Suriname krijgt in november 2020 een nieuwe ‘Highway’

32
Suriname krijgt in november 2020 een nieuwe 'Highway'
Foto: OWT&C | Momenteel is men bezig met de fundering van de weg.

PARAMARIBO, 29 okt – Als alles volgens planning verloopt krijgt Suriname in november 2020 een nieuwe ‘Highway’. Deze nieuwe weg is ongeveer 9.6 kilometer lang en gaat vanuit de Afobakaweg naar de JF Kennedyweg. Volgens het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie (OWT&C) zal de weg een positieve impact hebben op de bereikbaarheid van Zanderij waardoor toeristen Paramaribo, visa versa makkelijker zullen bereiken meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Minister Patrick Pengel van het ministerie van OWT&C heeft afgelopen week samen met zijn staf een werkbezoek gebracht op locatie. Daar zijn de werkzaamheden, onder directievoering van ACE Consultancy, reeds in november 2017 gestart. De bouw wordt door Dalian uitgevoerd en de werkzaamheden verlopen goed. Momenteel wordt er volop gewerkt en is men bezig met de fundering van de weg.

De nieuwe Highway is een belangrijke ontsluitingsweg voor de districten Para, Brokopondo en Paramaribo. Door de aanleg zal de druk op de JF Kennedyweg van en naar de recreatieoorden afnemen. Ook zal het goederentransport naar de Luchthaven sneller gebeuren aldus het NII.


32 REACTIES

 1. Hahaha. Een highway van 9,6 km. Hoe hard mag men daar gaan rijden? Hoe staat het met de wegen die naar de high way gaan leiden? Wederom een show project. Jammer van de centen (jvc)


  Maak melding

 2. Ndp verkiezingsstunt.

  Zomaar hoor je van een higway in de maak!
  Als een donderslag bij heldere hemel.
  Je schrikt gewoon bij het lezen van de zoveelste ndp nonsens.


  Maak melding

 3. Haha eerst zien dan geloven, Het houd maar niet op net de poppenkast.
  @ Mr Gangadin u heeft gelijk dan durf ik te wedden dat 3 kwart van de mensen door de mand zullen vallen.
  Maaaar 2 weken later betalen dezelfde mensen 50 srd extra en dan kunnen ze weer rijden want zo corrupt is het wel.


  Maak melding

 4. De werkelijke kosten zijn veel lager. Maar ja, deng ndp stinkend rijke dagoes moeten weer een njnang maken. Dus gaande het project zullen de kosten blijven stijgen, Ondertussen schijten de ndp paria’ s dagelijks een paarse didibri schijt hoe rond te komen in hun krotten met lekkende zinkenplaten. Laatst krijste een ndp vrouw hysterisch in de winkel, alla sani kon diri, ajoen, pattata srefi. We hebt niets aan mooie Highway, baas moet ons gratis ete en drinke geve zoals hij hebt belooft. Ai deng dong no mpp ndp paria’ s e k.


  Maak melding

 5. Weer zo,n project, waarbij miljoenen geleend word, en door het volk terugbetaald moet worden, aan een Chinees bedrijf die bewezen heeft, snel geld te maken tegenover wanprestaties, Wat al eerder is gebleken betreffende de afobakkaweg, die later weer hersteld moest worden.


  Maak melding

 6. Geen geld bij China lenen en anders gaan we echt pinaren. Kijk in youtube Sri Lanka news en je zal zien dat China nu de luchthaven en de zeehaven heeft overgenomen van Sri Lanka. Nu wil China ook de wateren om Sri Lanka en omdat Sri Lanka de lening niet meer kan terug betalen. Ik ben bang dat deze regering zaken wil doen met China en helaas weten ze niet dat op een dag China Suriname gaat over nemen. Al die grote gebouwen in Suriname is van de regering van China en niet van de particulieren.


  Maak melding

 7. Die domme ganzen partij, vertellen niet dat zij de aannemer flink steekpenning hebben ontvangen om het project door te laten gaan. SUriname heeft een adhoc politiek. Dom en ondoordacht. Een kleinschalige economie heeft geen behoefte aan goede wegen die naar meer houtkap en goudwinning leiden, want daarvoor wordt het aangelegd, zodat die zware vrachtautos van etienne boerenveen en linscheer de binnenlanden inkunnen voor het goud en bos


  Maak melding

 8. Dit project is al in november 2014 begonnen als verkiezingstunt. Dalian IV lening zal al deels afgelost zijn tegen de tijd dat het werk afgerond wordt als verkiezingstunt.


  Maak melding

 9. Volgens de populistische paarse pathologische leugenaars van het NII, gaat deze zgn highway parallel lopen aan de succesvolle spoorlijn van ergens naar nergens, die ook nog steeds niet bestaat.


  Maak melding

 10. Dit gebeurt in opdracht van de DiDiBri!!! Wat zijn de Surinamers trots zeg met deze raceway!! geef hem nog 5!! 2020 komt er aan!!! Het enige wat zal resten om te vreten, natuurlijk de paarse strontvliegen!! tegen die tijd zullen die er ook niet zijn!!

  Takru tori!!!


  Maak melding

 11. “Volgens het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie (OWT&C) zal de weg een positieve impact hebben op de bereikbaarheid van Zanderij waardoor toeristen Paramaribo, visa versa makkelijker zullen bereiken.
  Hoe zit het met de bereikbaarheid van de Surinaamse volk. Al die zandwegen die onder water lopen, overige wegen met grote gaten erin. District Wanica is een achtergestelde district. Geen enkel parlementariër/minister heeft aandacht voor dit district. Ik hoop dat in 2020 alle 7 zetels van Wanica naar”DOE” gaat.


  Maak melding

 12. @Ray,….jo EZEL,… om te zien hoe slecht je op de hoogte bent wat voor ontwikkelingen in Suriname plaatsvinden.jij LULT maar wat,..domme BULLEBAK !


  Maak melding

 13. Als die paarse dagoe’s dat weg gedeelte tussen paranam en Paramaribo niet kunnen onderhouden, dan maar een verlengde gaan maken …volgens mij is Bouterse kansloos in 2020. Ik wil zelf getuige zijn in Suriname . Het volk is wakker geworden.


  Maak melding

 14. Het kost een hoop..maar voegt weinig toe.
  Weer een zielig verkiezing stuntje van 9,6km.
  Geld lenen voor dit soort onzin.. belachelijk.
  Pak serieuze problemen aan voor dat geld zou ik zeggen.


  Maak melding

 15. waarom niet de bestaande Highway opknappen en er een volwaardige goede weg van maken die recht en veilig tot naar Zandery loopt, daar is ruimte genoeg voor. Het zou een stuk schelen in reistijd en hoef je niet meer op de bestaande weg met zijn drukte en gevaarlijke toestanden te rijden.Maak er een zesbaansweg van , zonder bomen en lantaarns die rijden ze toch maar omver, en maak er een 80 km weg van met flitspalen,dan kan de regering daar ook weer geld voor de staatskas van incasseren.


  Maak melding

 16. Wat op deze foto te zien is kan nooit leiden tot een aangelegde snel weg. Dit is weer een showfoto.

  @ Mica
  Voor deze by pass is wel een goed argument. Middels 9 km nieuwe weg ontstaat de mogelijkheid langs 2 routes te reizen met marginale omweg. Bij verkeersproblemen of weg werkzaamheden ontstaat er zo een goed alternatief.
  Daarnaast wegen verbreden heeft ook in Suriname gevolgen omdat alle bewoners waar het tracee smaller wordt wel een probleem krijgen dat gecompenseerd zal moeten worden. Ofwel de regering moet met duizenden Surinamers iets gaan regelen.
  Denk verder aan het verbreden of vernieuwen van duikers en bruggen op de 50/ 60 km van de weg,

  9,6 km dubbel of 50 km verbreden en vernieuwen is een enorm verschil qua dollars die in China geleend moeten worden.


  Maak melding

 17. Eerst was het tramverbinding van zanderij naar poelepantje en nu highway hahaha time will tell…..wel grappige beloftes ..jammer hoor.


  Maak melding

 18. Allemaal negativiteite comments. Allemaal slavenmentaliteit. Wat ons vooruit moet brengen, bekogelen wij… Niet elkaar bevechten als Kraboes ini wang Bari. Maar eensgezindheid zou ons meer sieren. Daarom redden wij het niet. Men weet dat wij zo denken en daarom maken andere volken misbruik van ons. Vanaf de slaventijd, en zelfs nu nog.. Terwijl we zo sterk zouden zijn als éen volk. Verraad je volk niet. Houdt je vuile was binnen zei mijn oma altijd. De buren hoeven niet te zien dat we vechten. Wie begrijpt dit? Love you all people, but we have to change our ways, someway and somehow.. De weg naar Rome is niet in één dag gebouwd.


  Maak melding

 19. Voor Hen die dit een verkiezingsstunt noemen enkele feiten op een rij:
  – Dit project betreft de snelweg die door vele hier als fabel werd bestempeld
  – Project is nog voor de vorige verkiezing gestart, maar had een vertraging omdat bewoners van wit-santi protesteerden
  – Halverwege vorig jaar is dit project herstart waarvan een deel reeds volgend jaar word afgeleverd
  – de vorderingen hiervan staan regelmatig in de kranten en op het internet dus voor hen die dit als plots ervaren betekend het dat niet echt weten wat er in Suriname speelt

  En zo zijn er nog veel meer punten die op te noemen zijn.

  Punt is voor mij mag/ moet NDP weg

  maar gebruik wel gegronde argumenten om een punt te maken


  Maak melding

 20. WANNEER gaat het volk wakker worden ??????????????
  Beloftes over een highway waar al jaren en jaren over gepraat wordt……MAAR als er verkiezingen aankomen zegt Bouta weer dat de highway er echt gaat komen !!!!!!!!!

  DUMPEN jullie deze paarse dagoe nou een keer !!


  Maak melding

 21. Laatstelijk nog naar Suriname geweest??? Wat dacht je van de prachtige weg vanaf het Wijdenboschbrug Commewijne tot naar Albina? Riant rijden naar ’s landsgrens? Ziekenhuis die nu gebouwd wordt in Wanica? Zo nog vele veranderingen die men moet willen zien en liefde voor je land opbrengen. Nee… We zijn nog niet zo ver als Het Westen. Zo zullen we ook nooit worden als t aan hen ligt… Want wij hebben niet eerst eeuwen volkeren gemoord en landen geplunderd om nu als rijk en machtig bestempeld te worden. Kruipen om groot te worden. En een schoon geweten. Kijk eerst in al t vuils waar je zelf leeft… Maar niet ziet. Een soort van collectieve brainwashcultuur. GA Eens Omdenken mensen.. Don’t trash your own kind… Hebben daarom onze voorouders in slavernij en dwangarbeid geleefd?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.