zaterdag, december 9, 2023
HomeNieuws uit SurinameSuriname krijgt binnenkort nieuwe elektronische ID-kaart

Suriname krijgt binnenkort nieuwe elektronische ID-kaart

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 29 okt – Omdat de huidige ID-kaarten van Suriname in sommige landen niet als bewijs van legitimatie worden geaccepteerd, wordt er binnenkort een nieuwe, elektronische ID-kaart (de E-ID) door het ministerie van Binnenlandse Zaken uitgegeven. De vervanging is noodzakelijk omdat de huidige ID-kaart wordt gezien als een ‘home-made’ kaart, die geen beveiligingssysteem heeft.

Om aan de internationale standaarden te kunnen voldoen is Suriname als land genoodzaakt de verouderde ID kaart te vervangen. De nieuwe E-ID verschilt van de huidige ID kaart, omdat de persoonsgegevens door middel van een ingebouwde chip digitaal in de kaart wordt opgeslagen. Daarnaast zullen ook biometrische gegevens in worden verwerkt. Hierbij gaat het om het gezicht (gezichtsherkenning) en om de afdrukken van de 10 vingers (vingerafdruk).

Volgens minister Mike Noersalim is het streven om iedereen nog voor de verkiezingen te voorzien van de E-ID. Daarnaast verduidelijkt de minister dat de wachttijd van 30 dagen noodzakelijk is vanwege haar kwaliteitsborging.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
 1. En welk bedrijf zal deze ID kaarten maken? En waar worden de paspoorten en PSA gemaakt?
  Let wel dat het vooral gaat om het digitaal opslaan van biometrische kenmerken.
  Digitale ontwikkeling die is opgelegd door de EU, UK en USA is nooit alleen bedoeld als positieve vooruitgang.
  Ik wens mijn geboorteland heel veel BEWUSTWORDING toe. De mensheid wordt in alle facetten uitgedaagd en niets blijft overeind staan wat hardnekkig in dualiteit wil blijven huishouden.


  Maak melding

 2. @ Forumers,
  Wie weet of een Nederlandse ID-kaart ook als een geldige identiteits bewijs wordt geaccepteerd ??
  @ John, zal het zeker weten ?? of lawman RobG.


  Maak melding

 3. @@ Hollander!! Het is toch een imitatie van de Nederlandse of niet?? alleen een andere kleur!!! Kijk even naar je NL rijbewijs en zo ook de Surinaamse!! Alles van NL en ook de taal!! ha ha haaaa en ze weten het altijd beter!!! O ja wel! natuurlijk in het…… je weet het wel!!!!!


  Maak melding

 4. Deze ontwikkeling is goed. Suriname en alle andere landen moeten zich onderschikken aan de VS of Europa. Deze twee bazen bepalen of je wordt beschermd en te eten hebt of regelrecht je mars op straat gaat verkopen.
  Advies: kies voor Europa. Die riool ratten uit de VS zijn de ergste soort die mensheid ooit gekend heeft.


  Maak melding

 5. @ Hollander,
  Als Nederlander heb je wel een visum nodig voor Suriname. Dat is gelijk aan het hebben van een geldig paspoort met tenminste zes maanden geldigheid vanaf de eerste dag na aankomst in Suriname. Dus je kunt niet met een Nederlandse ID kaart naar Suriname reizen. Dus het is niet geldig.

  De nieuwe Surinaamse ID kaart heeft ook ten doel verkiezingsfraude en andere vormen van fraude tegen te gaan. Het is niet geldig in Amerika en Europa bijvoorbeeld. Daar heb je nog steeds je paspoort voor nodig. Maar alle gegevens worden wel op de chip opgeslagen en dat betekent dat men met een oogopslag aan informatie komt. Zo zoetjes aan wordt de hele wereld een databank.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES