donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVrouw in Suriname mist steun politie ondanks beschermingsbevel

Vrouw in Suriname mist steun politie ondanks beschermingsbevel

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 okt – Jochebed van C. wordt al ruim tien jaar bedriegd door haar ex-levenspartner. Een beschemingsbevel waar ze sinds vorig jaar over beschikt, heeft tot nog toe weinig nut gehad. De politie van Munderbuiten, het gebied waar de vrouw woont, werkt niet mee. De man is een keer aangehouden na lang aandringen. Hij was snel weer op vrije voeten en blijft de vrouw belagen. “Hij heeft vaker gezegd dat hij geen enkele andere vrouw wil hebben dan mij en heeft me zelfs met de dood bedreigd.”

Het heeft een verlammende impact op haar privé leven. “Ik kan niet meer vrij over straat. Zó bang ben ik geworden”, zegt Jochebed van C. tegenover de Ware Tijd. De politie vindt dat de man zich op de openbare weg begeeft en dus niet verkeerd bezig is. Intussen gaat het bedreigen door, zowel op straat als telefonisch. Bij de politie blijkt geen eenduidigheid te bestaan over de werking van een beschermingsbevel.

Een politie-officier van dezelfde politiepost zegt dat de manier waarop de vrouw wordt bejegend ‘niet de werkwijze’ is. “Wij gaan heel concreet om met bevelen. Als het van de rechter komt, moet het nageleefd te worden. Dat is de policy.” De wet op het beschermingsbevel is juist ingevoerd om het politiewerk effectiever te krijgen bij bedreigingen tegen vooral vrouwen. Recente moorden op vrouwen hebben de noodzaak alleen maar onderstreept.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Pfff moet ze eerst vermoord worden voordat deze klootzak aangepakt wordt. Wanneer gaan Surinaamse mannen nou leren dat een vrouw geen privé bezit is. Als ze niet meer wilt be a man en fiets verder.


  Maak melding
 2. @ Freddyyy

  Dat zou jij en ik doen : maar deze man zit op één of andere manier aan haar vast !!!!
  Een ding moeten ze inderdaad afleren: Su telt meer vrouwen dan mannen, dus je hebt
  zo een ander als je dat wilt ( een dame is niet je eigendom, en omgekeerd ook )

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding
 3. J.Zwartmans
  Zomaar stellen dat er vrouwen liggen voor het oprapen is wel te ver gaand. Je moet als man je verantwoordelijkheid kennen en zorgen dat je kroost een dak boven hun hoofd hebben en goed moet voeden.
  Van moesje heb ik ooit geleerd “te joe wan nai joe moes fitie” en zo is het en niets anders.


  Maak melding
 4. Op de politie hoeft men niet te rekenen.Ze lijken de doodseskader van Suriname te zijn.Van hun hoor je alleen wanneer ze iemand op de vlucht dood geschoten hebben.


  Maak melding
 5. De politie is een lachertje, ze doen geen ene moer om iemand serieus te helpen. Hadden we maar bolsonaro als president. Die weet hoe het corruptie moet aanpakken.


  Maak melding
 6. @@Bigi Sma !! volgens jou!!
  J.Zwartmans
  Zomaar stellen dat er vrouwen liggen voor het oprapen is wel te ver gaand.
  Van moesje heb ik ooit geleerd “te joe wan nai joe moes fitie” en zo is het en niets anders.

  Jaco zegt duidelijk het volgende; Su telt meer vrouwen dan mannen, dus je hebt
  zo een ander als je dat wilt. Dat betekent ook niet direct dat ze voor het rapen zijn!!! Ding motjo’s wel fu moni!!! en zondro fu feti yu ab ding so!!

  NA TRU TORI


  Maak melding
 7. Ik vrees voor het ergste, deze man deinst dus nergens voor terug. Ik hoop dat er gauw een oplossing voor zulke vrouwen komt zodat ze vrij mag leven.


  Maak melding
 8. Net als in de US gaan vrouwen dit soort bedreigingen zelf afhandelen. Een gratis portie lood zal hem dat voor altijd afleren. A moes de ndpsma.


  Maak melding
 9. Forums, Odi odi.

  J.Zwartmans (Jacko)! Fawaka man.

  Jammer dat ze geen foto van deze man hebben geplaatst bij het artikel.
  En dat hij zijn (ex) al ruim tien jaar bedreigd, is heel erg.
  Mijn advies in deze is, om zo gauw mogelijk een recente foto met volledige personalia van deze hufter op social media plaatsen.
  Dan kan hij flink worden aangepakt.


  Maak melding
 10. Deze man moet verplicht in therapie. Een beschermingsbevel is makkelijk toe te wijzen. Het handhaven is wel een probleem. De vrouw had ook niet zolang moeten wachten maar gelijk aan de bel moeten trekken toen hij met zijn sores begon want dat had zij veel eerder een beschermingsbevel toegewezen gekregen. Maar hij moet in therapie verplicht, want het gedrag is ziekelijk. Tien jaar bezig zijn duidt op een stoornis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES