Advocaat mag laatste woord niet voeren namens Bouterse

61

PARAMARIO, 29 okt – Advocaat Irvin Kanhai mag niet namens Desi Bouterse het laatste woord voeren in het strafproces rond de decembermoorden. Dit heeft de krijgsraad beslist. Daarmee is het verzoek van Kanhai afgewezen. Bouterse is weer niet verschenen. Zijn zaak is uitgesteld tot nader order.

Net als bij de eerdere oproepen om voor de krijgsraad te verschijnen, bleef de hoofdverdachte weg. De krijgsraad oordeelde het verzoek niet gerechtvaardigd. Om het laatste woord te kunnen voeren moet een verdachte op de zitting aanwezig zijn.

Bouterse heeft zijn recht verspeeld door niet aanwezig te zijn. Kanhai mocht alleen zijn dupliek voeren.


61 REACTIES

 1. Deze rioolrat van het eerste uur heeft de Surinaamse geschiedenis voor goed veranderd en dat op een negatieve manier. Een militair hoort zijn bevolking te beschermen en niet het vuur te openen op hen. Niet te vergeten de slachtoffers van Moiwana 86, Ashok Gangaram Panday, Inspecteur Herman Gooding en nog de slachtoffers van de decembermoorden inclusief Roy Horb.


  Maak melding

 2. Poepejantje bouta had de ballen niet om te verschijnen bij de rechtbank en zelf het woord te voeren!!! Zo’n poepejantje is toch het aanzien niet meer waard….hopelijk laat heel Su hem nu als een baksteen vallen!!


  Maak melding

 3. Het zou wel heel erg stom zijn van Bouterse om te verschijnen. Kanhai heeft een dossier van hier tot ginder. Bouterse kent het hele dossier van Kanhai niet uit het hoofd. Wel de grote lijnen natuurlijk. Straks verschijnt die arme man daar en zegt hij dingen die regelrecht tegenspreken wat Kanhai al die tijd gezegd heeft. Dan maak je een blunder en de rechters kunnen dan nog beter toetsen. Kanhai wist van tevoren natuurlijk dat het verzoek om namens Bouterse te spreken niet ingewilligd zou worden. Maar dat is ook een beetje het proces vertragen. Anyway;nu gewoon afwachten. Be ready for action!


  Maak melding

 4. DB heeft geen ballen.Voor een ieder die ooit in het leger gezeten heeft is zijn gedrag weerzinwekkend.Wat een lafheid kan die man ten toon spreiden.Iedere rechtgeaarde militair neemt verantwoordelijkheid voor zijn daden.Maar ja de moorden begonnen ook met lafheid.Mensen in het holst van de nacht van hun bed voeren ,hun telefoons onklaar maken en ze later zonder vorm van proces vermoorden.Zelfs de Duitsers in WO II hebben dat niet gedaan Je werd altijd gehoord.


  Maak melding

 5. Een kleurspoeling zou voor barbamang Kanhai geen overbodige luxe zijn. Wat ziet die man er slecht uit. Zelfs een straathond uit Paramaribo straalt meer klasse uit. Bouterse heeft altijd gezegd politiek verantwoordelijk te zijn voor de staatstreep maar hij was niet de opdrachtgever voor de moorden. Bouterse speelt hide & seek games. Gods molen maalt langzaam maar zeker. De man kan zich niet eeuwig verhullen in leugens. Hij gaat gestraft worden. De strop om zijn nek wordt voelt na vandaag een stukje strakker.


  Maak melding

 6. Ok @Wazig,

  Leg mij nu uit op welke wijze ik het verkeerd heb? Niet gewoon babbelen. Onderbouw . Toon aan dat hetgeen ik gezegd heb niet klopt. Doe dat. Want er wordt veel geschreeuwd en niks onderbouwd. Ga je gang, ik luister!


  Maak melding

 7. pakiratigri
  29 oktober 2018 at 15:23
  Het zou wel heel erg stom zijn van Bouterse om te verschijnen. Kanhai heeft een dossier van hier tot ginder. Bouterse kent het hele dossier van Kanhai niet uit het hoofd. Wel de grote lijnen natuurlijk. Straks verschijnt die arme man daar en zegt hij dingen die regelrecht tegenspreken wat Kanhai al die tijd gezegd heeft. Dan maak je een blunder en de rechters kunnen dan nog beter toetsen. Kanhai wist van tevoren natuurlijk dat het verzoek om namens Bouterse te spreken niet ingewilligd zou worden. Maar dat is ook een beetje het proces vertragen. Anyway;nu gewoon afwachten. Be ready for action!

  ================================================

  Beste man u maakt zich onsterfelijk belachelijk. Bouterse had vandaag de morele plicht om zijn verhaal te doen. De man doet zich graag voor als Vader des Vaderlands. Vele Surinamers zitten met vragen in hun maag die niet beantwoord zijn gebleven. Dit uit hoofde van zijn functie “PRESIDENT” had hij acte de présence moeten geven. Dit is minachting van de krijgsraad. Werkt niet in zijn voordeel


  Maak melding

 8. @ pakiratigri,

  Om het laatste woord te kunnen voeren, moet een verdachte op de zitting aanwezig zijn, maar omdat jouw afgod denkt dat hij boven de wet staat, is terecht dit verzoek afgewezen door de krijgsraad, daar hij verder ook zijn recht verspeeld heeft, en aangezien de krijgsraad niet nog eens dat onsamenhangend gezwets van die zwerver wilt aanhoren, is dit verzoek terecht afgewezen .


  Maak melding

 9. @pakiratigri,

  het slotwoord stel je samen met je advocaat op dus dat ze elkaar tegen spreken
  is onwaarschijnlijk en dus geen argument.


  Maak melding

 10. @ Koos,

  Het niet verschijnen van deze moordenaar, zegt al genoeg over die persoon, zijn schuld door al die bewijslast staat al vast, waardoor hij klaarblijkelijk er ook geen heil meer in zag vandaag te verschijnen.


  Maak melding

 11. Nogmaals. Bouterse is niet verplicht om te verschijnen bij het laatste onderdeel dupliek. Hij mag maar het hoeft niet.
  Kanhai voert het woord als advocaat zijnde. Kanhai heeft wel een verzoek ingediend na het houden van dupliek dat hij nu namens Bouterse wilde praten. Dat zijn twee verschillende dingen. Kanhai weet dat zijn verzoek niet gehonoreerd zal worden. Maar het zorgt toch voor verwarring waardoor de zitting even geschorst werd.

  En als de verdachte op de laatste zitting niet wil verschijnen is het zijn goed recht want het is niet verplicht!
  Morele plicht is totaal niet aan de orde. Het gaat erom dat het niet verplicht is.


  Maak melding

 12. @Vliegende Hollander,

  Inderdaad, wat voor zin heeft het dan aanwezig te zijn? Het is een kwestie van geen risico nemen. Je weet namelijk niet hoe de rechters gaan reageren als Bouterse lijfelijk aan het chanten is. Strategie en psychologie. Geen risico’s nemen.


  Maak melding

 13. @pakiratigri,

  Het valt op dat je alles loopt te weerspreken als het over je afgod gaat, Wat zal jij in een diep gat vallen, als het einde tijdperk van je afgod is aangebroken, waarschijnlijk zal het dan doodstil rondom jouw reacties op deze site zijn.


  Maak melding

 14. @@Koos2018! Die kanhai ziet er zo jakkes/dode en verrotte Awarie uit omdat hij de Uitgespoelde nier pis van de DiDiBri drinkt!!! en de Rioolrat is in zijn hol gekropen totdat de gevaren zijn geweken!!

  Wat blijkt?? Dus tot nader order!!!! Ik had gelijk!!!


  Maak melding

 15. Koos ,heeft niets bijzonders geschreven. Dit is een rechtszaak. Het is geen picknick,het is geen bermrede.
  Een foutje en dan ben je de lul. En er zijn regels. Het zijn geen regels gebaseerd vanuit emoties. Dat kan een rechtbank zich niet veroorloven Maar hier wordt er geredeneerd vanuit hoe men denkt maar niet zoals het toegaat op een zitting en wat er allemaal komt bij kijken. En dan krijg je reacties die niet valide zijn. Maar zelf beseft men dat niet. Gewoon heel hard schreeuwen en geen valide onderbouwing.


  Maak melding

 16. De pikin ingi boi heeft van heel Sur.een bakba winkri gemaakt en die Kanhai probeerde van de rechts gang in Sur.een bakba winkri te maken.Lijkt alsof hij de gang van zaken bij de rechter niet kent.Het laatste woord is en blijft een prerogatief van de verdachte in persoon.Hierbij kan de verdachte om een milde straf vragen of zeggen dat hij onschuldig is aan de feiten.
  En Kanhai heeft al telkens als hij het woord had,verklaart dat zijn cliënt al die tijd een lange plas deed toen alles zich voltrok.


  Maak melding

 17. Manu 29 oktober 2018 at 15:57

  @ Koos,

  Het niet verschijnen van deze moordenaar, zegt al genoeg over die persoon, zijn schuld door al die bewijslast staat al vast, waardoor hij klaarblijkelijk er ook geen heil meer in zag vandaag te verschijnen.

  ====================================================

  @Manu, klopt helemaal. De bewijslast tegen DDB heeft inmiddels de plafond heeft bereikt en een veroordeling zit aan te komen. Maar dan nog had hij de morele plicht om vandaag te verschijnen. Je bent namelijk 24 uur pd president van Suriname. De hele wereld kijkt mee. Ook nu zie je dat DDB aan alles schijt heeft.

  @Henri55, door deze idiote actie heeft Suriname weer een stukje imago schade opgelopen. Als de hoogste ambtenaar lak heeft aan de rechtstaat hoe moet het dan verder met vb de jeugd. Misdaad mag dus en het wordt niet gestraft. Immers voorbeeld doet volgen. En de potentiële investeerders ? Die hebben pech want hun investeringen zijn niet veilig in Suriname. Die signaal geeft Bouterse dus af.


  Maak melding

 18. Yu Go Olo Furu Pakira: Soortoe Ka Strategi en Psychologie. Het is een kwestie van geen risico nemen Wat voor zin heeft het dan om aanwezig te zijn? Soso KKa Yu e Leg uit.

  Jouw Afgod minacht de rechtbank!!!


  Maak melding

 19. pakiratigri

  29 oktober 2018 at 16:17

  Koos ,heeft niets bijzonders geschreven. Dit is een rechtszaak. Het is geen picknick,het is geen bermrede.
  Een foutje en dan ben je de lul. En er zijn regels. Het zijn geen regels gebaseerd vanuit emoties. Dat kan een rechtbank zich niet veroorloven Maar hier wordt er geredeneerd vanuit hoe men denkt maar niet zoals het toegaat op een zitting en wat er allemaal komt bij kijken. En dan krijg je reacties die niet valide zijn. Maar zelf beseft men dat niet. Gewoon heel hard schreeuwen en geen valide onderbouwing.

  ===========================

  Mijn uitkomst doet jouw afgod geen eer aan dus is mijn comment niet zo bijzonder. Gek he ? Het is algemeen bekend dat jij Bouterse te vuur en te zwaard beschermd.


  Maak melding

 20. Paki-RAT-igri……het wordt steeds lastiger voor je om jezelf er nog onderuit te lullen. Santo Boma lonkt voor het vette, volgevreten, demente fossiel DDB. De laffe hond durft zijn criminele kop niet te laten zien voor de rechter. De laffe hond vlucht met de staart tussen zijn paarse poten DNA uit als hij wordt geconfronteerd met zijn wanbeleid en wandaden. Potsierlijke types als jij zijn uit hetzelfde hout gesneden. Stumper!!!!!


  Maak melding

 21. Bouterse heeft jarenlang geprobeerd de strafzaak tegen te houden. In 2012 nam het parlement op initiatief van zijn Nationale Democratische Partij een amnestiewet aan waardoor het strafproces werd opgeschort. In juni 2016 werd die wet door de krijgsraad verworpen. Een poging van Bouterse daarna om de aanklager zover te krijgen de zaak te staken, mislukte eveneens
  Geen gebruikmaken van het laatste woord is in de regel een strategische blunder, omdat het bijdraagt aan de aannemelijkheid van de stellingen van de openbaar aanklager


  Maak melding

 22. @Pakiratigri
  U maakt heel duidelijk dat volgens u Bouterse niet instaat geacht mag worden om zonder teleprompter een voordrachtje te houden zonder het risico te lopen nadelig in de Fout te gaan.
  Wij hebben tenen krommende jaarredes aan gehoord en begrijpen elkaar goed.

  Bouterse moet voor een wat spannender opgave eerst een maand naar Cuba uitrusten en detoxen.
  U en ik zijn het eens deze president kan beter in zijn pyjama op de veranda gaan zitten.

  Het woord is nu aan de rechters of een commissie voor de staatsgreep.


  Maak melding

 23. Bouterse heeft gelijk.
  Hij heeft een advocaat ingehuurd en laat hem het werk dan ook doen.
  Hij heeft het recht om zelf te spreken, niet de plicht!
  Hij kiest er voor om niet zelf te spreken.
  Dat mag en dat kan.
  Het gaat nu niet om de politiek, noch om de (deplorabele) toestand van het land, maar om de persoon Bouterse.


  Maak melding

 24. Zou de moordverdachte niet moeten worden gearresteerd?Sommigen probreren moord een andere betekenis te geven.Moord betekend niets anders dan het doden van je medemens die jij geen leven hebt gegeven.


  Maak melding

 25. ddb wees een man en ga er naar toe en maak gebruik van het laatste woord, die de krijgsraad/rechtbank je biedt.

  Demasqué en laat die/dat poppenkast/kaartenhuis vanaf 8 december 1982 gewoon in elkaar donderen en dat het puin opruimen kan worden begonnen in de republiek Suriname en een nieuwe start gemaakt kan worden voor de opbouw van Paramaribo en de republiek Suriname. Er hebben heel veel nietsnutten om en rondom jouw misbruik gemaakt van deze situatie die jij hebt geschapen en zich zelf over de rug om schatrijk hebben gemaakt. Dit verdient het Surinaamse volk niet, evenals de boeven om je heen. Dat kun ze ze niet gunnen.

  ddb!, Wat heb je te verliezen? Zie het Surinaamse volk, de armoede, criminaliteit, grote werkloosheid, verval, enz.
  ddb!, reken keihard af met de bandieten die over jouw rug en misbruik van de situatie hebben gemaakt om schatrijk te worden. Deze mensen/ratten hebben geen oog voor hun medemens en zijn met zich zelf bezig niet met jouw. Zij kijken het volk niet en jij bent voor hen om rijk te worden. De mensen om je heen belazeren jouw.

  Jij kan er zorg voor dragen dat er een nieuwe start wordt gemaakt aan de opbouw van de republiek Suriname en de Surinamers.

  ddb je moet de eer aan jezelf houden. Dit is het moment, deze kans/gelegenheid krijg je nooit meer.

  Deze kans is, eens maar nooit meer. dink a (his)Tory snel, pak een A4 en schrijf je boodschap op, de enige echte boodschap, de naakte waarheid en spreek het morgen uit in bij de krijgsraad/rechtbank. je hebt de tijd tussen nu tot dinsdag, 30 oktober 2018 voor de zitting van de Krijgsraad/rechtbank.

  Als je dat niet doet zul je in de geschiedenis van Suriname herinnerd worden als de Lafaard!De nieuwe kleren van de keizer. Boen Sari (his)Tory

  wie houdt wie voor de gek? De

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 26. ddb heeft nu geen groen pakje maar groene schijt nu deze rechters zijn klaar met deze laag aan wal gevallen hond nu is hij niet ziek maar goed gek .


  Maak melding

 27. @Pico,

  Het is correct wat je stelt:

  Maar de verdachte MOET zelf het laatste woord voeren en mag zich niet laten vertegenwoordigen door zijn advocaat. Als je als verdachte weigert het laatste woord te voeren, speel je op deze wijze de Officier van Justitie cq de aanklager hiermee in de kaart. Dit zal jouw verdediging geen goed doen.

  Ik heb eerder aangehaald dat de van moord verdachte Drugscrimineel de rechtbank minacht omdat ik hem ooit heb horen zeggen dat hij de rechters zou opsluiten.


  Maak melding

 28. Zeer terecht. Kijk hoe ndp verworden parasieten en poepvliegen gaan ogen wanneer ze zich eenmaal hebben overgegeven aan de duivelse didibri. Het lijkt wel of deze advocaat weinig slaapt, geen tijd heeft om zijn uiterlijk te verzorgen en ook nog meters stinkt uit zijn mond van de paarse alchohol. Ook de zeer verdwaasde suffe blik uit zijn ogen doen velen verwonderen als hij alles wel op een rijtje in zijn paars verworden schedel heeft zitten. Ach zei opa, a mang trong wang ndp lawmang. Wat slecht is noemen ze goed en geven anderen de schuld van hun misdadige stappen. Ai oma klage, ndp na wang troe mpp misdadige clan vol oerdomme debiele idiote paarse paria’ s. Ndp is de werkelijke oorzaak en achteruitgang sinds 1980, na wang hebi takroe didibri misdadige vloek, ooktoe gi deng srefi.


  Maak melding

 29. Wat een gedoe.
  Vervelend wat de nabestaanden hebben meegemaakt en nogsteeds (een paar nog misschien); wat ik kan zeggen is dat Door De Bank niet aanwezig was toen die gasten om het leven zijn gekomen. I am ReddFoxx and approved this message


  Maak melding

 30. Zo dit is n bekeken zaak. Uitspraak zal 25 jr zijn, dit weet een ieder al die deze zaak volgt.

  De vraag is of hij direct naar de gevangenis gaat of dat hij het hoger beroep in vrijheid mag afwachten.

  Ik zie echter niemand -of welke groep dan ook- dhr Bouterse oppakken! Zo ja zal er wel iets optreden van ‘staatsgevaarlijkheid’ enzo.

  Denk dat bouta dit nog goed gaat gebruiken in 2020 aangezien surinamers zo van dyugodygo en bruya houden.

  Ze gaan voor nog 5


  Maak melding

 31. Deze man ziet eruit daarom is Bouterse niet komen opdagen. Het lijkt alsof hij uit een goorsteen is gekropen. Lekker de boel in de zeik nemen en het geld dat komt in het laadje. Lekker je zelf verrijken want anders kan deze gore vieze lelijk beest zijn alcohol niet kopen. Deze debiel hoort eerst een hygiëne cursus te gaan volgen.


  Maak melding

 32. DDB is niet lijfelijk aanwezig bij het proces, omdat die man domweg niet weet wat hij
  tegen de rechter moet zeggen. Maar zijn domme aanhang blijven in zijn ongelijk geloven,
  erger nog : hij wordt 2020 weer in het zadel geholpen door zijn stomme aanhangers !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 33. @ Pico … de rechter heeft ook het RECHT { in acht nemend } … het RECHT … de Misdadige Moordenaar Desiré Delano Bouterse … te veroordelen tot een levenslange { afwijkend van de eis van de Officier } gevangenisstraf.

  Wat mij persoonlijk betreft : niet 20 jaar … niet levenslang … maar voor het … LEVEN …. eenzame opsluiting.
  In eenzaamheid kan MMDDB misschien tot Inkeer komen … en … eindelijk vergiffenis vragen aan de nabestaanden. LIEVER LAAT DAN NOOIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 34. DB zegt bekeerd te zijn. Als dat zo is zou hij bekennen zodat hij vergeven kan worden. Hij zal nu gaan boeten en echt niet in de hemel komen. Zelfs in de hel zal hij niet terecht komen. Als een zwerver zal hij door het heelal blijven dolen en nergens bij horen.


  Maak melding

 35. Zwartmans hij wordt niet gekozen metceen partij die moord verkrachting uitbuiting en armoede aanmoedigd. Het volk komt in opstand. Kijk naar het leger de armoedzaaiers hebben geen eens een drol aan hun kont. Zo arm zijn xe dat ze niet kunnen poepen. Laat het leger DB oppakken en op de vlucht laten slaan.


  Maak melding

 36. Doodspoor !!! Niemand kan Bouterse oppakken !! De zaak wordt steeds verschoven totdat hij op een natuurlijke wijze dood gaat ,buiten de gevangenis muren !! De rechters gaan geen uitspraak doen, of indien wel, dan tekent Bouterse “hogerberoep” en dat duurt 25 jaar totdat al de rechters die bezig zijn met de zaak al dood zijn.
  Mark my words !!


  Maak melding

 37. @ A-No-Mie…
  Ik denk ook dat in afwachting van t Hoger Beroep dhr Bouterse vrij blijft rondlopen in Suriname.

  Ennuuh hij gaat dat gebruiken in 2020… dus nog 5.


  Maak melding

 38. @ A-No-Mie … de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse … mag { het is zijn recht } in geval van een veroordeling … in Hogerberoep gaan. Na 2020 gaat MMDDB voor de BIJL !!! Hogerberoep of Vrijspraak !!!!!

  Dus nog 5 ??? ….. my man …. forget it ! The POWER goes back to the RIGHT PEOPLE. Mark my words !!!!!!!


  Maak melding

 39. Deze seniele volkspresident weet zich niet te verdedigen.. iedereen ziet dat deze president alleen kan praten wat men voor hem op papier zet.
  Live een confrontatie aangaan kan ie niet.
  Dan komt hij niet..of loopt weg.
  Dat is onze zogenaamde volkspresident.


  Maak melding

 40. Is er een woord om alles wat de ndp te maken heeft te beschrijven? Yep, De nationale DESTRUCTIEVE partij. Een partij geleidt door moordenaars, drugecriminele en staatskasrovers die de dong no mpp ndp paria’s verdienen.


  Maak melding

 41. Bouterse is bang voor die bij verstek van nederland dan komt ook de zaak van usa der bij geen wonder om niet te gaan naar de recht bank kan gelijk tot arest lijden .


  Maak melding

 42. Bouterse is geen man met ballen en daarom durft hij niet te verschijnen omdat hij weet dat hij een moordenaar is punt uit.Al die indianen verhalen van hem ten spijten. God slaapt niet Bouterse hij weet het zeker dat jij die mensen hebben doodgeschoten met jou maatjes.


  Maak melding

 43. pico
  Je hebt gelijk dat Bouterse mag en niet moet.
  Wat er word aangegeven is dat Bouterse de enige is die het laatste woord namens zichzelf mag voeren.
  Dus niet door geen enkele advocaat.
  Indien hij geen gebruik wilt maken van dit wettelijk recht daar is hij vrij in, hij mag zijn spreekbeurt dus niet geven aan een ander om dit namens hem te doen.

  Ik snap niet waar Bouterse bang voor is:
  – Zal hij stotteren
  – Piest hij in zijn broek
  – Zal hij in zijn broek schijten
  – Is hij bevreesd geen ABN te spreken
  – Is hij bevreesd dat hij zal worden gekleineerd
  etc
  etc


  Maak melding

 44. Niemand is verplicht om mee te werken aan zijn eigen veroordeling. Zelfs God/Allah die de massamoordenaar is en aan het hoofd stond/ staat van wereldwijde mensenrechtenschendingen en genocide van vroeger en in deze huidige tijd, verschijnt niet ter zitting.

  Dus laat Bouterse die, volgens de hielenlikker Meye, een kind van uw god is met rust hoor schijnheilige Surinaamse volk en hypocriete nabestaanden van de zogenaamde slachtoffers? Berust u zich in uw lot zoals de Moiwana nabestaanden, want het was toch de wil van uw onbarmhartige God dat alles zo moest gebeuren.

  Ga uw godsboek maar eens goed doorspitten en het godsgeloof bestuderen van de moordenaars van uwer voorouders die u nu bij leven koestert, aanbidt en naleeft als de kwaadaardige erfenis van het verleden en die als een nimmer aflatende vloek rust op allen die zweren op god enook hebben gezworen op Biblia. Ondank is godsloon, dus get a life. Stop die hele poespas hier en erken dat het leeuwendeel van u destijds even fout is geweest en nu nog!!! Die God van jullie zit momenteel in de gevangenis van de eeuwigheid. http://vishnuh.nl/De-Mens-Heeft-God-Geschapen/


  Maak melding

 45. @ Bigi Sma,
  ik denk dat hij alles heeft gezegd wat hij wil zeggen. Toevoegingen kunnen alleen in zijn nadeel werken en niemand hoeft zijn eigen graf te graven.
  Maar,
  het kan ook een vorm van minachting zijn voor de rechtbank.
  Wtf denken jullie wel dat jullie zijn enz.
  Doet me denken aan een lied. Ik ken de tekst niet meer helemaal maar hier een zinnetje
  Mie so wan moi moi boi, da oeng tak dat mie fissie ploi
  Ik ben slecht in namen, ik weet precies hoe deze geweldige zanger eruit ziet maar hoe hij ook al weer heet???


  Maak melding

 46. Pico
  A fesie lelijk so dat didibrie srefoe e skrekie if a sjie a mang in doengroe.
  Excuses voor mijn sranang schrijfwijze (letterlijk zoals ik spreek, ma mi no e gagoe dus gebruik ik geen spaties)
  Deze man heeft sedert de jaren 80 minachting getoond voor mens en land.
  Ik was in Suriname (als patriot teruggekeerd) en 5 jaar later vol schaamte het land verlaten en hen de rug toegekeerd.


  Maak melding

 47. “De dood van de gearresteerde landgenoten is een diep- en dieptreurige zaak, het verlies van zoveel capabele krachten, die nog zoveel voor de ontwikkeling van ons land en onze samenleving hadden kunnen betekenen, blijkt al meer dan dertig jaar een trauma te zijn waar we, zoals inmiddels is gebleken, niet gemakkelijk van zullen afkomen.” Zo sprak advocaat Irvin Kanhai bij dupliek ter verdediging van zijn cliënt Desi Bouterse.
  Kanhai is ervan overtuigd dat het niet de bedoeling was de mannen om zeep te brengen

  Kanhai
  Hoe durf je dit in je mond te nemen, hoe durf je zelfs dit in gedachten te nemen?
  Als je met een vuurwapen schiet op een medemens en je daarna geen wroeging kent ben je het niet waard om een mens genoemd te worden.
  Bouterse is geen mens maar eerder een duivel een didibrie.
  Daarom is ooit gezegd dat de hel hem niet zal opnemen want de duivel wenst geen concurrentie.

  Kanhai weet je wat er gebeurt als met een uzi schiet die automatisch is ingesteld?
  Dat krijg je al die 18 koperen koppen in je lijf
  En dan nog durf je te zeggen dat het niet de bedoeling was de mannen om zeep te brengen

  Probeer zelf eens voor een uzie te staan en denk dat het niet de bedoeling is dat je om zeep zal worden gebracht en laat je nabestaanden bezien wat er gebeurt is.
  Als je het geluid nog waarneemt ai dan heb je geluk want normaliter hoor je geen geluid terwijl je het loodje legt


  Maak melding

 48. Vanaf 8 december 1982 heeft DDB opponenten die zijn positie zouden kunnen aantasten, mond dood gemaakt.
  DDB houdt niet van tegenspraak, dialoog, inspraak en overleg.
  In die zin is hij een verlichte dictator.
  Eigenbelang en het belang van de kliek rondom hem is het hoogste doel; ten koste van welzijn en welvaart van het Surinaamse Volk.
  Hoe is het in godsnaam mogelijk dat een in potentie steenrijk land in 40 jaar afglijdt tot het niveau van een ontwikkelingsland.
  Volk!!
  Spreek U uit; wees wijs, laat U horen, ga de barricaden op!
  Laat niet langer buitenlandse mogendheden het beleid bepalen maar neem zelf het heft in handen.
  U bent het meer dan waard!


  Maak melding

 49. Alleen in Sranan mogelijk :

  Militairen sleuren vele Onschuldige en Ongewapende landgenoten
  uit hun huizen, brengen hen naar de legerleiding in Fort Zeelandia,
  worden aldaar GEMARTELD en daarna met KOGELS DOORZEEFD !

  LEGERLEIDER en staf plus bataljonscommandant WETEN VAN NIETS,

  NOOIT VERANTWOORDING AFGELEGD, NOOIT ZELF DE DADERS BINNEN

  DE KRIJGSMACHT OPGEPAKT EN BERECHT !

  DANG HOE DANG ??????????

  PS : MARSMANNETJES hebben onze Helden/Landgenoten opgepakt,
  gemarteld en vervolgens met kogels doorzeefd !

  Het SPROOKJE van Legerleiding, bataljonscommandant, soldaten en
  politieke ondersteuners !

  SLUIT AL DEZE GEWETENLOZE LAFAARDS LEVENSLANG OP !

  HERSTEL DE RECHTSSTAAT SRANAN !

  Een ECHTE legerofficier weet wat hem te doen staat bij
  zware mensenrechtenschendingen. En die weet ook wat
  hem te doen staat wanneer lagere militairen, meerderen
  met GEWELD aan de kant schuiven en de GRONDWET
  VERNIETIGEN !

  KRIJGSRAAD TOON DEZE LAFAARDS WAT WET EN RECHT IS !!!!


  Maak melding

 50. Kanhai als is met voorbedachte raad dat weet BoBo Bouterse en de rest van NDP zo ook de staatgreep van 1980 .

  Daarom was Bouterse met Jozef Slagveer op TV gekomen 8 december 1980 nadien hebben wij onze broer Jozef niet meer levend gezien .

  De TV beelden van Jozef Slagveer zijn bij Ford Zeelandia of Ford Henk Herrenberg .

  Abrahams en Graanoost zullen later wel voor de Staatgreep voor komen .

  Kanhai als Raadsman je moet toch weten wat voorbedachte raad betekend .

  Deze zaak heeft niets te maken met Nederland de militaire raad van Bo Bo Bouterse ging als bepalen .

  krolis van Palu en Caldeira zijn twee hooft schuldigen aan dit geheel van december 1982 zij hebben ook mee gewerkt aan het opstellen van de doden lijst .

  Jim Hok van Palu je moet ook minder blaffen met dat van Suralco want je was ook Minister periode 2010 tot 2015 wat heeft Palu toen gedaan met Suralco en maar praten over productie of kolonisatie .

  De kolonisten en onze voorouders waren 1000x beter dat de rommel van NDP .


  Maak melding

 51. President maak gebruik van de diensten van het Saudische koningshuis.En daarna gewoon buisness as usual.Heel veel van mijn landgenoten hebben nog niet in de gaten hoe het politiek spelletje wordt gespeeld.Kijk naar Trump,Poetin,Erdogan,Rutte enz enz.Elkaar publiekelijk de les lezen maar dan achter gesloten deuren miljarden contracten en deals afsluiten.Sranamans zo wordt het politiek spelletje gespeeld.
  WAKE UP.Als je niet geschoold betn is het niet erg leer dan van de ervaring kijk maar naar deze klootzakken en dan kom je ook verder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.