitweg ziet gaat deze machiavellist genaamd Bouterse andere dingen doen.Ik wil je. In herinnering brengen die brief die hij had ontvangen van Reagen om die Cubanen te laten vertrekken.Die brief was aan hem overhandigd in het opleidingscentrum van de politie op Zorg en Hoop.Zijn reet vertoonde zwarte rook,want die Amerikanen waren al hier.Waarom kan hij niet naar Amerika gaan?I rest my case


  Maak melding
 16. Irwin Kanhai zegt “dat de afwijzing van de Krijgsraad om namens zijn cliënt het laatste woord te voeren, nog consequenties zal hebben”

  Is dat bluf of grootspraak of moet Kanhai als hij zijn zin niet krijgt altijd het laatste woord hebben ?
  Heeft deze meneer een te groot ego ?
  Kanhai weet bliksemsgoed dat het de gewoonte is, dat de beklaagde voordat het vonnis wordt toegewezen, het laatste woord krijgt en zo kan toelichten waarom hij/zij een bepaalde overtreding/misdrijf heeft gepleegd en er dan wel spijt of niet van heeft.
  De rechter kan dit dan in het nog uit te spreken vonnis meenemen en eventueel strafvermindering toekennen.

  Kanhai zegt dat de weigering van de rechter consequenties heeft.
  Hallo Irwin ga jij jou baasje nadoen. Dus intimideren en dreigen als jij jou zin niet krijgt. Jou goed betalende broodheer is zelf te laf om zijn daden toe te lichten waarom geef jij hem dan valse hoop dat jij dit namens hem zou mogen doen.
  Een machtiging voor het laatste woord in dergelijke zaken bestaat niet.
  Dat weet Kanhai zelf ook.

  Kanhai zei bij zijn verweer ter verdediging van zijn cliënt Bouterse: “De dood van de gearresteerde landgenoten is een diep- en dieptreurige zaak, het verlies van zoveel capabele krachten, die nog zoveel voor de ontwikkeling van ons land en onze samenleving hadden kunnen betekenen, blijkt al meer dan dertig jaar een trauma te zijn waar we, zoals inmiddels is gebleken, niet gemakkelijk van zullen afkomen.”

  Was dit een verkapte poging om toch Bouterse’s laatste woord voor te lezen ?
  Dus Bouters beseft toch wat zijn rancuneuze moorddadige handelingen hebben teweeggebracht.
  Het toekennen van amnestie aan zichzelf, intimidatie tegen anders denkenden, het opzetten van een vage “Comité slachtoffers en nabestaanden van politiek geweld” of het inhuren van Sandew Hira enzv zal de nabestaanden en andere getroffenen zijn misdaden niet doen vergeten.
  Bouterse moet net als een ieder gewoon verantwoording afleggen bij de Rechter. Punt uit.


  Maak melding
 17. Hoog tijd dat Kanhai een kogel door zijn kop krijgt! Hij en nog een paar van die lage Hindoestanen die profiteren van de domheid van al die luie en domme domme zwarten. Sorry maar de waarheid is hard. Wat een dom volk


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES